ENA KEIMENO ME ΟΥΣΙΑ

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
coursaros
BANNED
BANNED
Δημοσιεύσεις: 318
Εγγραφή: 11 Μαρ 2010, 14:22

ENA KEIMENO ME ΟΥΣΙΑ

Δημοσίευση από coursaros »

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

1.ΝΑΤΟΪΚΗ αρμάδα στη Θεσσαλονίκη, με έξι φρεγάτες διαφορετικών εθνοτήτων μεταξύ τους και η Ελληνική «Σπέτσες» Επικεφαλής Ισπανός ναύαρχος. Δικαιολογία: στάση ξεκούρασης και αναψυχή των πληρωμάτων.
Η ναυτική αυτή δύναμη δρα μόνιμα στη Μεσόγειο και η επίσκεψή της στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνει για μιαν ακόμη φορά το ρόλο της περιοχής, ως βασικού ορμητηρίου των ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων, αλλά και ως σταθμού διευκολύνσεων και παροχής ποικίλων υπηρεσιών στους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες. Στις 15 Μάη μας απάλλαξαν από την παρουσία τους.
2. Ελληνικό Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στη ΛΑΡΙΣΑ. Εγκαθίσταται εργολάβος στην 1η Στρατιά στη Λάρισα, για την κατασκευή των κτιρίων που θα στεγαστεί. Η δραστηριότητά του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2008. Ήρθε για να αντικαταστήσει το χερσαίο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τίρναβο, που καταργήθηκε και όπως έγινε γνωστό θα λειτουργήσει παράλληλα με το αεροπορικό ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Αποστολή του είναι: η διεξαγωγή επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Ευρωστρατού και η διαχείριση κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Συμπέρασμα: πλήρης υποταγή σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
3. Γκρίζα Ζώνη και το Κρητικό Πέλαγος.
Η τουρκική πλευρά επιχειρεί γενίκευση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων στην περιοχή του Αιγαίου. Έτσι αμφισβητείται ακόμη και η δυνατότητα της Ελληνικής πλευράς να κάνει σεισμικές έρευνες στα διεθνή ύδατα βόρεια της Κρήτης. Μια ακόμη γκρίζα ζώνη.
Το Τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την έρευνα που θα κάνει το γερμανικό πλοίο «Ποσειδών» για λογαριασμό της Ελλάδας.
Το δικό μας υπουργείο εξωτερικών σιωπά, ενώ είναι φανερό ότι η κίνηση των Τούρκων δείχνει πως συντηρούν το ζήτημα «Της Συνδιαχείρισης του Αιγαίου».

Στρατιωτικοποίηση της ΕΕ από τις ΗΠΑ

Η νέα πολιτική του αμερικανικού Πενταγώνου είναι η χρήση βίας, σε όλο τον πλανήτη όπως περιγράφεται στη «Στρατηγική της Εθνικής Ασφάλειας». Η έκθεση αυτή αφορά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και κατετέθη στο Κογκρέσο τον περασμένο Απρίλη. Η έκθεση προβλέπει ότι το δόγμα του αμυντικού πολέμου διευρύνεται και αποσαφηνίζεται πλήρως για την προστασία των συμφερόντων των ΗΠΑ, με χρήση βίας, διαρκή πόλεμο και προληπτικές επιθέσεις εναντίον στόχων, τρομοκρατών, δικτύων, χωρών ή ομάδων που οι ΗΠΑ θεωρούν εχθρικές και έχουν στην κατοχή τους πυρηνικά ή χημικά όπλα αλλά και για αλλαγή καθεστώτων, μη φιλικών προς αυτούς.
Η έκθεση αυτή εφαρμόζει το δόγμα του προληπτικού πολέμου από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ. Από την άλλη το δόγμα ασφαλείας της ΕΕ έχει υιοθετήσει και ταυτίζεται πλήρως με το Αμερικανικό δόγμα (άρθρο 43 του Ευρωσυντάγματος) κατά κρατών και λαών, που αντιστέκονται στην επιβολή της νέας τάξης των ιμπεριαλιστών.
Ετοιμάζουν τώρα για ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων και το «Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης» με το ΝΑΤΟ, μια συμφωνία που θέτει τη χώρα μας σε μεγαλύτερη ΝΑΤοϊκή κατοχή.
Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν, την ολοκληρωτική εμπλοκή και υποδούλωση της ΕΕ και φυσικά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών που αντιστέκονται.

