Αφιέρωμα : Ένας Χρόνος e-HAF

Άρθρα γραμμένα απο τα μέλη μας

Συντονιστής: Διαχείριση

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36874
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Αφιέρωμα : Ένας Χρόνος e-HAF

Δημοσίευση από Anzac »

Αφιέρωμα : Ένας Χρόνος e-HAF

Τι είναι η e-HAF?
Η "e-HAF" είναι μία ομάδα φίλων του Μαχητικού Εξομοιωτή Falcon 4.0 και ειδικότερα
του F-16 που αποτελεί και το κυριότερο αεροσκάφος αυτού του Simulator.
Στην e-HAF πραγματοποιούμε εικονικές πτήσεις και μάχες στο Εικονικό θέατρο της
Ελλάδας και της Κορέας.
Για τον σκοπό αυτό έχουμε μία Μοίρα Εκπαίδευσης την 321 Κένταυρος Χείρωνας,
μία Μάχιμη Μοίρα την 391 Αίολος και μία Μοίρα Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας την 315 Τειρεσίας.

Η συνέχεια μιας επιτυχημένης πορείας ?
Η δημιουργίας της e-HAF ήταν κατά κάποιο τρόπο απρόσμενη , μιας και στηρίχτηκε στην διάλυση
μιας ομάδας εινονικών πτήσεων σε περιβάλλον Falcon 4 , η οποία κυριαρχούσε στον Ελλαδικό χώρο.
Η ομάδα αυτή ήταν η VHAF, η οποία και κλείνοντας άφησε πίσω της 5 ολόκληρα χρόνια ζωντανής παρουσίας,
εξομοιώνοντας πτήσεις της πραγματικής μας Πολεμικής Αεροπορίας και χρησιμοποιώντας τα ίδια ονόματα για τις Μοίρες της με αυτά της Π.Α.

Η Δημιουργία της e-HAF.
Η γέννηση της e-HAF έγινε την αμέσως επόμενη μέρα από την Ανακοίνωση Παύσης Λειτουργίας της VHAF.
Ξεκίνησε ανοίγοντας ένα νέο Group στο Yahoo την 21η Φεβρουαρίου 2004. Το group πήρε το όνομα e-HAF προσπαθώντας να διατηρήσει την ίδια περίπου ονοματολογία με την προηγούμενη ομάδα, γι αυτό και το (e) στην ουσία σημαίνει ( eikoniki ) με λατινικούς όμως χαρακτήρες.
Ίσως σκεφτείτε πως δεν είναι η πλέον επιτυχής επιλογή για την ονομασία της, αλλά αυτό το όνομα κόλλησε στο μυαλό του δημιουργού της τότε.
Στο νέο Group προσκαλέστηκαν όλα τα μέλη της VHAF , τα οποία είχαν κάνει JOIN μέχρι τότε στο Forum της, αφού η ομάδα είχε πρόσφατα μεταφερθεί από το επί χρόνια group του Yahoo σε Forum επίπεδο. Ο τότε Admin είχε την ευγενή καλοσύνη να παραδώσει τη λίστα με τα μέλη της μετά από προσωπική μου ζήτηση , αναφέροντας τον σκοπό για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί, και τον ευχαριστώ θερμά που δεν έφερε αντίρρηση. Η μοναδική του μόνο παράκληση ήταν να μην χρησιμοποιηθεί το ίδιο όνομα για την νέα ομάδα, το οποίο και έγινε σεβαστό.

Η Δημιουργία των (e)Μοιρών.
Λίγες μέρες νωρίτερα ( 5 Φεβρουαρίου 2004 ) δημιουργήθηκε και το group που πήρε το όνομα 621_VTS ( Κένταυρος Χείρωνας ), Νονός της οποίας έγινε ο συνάδελφος Mystic_J.
Η 621 ήταν στην ουσία η 1η μας Μοίρα Εκπαίδευσης εικονικών Νεοσύλλεκτων, η οποία και είχε σχετικά άμεση ζήτηση από εκπαιδευόμενους αλλά με κάνα δυο μόνο εκπαιδευτές.
Μετά από λίγο καιρό η μοίρα μετονομάστηκε από 621 σε 321 για να συμβαδίζει με την ονοματολογία τον περαιτέρω (e)Μοιρών και για να μην
είναι υπαρκτή κάποια πραγματική μοίρα με το ίδιο νούμερο της εικονικής. Στα ίδια πρότυπα θα δημιουργηθούν και οι νέες Μοίρες στο μέλλον.

