RED BULL Air Race 2007 Κωνσταντινούπολη

Αερολέσχες και Αεραθλητισμός<br>
Εδω μπορείτε να αναφέρετε και να συζητάτε τα<br>
πάντα που αφορούν Ερασιτεχνικές πτήσεις κλπ.

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

RED BULL Air Race 2007 Κωνσταντινούπολη

Δημοσίευση από Anzac »

Σας επισυνάπτω πόστ απο το Aces-High. Για το event αυτό, ΔΕΝ εμπλέκεται καμία διαδικασία όσον αφορά τον εν δημιουργία Σύλλογο φίλων "Αναχαίιση".
Όπως αναφέρθηκε σε αυτό το post http://www.aces-high.gr/forum/viewtopic.php?p=3064#3064 εξετάζουμε την περίπτωση να κάνουμε μία εκδρομή για να παρακολουθήσουμε το Air Race στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου.

Ζήτησα και πήρα προσφορά για την εκδρομή για μετακίνηση και διαμονή για 30 συμμετοχές και το κόστος είναι στα 180 euro με το ενδεχόμενο να πέσει στα 160 euro εάν γεμίσουμε ένα λεωφορείο.

Το σκεπτικό είναι πρώτα απο όλα να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και γαι αυτόν τον λόγο προτίμισα να ζητήσω λεωφορείο για να μπορέσουμε να παραλάβουμε κόσμο κατα την άνοδο μας προς τα σύνορα και να τους αφήσουμε στην επιστροφή.

Ο Γιώργος (Sierra) πήρε τιμές για την μετακίνηση μας με αεροπλάνο αλλα είναι αρκετά υψηλές και φτάνουν τα 350 euro μαζι με φόρους αεροδρομίων κ.τ.λ

Οι λεπτομέρειες για την εκδρομή είναι οι παρακάτω:

Αναχώρηση απο Αθήνα στις την Πέμπτη 31 Μαΐου, Παρασκευή και Σάββατο Κωνσταντινούπολη και επιστροφή την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Η διαμονή θα γίνει σε τετράστερο ξενοδοχείο και περιέχει πρωινό.

Περιήγηση θα γίνει εάν το θελήσουμε και εκεί που θα επιλέξουμε εμείς.

Μιλάμε δηλαδή για ένα διήμερο στην Κωνσταντινούπολη (δύο διανυκτερεύσεις).

Λόγο ότι στις ημερομηνίες αυτές δέν θα είμαστε επίσημα Σύλλογος (η δικάσιμος είναι την Δευτέρα 4 Ιουνίου) η εκδρομή αυτή δέν είναι στις επίσημες δραστηριότητες του Συλλόγου επομένως η συμμετοχή μπορεί αν είναι ανοικτή σε Συλλόγους και άλλες ομάδες και είναι μιά ευκαιρία να γίνει απο κοινού.

Για τον λόγο αυτό θα γίνει κοινοποίηση στο Model Club, στην IPMS, στην E-HAF καί στην Απογείωση εάν θέλουν τα μέλη τους να έχουν συμμετοχή με τις ομάδες τους. Είναι μιά καλή ευκαιρία για γνωριμία και να κάνουμε και ένα φτηνό ταξίδι να χαλαρώσουμε πρίν απο τις διακοπές του καλοκαιριού.

Για να έχουμε πλήρη άποψη αλλα καί για να μπορέσουμε να δηλώσουμε συμμετοχές άνοιξα αυτό το topic.

