ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Άρθρα γραμμένα απο τα μέλη μας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Loukas
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2009, 18:00
Επικοινωνία:

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ

Δημοσίευση από Loukas »

ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ: Σχέσεις στοργής και υποκλοπών.

Το Ισραήλ εδώ και μισό αιώνα γνωρίζει καλύτερα από το καθένα τα μυστικά των ΗΠΑ. Ο “χορός των κατασκόπων”.

Μόλις πριν 5 μήνες, τον Ιούνιο του 2009, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, τόνιζε με έμφαση σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Καίρου, πως και οι ισχυροί δεσμοί φιλίας της χώρας του με το Ισραήλ είναι και θα παραμείνουν ακλόνητοι. Στην ίδια ακριβώς ομιλία, όπου θεωρήθηκε από πολλούς τότε σαν ένα ειρηνικό μήνυμα προς το Μουσουλμανικό κόσμο, αργότερα προσπάθησε να «τετραγωνίσει» το κύκλο λέγοντας πως από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ δεν συναινούν αλλά ούτε και συμφωνούν πάντοτε σε ότι το Ισραήλ σαν κράτος πράττει.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Εβραϊκού λόμπι στα πολιτικά και όχι μόνο δρώμενα των ΗΠΑ είναι καθοριστικός, μιας και έχει επιτύχει να χειραγωγεί την αμερικανική κοινή γνώμη, όπως επίσης την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Το 2006 οι Τζων Μήρσχαϊμερ και Στήβεν Ουώλτ, δημοσίευσαν στο αγγλικό περιοδικό «London Review of Βooks» την εκτενή έκθεσή τους με τίτλο “The Israel Lobby” που έκανε πάταγο στις ΗΠΑ, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Οι δύο επιστήμονες μίλησαν για τον παροιμιώδη “ελέφαντα μες στο δωμάτιο” … που όλοι τον βλέπουν μα κανείς δεν μιλάει γι’ αυτόν…

Το FBI, κάθε χρόνο καταθέτει μια έκθεση στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με τη κατασκοπευτική δραστηριότητα άλλων χωρών εις βάρος των ΗΠΑ. Το Ισραήλ κατέχει σταθερά τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Κίνα, ενώ το 2005 το FBI στην έκθεση που κατέθεσε, ανέφερε πως «το Ισραήλ διατηρεί μόνιμα οργανωμένο πρόγραμμα που συλλέγει σημαντικές και αποκλειστικές πληροφορίες εντός των ΗΠΑ. Η βασική μέθοδος υποκλοπών του Ισραήλ, είναι η διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών του σε φορητούς υπολογιστές».

Το 1954, ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ είχε ανακαλύψει στο γραφείο του ένα κρυμμένο «κοριό» που αργότερα όπως αποδείχτηκε είχε κατασκευαστεί μέσα στο Ισραήλ. Σε ένα τηλεγράφημα του στις ΗΠΑ, είχε πει χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως ότι έχει ειπωθεί αλλά και έχει σταλθεί μέσα από το γραφείο του, είναι ήδη γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ. Δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε ακριβώς ο ίδιος «κοριός» στο τηλέφωνο της οικίας του αμερικανικού στρατιωτικού ακολούθου.

Το 1996, το «Defense Intelligence Service» εξέδωσε προειδοποίηση ότι «η συλλογή επιστημονικών πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι η τρίτη προτεραιότητα της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ μετά από τις πληροφορίες για τις αραβικές γειτονικές του χώρες, και τις μυστικές πληροφορίες σχετικά με τη πολιτική των ΗΠΑ ή αποφάσεις σχετικά με το Ισραήλ.”

Υπόθεση “Jonathan Jay Pollard”.

Το 1985 ο αναλυτής των μυστικών υπηρεσιών του Ναυτικού των ΗΠΑ, Τζόναθαν Πόλαρντ, συνελήφθη με τη κατηγορία της κατασκοπείας εις βάρος των ΗΠΑ και υπέρ του Ισραήλ. Ο Πόλαρντ είχε διαβιβάσει στην κατασκοπευτική υπηρεσία του Ισραήλ ΛΑΚΑΜ (Γραφείο Ειδικών Αποστολών) απόρρητες πληροφορίες τουλάχιστον 800.000 σελίδων. Ένα μέρος αυτών τελικά διοχετεύθηκαν στη τότε Σοβιετική Ένωση, με σκοπό να πειστεί η Σοβιετική ηγεσία ότι το Ισραήλ είναι σημαντικότερος και πιο αξιόπιστος εταίρος, από ότι οι Αραβικές χώρες.

