Δωρεάν... εργασία προτείνει η British Airways

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δωρεάν... εργασία προτείνει η British Airways

Δημοσίευση από Anzac »

Δωρεάν... εργασία προτείνει η British Airways
Με e-mail προτρέπει τους υπαλλήλους να εργαστούν έως ένα μήνα χωρίς αποδοχές
Τη... ρηξικέλευθη ιδέα της άμισθης εργασίας για ένα μήνα προτείνει τώρα στους 40.000 υπαλλήλους της η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει το κόστος λειτουργίας. Ο βρετανικός αερομεταφορέας, που τον περασμένο μήνα κατέγραψε ζημίες ύψους 401 εκατ. στερλινών εξ αιτίας του υψηλού κόστους των καυσίμων και της συντήρησης των αεροσκαφών, έχει ήδη προτείνει στο προσωπικό του να πάρει μια σειρά από άδειες άνευ αποδοχών ή να δεχθεί μείωση των ωρών εργασίας. Στο πρόγραμμα αυτό, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, έχουν ανταποκριθεί περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι της εταιρείας.

Τώρα, όμως, φθάνει στο σημείο να προτείνει στους υπαλλήλους να εργαστούν από μία εβδομάδα έως και έναν μήνα χωρίς αποδοχές. Σε e-mail που τους έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΑ, Γουίλι Γουόλς, χαρακτηρίζει την πρόταση της εταιρείας «μάχη για την επιβίωση». Ο ίδιος ο κ. Γουόλς, που σημειωτέον αμειβόταν με 735.000 στερλίνες ετησίως, γνωστοποίησε στο προσωπικό της εταιρείας την πρόθεσή του να εργαστεί χωρίς αποδοχές όλον τον Ιούλιο και τους έδωσε προθεσμία μέχρι τις 24 Ιουνίου για να δηλώσουν αν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Τόνισε, δε, ότι θα ήθελε να συμμετάσχει στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα «κάθε τμήμα της εταιρείας». Η εταιρεία διέψευσε, πάντως, τη φημολογία πως όσοι αποδεχθούν την εθελοντική εργασία θα τύχουν πιο ευνοϊκής αντιμετώπισης σε περίπτωση νέου κύματος απολύσεων.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εταιρεία και εκπροσώπους των εργαζομένων με αντικείμενο τις μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας στο προσωπικό εδάφους, τους πιλότους και το πλήρωμα, οι οποίες θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε αποφάσεις μέχρι το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του κλάδου, πρόθεση της ΒΑ είναι να περικόψει συνολικά περί τις 4.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 μελών πληρώματος που αναμένεται να αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο. Την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε πως η ΒΑ καταβάλλει στα μέλη του πληρώματός της και τους πιλότους της διπλάσιες αποδοχές από εκείνες των ανταγωνιστριών της. Ο μέσος μισθός για τα 14.000 μέλη πληρώματος της ΒΑ ανέρχεται σε 29.900 στερλίνες, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ενώ οι αντίστοιχες στη Virgin Atlantic είναι 14.400 και στην EasyJet 20.200.

Προγράμματα μείωσης αποδοχών έχουν, πάντως, υιοθετήσει και άλλοι αερομεταφορείς, όπως η Cathay Pacific.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 009_318740
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
kodi
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 251
Εγγραφή: 30 Ιαν 2009, 14:47

Δημοσίευση από kodi »

Iσχύει το ίδιο και για άλλες εταιρείες όπως Swiss International Airlines, Lufthansa (incl. Lufthansa Techniks)προσφέρουν unpaid leave από 1 μέρα έως 1 μήνα. Παντως και μια ακόμη εταιρεία πήρε ένα πρωτόγνωρο μέτρο και ζήτησε από τους πιλότους και τα πληρώματα καμπίνας να δούλεψουν ως lost & found agents τις μέρες που δεν έχουν πτήσεις, με αυτό το μέτρο δεν θα προσλάβουν εποχιακούς.Και ο λόγος περι KLM.
Απάντηση