Εδώ μπορείτε να πείτε την γνώμη σας και να δηλώσετε την συμμετοχή σας όσοι μπορείτε και θέλετε να κάνετε το ταξίδι.
http://www.aces-high.gr/forum/viewtopic ... highlight=

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στον συνάδελφο Orion!
e-HAF Admin
P.Grigorakis
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: 30 Μαρ 2004, 15:32

Δημοσίευση από P.Grigorakis »

Το σκεπτικό είναι πρώτα απο όλα να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και γαι αυτόν τον λόγο προτίμισα να ζητήσω λεωφορείο για να μπορέσουμε να παραλάβουμε κόσμο κατα την άνοδο μας προς τα σύνορα και να τους αφήσουμε στην επιστροφή.
Εισβολη στην Τουρκια! :lol:
Εικόνα
Fantasma337
Δημοσιεύσεις: 1078
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004, 22:49
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

Όχι μόνο προάγουν την αεροπορική ιδέα στη χώρα τους, όχι μόνο στρατολογούν εν δυνάμει μελλοντικούς εισβολείς στο Αιγαίο, όχι μόνο διαδημίζουν τον τουρισμό τους, αλλά θα μας ...πάρουν και λεφτά!!!

Βάϊ βάϊ βάϊ τζάνεμ...
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Ας μην βγούμε εκτός θέματος εδώ. Άλλο σκοπό έχει το πόστ!

Thanks
e-HAF Admin
sjmygian
Δημοσιεύσεις: 891
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2006, 15:16
Τοποθεσία: Athina

Δημοσίευση από sjmygian »

To ότι το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για το RedBull είναι αναμφίβολα και μία ενίσχυση στην τουρκική οικονομία, είναι κάτι το οποίο αναμφίβολα μπορεί να "αποθαρύνει" πολλούς από εμάς.

Γνωρίζοντας το αυτό, κοιτάξαμε και για άλλες πόλεις, όπου λαμβάνει χώρα το RedBull, αλλά το κόστος ήταν απαγορευτικό,οπότε "προτιμήσαμε" την Κωνσταντινουπολη.

Από την άλλη όμως, η Κωνσταντινούπολη δεν είναι μία οποιαδήποτε πόλη στην Τουρκία, αλλά η πλέον "ελληνική" με την ιστορία της και βέβαια με το Πατριαρχείο κλπ., τα οποία ΙΜΗΟ αξίζει να τα επισκεφτεί κάποιος Έλληνας, έστω και με τη σκέψη ότι έμμεσα ενισχύει τους τούρκους. Δεν είναι δηλαδή μόνο το RedBull που μπορεί να δει ένας Έλληνας στην Κωνσταντινούπολη, ούτε τα πράγματα ("ενίσχυση των Τούρκων") είναι τα ίδια με το αν γινόταν το RedBull π.χ. στην Άγκυρα ή στο Ντιγιάμπακιρ :) Δυστυχώς, είναι αδύνατον να δείς το Πατριαρχείο ή την Αγία Σοφία χωρίς να "ενισχύσεις" την τουρκική οικονομία.

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και οποιαδήποτε άλλη άποψη σχετικά με το λεπτό θέμα "επίσκεψη Πατριαρχείο" vs. "ενίσχυση των τούρκων" είναι κατανοητή και (αυτονόητα) σεβαστή.
Orion
Δημοσιεύσεις: 520
Εγγραφή: 16 Μαρ 2005, 16:57
Τοποθεσία: Ηράκλειο - Κρήτη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Orion »

Με την προυπόθεση ότι το συζητάμε και άν υπάρχει ενδιαφέρον μπορούμε να κάνουμε μιά εκδρομή ώς παρέα, το κόστος είναι μικρό.

Η Τουρκία έχει ενδιαφέρον "Ελληνικό" αυτό όμως δέν σημαίνει πώς το έχουμε αποφασίσει να κάνουμε την εκδρομή αυτή.

Προς το παρόν έχουμε τιμές, ημερομηνίες και το πρόγραμμα το οποίο μπορούμε να το φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε. Στο πρόγραμμα όμως θα έιναι η επίσκεψη στην Αγία Σοφία και το Πατριαρχείο.

180 euro να άτομο είναι το κόστος της εκδρομής και αυτό για 30 συμμετοχές και άν γεμίσουμε το λεωφορείο μπορεί να πέσει και στα 160 euro.

