Amiga Chief

PC Sims, Arcade Sims, Flash Game Sims, Java Game Sims, etc.

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Pacman
Δημοσιεύσεις: 422
Εγγραφή: 23 Ιουν 2006, 08:51

Δημοσίευση από Pacman »

Χεχε ναι είμαστε τυχεροί.

Λοιπόν ας ρίξω και μια σύντομη περιγραφή των εικονιζομένων. Ξεκινώντας από πάνω αριστερά έχουμε:

F-19 Stealth Fighter: Μεταφορά στου hit του Commodore 64. Πετάτε F-19 ή F-117 σε διάφορες αποστολές, προσπαθώντας να μην εντοπιστείτε από τον εχθρό. Πολύ καλά τρισδιάστατα γραφικά, με βάρος περισσότερο στη δράση παρά στον ρεαλισμό, κρατώντας όμως τα προσχήματα!

F-15 Strike Eagle 2: Διάδοχος του Strike Eagle 1, όμοιο με το F-19 (ακόμα και στα περιεχόμενα του κουτιού), με κάποιες απλοποιήσεις στην επιλογή οπλισμού.

Dawn Patrol: Εξομοιωτής πτήσης του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, θέμα που είχε καταντήσει αηδία στα μέσα του 90 (όπως και τα platform). Στα χνάρια του Red Baron, Knights of the Sky, Blue Max και άλλων που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.

Combat Air Patrol: Πετάτε στην επιχείρηση καταιγίδα της ερήμου με F-18 ή F-14. Όμορφα γραφικά, ικανοποιητική δόση ρεαλισμού και καλό campaign, όπου εκτός από την αποστολή σας σχεδιάζετε και τις κινήσεις όλως των δυνάμεων του στρατού, προσπαθώντας φυσικά να κερδίσετε τον πόλεμο.

Strike Force Harrier: Αρκετά όμορφο παιχνίδι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το 16μπιτο ACE.

Birds of Prey: Πολύ καλός εξομοιωτής από την Argonaut (Starglider κτλ). Μπορείτε να πετάξετε γύρω στα 40-50 αεροσκάφη από C-130 και Tupolev, μέχρι μαχητικά και πειραματικά αεροσκάφη. Όλα με διαφορετικά πτητικά χαρακτηριστικά και με δυναμικό campaign. Το cockpit είναι το ίδιο σε όλα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε όλα δικά μας σε μία δισκέτα!

Tornado: Πολύ καλός εξομοιωτής από την Digital Integration. Η μηχανή μυρίζει Combat Pilot και οι βελτιώσεις είναι αμέτρητες. Πολύ καλή εξομοίωση και στα συστήματα, με διάφορα delivery mode, όπως loft κτλ.

Gunship: Μεταφορά του επικού εξομοιωτή του C64 στα 16bit. όμορφα γραφικά και κάποια στοιχεία ρεαλισμού σε ορισμένα σημεία.

Flight of the intruder: Από τους κατασκευαστές του Falcon, το παιχνίδι σας βάζει σε ένα A-6 ή F-4, στον πόλεμο του Βιετνάμ. Πολλές όμορφες λεπτομέρειες όπως φιλικά σμήνη (μπορείτε να ελέγξετε οποιοδήποτε A6 ή F4 ανα πάσα στιγμή), ROE (πρώτα visual) κι έλλειψη πυροβόλου στα F-4, μέχρι τα μοντέλα που το έπαιρναν ως εξωτερικό pod.

ACE: Το μεγάλο hit των 8bit. Αερομαχίες, προσβολή στόχων εδάφους, εναέριος ανεφοδιασμός, όλα δισδιάστατα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς; Πιο ρεαλιστικό κι απ' την πραγματικότητα! (καλά μη βαράτε)

F-16 Combat Pilot: Ίσως ο κορυφαίος εξομοιωτής της εποχής του. Καλά στοιχεία στο flight model, στα συστήματα, ενώ υπάρχει και campaign.

Falcon: Ο πρωτότοκος, όπως λέει και ο Anzac, της σειράς. Εξομοιώνει το F-16A με πολλά καλά στοιχεία όπως το HUD, λόγω του οποίου επιλέχθηκε ως βάση για τον εξομοιωτή της αμερικανικής αεροπορίας (και ως desktop simulator για την εθνοφρουρά). Στο flight model, είναι πιο πειστικό σε κάποια σημεία το Combat Pilot, αλλά στο Falcon εμπλέκεστε σε κλειστές αρκετά ρεαλιστικές εμπλοκές με τα Mig-21 (και στα expansion Μig-29 κι όποιος αντέξει).

Fighter Bomber: Πετάτε σειρά αποστολών σε κάποιον διαγωνισμό βομβαρδισμού στην Αμερική. Μπορείτε να πετάξετε F-111, F-15, F4, Viggen. Tornado και Flogger (ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο), το καθένα με διαφορετικό cockpit ώστε να μοιάζει λίγο στο πραγματικό και πολύ όμορφα γραφικά για την εποχή. Ένα από τα ατού του, η ύπαρξη mission editor για να φτιάχνετε τις δικές σας αποστολές.

Fighter Bomber Advanced Missions: Expansion με νέες αποστολές για το Bomber. Η δυσκολία τους φαίνεται από την πρώτη κι όλας αποστολή, ενώ από την δεύτερη και μετά αξίζετε μετάλλιο.

Battlehawks 1942: Απόπειρα της Lucasfilm, μετά την επιτυχία της στα adventure, να μπει στην αγορά των εξομοιωτών και αρκετά επιτυχημένη θα έλεγα. Πετάτε στον ειρηνικό την εποχή που δεν ήταν όνομα και πράγμα, είτε με το μέρος των Αμερικάνων είτε με των Ιαπώνων. Αρκετά αεροσκάφη και αποστολές, ενώ τα γραφικά είναι δισδιάστατα και καλοσχεδιασμένα.

F-29 Retaliator: Εξομοιωτής της DID, πρόγονος του TFX. Πετάτε F-22 ή F-29 σε 4 θέατρα επιχειρήσεων, με εκπληκτικά και ταχύτατα τρισδιάστατα γραφικά, πολλή δράση και σχεδόν καθόλου ρεαλισμό. Δεν παύει όμως να είναι πολύ όμορφο.

A-10 Tank Killer: Εξομοιωτής του A-10 από την Dynamix (βλέπε Red Baron). Πολύ καλά γραφικά, ψηφιοποιημένη φωτογραφία του πραγματικού cockpit και κάποια στοιχεία ρεαλισμού.
gerodinis
Δημοσιεύσεις: 2063
Εγγραφή: 11 Αύγ 2007, 17:28

Δημοσίευση από gerodinis »

Ρε συνάδελφοι, έναν εξομοιωτή με τίτλο "Air Duel: 80 Years of Dogfighting", τον είχε παίξει κανείς; Εσάς τους παλιούς λέω. Εγώ το πρωτοέπαιξα πέρυσι στο DOSBox και μου έκανε εντύπωση θα έλεγα.
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Απάντηση