Γυναικεία πρωτιά στα ελικόπτερα

Περιοχή συζήτησης για τα Αμυντικά Σώματα της Ελλάδας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Γυναικεία πρωτιά στα ελικόπτερα

Δημοσίευση από Anzac »

Η ανθυπολοχαγός Μαρία Ζαμπετάκη ξεπέρασε όλα τα προγνωστικά. Σε μια λιτή τελετή έλαβαν σήμερα τα πτυχία τους και τα διακριτικά ιπταμένου εννέα αποφοιτήσαντες χειριστές ελικοπτέρων της 24ης εκπαιδευτικής σειράς ελικοπτέρων,

οι οποίοι θα πλαισιώσουν της Μονάδες Αεροπορίας Στρατού της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο. Τα βλέμματα όμως όλων των παρευρισκόμενων έπεσαν στην ανθυπολοχαγό Μαρία Ζαμπετάκη, η οποία τερμάτισε πρώτη στην εκπαίδευση βάζοντας τα γυαλιά σε όλους. Την τελετή ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιγνάτιος και παρευρέθηκαν ο Ανώτατος Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο αντιπεριφεριάρχης Μαγνησίας Αργ. Κοπάνας, οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Νομού Μαγνησίας, Διοικητές Μονάδων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, καθώς και συγγενείς των χειριστών, που αποφοίτησαν Η ανθυπολοχαγός Μαρία Ζαμπετάκη μιλώντας για αυτή την εξέλιξή στην καριέρα της δεν έκρυψε την υπερηφάνεια που αισθάνθηκε όταν έλαβε το πτυχίο της και υποστήριξε πως «Είμαι πολύ περήφανη για το διακριτικό ιπταμένου που έλαβα.

Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και αυτό μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση». Η Μαρία Ζαμπετάκη προερχόμενη από τη Σχολή Ευελπίδων είχε ως όνειρο ζωής να γίνει χειρίστρια ελικοπτέρου και τα κατάφερε και μάλιστα καλύτερα απ’ όλους τους άνδρες. Η εκπαίδευση των εννέα χειριστών ελικοπτέρων διήρκησε 44 εβδομάδες και περιελάμβανε θεωρητικά αντικείμενα τεχνικής πτήσης, συντήρησης αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μετεωρολογίας, επικοινωνιών κ.ά. καθώς και πτητική εκπαίδευση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι συμπλήρωσαν 115 ώρες πτήσης έκαστος ημέρα και νύχτα.
http://www.thisisvolos.gr/news/categori ... opter.html
e-HAF Admin
Απάντηση