Στις 8 Μαρτίου 2004 δημιουργήθηκε και η Μάχιμη Μοίρα 391 Αίολος, της οποίας Νονός και Μοίραρχος είναι ο συνάδελφος Geraki, αφου μετά από δημόσια προσφορά εκδήλωσε ενδιαφέρον για την θέση αυτή.
Στην Μοίρα μετατέθηκαν οι συνάδελφοι μάχιμοι που είχαν αποφοιτήσει (Eval) από την VHAF, και μελλοντικά όσα μέλη θα αποφοιτούσαν από την εκπαιδευτική μας 321.

ΑΤΟ και Πτήσεις.
Μετά τη δημιουργία τις e-HAF και των Μοιρών της , σειρά είχαν οι On-Line πτήσεις, οι οποίες και γίνονταν πια στο Πολυπόθητο Ελληνικό Θέατρο Επιχειρήσεων με SP3+FF2, το οποίο ATO διδόταν και συνεχίζει να δίδεται από τον Administrator τις ομάδας καθότι ανέλαβε να διατηρήσει το συγκεκριμένο Update για το Falcon 4.0 , μόνο εντός των συνόρων της ομάδας της e-HAF.
Οι Πτήσεις πάνω από την Ελλάδα μας ενθουσίασαν και εξακολουθούν να ενθουσιάζουν τα μέλη μας ακόμα και σήμερα.

Η ανάγκη για Forum και Site.
Η παλιά συνταγή των Yahoo group για την λειτουργία της ομάδας δεν κράτησε και πολύ. Σύντομα ζητήθηκε από τον διαχειριστή της ομάδας η μεταφορά μας σε άλλου είδους πρωτόκολλο επικοινωνίας, αυτό των Forums σε phpBB κώδικα.
Μερικοί συνάδελφοι ανέλαβαν να ψάξουν στο διαδίκτυο για λύσεις πάνω στον συγκεκριμένο κώδικα. Οι συνάδελφοι αυτοί ήταν οι:
Thundercat, Thanasisdr και Viper.
Καθένας τους έκανε ένα preview για το πως σκεφτόντουσαν το Forum της e-HAF.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και το 1ο meeting στην Αθήνα με παρόντες τους Anzac, ThanasisDr και Thundercat με κύριο θέμα συζήτησης το στήσιμο των σελίδων μας στο διαδίκτυο και δευτερεύον τα μαθήματα και τις πτήσεις της εκπαιδευτικής Μοίρας.
Τελικά ανέλαβε ο συνάδελφος Thundercat την σχεδίαση του νέου Forum και Site, ενώ ταυτόχρονα ο διαχειριστής της ομάδας έψαχνε διάφορες προσφορές στο διαδίκτυο για πακέτα Hosting & Domain Name, με αποτέλεσμα την αγορά του πακέτου 1 Gigadeal από την JaguarPc, με χώρο δίσκου 1GB και μηνιαίο Bandwidth στα 45GB, αρκετά δελεαστική πρόταση δηλαδή ......

Μεταφορά από τα groups στο Forum.
Η μεταφορά μας από το Yahoo Group στο Forum έγινε στις 25 Μαρτίου 2004 αφού τότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία ρύθμισης όλων των ενοτήτων με γνώμονα την βέλτιστη λειτουργικότητα. Την ίδια μέρα άνοιξε για το κοινό και η Ιστοσελίδα (Site) της e-HAF.

Έκτοτε γίνεται μια διαρκής προσπάθεια από αρκετά μέλη , να διαφημίζουν την ομάδας μας με διάφορους τρόπους , είτε με καταχώρηση σε Search Engines , είτε μέσω Sig σε ξένα Forums, είτε μέσω της δουλείας τους που έχουν κάνει για το Falcon4.0 ( F4_Awacs ) κ.α.