Στα έγγραφα που είχαν διοχετευθεί στη τότε Σοβιετική Ένωση υπήρχαν στοιχεία που αναφερόντουσαν σε κινήσεις των ΗΠΑ σε πιθανή πολεμική εμπλοκή με τους Σοβιετικούς. Το Ισραήλ με αυτό τον τρόπο τότε ενεργοποίησε την λεγόμενη και «Επιλογή Σαμψών», που αυτόματα καθιστούσε το κράτος του Ισραήλ παράγοντα σταθερότητας ακόμα και ολόκληρου του πλανήτη, μιας και είχαν τους τρόπους και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στις δύο τότε υπερδυνάμεις (ΗΠΑ & ΕΣΣΔ), αν και εφόσον οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν τα συμφέροντά τους, όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Τζόναθαν Πόλαρντ, τελικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ όταν τέθηκε ζήτημα αποφυλάκισης του, ο τότε αρχηγός της CIA, Τζορτζ Τένετ, είχε απειλήσει να παραιτηθεί, αν ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έδινε χάρη στον Πόλαρντ ύστερα από αίτημα του Ισραήλ. Ο Μπιλ Κλίντον τότε είχε σχεδιάσει να «ανταλλάξει» τον Πόλαρντ με κάποιες παραχωρήσεις του Ισραήλ στο Μεσανατολικό.

Ο άνθρωπος που τον είχε στρατολογήσει, είχε πει χαρακτηριστικά, πως όταν κατέφυγε στη Πρεσβεία του Ισραήλ για να γλυτώσει, θα έπρεπε να του είχε φυτέψει μία σφαίρα στο κεφάλι για να μην υπάρχει καν η «Υπόθεση Pollard». Ο ίδιος ο Πόλαρντ τον κατηγόρησε ότι δεν του είχε δώσει σχέδιο διαφυγής.

Η ισόβια κάθειρξή του, θεωρήθηκε υπέρ του δέοντος αυστηρή, μιας και η συνηθισμένη κάθειρξη είναι 10-15 χρόνια, αλλά «μεταφράστηκε» ως μήνυμα των ΗΠΑ προς το Ισραήλ να σταματήσει τις κατασκοπευτικές και άλλες συγκαλυμμένες δραστηριότητες εντός των ΗΠΑ.

Λουκάς / http://nationalpride.wordpress.com
Loukas
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2009, 18:00
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Loukas »

Το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και τα πυρηνικά του Ιράν.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως έχει τη δυνατότητα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταστρέψει ολοσχερώς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το Μάρτιο του 2009, συντάχθηκε από το «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών» (CSIS – Center for Strategic & International Studies), στην Ουάσιγκτον, μια ολοκληρωμένη μελέτη με πίνακες και διαγράμματα, που μάλιστα αντίγραφά τους κυκλοφόρησαν κατά χιλιάδες στη Τεχεράνη, και αποτύπωναν ξεκάθαρα την απειλή μιας πιθανής Ισραηλινής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Μάλιστα το συμπέρασμα αυτής της μελέτης ήταν πως το Ισραήλ διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ένα τέτοιο εγχείρημα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο αρχηγός των Γενικών Επιτελείων Στρατού των ΗΠΑ, Mike Mullen, υπερασπίστηκε το συμπέρασμα της συγκεκριμένης έρευνας.

Τον Απρίλιο του 2009, ο πρόεδρος του Ισραήλ Shimon Peres και ο πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu, δήλωσαν ευθαρσώς πως αν μέσω της διπλωματικής οδού δεν εξευρεθεί τελικά η όποια λύση, τότε οι πολεμικές επιχειρήσεις εκ’ μέρος του Ισραήλ θα είναι μονόδρομος. Την επόμενη των δηλώσεων, ακριβώς ημέρα οι New York Times, δημοσίευσαν τις Ισραηλινές απειλές και μάλιστα επισήμαναν πως οι Ισραηλινοί έχουν δώσει διορία στο πρόεδρο των ΗΠΑ, Barak Obama να διακόψει τα έργα του Ιράν για εμπλουτισμό ουρανίου μέχρι τα τέλη του 2009.

Η Τεχεράνη με τη σειρά της προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του Ισραήλ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας να καταδικαστεί το Ισραήλ για «απειλές εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους». Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί πως έχουν αποδοθεί αλόγιστα ευθύνες σε κράτη, αλλά και έχουν διαρρεύσει πληροφορίες από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που τελικά μόνο ακριβής δεν ήταν.

Βασιζόμενοι σε αυτή τη λογική, δεν είναι και λίγοι αυτοί που θεώρησαν τη πιθανότητα η εν’ λόγω μελέτη να είναι…υπερβολική, μιας και μια πιθανή Ισραηλινή επίθεση θα μπορέσει να επιφέρει μικρής κλίμακας καταστροφές και όχι ολοκληρωτικές.

