OpenFalcon απο ηθικής πλευράς

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Xandax
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 29 Οκτ 2008, 12:19

OpenFalcon απο ηθικής πλευράς

Δημοσίευση από Xandax »

Πρόσφατα συνδέθηκα και αντάλλαξα απόψεις με μερικά μέλη της eHAF στο TeamSpeak. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες ξεκαθαρίστηκαν αρκετά για το του τι γίνεται με την εξέλιξη του αρχικού/τελικού Falcon 4.0 της Microprose.

Επιδή όμως βλέπω οτι στην eHAF τείνει να διασπαστεί η ομάδα σε χρήστες του FF OF RV και χρήστες του AF θα ήθελα να παραθέσω τη γνώμη μου περι κώδικα (προγραμματιστικού).

Καταρχάς παραθέτω το link της WikiPedia που περιγράφει τον εξομοιωτή (και εγώ σήμερα το διάβασα για να ξεκαθαρίσω κάποια θέματα)

http://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_(computer_game)

Καλώς λοιπόν οι Admins της eHAF έχουν ως επίσημο το OF. Αυτό για το λόγο οτι προσωπικά απεχθάνομαι προγραμματιστές του τύπου Mark Zuckerberg (FaceBook) που βγάζουν φράγκα απο τα ζόρια αλλονών - ο Billης είναι εκτώς συναγωνισμού τώρα πια - ούτως η άλλως μαλακία Operating System έφτιαξε :D. Τα ίδια κάνουν και τα "παλικάρια" της LeadPurcuit αφού όπως περιγράφει και στο παραπάνω link παίζουν με έτοιμο κώδικα απο τη Microprose (κυρίως τα flight physics που έκαναν το Falcon αυτό που είναι σήμερα), και με εμάς εδω να χτυπιόμαστε για το ποιος κάνει καλύτερη δουλειά σε κάθε release. Και πάλι όμως κατα τη γνώμη μου το OF ηγείται. Το σωστό θα ήταν να ακούσουμε και τη γνώμη ενος ιπτάμενου που έχει δοκιμάσει όλα τα versions του Falcon.

Στο community πολοί λένε οτι το AF είναι άψογο στο multiplayer. Δεν το γνωρίζω αλλά προφανώς έτσι είναι. Το Falcon 4.0 σχεδιάστηκε με άλλα πρότυπα. Το multiplayer ήταν για βασικά sessions μόνο. Για το λόγο αυτό υποστηρίζει μόνο λίγους παίχτες. Συνήθως προγραμματιστικά για να έχει επιτυχία ένα παιχνίδι σε multiplayer πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα το multiplayer (CounterStrike, AcesHigh II κλπ).
Αν προσέξει κάποιος ουσιαστικές αλλαγές στα γραφικά δεν έχουν γίνει απο την LeadPursuit. Ουσιαστικές αλλαγές σημαίνει νεο game engine (για τα γραφικά δλδ) όπως τώρα προσπαθεί η πολλά υποσχόμενη ομάδα του FighterOps. http://www.fighterops.com , και σίγουρα αυτό που έχει καταφέρει με το BlackShark η DCS http://www.digitalcombatsimulator.com/
Το μοναδικό που προσέφερε επι πληρωμή μάλιστα (σε εμάς εδω δεν μετράει το τελευταίο τόσο αφού το μόνο που έχω αγοράσει είναι το original Falcon 4.0 αλλά στο εξωτερικό που τα πράγματα είναι πιο σφιχτά μετράει) είναι ενα καλό σταθερό multiplayer. Δεν είναι όμως αυτό το κυρίαρχο. Αυτού του τύπου τα παιχνίδια λέγονατι εξομοιωτές για το λόγο οτι προσπαθούν να φέρουν όσο το δυνατό περισσότερο κοντά μας τη φυσική συμπεριφορά του οτι αυτά εξομοιώνουν. Πιστεύω οτι ο οποιοσδήποτε ασχολείται με το θέμα αυτό είναι που θέλει να περιμένει και όχι το σταθερό multiplayer που σηκώνει 135 παίχτες χωρις lugs κλπ κλπ. Είνα σαν κάποιος να ασχολείται χρόνια με πολεμικές τέχνες και να μην έχει βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση έξω απο το dojo. Θα καταλήξει να λέει οτι το κατέχει χωρίς να έχει δοκιμάσει τα ζόρικα.