Σύνοδος ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στη Σόφια

Το θέμα της άτυπης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στη Σόφια ήταν η μετεξέλιξη της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας στο Δόγμα του προληπτικού πολέμου των ΗΠΑ. Επιδιώκεται η γεωγραφική διεύρυνση των ορίων δράσης του ΝΑΤΟ με τη σύναψη «στρατηγικών συμμαχιών» με κράτη, μη μέλη που είναι πρόθυμα να μετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις π.χ. Αφγανιστάν, Ιράκ.

Αποφασίστηκε ότι στην επόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ έχουν σειρά οι Βαλκανικές χώρες-κράτη, προτεκτοράτα όπως Κροατία, Αλβανία, Σκόπια και η συνεργασία με Ουκρανία και Γεωργία.

Καταργείται η ομόφωνη λήψη αποφάσεων και το δικαίωμα VETO ώστε να μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει το κακό προηγούμενο του ΙΡΑΚ όπου Γαλλία-Γερμανία διαφώνησαν όχι στη σκοπιμότητα, αλλά στη μοιρασιά της λείας του πολέμου.

Δίδονται νέες αποστολές στο ΝΑΤΟ, αυτή του φύλακα των στρατηγικής σημασίας κοιτασμάτων πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των αγωγών μεταφοράς από Μέση Ανατολή, Κασπία και Καύκασο ή να ακυρώσουν αυτούς, όταν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, όπως τον αγωγό Μπουρκάς-Αλεξανδρούπολη με την επίσκεψη της κ. Ράις στη Σόφια.

Δημιουργούν «Κέντρο Εκπαίδευσης» στη Μέση ανατολή για να υποστηρίξουν κατοχικά ή φιλικά καθεστώτα της περιοχής και να βάλουν στο χέρι τα κοιτάσματα πετρελαίου, χαλκού και άλλων ορυκτών στο υπέδαφός τους, π.χ. Σουδάν, πάλι με το πρόσχημα των ανθρωπιστικών λόγων.

Πτήσεις CIA στην Ευρώπη

Το Μάη του 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα την «αμοιβαία δικαστική συνδρομή επί ποινικών υποθέσεων μεταξύ των Κρατών Μελών», που δίνει τη δυνατότητα σε ξένες μυστικές υπηρεσίες να δρουν ανεξέλεγκτα στο Ελληνικό έδαφος. Με αυτό το δικαίωμα συλλαμβάνονται και βασανίζονται άνθρωποι με τη σύμφωνη γνώμη της εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης. Αυτό έγινε με την απαγωγή των Πακιστανών υπόπτων στη χώρα μας.
Δεν είναι μόνο αυτό, το κάθε κράτος μέλος της ΕΕ επιτρέπει τη μεταφορά, μέσω της επικράτειας του, ενός προσώπου το οποίο παραδίδεται στις ΗΠΑ από τρίτο κράτος ή από τις ΗΠΑ σε τρίτο κράτος. Με άλλα λόγια μια Αμερικανική πτήση π.χ. της CIA, μπορεί να πετάει με την άδεια της ΕΕ πάνω από το ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, χωρίς να δίνει λογαριασμό και χωρίς καμιά άδεια των κρατών. Τα κράτη μέλη απλώς δύναται να ζητήσουν από τις ΗΠΑ περιγραφή του ατόμου που μεταφέρουν και της υπόθεσης που τον αφορά, κι αυτό μόνο αν πραγματοποιηθεί κάποια «έκτακτη προσγείωση». Για τις κανονικές προσγειώσεις, ανεφοδιασμούς και διελεύσεις δεν τίθεται θέμα, είναι ελεύθερες. Η συμφωνία αυτή υποτίθεται ότι αφορά την καταπολέμηση του εγκλήματος και την έκδοση των εγκληματιών. Οι Αμερικάνοι πατούν εκεί για να συλλάβουν ανθρώπους που ενοχλούν και να τους μεταφέρουν στις μυστικές φυλακές που διατηρούν ανά τον κόσμο. Είναι στο πλαίσιο της πολιτικής των ΗΠΑ που φτιάχνει και επιβάλλει τρομονόμους για την ανεξέλεγκτη δράση πρακτόρων (με πλαστές ταυτότητες ή όχι) και για απαγωγείς (είτε φορούν τα διακριτικά της CIA είτε όχι).