Στον αντίποδα των επάνω, το «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών» (CSIS – Center for Strategic & International Studies) των ΗΠΑ, αντέκρουσε τότε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς αντιπαραθέτοντας τη λογική πως για να επιτύχει το Ισραήλ το στόχο του δεν είναι ανάγκη να «ισοπεδώσει» όλο το Ιράν, αλλά να επιτεθεί επιλεκτικά στους παρακάτω, και μόνο αυτούς στόχους:

1. Lashkar A’bad, τοποθεσία μυστικών εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου στο Βόρειο Ιράν, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

2. Tehranb, το κεντρικό εργαστήριο ανάπτυξης ατομικής ενέργειας εξοπλισμών.

3. Arak, στο κεντρικό Ιράν, όπου ένα εργοστάσιο ειδικής σημασίας βρίσκεται υπό κατασκευή για την κατασκευή όπλων.

4. Isfahan, στο κεντρικό Ιράν, κοντά στο οποίο βρίσκεται και ένας μικρός αντιδραστήρας για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

5. Natanz, είναι το βασικότερο κέντρο για τον εμπλουτισμό ουρανίου.

6. Ardekan, είναι στο νότιο άκρο του Ιράν, όπου βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου.

7. Saghand, βασική πηγή εξόρυξης ουρανίου του Ιράν.

8. Bushehr, βρίσκεται στην ακτή του Περσικού Κόλπου και είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός αντιδραστήρα του Ιράν που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία.

9. Gachin, είναι κοντά στα στενά του Ορμούζ, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις εμπλουτισμού.

- Επτά μήνες μετά και ενώ λύση δεν έχει εξευρεθεί, το Ιράν συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα του,

- η Ρωσία έχει λάβει ήδη το μήνυμα να μην εξοπλίζει το Ιράν, όπως και ότι το ενδεχόμενο των πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του, παραμένει ανοιχτό και στο τραπέζι, μόλις προχθές ολοκληρώθηκαν οι από κοινού
στρατιωτικές ασκήσεις “Juniper Cobra”,

- μεταξύ των ΗΠΑ και Ισραήλ,

- ενώ την ίδια ώρα, αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός πως η “US SPR” (US Strategic Petroleum Reserve) που θεωρείται ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στο κόσμο σε έκτακτες περιπτώσεις, περιμένει την έγκριση του Κογκρέσου ώστε να προμηθεύσει το Ισραήλ με τις ανάλογες αναγκαίες ποσότητες σε πετρέλαιο και καύσιμα.

Η αμερικανική “US SPR” έχει στη κατοχή της 727 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου τα οποία μπορούν να αποδεσμευτούν μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή πολεμικών επιχειρήσεων. Η Ουάσιγκτον βάση σχετικής συμφωνίας που υπεγράφη το 1975, μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ, δεσμεύεται να προμηθεύσει το Ισραήλ, στο ενδεχόμενο της μιας έστω εκ’ των δύο περιπτώσεων, με όσο πετρέλαιο χρειαστεί για 5 συνεχόμενα χρόνια.

Λουκάς / http://nationalpride.wordpress.com/
Loukas
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 22 Οκτ 2009, 18:00
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Loukas »

Επιχείρηση “ORCHARD”

Πως το Ισραήλ κατέστρεψε τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Συρίας.

Ramat David Air Base, Sept. 5, 2007.

Η αεροπορική βάση του Ισραήλ RAMAT βρίσκεται νότια του λιμανιού της Χάιφα. Είναι επίσης κοντά στη περιοχή Megiddo, η οποία σύμφωνα με την Αγία Γραφή, θα είναι η περιοχή του Αρμαγεδώνα, στη τελική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.

Το ότι θα έπρεπε να βρίσκονται σε διάταξη οι Ισραηλινοί πιλότοι στη μοίρα πριν τις 11 μ.μ στις 5 Σεπτεμβρίου, 2007, ήταν…ρουτίνα. Η εντολή που είχε δοθεί έλεγε πως θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για μια άσκηση έκτακτης ανάγκης. Όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη ήταν δέκα, γνωστά και ως “Raam” (Κεραυνός). Λίγο αργότερα απογειώθηκαν και τα δέκα στο νυχτερινό ουρανό με κατεύθυνση δυτικά προς τη Μεσόγειο.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, αυτό ήταν ένα τέχνασμα που είχε σχεδιαστεί με σκοπό την παραπλάνηση όσον αφορά την έκτατη κινητοποίηση που είχε λάβει χώρα. Σε τρία από τα δέκα F-15 που είχαν απογειωθεί, δόθηκε εντολή να επιστρέψουν στη βάση τους, ενώ τα υπόλοιπα επτά να κινηθούν βορειοανατολικά, προς τον εναέριο χώρο της Συρίας, κοντά στα σύνορα, σε χαμηλό υψόμετρο.