Έτσι ως έχουν όμως τα πράγματα τα OF FF RV είναι εξαρχής καταδικασμένα στο multiplayer αφού τα παλικάρια που ασχολούνται με αυτά δεν έχουν τον κώδικα για να αλλάξουν ουσιαστικά πράγματα. Απο την άλλη τα "παλικάρια" του AF έχουν όλη την ευχέρεια να εξελίξουν αυτό που τώρα ονομάζουν δικό τους με εμας να ανεβάζουμε τις στατιστηκές τους.

Απο πλευράς πολιτικής αυτό που έκανε η LeadPursuit δείχνει οτι θέλει γρήγορα να βγάλει λεφτά. Ας ελπίσουμε οτι ετοιμάζουν κάτι καλό και θα φανούν αντάξιοι της Microprose στο μέλλον. Προς το παρόν προσωπικά μου υπεραρκεί το OpenFalcon.

Μιχάλης Μαρκομανωλάκης
Mystic_J
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 4095
Εγγραφή: 29 Μαρ 2004, 22:44
Τοποθεσία: Bόλος

Δημοσίευση από Mystic_J »

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τέσπα. Τα παιδιά του OF, BMS, FF και RV (αυτές είναι πλέον οι 4 dev team) έχουν τον κώδικα και του αλλάζουν όπως θέλουν τα φώτα. H Lead Pursuit σταμάτησε. Δεν ασχολείται άλλο με το AF. Έκανε αρπαχτή σωστό, αλλά σημασία έχει πως σταμάτησε. Κάθε εξομοιωτής -στην εποχή μας- πρέπει να τα έχει όλα. Και MP και καλή εξομοίωση. Στην προ-Ιnternet εποχή το Falcon ενθουσίαζε γιατί είχε πρωτοποριακό campaign engine. Κάτι που έσπαγε τη μονοτονία μιας offline πτήσης. Σήμερα στη δικτυακή εποχή όπου τα πάντα κινούνται με βάση το Internet, ο,τιδήποτε δεν υποστηρίζει το multiplayer πεθαίνει. Έτσι πέθαναν και τα αγαπημένα μου Adventure της LucasArts και Sierra.
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
Cipher
Δημοσιεύσεις: 1771
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 16:01
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Cipher »

Ας μην ξεχνάμε ότι το multiplayer όταν πρωτοβγήκε το falcon ήταν αυτό που λέμε lan party με γενικά δύσκολο το να μαζέψεις πάνω απο 6-8 υπολογιστές σε ένα χώρο και επίσης με ταχύτητες 10mb σε lan. Έτσι έιναι λογικό να υστερεί έναντι των σύγχρονων εξομιωτών σε αυτό τον τομέα. Το κρίμα είναι ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τον κώδικα στα χέρια μας για να δουλέψουμε το κομμάτι που μας ενδιαφέρει...
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Φίλε Μιχάλη, η e-HAF έχει 2 επίσημα setup.

1. Το OF γιατί είναι το ποιο hard core απο όλα και ενσωματώνει τις ποιό πολλές πραγματικές λειτουργίες του αφους , σε ένα PC Simulator.

2. Το AF γιατί έχει το καλύτερο Multiplayer ΑΠΟ ΟΛΑ, και έχει και Ελληνικό Θέατρο Ελληνικής Δημιουργίας.

Ένα με δύο ήταν πάντα τα επίσημα setup που χρησιμοποιούσαμε, εδώ και 5 χρόνια, αναλόγως βέβαια την λειτουργικότητα και την ρεαλιστικότητα τους.