ΠΙΘΑΝΗ επέμβαση στο ΙΡΑΝ

Η επικείμενη επίθεση στο ΙΡΑΝ εκτιμούμε ότι θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Χιλιάδες στρατιωτικοί και εκατοντάδες πολίτες θα σκοτωθούν αν οι ΗΠΑ εξαπολύσουν μια επιδρομή στο ΙΡΑΝ για να το εμποδίσουν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τεχνογνωσία την οποία οι ίδιοι τους προμήθευσαν. Βρετανικό ερευνητικό κέντρο τους συμβουλεύει σε έκθεσή του ότι «Αν το ΙΡΑΝ βομβαρδιστεί από τις Αμερικανικές δυνάμεις ή τους Ισραηλινούς, αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας αιφνίδιας αεροπορικής επίθεσης, που θα βρει αναπόφευκτα πολλούς Ιρανούς απροστάτευτους». Στρατηγικά αυτό θα είναι και το πιθανότερο σενάριο επίθεσης. Οι Νατοϊκοί δεν αντέχουν άλλο χερσαίο πόλεμο. Να δούμε όμως τι επιπτώσεις θα έχει αυτός:

- Θα οδηγήσει σε μια μακροχρόνια σύγκρουση με την εμπλοκή πολλών χωρών στην περιοχή.

- Θα κλείσει ο Κόλπος στα στενά του Ορμούζ με συνέπεια οι τιμές πετρελαίου να εκτιναχθούν στα ύψη.

- Θα πυροδοτούσε νέες επιθέσεις από φανατικούς μουσουλμάνους σε δυτικά συμφέροντα με νέες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νέους τρομονόμους ως αντίποινα των ιμπεριαλιστών.

- Περιβαλλοντική καταστροφή για μια ακόμη φορά της πολύπαθης περιοχής του Κόλπου.

Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε μια τέτοια στρατιωτική επιδρομή οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το διατρητικό βλήμα Β61-11. Είναι στρατηγικό και μικρό ατομικό όπλο μαζικής καταστροφής, που μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες αμάχων. Έχει μήκος 3,5 περίπου μέτρα, η καρδιά της βόμβας περιέχει ισχυρά εκρηκτικά, με σφήνες εμπλουτισμένου ουρανίου και νετρονίων τα οποία προκαλούν πυρηνική αντίδραση που στη συνέχεια πυροδοτούν την κυρίως βόμβα.
Η κυρίως βόμβα έχει περίβλημα απεμπλουτισμένου ουρανίου (πυρηνικό απόβλητο) και η διατρητική κεφαλή του μπορεί να διαπεράσει έως 6 μέτρα στεγνού εδάφους. Έχει απόδοση 10 κιλοτόνους.
Το σημαντικό είναι ότι οι δοκιμές της βόμβας δείχνουν ότι το όπλο αυτό πρέπει να διεισδύσει βαθύτερα από τα 260 μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ραδιενεργών αποβλήτων. Φανταστείτε λοιπόν πόσα ραδιενεργά απόβλητα θα ελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα αφού όπως είπαμε θα εκραγεί μόνο σε βάθος 6 μέτρων και όχι στα 260 μέτρα που προβλέπουν οι δοκιμαστές.
Οι ΗΠΑ διαθέτουν 41 τέτοια πυρηνικά όπλα, τα 20 εκ των οποίων είναι έτοιμα προς χρήση. Μεταφέρονται και βάλλονται από τα βομβαρδιστικά Β-2 Σπίριτ. Στη βρετανική βάση RAF, κοντά στο Λονδίνο, έχουν αναπτυχθεί τρία τέτοια αμερικανικά βομβαρδιστικά έτοιμα για αποστολή πυρηνικού ολέθρου.
Οι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στη σύσκεψη της ΠΡΑΓΑΣ (Νοε 2000) αποφάσισαν τη χρήση τέτοιων μικρών πυρηνικών στα προληπτικά χτυπήματα. Προφανώς είχαν το σκοπό τους.

ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό σταυροδρόμι, το οποίο χαράζει ανεξίτηλα την ιστορία του τόπου και απειλεί το μέλλον του Ελληνικού λαού. Είμαστε το μόνιμο ορμητήριο του ιμπεριαλισμού, αλλά και ένα «μνημείο» εναγκαλισμού της άρχουσας τάξης της Ελλάδας με τα γεράκια των ΗΠΑ.
Εδώ και μισό αιώνα λειτουργούν οι βάσεις και συνεχίζουν να λειτουργούν, να επεκτείνονται και να εκσυγχρονίζονται. Η εγκατάσταση και η παρουσία των βάσεων συνδέεται άμεσα με όλες τις μεταπολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας και στη γύρω περιοχή, αλλά και με το ρόλο που έχει ανατεθεί σήμερα στην Ελλάδα, στα πλαίσια της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.
Στην υπόθεση των βάσεων συναντώνται η εξάρτηση των κυβερνήσεων της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και η μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο, με την πολιτική των επεμβάσεων σε διάφορες χώρες του πλανήτη για να επιβάλλουν τα τυχοδιωκτικά σχέδιά τους. Πρόκειται για παλιά ιστορία, που παραμένει πάντα επίκαιρη και τα τελευταία χρόνια απέκτησε νέα επικαιρότητα. Ιδιαίτερα σε όλες τις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις, οι βάσεις τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα και θα είναι σε διαρκή επιφυλακή ενόψει του καινούργιου πολέμου που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι Αμερικανοί κατά του ΙΡΑΝ.
Η Ελλάδα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, σε κάθε κρίση, τίθεται σε εμπόλεμη κατάσταση, προσφέρει στη διάθεση των Αμερικανονατοϊκών, τις βάσεις της, το χερσαίο, τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της.
Οι ΝΑΤΟικές βάσεις δεν είναι μόνο οι γνωστές δηλαδή Άκτιο, Άραξος, Σούδα κ.τ.λ. και δεν περιορίζονται σε μια συγκεκριμένη εδαφική περιοχή, αλλά όλη η χώρα μας και οι Ένοπλες δυνάμεις της είναι στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν κατά περίπτωση και όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, το Β΄ Σώμα Στρατού (δύναμη ταχείας επέμβασης στη διάθεση του ΝΑΤΟ) και Γ΄ Σώμα Στρατού(Νατοϊκό Στρατηγείο), τα Στρατηγεία της Λάρισας χερσαίο (ΕυρωΝατοϊκό) και αεροπορικό (Νατοϊκό), πλοία ραντάρ, μαχητικά αεροπλάνα, κ.τ.λ. τα οποία αναφέρονται όχι ως βάσεις, αλλά ως Νατοϊκές Διευκολύνσεις.
Όλη η Ελλάδα είναι μια βάση εξόρμησης για την επιβολή των τυχοδιωκτικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών. Οι Ευρωαμερικανοί εκμεταλλευτές όταν ενεργοποιούν το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που αφορά επίθεση από το εξωτερικό και προβλέπει χρήση ένοπλης βίας κατά παντός εχθρού(π.χ. κτύπημα 11ης Σεπτ.).
Με την ενεργοποίηση του άρθρου 5, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δουλικά θέτουν τις Ένοπλες δυνάμεις μας στη διάθεση των φονιάδων σε πολέμους εναντίον των λαών και των κινημάτων που αντιτίθενται στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.
Οι Αμερικανονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο υποστήριξης των πολεμικών επιδρομών κατά των λαών της περιοχής, όπως έγινε στους Αραβοϊσραηλινούς πολέμους εναντίον του Σουέζ και του Λιβάνου, την επιτυχία της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης το 1986, στον Περσικό κόλπο το 1991, στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του ΙΡΑΚ πρόσφατα και πιθανόν κατά του ΙΡΑΝ.
Στο ερώτημα εάν υπάρχει λύση, η απάντηση είναι ότι τη λύση την έχουν στα χέρια τους οι λαοί και βρίσκεται στο συντονισμένο αγώνα τους ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η αεροπορική βάση Ακτιου (Το μάτι του ΝΑΤΟ).

Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1958, λειτούργησε το 1960, το 1974 αναβαθμίστηκε και το 1985 παραδόθηκε στους Αμερικανούς όταν το ΠΑΣΟΚ κραύγαζε «έξω οι βάσεις του θανάτου».
Τα αεροπλάνα AWACS εγκαταστάθηκαν και παραμένουν μέχρι σήμερα, έτσι το Άκτιο έγινε τμήμα της αλυσίδας των βάσεων AWACS στην Ευρώπη και ο Νο1 πυρηνικός στόχος σε περίπτωση κρίσης, διότι μπορεί να μη διαθέτει πυρηνικά όπλα, όπως λένε, αλλά από εκεί κατευθύνονται τα πυρηνικά όπλα των ιμπεριαλιστών.
Τα AWACS φαίνονται αθώα Μπόινγκ 707 με μια μικρή προσθήκη. Φέρουν στην ουρά τους το στρογγυλό εκείνο πιάτο-κεραία, που σε πλήρη ισχύ, εκπέμπει 1.000.000 Watt. Εσωτερικά διαθέτουν κομπιούτερ, συστήματα επικοινωνιών, οκτώ οθόνες, ραντάρ, και άλλα. Οι δυνατότητες αυτού του συστήματος είναι εκπληκτικές. Η ακτίνα δράσης του ιπτάμενου αυτού παρατηρητή και κατασκόπου, είναι επτακόσια χιλιόμετρα δηλαδή ελέγχει περιοχή 1.400 χιλιομέτρων. Χρησιμοποιεί ραντάρ τα οποία παρακολουθούν ταυτόχρονα εκατό στόχους και έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίζουν ακόμη και τον αριθμό κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου σε κλειστό ή ανοικτό χώρο.
Ο εντοπισμός εχθρικού στόχου, γίνεται με ακτίνες λέιζερ, τα στοιχεία που συλλέγονται αποστέλλονται κρυπτογραφημένα στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει έδρα τις ΗΠΑ. Το κέντρο αυτό, αφού εκτιμήσει τα στοιχεία, δίνει εντολή στα AWACS, τα οποία, μόνα τους πλέον μπορούν να κατευθύνουν το πυροβολικό των Νατοϊκών, υποδεικνύοντας στόχους.
Οι δυνατότητες των AWACS δεν σταματούν εδώ:
Μπορούν να τυφλώσουν κάθε επίγειο ραντάρ, να αποπροσανατολίζουν τα αεροσκάφη (εχθρικά και φιλικά) και αχρηστεύουν την ασύρματη επικοινωνία στο έδαφος και στον αέρα, όπως έγινε με την τύφλωση του Αιγυπτιακού αεροπλάνου που μετέφερε τους πειρατές του πλοίου ΑΚΙΛΕ ΛΑΟΥΡΟ στο Τροκαντερό, το οποίο τελικά οδήγησαν στη Σικελία, επειδή εκεί το ήθελαν οι Αμερικανοί.
Έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη τα παρακάτω ερωτήματα αλλά απάντηση δεν πήραμε επισήμως ακόμη.

Ερώτημα 1ο: Υπάρχει στη βάση Ακτίου ένας τεράστιος τσιμεντένιος τρούλος, με εσωτερική ατσάλινη θωράκιση, σαν μεγάλη καμπάνα προσαρμοσμένη στο έδαφος. Τι οικολογική ευαισθησία!!! Μπορεί να μας πληροφορήσουν γιατί υπάρχει εκεί; Έχουν αποθηκεύσει μέσα πυρηνικά όπλα ή προτίθενται να αποθηκεύσουν; Ακόμη εάν αυτά στρέφονται εναντίον της Εθνικής μας ασφάλειας αφού αποτελούν κύριο στόχο.

Ερώτημα 2ο: Ποιος μπορεί να αποτρέψει την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συζητήσεων του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και της ηγεσίας της χώρας; Ποιοί και πώς αξιοποιούν αυτά τα προϊόντα;

Ερώτημα 3ο: Πόσες φορές την ημέρα φωτογραφίζουν την ηγεσία μας ή όποιον από εμάς αντιστέκεται; Πώς χρησιμοποιούν το υλικό αυτό;

Ερώτημα 4ο: Σε ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία ποιο ρόλο θα παίξει η βάση του Ακτίου; Ποιους θα τυφλώσει; Τους Έλληνες ή τους Τούρκους; Οι Έλληνες χειριστές θα μπουν στο δίλημμα ΠΑΤΡΙΔΑ ή ΝΑΤΟ;

Ερώτημα 5ο: Αχρηστεύθηκαν ή όχι από τα AWACS τα ηλεκτρονικά όργανα του ελληνικού ελικοπτέρου τη μοιραία νύχτα του Ιανουαρίου του 1996 στην κρίση του Ιμίων που σκοτώθηκαν τρεις συνάδελφοί μας;
Υπήρξε ή όχι αμερικανική εντολή να μην πλησιάσει ελληνικό ελικόπτερο στην περιοχή γιατί θα καταρριφθεί; Ποιοι τελικά κατέρριψαν το ελικόπτερο μας; Ποιοι κατέρριψαν στη συνέχεια το τουρκικό ελικόπτερο; Θα μάθουμε ποτέ; Υπάρχει ή όχι ευαισθησία στους κυβερνώντες πρώην και τωρινούς;