Μετά από 18 λεπτά πτήσης, τα μαχητικά είχαν φτάσει στη περιοχή γύρω από το Deir el-Zor – επαρχιακή πόλη της Βόρειας Συρίας, που σημαίνει «μοναστήρι στο δάσος» – και πλησιάζοντας σε ακτίνα δράσης οι Ισραηλινοί πιλότοι «κλείδωσαν» στα computer τους τη πυρηνική βάση της Συρίας “Al Kibar”. Η επίθεση με βόμβες ήταν περισσότερο σφοδρή από όσο χρειάζονταν, ως συνηθίζεται ούτως ή άλλως σε τέτοιες περιπτώσεις.
Οι καταστροφές μεγάλες και οι νεκροί αρκετοί.

Αμέσως ενημερώθηκε με το σήμα «οι στόχοι καταστράφηκαν» ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος αμέσως επικοινώνησε με το Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του εξήγησε τη κατάσταση και του ζήτησε να ενημερώσει το πρόεδρο Ασαντ στη Δαμασκό ότι το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί πυρηνικό εργοστάσιο, αλλά και πως καμία περαιτέρω εχθρική ενέργεια δεν ήταν προγραμματισμένη. Το Ισραήλ, πρόσθεσε ο Ολμέρτ, δεν ήθελε να «παίξει» με το περιστατικό και απλά ενδιαφέρεται για…ειρήνη με τη Δαμασκό. Ωστόσο συνέχισε, πως αν ο Σύριος ηγέτης Άσαντ δεν έδινε την απαιτούμενη προσοχή στο περιστατικό, στο μέλλον θα έπρατταν ξανά το ίδιο.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στη περιοχή όπου βρίσκονταν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Συρίας.
Ωστόσο η ιστορία αρχίζει αρκετά πριν, με τη παρακολούθηση ενός Σύριου πυρηνικού επιστήμονα από τη Mossad, του οποίου είχαν καταφέρει να εγκαταστήσουν ένα «λογισμικό» στο προσωπικό του φορητό υπολογιστή, με συνέπεια να γνωρίζουν όλες τις δραστηριότητες στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Επιπροσθέτως μέλη των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων είχαν καταφέρει να υποκλέπτουν συζητήσεις μεταξύ Σύρων και Βορειοκορεατών που βρίσκονταν στη βάση “Al Kibar”, αλλά και συνομιλίες που είχαν με στρατιωτικούς ακολούθους του Ιράν.

Το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας (ISIS) εδρεύει λίγα χιλιόμετρα από το Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον. Θεωρείται από τα πιο σημαντικά τμήματα της ομοσπονδίας.

Τον Απρίλιο του 2008, ο πρόεδρος Ντέιβιντ Ολμπράιτ έλαβε μια αναπάντεχη πρόσκληση από τη CIA για να παραστεί σε μια συνάντηση. Εκεί, ο τότε διευθυντής της CIA Μάικλ Χέιντεν έδειξε εικόνες, όπου οι Ισραηλινοί είχαν υποκλέψει από τον υπολογιστή του Σύριου πυρηνικού επιστήμονα, όταν αυτός βρισκόταν στο Λονδίνο (επισκεπτόταν το Λονδίνο για να παρακολουθεί συνέδρια, και έμενε σε ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο). Οι φωτογραφίες είχαν αρκετές ομοιότητες και χαρακτηριστικά με αυτές του αντιδραστήρα Γιονγκμπιόν της Βόρειας Κορέας. Η σύγκριση του πυρηνικού αντιδραστήρα Γιονκμπιον με αυτούς του Al Kibar αναπόφευκτη.

«Δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες πως είχαμε να κάνουμε με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία» κατέληξαν ήταν το αρχικό συμπέρασμα.

Ωστόσο νέες απορίες για αυτούς προέκυψαν…

«Οι φήμες για πυρηνικό εργοστάσιο στο Ιράκ, που είχαν βασιστεί σε πληροφορίες της CIA παλιότερα είχαν πέσει στο κενό. Ουδέποτε τελικά αποδείχτηκε πως ο Σαντάμ Χουσείν διέθετε τελικά όπλα μαζικής καταστροφής. Οπότε από πού οι Σύριοι μπόρεσαν και πήραν το ουράνιο που απαιτείται για έναν τέτοιο αντιδραστήρα, αλλά και πως αυτός εμπλουτίστηκε»;

Το συμπέρασμα για τη συμμετοχή των Βορειοκορεατών ήταν σίγουρο για εκείνους, μιας και όπως αποδείχτηκε τη νύχτα του βομβαρδισμού πολλοί Βορειοκορεάτες έχασαν τη ζωή τους, αφού βρισκόντουσαν μέσα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Συρίας.
Ωστόσο η απορία τους ήταν…μήπως ισχύει το ίδιο και για τους Ιρανούς;

Λουκάς
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

>MOVED<
e-HAF Admin
Απάντηση