ΑΙΜ 9

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

ΑΙΜ 9

Δημοσίευση από Anzac »

ρε παιδια
με ποιους aim9 μπορουμε να κανουμε uncage ????

σε εκπαιδευτικη αποστολη με cobra με το που καναμε uncage το διαμαντακι επαιρνε δρομο και εφευγε εκτος HUD και μας αφηνε μοναχους μας :wink:
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Re: ΑΙΜ 9

Δημοσίευση από raptor »

Anzac έγραψε:ρε παιδια
με ποιους aim9 μπορουμε να κανουμε uncage ????

σε εκπαιδευτικη αποστολη με cobra με το που καναμε uncage το διαμαντακι επαιρνε δρομο και εφευγε εκτος HUD και μας αφηνε μοναχους μας :wink:

Άααα αρχηγέ σήμερα... Μου φαίνεται πως πρέπει να ξεσκονίσεις τα manuals που έχεις...

Όταν η κεφαλή του AIM-9 πχ "L" είναι caged, τότε "ακολουθεί" τη δέσμη του radar και κάνει lock στο στόχο που θα κάνει lock και το radar, σε close air2air εννοείται, όχι σε bvr mode...

Όταν την κάνεις uncage τότε η κεφαλή του ερευνητή του βλήματος μένει για λίγο ευθυγραμμισμένη εμπρός... Σε αυτό το μικρό χρόνο άν βρεθεί ίχνος κοντά στο track point, το διαμαντάκι δηλ. (με μετακίνηση του α/φους προς αυτήν την κατεύθυνση) τότε μπορείς να κάνεις pickle/fire (ακούς κανονικά και τον ήχο του tracking του βλήματος) και το ίχνος στόχος θα γίνει lock (μετά την εκτόξευση), χωρίς να έχεις χρησιμοποιήσει radar στην όλη διαδικασία... Που σημαίνει no warning στον αντίπαλο...! Το radar χρησιμοποιείται για την αποστασιομέτρηση του στόχου, να ξέρεις δηλ. αν είσαι εντός εμβέλειας εκτόξευσης...

Άν η κεφαλή, το διαμαντάκι δέν βρεί κανένα ίχνος εντός ολίγον δευτερολέπτων, τότε φεύγει εκτός hud... Ουσιαστικά εκείνη τη ώρα ο ερευνητής στρίβει προς το πλάϊ προς οποιαδήποτε διεύθυνση λόγο των αδρανειακών δυνάμεων που ασκούνται εκείνη τη στιγμή...
:wink:
:D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

σε πληροφορω πως ειχα τον στοχο μου μεσα στο reticle αλλα δεν του εκανε και μεγαλη εντυπωση

το uncaging παιζει και στους Papa και στους Lima ?
e-HAF Admin
Heater

Δημοσίευση από Heater »

Sta posa NM eixes to stoxo chief????? Giati an htan ektos embeleias tou seeker gia na ginei uncaged to briskw fusiologiko
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Ναί καταρχάς η απόσταση εννοείται οτι πρέπει να είναι "φυσιολογική"...

Αλλά για να έχεις visual tracking με το στόχο πρέπει να είναι πόσο...? 3-4 μίλια???

Πάντως δέν το κόβω το κεφάλι μου οτι παίζει σίγουρα... Και μένα έχει τύχει κάποιες φορές που το δοκίμασα να μήν κάνει τίποτα απολύτος και ας ήμουν στο 0.5 μίλι μόνο...! Ίσως να είναι bug ή να μην έχουν φτιάξει τον κώδικα ακόμα... :roll:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Heater έγραψε:Sta posa NM eixes to stoxo chief????? Giati an htan ektos embeleias tou seeker gia na ginei uncaged to briskw fusiologiko
επειδη δεν ειχα lock τον στοχο προσπαθοντας να το κανω να δουλεψει, δεν μπορω να σου πω με ακριβεια ποση αποσταση ειχα

παντος πρεπει να ημουν εντος οριων γιατι οπως ειπα ειχα visual το αφος μπροστα μου, ξερεται πως ειναι το falcon , αν πας μακρυτερα δεν βλεπεις κιχ !
παντως θα κανω την ιδια δοκιμη σε ΑΤΟ FF2 περιβαλλον μην φταιει κατι στο BMS ή cobra
e-HAF Admin
Heater

Δημοσίευση από Heater »

ξερεται πως ειναι το falcon , αν πας μακρυτερα δεν βλεπεις κιχ !
Eksartate thn o8onh sou chief. Me thn palia thn 15' den eblepa oute se close formation, me thn 17 pou exw twra se 1200 analush blepw stoxo sta 5-6 NM, an exeis 19' asta na pane!!!!!.