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Σήμερα υπάρχει επίσημα επί του ελληνικού εδάφους μια μόνο Αμερικανική βάση στη Σούδα. Μια υπερ-Βάση όπου έχουν συγκεντρωθεί οι δραστηριότητες και των άλλων αμερικανικών βάσεων που έκλεισαν (Ν. Μάκρη, Ελληνικό, Γούρνες). Η βάση αυτή, είναι η μόνη που διέπεται από την Ελληνοαμερικανική συμφωνία οκταετούς ισχύος (1990-1998) η οποία συνεχίζει να είναι σε ισχύ και σήμερα, με ετήσιες ανανεώσεις.
Η Κρήτη στην καρδιά της Μεσογείου, προσφέρεται ως το βασικότερο στήριγμα του 6ου στόλου και άλλων μονάδων για επιχειρήσεις σε οιανδήποτε κατεύθυνση.
Η ΣΟΥΔΑ συνδέεται επιχειρησιακά με τις Αγγλικές βάσεις της Κύπρου και κατέχει στρατηγική θέση στους σχεδιασμούς των Αμερικανών για την ευρύτερη περιοχή.
Μαζί δε με τις εγκαταστάσεις ραντάρ στη Ζήρο της Κρήτης, αποτελεί έναν ενιαίο ιστό με τη βάση στο ΙΝΣΙΡΛΙΚ της Τουρκίας και τις Αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία.
Η Σούδα αποτελεί ναυτική και αεροπορική βάση για τις αμερικανικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου δεν είναι απλά μια ξένη βάση σε Ελληνικό έδαφος, αλλά έχει χαρακτήρα Αμερικανικού εδάφους στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παράρτημα της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας υπάρχει συγκεκριμένη διατύπωση, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους Αμερικανούς να αποβιβάζουν στο νησί τμήματα πεζοναυτών, που προορίζονται για Νατοϊκές επιχειρήσεις.
Με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και ΙΡΑΚ μεταφέρθηκαν Αμερικανοί Πεζοναύτες για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της βάσης της Σούδας, τους δικούς μας στρατιωτικούς βλέπετε δεν τους εμπιστεύονται.

Οι αποστολές και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της βάσης της Σούδας είναι:

1.Ο ανεφοδιασμός αεροσκαφών-τάνκερ για τον ανεφοδιασμό εν πτήσει των μαχητικών αεροσκαφών του 6ου στόλου και των άλλων αεροσκαφών παρακολούθησης.
2.Βάση των πλοίων του 6ου στόλου και σταθμός ανεφοδιασμού σε υλικά και μέσα.

3.Ο συντονισμός πτήσεων, η συντήρηση και η υποστήριξη των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας των ΗΠΑ, που διεξάγουν κύρια τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

4.Η χρησιμοποίηση του αεροδρομίου σαν εναλλακτικού για τα αεροσκάφη των αεροπλανοφόρων του 6ου στόλου.

5.Η εναποθήκευση, συντήρηση και συναρμολόγηση ναρκών και πυρομαχικών για τις ανάγκες των αεροσκαφών που επιχειρούν από τα αεροπλανοφόρα τους.

6.Οι επικοινωνίες με όλα τα πλοία και τα αεροπλάνα του στόλου τους.

7.Η χρησιμοποίησή της για τις ανάγκες του Νατοϊκού προσωπικού, ως ενδιάμεσος σταθμός. Υπάρχουν εγκαταστάσεις στρατωνισμού προσωπικού για την ανάπαυση και αναψυχή των μακελάρηδων.

8.Η Σούδα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο αναγκαίες γι’ αυτούς βάση στον κόσμο και αποτελεί κύριο πυρηνικό στόχο σε περίπτωση κρίσεως.

ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ (Το οπλοστάσιο των Αμερικανικών πυρηνικών)

Η Ελλάδα είναι μια από τις 7 χώρες του ΝΑΤΟ που μετά το 1995 φιλοξενούσαν 150 ατομικές βόμβες και 12.000 πυρηνικές κεφαλές των Αμερικανών.
Φωλιά του πυρηνικού οπλοστασίου στην Ελλάδα είναι η βάση του Αράξου όπως το 1999 ανεπίσημα επιβεβαίωσε το ΝΑΤΟ. Στον Άραξο φυλάσσονται οι 11 από αυτές. Για πυρηνικές κεφαλές δεν μας είπαν λέξη. Δέκα ολόκληρα χρόνια υπήρχε αποκλεισμός ενημέρωσης των κοινοβουλίων των κρατών-μελών.
Το 2001 υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άρχισε η σταδιακή απομάκρυνση αμερικανικών οπλικών συστημάτων και πυρηνικών από τη βάση. Την πληροφορία αυτή τη διέρρευσε η τότε κυβέρνηση προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή μας από τη ραδιενεργό μόλυνση, που είχαν προκαλέσει στα Βαλκάνια οι ΝΑΤΟικές βόμβες ουρανίου των φονιάδων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η «απομάκρυνση» ήταν μια τακτική κίνηση των Αμερικανών, στα πλαίσια της αναδιάταξης του οπλοστασίου τους, καθώς η βάση διατηρείται στην ίδια ετοιμότητα για την υποδοχή άραγε νέων πυρηνικών βομβών;
Από δημοσιεύματα και το 1992 οι Αμερικάνοι είχαν αποσύρει μερικές βόμβες και τις είχαν αντικαταστήσει με άλλες πιο σύγχρονες. Η όποια αλλαγή στο πυρηνικό οπλοστάσιο του Αράξου, δε σημαίνει και κατάργηση της πυρηνικής βάσης. Οι υπουργοί της Άμυνας μας απαντούν «ότι δεσμευόμαστε από το ΝΑΤΟ να μη μιλήσουμε…».
Υπάρχουν τελικά πυρηνικά στον Άραξο; Αν όχι γιατί υπηρετούν εκεί Αμερικανοί και η βάση παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα; Μήπως για να εγκαταστήσουν άλλα νεότερης γενιάς;

Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αγριέψει, απαιτείται ενημέρωση και αγώνας διαρκής για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού. Η ανατροπή δεν είναι υπόθεση λίγων αλλά όλων των λαών συντονισμένα.

Απαιτούμε και φωνάζουμε

ΟΧΙ στην εμπλοκή των ενόπλων μας δυνάμεων στη συμμαχία των ΝΑΤΟικών φονιάδων.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τις «ειρηνευτικές» αποστολές.

Να κλείσουν τώρα οι Αμερικανικές βάσεις και καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές.

Να αποσυρθούν τα ελληνικά πληρώματα των AWACS, γιατί δεν υπηρετούν την πατρίδα τους αλλά τους Νατοϊκούς.

Να γυρίσουν πίσω τα πλοία μας από την ανατολική Μεσόγειο και να μη ξαναπάνε στον Περσικό κόλπο. Το Αιγαίο τα έχει ανάγκη.


Μιχάλης Σοφικίτης
Ταξίαρχος ε.α.
Μέλος της ΚΕΘΑ
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

link ?
e-HAF Admin
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2178
Εγγραφή: 18 Ιαν 2006, 03:06
Τοποθεσία: athens

Δημοσίευση από condor »

Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Alejandro
Δημοσιεύσεις: 267
Εγγραφή: 15 Οκτ 2008, 18:58

Δημοσίευση από Alejandro »

Κόμμα είναι αυτό ή απλά μια κίνηση αποστράτών???

Που ίσως αυριο μεθαυριο θα πολιτικοποιθει?
thanosc
Δημοσιεύσεις: 291
Εγγραφή: 10 Αύγ 2009, 16:52

Δημοσίευση από thanosc »

Ναι και?
Εικόνα Εικόνα
coursaros
BANNED
BANNED
Δημοσιεύσεις: 318
Εγγραφή: 11 Μαρ 2010, 14:22

Δημοσίευση από coursaros »

Πραγματικα δεν ξερω τι θα κανουν..δεν μπαινω σαυτη την διαδικασια...απλα ειδα καπια σωστα γραφομενα και τα ανεβασα
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

coursaros έγραψε:Πραγματικα δεν ξερω τι θα κανουν..δεν μπαινω σαυτη την διαδικασια...απλα ειδα καπια σωστα γραφομενα και τα ανεβασα
Και πολύ σωστά έπραξες!! bravo
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

O Uploader φταίει :)
e-HAF Admin
Απάντηση