Έφτιαξε μόνος του ελικόπτερο

Περιοχή συζήτησης για Στατικά & Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Rambo
Δημοσιεύσεις: 903
Εγγραφή: 02 Αύγ 2006, 13:28
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Έφτιαξε μόνος του ελικόπτερο

Δημοσίευση από Rambo »

Έφτιαξε μόνος του ελικόπτερο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010, 13:57

Χρειάστηκε 20 χρόνια, για να φτιάξει με τα χέρια του ένα πιστό αντίγραφο ελικοπτέρου Bell 47. Ο κ. Παναγιώτης Μπάκας, ξεκινώντας κυριολεκτικά από το «μηδέν», με υλικά σχεδόν καθημερινά, όπως ανταλλακτικά αυτοκινήτων, στροφεία από ξύλο κ.ά., κατάφερε να κατασκευάσει ένα κανονικό ελικόπτερο, ικανό να πετάξει. Το ολοκληρωμένο πλέον μοντέλο αποτελείται από υλικά πλήρως πιστοποιημένα, ενώ με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών θα ενταχθεί στο νηολόγιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, επιθυμία του είναι να διαθέσει την κατασκευή του για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής στη μεταφορά έκτακτων αναγκών. «Η Ήπειρος με την ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με μέσα όπως το ελικόπτερo» εξηγεί ο κατασκευαστής. Βέβαια, ο λόγος που ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με τα ελικόπτερα δεν ήταν αυτός, αλλά ένα «μικρόβιο», όπως ο ίδιος τονίζει. Σήμερα με το δίπλωμα πιλότου που διαθέτει μπορεί να κάνει πτήσεις με τη δική του κατασκευή.

Όμως, τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα από την αρχή. Αρχικά, υπήρχε ο φόβος για τον τρόπο που θα λειτουργήσει αυτή η κατασκευή. «Οι πρώτες πτήσεις ήταν τρομακτικές», τονίζει, ενώ παράλληλα αναπολεί ευχάριστες σκηνές, όπου όλοι οι συγχωριανοί του στα Σερβιανά τον βοηθούσαν να μεταφέρει το ελικόπτερο σε έναν ανοιχτό χώρο για να κάνει τις δοκιμές. Σήμερα διαθέτει όχι μόνο την τεχνογνωσία, αλλά και δίπλωμα πιλότου, για να κάνει τις πτήσεις με το χειροποίητο ελικόπτερο.

Μάλιστα, υπερηφανεύεται πως τώρα πια μπορεί να κατασκευάσει ένα ελικόπτερο σε μικρό χρονικό διάστημα, με βάση την τεχνογνωσία που διαθέτει. Και μπορεί το όνειρο αυτό να ολοκληρώθηκε, όμως ο κ. Μπάκας θέτει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Ήδη ολοκληρώνεται μια ανεμογεννήτρια που κατασκευάζει και αμέσως μετά σχεδιάζει ένα «σούπερ μίνι» ελικόπτερο. Πρόκειται για ένα ελληνικό μοντέλο, διευκρινίζει, δίνοντας την υπόσχεση πως αυτήn τη φορά θα μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο με τη νέα του κατασκευή.


πηγη: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=119317&cid=4
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

:shock: :shock: :shock: ωραίος!!!
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Άβαταρ μέλους
tas_mak
Δημοσιεύσεις: 201
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2008, 16:03
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από tas_mak »

Αυτό θα πει DIY!!! πολύ ωραίος!
Raphael
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: 17 Ιαν 2009, 12:47
Τοποθεσία: Χανιά
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Raphael »

Καλά τα σπάει.... Μιλάμε δεν περίμενα να έμοιαζε τόσο professional...!!
Εικόνα
Απάντηση