ΝΕΟΣ ΙΟΣ

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 19 Σεπ 2008, 14:25
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

ΝΕΟΣ ΙΟΣ

Δημοσίευση από ΒΕΛΛΕΡΟΦΟΝΤΗΣ »

Επειδή με έχουν ρωτήσει αρκετοί φίλοι, σας αποστέλλω την ειδοποίηση που είχα πάρει απο το Μητρώο Ονομάτων Internet, σχετικά με τον ιό conficker

===============================================
Σημαντική ενημέρωση σχετικά με τον ιό Conficker (DownadUp)
Αγαπητοί συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόσφατη απειλή από τον ιό Conficker ή αλλιώς DownadUp. Ο λόγος της ενημέρωσης σας είναι γιατί το Μητρώο Ονομάτων Internet με κατάληξη [.GR] ενημερώθηκε από το παγκόσμιο μητρώο ονομάτων (ICANN), και θεωρούμε απαραίτητο να σας δώσουμε μερικές πληροφορίες ώστε να το διαβιβάσετε στους πελάτες σας.


Τι είναι ο Conficker και τι κάνει:


Είναι ένας ιός ο οποίος εκμεταλλεύεται μια αδυναμία στην υπηρεσία των Windows Server (Windows 2000, XP, Vista, Server 2003 και Server 2008).
Εξαπλώνεται μέσω διαδικτύου και μετακινούμενων αποθηκευτικών μέσων.
Χωρίζεται σε δύο στάδια. Το πρώτο έχει να κάνει με την εξάπλωση του ιού σε όσο το δυνατόν περισσότερους υπολογιστές. Το δεύτερο στάδιο δεν είναι ακόμη γνωστό αφού δεν έχουμε δει ακόμη τα αποτελέσματά του.
Όταν ο ιός εισβάλει στο σύστημα, απενεργοποιεί την υπηρεσία αναβάθμισης και το κέντρο ασφαλείας των Windows καθώς και την αναφορά σφαλμάτων (Security Updates).
Μπορεί να ‘σπάσει’ τους κωδικούς πρόσβασης του υπολογιστή σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Microsoft http://support.microsoft.com/kb/962007 και στην παρακάτω ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/technet/securi ... 8-067.mspx

Τo Conficker έχει ήδη μολύνει γύρω στο ένα εκατομμύριο PC στον κόσμο. Λαμβάνοντας υπόψη τους μεγάλους αριθμούς μολυσμένων υπολογιστών και την έλλειψη σαφούς κινητήριου, αυτός ο ιός συνεχίζει να αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την υποδομή του διαδικτύου.

Στην ιστοσελίδα του FORTH Cert (http://www.forth.gr/grcert/index.html) μπορείτε να ενημερώνεστε από την ομάδα ασφαλείας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας για διάφορα θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας πληροφοριών και τις τελευταίες απειλές ιών.

Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας.
Εικόνα
Jinxcat
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 02 Απρ 2009, 15:17

Δημοσίευση από Jinxcat »

Δεν είναι ακριβώς ιός, είναι worm.

http://en.wikipedia.org/wiki/Conficker για περισσότερες πληροφορίες :wink:
.trial by fire.
Απάντηση