Νέα των ημερών

Περιοχή συζήτησης για τα Αμυντικά Σώματα της Ελλάδας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Gabri
Δημοσιεύσεις: 293
Εγγραφή: 10 Δεκ 2007, 16:34

Νέα των ημερών

Δημοσίευση από Gabri »

Λοιπόν κύριοι αυτές τις μέρες έγινα μάρτυρας 2 γεγονότων. Το ένα σημαντικό και το άλλο όχι τόσο.
Αρχίζω λοιπόν.....

1. Στις 19/12 στο Ελ. Βενιζέλος στις 9.00 το πρωί εθεάθει ένα C-130 να απογειώνεται από αεροδιάδρομο που απογειώνονται τα πολιτικά α/φ. Δεν πρόλαβα να δώ χώρα προέλευσης μόνο ότι είχα γκρι χρωματισμό. Μετά από 15 λεπτά, κατά τη διάρκεια τροχοδρόμησης α/φ της ολυμπιακής είδα μέσα από το παράθυρο διέκρυνα σταθμευμένο C-130 της βασιλικής αεροπορίας της Σ. Αραβίας. Η ερώτηση είναι, αν ξέρει κανείς πως γίνεται στρατιωτικά α/φ να χρησιμοποιούν πολιτικά αεροδρόμια.

2. Ρώμη 24/12. Πτήση ΟΑ0234 με Boeing 737-400 για Αθήνα. Απογειωνόμαστε στις 11.00 και πετάμε για περίπου 20 λεπτά. Ο κυβερνήτης ανακοινώνει ότι υπάρχει βλάβη στο ID Box με αποτέλεσμα να μην στέλνει το α/φ στίγμα στα επίγεια ραντάρ και πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Όντως επιστρέφουμε και αφού προσγειωνόμαστε ανακοινώνεται ότι το ID Box θα αλλαχθεί, και το α/φ θα ανεφοδιαστεί και με καύσιμα. Η όλη διαδικασία μας είπανε ότι θα πάρει 35-40 λεπτά. Μετά από 1,5 ώρα ανακοινώνεται ότι αφού έχουνε ψάξει όλο το α/δ της Ρώμης και όλες τις εταιρίες, το συγκεκριμένο ανταλλακτικό δεν βρέθηκε με αποτέλεσμα η πτήση να έχει καθυστέρηση 5 ώρες και να πρέπει να περιμένουμε να έρθει το ανταλλακτικό από Ελλάδα με την επόμενη πτήση της ΟΑ.
Ερωτώ λοιπόν κύριοι.......Εάν το ίδιο πρόβλημα παρουσιαζότανε σε ένα α/φ της United Airlines θα περιμένανε να έρθει το ανταλλακτικό από την Νέα Υόρκη ή μήπως να απευθυνόντουσαν ξανά στην Ελλάδα?????
Και κατί τελευταίο και σημαντικό προς όλους αυτούς που κατηγόρησαν την ΟΑ για το συγκεκριμένο περιστατικό. Δεν φταίει η ΟΑ που οι Ιταλοί δεν είχανε ένα spare ID Box. Ούτε η τεχνική βάση της ΟΑ φταίει. Εντάξει έτυχε αλλά ο Έλληνας έχει μάθει πως για όλα τα στραβά σε αυτην την χώρα φταίει η ΟΑ και ο ΟΤΕ.....
Εικόνα
manik
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2021
Εγγραφή: 05 Ιουν 2005, 16:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Καλησπέρα.

1) Καθόλου περίεργο αυτό που είδες. Συνήθως είναι για ανεφοδιασμό είτε για κάποιον μη στρατιωτικό λόγο που μπορούν να προσγειωθούν τέτοιου είδους μεταφορικά σε πολιτικά αεροδρόμια.

2) Shit happens....
To ότι δεν βρέθηκε το ανταλλακτικό σε ολόκληρη την Ιταλία, καταδεικνύει την σπανιότητα της βλάβης.
Φυσικά δεν έχει μόνο η Ο.Α. βλάβες στα αεροσκάφη της.
Σε Α3 μια-δυο φορές περιμέναμε μισή και μια ώρα να φύγουμε.
Βέβαια η αγανάκτηση από την μεριά των επιβατών είναι δικαιολογημένη αφού κάποιος μπορεί να έχασε κάποιο σημαντικό ραντεβού ή μια δουλειά με αυτή την καθυστέρηση.
Από την άλλη όμως η ασφάλεια πτήσεων πρέπει να είναι ο 1ος στόχος των αεροπορικών εταιρειών και στην Ο.Α. αυτό το ξέρουν καλά.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Απάντηση