Πιστεύω να συμφωνείς στο ότι το Falcon 4.0 με το Falcon 4.0 + OF 4.7 δεν έχει καμία σχέση σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝ καταφέρει κάποιο group ΠΟΤΕ να συνδιάσει καλά γραφικά και ρεαλιστικά ηλεκτρονικά στο pit, αυτό θα είναι το MUST για όλο το Community.

Μέχρι τότε όμως...
e-HAF Admin
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

Mystic_J έγραψε:Δεν είναι ακριβώς έτσι. Τέσπα. Τα παιδιά του OF, BMS, FF και RV (αυτές είναι πλέον οι 4 dev team) έχουν τον κώδικα και του αλλάζουν όπως θέλουν τα φώτα. H Lead Pursuit σταμάτησε. Δεν ασχολείται άλλο με το AF. Έκανε αρπαχτή σωστό, αλλά σημασία έχει πως σταμάτησε. Κάθε εξομοιωτής -στην εποχή μας- πρέπει να τα έχει όλα. Και MP και καλή εξομοίωση. Στην προ-Ιnternet εποχή το Falcon ενθουσίαζε γιατί είχε πρωτοποριακό campaign engine. Κάτι που έσπαγε τη μονοτονία μιας offline πτήσης. Σήμερα στη δικτυακή εποχή όπου τα πάντα κινούνται με βάση το Internet, ο,τιδήποτε δεν υποστηρίζει το multiplayer πεθαίνει. Έτσι πέθαναν και τα αγαπημένα μου Adventure της LucasArts και Sierra.
πλακα πλακα το μονο game τις sierra που θυμαμαι να επιβιωσε ειναι το SWAT4 και αυτο γιατι πηραν χαμπαρι τι παιζει με το multi γενικα..
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Xandax
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 29 Οκτ 2008, 12:19

Δημοσίευση από Xandax »

Chipher:
Ναι όντως. Το αναφέρει και στο site του WikiPedia
Όσο για τον κώδικα πιστεύω πως με το κύρος που ήδη έχει η e-HAF να μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάποια κομμάτια του. Συγκεκριμένα για το multiplayer. Με τον προγραμματισμό έχω να ασχοληθώ σοβαρά χρόνια τώρα. Δύναμαι όμως να βοηθήσω αν χρειαστεί.

Anzac:
Καταλαβαίνω την ανάγκη για το multiplayer ειδικά όταν ο χρόνος που μένει για όλους μας είναι λίγος πέρα των υποχρεόσεών μας, και ειδικά οταν το lock είναι on και το server crashάρει !! Αρκεί να γνωρίζουν όλοι όμως αν τελικά μιλάμε για αληθοφάνεια ποιο απο όλα υπερτερεί.
Cipher
Δημοσιεύσεις: 1771
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 16:01
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Cipher »

Δυστυχώς φίλε το θέμα έχει να κάνει με πηγαίο κώδικα και άρα δικαιώματα σε κάτοχους που κακά τα ψέμματα δεν έχουν σκοπό να παραδώσουν σε οποιονδήποτε και για κανένα λόγο που δεν θα τους αποφέρει χρήματα. Και εγώ θα ήθελα τον κώδικα να προσπαθήσω να βελτιώσω πιθανώς κάτι αλλά είναι αδύνατον να βρεθέι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εξωτερικές βελτιώσεις και άλλα σχετικά. Δεν έχω ασχοληθεί και εγώ με παιχνίδια αλλά ευχαρίστως θα το έκανα για το falcon και όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με το game αλλά και με το site αν μου ζητηθεί που είναι ο τομέας που κατέχω καλύτερα...

Πιστεύω ότι η e-haf κάνει ότι καλύτερο μπορεί στον τομέα αυτό και αν κρίνει ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα μας το ζητήσει.