To λεωφορείο θα παραλάβει όσους βρίσκονται στην διαδρομή και θα τους αφήσει στην επιστροφή, επομένως το κόστος θα είναι πολύ μικρότερο εάν αποφασίζαμε να πάμε αεροπορικώς.

H εκδρομή αυτή δέν είναι επίσημο event του Συλλόγου γιατί στις ημερομηνίες αυτές δέν θα έχουμε νομική υπόσταση και η συμμετοχή είναι ανοικτή προς όλους.

Το Post αυτό ήταν να το κάνω εγώ άν και εφόσον το αποφασίζαμε αλλα με πρόλαβε ο Τίμος πάλι :)

Άσχετα με την εκδρομή, αυτό το event είναι η αφορμή να αναλογιστούμε το πόσο πίσω είμαστε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα στα αεροπορικά θέματα. Στο προηγούμενο event περισσότερα απο 2.000.000 κόσμου το παρακολούθησε και οι περισσότεροι απο εμάς το έχουμε δεί στην τηλεόραση.

Εϊμαστε στα μέσα Μαίου και δέν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε για τον Αρχάγγελο που όλοι περιμένουμε να γίνει άν και δέν γνωρίζουμε την κλίμακα. Προς το παρόν υπάρχει μόνο η ράδιο αρβύλα που περισσότερο μπερδεύει παρά πληροφορεί.

Άν σας ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε, στο πρόγραμμα του Συλλόγου θα υπάρξουν οι επίσημες εκδηλώσεις που αυτές θα γίνουν σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού με μεγαλύτερο αεροπορικό ενδιαφέρον αλλα και μεγαλύτερο κόστος απο αυτό του RED BULL.

Δέν είναι αφορμή για να λύσουμε τα Ελληνοτουρκικά ούτε να αποδείξουμε κάτι περισσότερο, μιά εκδρομή είναι .... να δούμε και τα χανουμάκια :)

Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 25 του μηνός να αποφασίσουμε.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Thanks Orion.

Το πόστ το έκανα εγώ γιατί αρχικά άργησες (μπού ;)) και γιατί ο Έλλην επειδή είναι τις τελευταίας στιγμής, όσο νωρίτερα το πείς τόσο καλύτερα.

Είναι μια καλή ευκαιρία πάντως να δείς πως θα πάει απο συμμετοχές. Ακόμα καλύτερα μιας και δεν έχει και σχέση με τα του συλλόγου και είναι ποιο Free ας πούμε......

Μέχρι στιγμής απο ehaf μεριά, η συμμετοχή είναι για πολύ :cry: :cry: :cry:

Άν και βέβαια δεν είναι ότι και το ποιό εύκολο για πολλούς να κάνουν εκδρομούλες εκτός Ελλάδας , αλλά δεν παίρνω και όρκο για αυτό!
e-HAF Admin
Orion
Δημοσιεύσεις: 520
Εγγραφή: 16 Μαρ 2005, 16:57
Τοποθεσία: Ηράκλειο - Κρήτη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Orion »

Μου το χάλασες, εγώ είχα σκοπό να κάνω ένα post κάπως έτσι :

"Αύριο το πρωί φεύγουμε για Κωνσταντινούπολη...."

The Greek Way και υπάρχει αρκετός χρόνος να ετοιμαστεί κάποιος :D

Δέν έχει σημασία ποιος έκανε το post, η ιδέα υπάρχει.

Δέν το έχουμε κοινοποιήσει στις υπόλοιπες κοινότητες γιατί ακόμη δέν το αποφασίσαμε αυτοί που θα το οργανώσουμε, ώς ιδέα έχει αναφερθεί και θέμα προς συζήτηση.

Άν λέγαμε να πάμε να κάψουμε μερικά F-16 πιστεύω πως η συμμετοχή θα ήταν πολύ μεγάλη :D :D :D
kongrigo
Δημοσιεύσεις: 3248
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005, 14:50
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Ναι, ναι μέσα είμαι μόνο για την τελευταία πρόταση...
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
Απάντηση