H apostash gia na doulepsei to uncage prepei na einai mesa apo to RMax tou puraulou.....auto poikilei analoga to montelo tou AIM-9
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

thanks man
e-HAF Admin
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Ta βληματα ΙR φευγουν uncaged.

το βλημα εχει διαφορα modes

στη scan mode το διαμαντακι περιστρεφεται σε ενα κυκλο κ το βλεπεις στο hud οτι κινειται δλδ σκαναρει.
στο spot το διαμαντακι ειναι στο κεντρο του hud.

Σε slave mode το βλημα ακουλουθει το radar lock on και βλεπεις το διαμαντι μεσα στο target box.
Σε bore mode το διαμαντι μενει στο κεντρο του hud.

Υπαρχουν και το TD(threshold Detection) και τα ΒP(by-pass)mode που εχουν να κανουν με το αν ο πυραυλος θα κανει μονος του uncage οταν το διαμαντακι περασει πανω απο α/φ-στοχο.
στο ΤD mode o πυραυλος θα κανει μονος uncage οταν βρει στοχο.

Το διαμαντακι που βλεπουμε στο hud ειναι το σημειο που βλεπει η κεφαλη του πυραυλου.

Αν εχω radar lock on σε στοχο και εχω slave τοτε το βλημα βλεπει το στοχο οποτε πατωντας το pickle το βλημα κανει uncage βλεπει το στοχο και φευγει προσ αυτον.
αν εχω radar lock on σε στοχο και εχω bore τοτε το βλημα οταν γινει uncage δε θα παει στο στοχο αφου δεν τον βλεπει αλλα θα φυγει ευθεια.

Αν θελω να κανω βολη χωρις radar lock on τοτε πρεπει να βαλω τη κεφαλη του πυραυλου πανω στο α/φ-στοχο και οταν ακουσω το χαρακτηριστικο ηχο BIP BIP BIP να κανω uncage ωστε η κεφαλη του πυραυλου να ακουλουθησει το ιχνος του α/φ-στοχου.

Μπορει να πας πισω απο καποιο α/φ που εχει idle και να βαλεις το διαμαντακι στο α/φ-στοχο αλλα ο ηχοσ του βληματος να μην αλλαξει.αυτο σημαινει οτι το βλημα δε περνει ικονο θερμικο ιχνος απο το α/φ-στοχος οποτε ειναι σα να το ριχνω στο πουθενα αν κανω βολη.

Οταν παρω ηχο δηλαδη οταν το βλημα βρει θερμικο ιχνος που μπορει να το ακολουθησει τοτε αλλαζει ο ηχος που ακουμε οπως ειπαμε κ πριν κ επισης το διαμαντακι που βλεπετε αναβοσβηνει στο hud!

Υπαρχει κ κατι ακομη που ισως παιξει ρολο κ αυτο εχει να κανει με το WARM και το COOL της κεφαλης του βληματος.
Στους αιμ9m/l ο πυραυλος κρυωνει auto μολις μπειτε σε df mode.
Στους αιμ9p δε γνωριζω τι γινεται.
Αν δε παιρνεις ηχο πισω απο στοχο τοτε ισως χρειαστει να COOLαρεις τη κεφαλη του βληματος και να δοκιμασεις να δεις αν θα παρει ηχο.

Το cooling του βληματος γινεται σε χρονο μερικών sec.

Επισης οντωσ η οθονη παιζει τεραστιο ρολο!!επαιζα σε 15αρα μεχρι το καλοκαιρι.το σεπτεμβρη πηγα σε 17tft και ολα τα παιχνδια γενικα εχουν τεραστια διαφορα.
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
TIM

Δημοσίευση από TIM »

Τα θερμά μου συγχρητήρια κ. Jester....

8)
Απάντηση