:m2k:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Επέτρεψε μου να έχω μια αμφιβολία για το τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει Έλληνες αν είχαν τον κώδικα στα χέρια τους.

Αν δεν μπορούν να συννενοηθούν οι ξένοι μεταξύ τους , και μετά απο προστριβές προέκυψαν 4 συνολικά Groups, φαντάσου τι έχει να γίνει στην Ελλάδα με Έλληνες προγραμματιστές. (Δεν θέλω να προσβάλω με αυτό κανέναν συνάδελφο)

Αναλογικά ως προς το Εξωτερικό, η Ελλάδα είναι ένα μικρό Community, το οποίο όμως λόγω φαγωμάρας δημιουργεί μεγάλα χάσματα.
e-HAF Admin
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

το θεμα ειναι να βρουμε ακριβως ποια ειναι η αιτια που δεν αντεχει πανω απο 8 ατομα το Open Falcon.. απο εκει και περα μπορουμε να κανουμε κινησεις...(τυπου FS9 multiplayer σκευτομαι για να ακριβολογουμε...)
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Cipher
Δημοσιεύσεις: 1771
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 16:01
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Cipher »

Είναι μεγάλο το θέμα για το αν θα έκαναν οι έλληνες κάτι καλο και αυτό γιατί πολλοί νομίζουν ότι αν δεν το κάνουν αυτοί δεν είναι καλό και επίσης ότι και να κάνουν είναι καλύτερο από των άλλων. Γενικά την έχω δεί αυτή την νοοτροπία αν και επειδή δεν είμαι έτσι θέλω να πιστεύω ότι κατι θα κάναμε... Αυτό τρώει και τους ξένους....
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Anyway, όπως έγραψα και πρίν δεν θέλω να προσβάλω κανέναν.

Ο κώδικας πάντως είναι ερμητικά φυλαγμένος και δεν δίδεται. Για φανταστείτε να δινόταν.... Θα είχαμε γεμίζει με Falcon Upgrade Code Groups.

Άλλωστε exe edits έχουν απαγορευτεί απο την LP και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν βελτιώθηκε κάτι critical σε κάποιο απο αυτά τα groups.
e-HAF Admin
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

και ποιο πριν που ηταν ελευθερος τι εγινε?? τπτ...
condor έγραψε:τυπου FS9 multiplayer σκευτομαι για να ακριβολογουμε...
τίμο αν εχεις μπει στην vatsim ποτε θα δεις οτι δεν εχει καμια σχεση με τον κωδικα του sim..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος condor την 03 Μαρ 2009, 13:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Σε εσένα διέρρευσε ο κώδικας ή σε εμένα ;

Φυσικά και έγινε

Το BMS.exe το ξέχασες ; Το Cobra.exe ;
e-HAF Admin
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

Anzac έγραψε:Σε εσένα διέρρευσε ο κώδικας ή σε εμένα ;

Φυσικά και έγινε

Το BMS.exe το ξέχασες ; Το Cobra.exe ;
ναι αλλα δεν λυσαμε το θεμα του multi... και αυτο ειναι που λεμε εδω, πως μπορουμε να κανουνε το multi καλητερο.. ναι καλο το HTS καλο το FM καλα ολα αλλα θελω να πεταω σε comao online και αυτο στην παρουσα φαση μονο το AF το δινει... γιατι κατα τα αλλα εχω την εντυποση οτι τα avionics ειναι εποχης FF3...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος condor την 03 Μαρ 2009, 13:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Cipher
Δημοσιεύσεις: 1771
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 16:01
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Cipher »

Το να έχουν τον κώδικα αρκετοί δεν είναι κακό... τον να μην τον εχει κανείς είναι... Όσο περισσότερα update groups τόσες περισσότερες επιλογές θα είχε ο καθένας για το τι θα κάνει install και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα βλέπαμε εκπληκτικά αποτελέσματα από κάποιους....
Απάντηση