BetaInnovations

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Cannon
Δημοσιεύσεις: 982
Εγγραφή: 12 Μαρ 2006, 10:55

BetaInnovations

Δημοσίευση από Cannon »

H BetaInnovations κλείνει, και σταμάτησε να πουλάει κάρτες; :?
Πού θα βρώ τώρα μια αντίστοιχη Gamma Ray V2; :roll:
Κωνσταντίνος "Cannon" Οικονομίδης - SW4NLS
Εικόνα
Sugarmate
Δημοσιεύσεις: 2039
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007, 23:29
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Δεν κλείνει, έκλεισε πριν πολλούς μήνες, κοντεύει χρόνος.

Το νέο trend για homepit building είναι το PHCC. Πρόκειται για motherboard που συνδέεται σειριακά με το PC (ή μέσω USB-serial adapter) και στην οποία μπορείς να συνδέσεις πολλών ειδών daughterboards που επιτελούν διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το τί χρειάζεσαι. Έτσι μπορείς να έχεις αναλογικούς άξονες, ψηφιακά inputs (buttons), αναλογικές εξόδους, εξόδους για displays (πχ chaff/flare counter, fuel flow), servo/stepper/aircore outputs (για τα όργανα βελόνας) κλπ. Ό,τι χρειάζεται ένα pit δηλαδή και σε πάρα πολύ καλή τιμή.

Δεν υπάρχει έτοιμο όμως, το φτιάχνεις μόνος σου, όπως και το software interface (ή περιμένεις κάποια έτοιμη λύση από μερικούς που το παιδεύουν).

Αν θες να αποφύγεις τις πολλές διαδικασίες και μπορείς να χειριστείς κολλητήρι (ξέρω ότι μπορείς ;) ), προμηθεύεσαι έτοιμο κιτ των πλακετών που σε ενδιαφέρουν και απλά κάνεις τις κολλήσεις. Αυτό το έχει αναλάβει μέλος στο viperpit.org (AiRdAncE) και κάνει κατά καιρούς μαζικές παραγγελίες. Αυτή τη στιγμή μόλις ολοκληρώθηκε η 3η φουρνιά (run 3) και ετοιμάζεται για μια 4η (και ίσως τελευταία) μέσα στο καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες στο viperpit.org ( http://www.viperpits.org/smf/index.php?board=73.0 )

Για τη GammaRay V2 που αναφέρεις, ουσιαστικά θα χρειαστείς μια motherboard PHCC και μερικές digital input daughterboards για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα (και καλύτερο, αφού η PHCC motherboard έχει και ενσωματωμένους 32 αναλογικούς άξονες). Ενδεικτικά από τα κιτ, κάτι τέτοιο θα σου κοστίσει λιγότερο από 150€ μαζί με μεταφορικά...
Cannon
Δημοσιεύσεις: 982
Εγγραφή: 12 Μαρ 2006, 10:55

Δημοσίευση από Cannon »

Thank you John!!! :D
Κωνσταντίνος "Cannon" Οικονομίδης - SW4NLS
Εικόνα
Sugarmate
Δημοσιεύσεις: 2039
Εγγραφή: 14 Σεπ 2007, 23:29
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Φυσικά (αν στραφείς σε αυτή τη λύση τελικά), μπορείς να τα φτιάξεις και εντελώς μόνος σου αν εχεις πρόσβαση σε PIC programmer και PCB maker.

Απλώς με τις τιμές που τα δίνει σαν κιτ ο AiRdAncE, δε συμφέρει και πολύ να μπεις σε τέτοιο κόπο και χάσιμο χρόνου, γιατί ποιοτικά είναι απίθανες...

Σε μερικές ημέρες θα έχω στα χέρια μου τα εν λόγω κιτ (ήμουν στο run 3...) αλλά μπορείς να ρωτήσεις και τον Nικόλα (Χάρος) που έχει ήδη το σύστημα.
Απάντηση