EECH (Enemy Engage Comanche Hokum) revisited

PC Sims, Arcade Sims, Flash Game Sims, Java Game Sims, etc.

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Rainbow
Δημοσιεύσεις: 163
Εγγραφή: 03 Ιαν 2006, 17:59
Τοποθεσία: Αθήνα, Πολύγωνο

EECH (Enemy Engage Comanche Hokum) revisited

Δημοσίευση από Rainbow »

Με αφορμή ένα topic του Arty, που αφορούσε το LockOn, θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σε έναν άλλο εξομοιωτή, αρκετά διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει (λόγω του αντικειμένου του), το Enemy Engaged: Comanche vs Hokum.

Ο συγκεκριμένος τίτλος πρωτοκυκλοφόρησε το 1999, ως συνέχεια στο Apache vs Havoc της ίδιας εταιρείας. Το παιχνίδι με το hardware εκείνης της εποχής απλώς δεν παιζόταν, τόσο τεχνολογικά ανώτερο ήταν. Με είχε εντυπωσιάσει η λεπτομέρεια των 3d objects, η οποία στέκεται ακόμα και σήμερα. Επιπλέον, εκτός από το Falcon, νομίζω πως εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τίτλος που περιέχει Dynamic Campaign. Αυτό και μόνο δείχνει τη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της Razorworks τότε.

Όταν η εταιρεία έκλεισε, έδωσαν το source code στην κοινότητα που υπήρχε (!!!), με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε νέα flight models, textures, υποστήριξη για TrackIR και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Χωρίς να έχω 'γράψει' πολλές ώρες στο συγκεκριμένο τίτλο, θα ήθελα να σταθώ στο πόσο φανταστική εμπειρεία είναι να προσπαθείς να κρατήσεις το ελικόπτερο στον αέρα ανάμεσα στα βουνά, περιστρέφοντας ταυτόχρονα το κεφάλι (με TrackIR) σε αναζήτηση στόχων με το Helmet mounted tragetting system!!! 20 λεπτά αρκούν για να σε βγάλουν 'off'. Και δεν αναφέρθηκα καν στις απειλές που αντιμετωπίζει ο πιλότος στα πλαίσια του campaign.

Για όσους ενδιαφέρονται, παραθέτω δύο links. Το πρώτο αφορά το site του κυριότερου contributor του community:

http://home.planet.nl/~jette073/gotcha/

Το δεύτερο είναι ένα πρόσφατο άρθρο του SimHQ που αποτελεί ουσιαστικά ένα δεύτερο review του παιχνιδιού:
http://www.simhq.com/_air4/air_150a.html
Απάντηση