Εξέλιξη Falcon4 και της ομάδας.
Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η e-HAF δεν έμεινε άπραγη.
Καθότι τα Updates για Falcon4 απο το Community πέφτανε βροχή, εσωτερικά της e-HAF δημιουργήθηκε μία ομάδα εθελοντών, που αποτελείτω από Γραφίστες , Προγραμματιστές, Skinners και όποιον άλλον ενδιαφερόταν να προσφέρει εθελοντικά πάντα για την βελτίωση του αγαπημένου μας εξομοιωτή, την δημιουργία γραφικών για τις σελίδες μας , την δημιουργία Signatures για τα Forum και πολλά άλλα.
Πολλές βελτιώσεις έγιναν εξίσου και για το Ελληνικό Θέατρο με κορυφαίο Project αυτό της συμβατοποίησης του με το FF3 από τον συνάδελφο Μystic_J.

Server Πτήσεων.
Μέσα στο καλοκαίρι του 2004 η ομάδας μας έγινε μέλος σε μια κοινότητα παιχνιδιών μετά από πρόταση που κατατέθηκε από την μεριά τους.
Το βασικότερο πλεονέκτημα αν γινόταν η συνένωση θα ήταν η χρήση Dedicated Server για On-Line αποστολές με χρήση μεγαλύτερου Bandwidth από αυτό που θα μπορούσε να διαθέσει οποιοσδήποτε από εμάς με τις γραμμές που έχουμε στα σπίτια μας.
Η συνένωση δεν κράτησε και πολύ και ο ομάδα προσανατολίστηκε στην απόκτηση δικού της Dedicated Server για τις Πτήσεις μας κάτω από την στέγη του “The WEB” Internet Cafe. Για την απόκτηση του Server αξιοσημείωτο είναι πως προσφέρθηκαν και μέλη που δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στις πτήσεις της ομάδας και αυτό λεει πάρα πολλά.

Συναντήσεις.
Τα μέλη της ομάδας μας μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο λειτουργίας, αποφάσισαν να γνωριστούν και από κοντά. Έτσι εκτός από πολλαπλές συναντήσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε κάποια καφετέρια από τα μέλη, κορυφαίες στιγμές ήταν η συνάντηση “LAN Meeting” στο σπίτι του Antono_LSD, η συνάντηση Αθηναίων και Θεσσαλονικιών στην Γιορτή της Αεροπορίας σε 2 Μάχιμες Μονάδες ( Λάρισα – Βόλος ) και τέλος η συνάντηση στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Flight Simmers στην Αθήνα.


Απολογισμός.
Ένας χρόνος e-HAF, ένας χρόνος γεμάτος δημιουργικότητα, ένας χρόνος με χιούμορ και πλαισιωμένος από φιλικό και αγαπημένο κλίμα από όλα τα μέλη της ομάδας ανεξαιρέτως. Η φράση «όλοι να έναν και ένας για όλους» ειναι αυτο που μας εκφραζει. Όλοι ανεξαρτήτως πιστεύω έχουν προσφέρει στην ομάδα με τον τρόπο τους και προσφορά δεν είναι μόνο να φτιάχνεις κάτι και να το δίνεις ελεύθερα. Προσφορά είναι να καταθέτεις την άποψη σου και την γνώμη σου στην ομάδα, προσφορά είναι ακόμα και όταν παραθέτεις μία ερώτηση για την οποία αναζητείς την λύση.
Βάση αυτής της προσφοράς γινότανε η βελτίωση , η εξέλιξη και η λειτουργικότητα του χώρου επικοινωνίας μας, ο καλλωπισμός του με διάφορα add-on Mod’s που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο , ο εμπλουτισμός μας σε γνώσεις και πολλά πολλά άλλα.
Ένας χώρος που όσο δημόσιος είναι άλλο τόσο είναι και προσωπικός μας, είναι το σπίτι μας και μας αρέσει να είναι όμορφο, διασκεδαστικό και εύχρηστο όσο το κατά δύναμην.

Ευχαριστίες.
Η Ελληνική κοινότητα του Falcon 4.0 και η ομάδα της e-HAF μέσω της διαχείρισης , θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εσάς έναν έναν ξεχωριστά, διότι εσείς είστε η ψυχή της ομάδας, χωρίς εσάς η e-HAF θα ήταν ένα μηδενικό στον ορίζοντα ,χωρίς καμία σημασία, χωρίς μέλλον ...

Καλές εικονικές πτήσεις σε όλους σας και πολλές επιτυχίες για το 2005.

Σας ευχαριστούμε

Ο Διαχειριστής
Μουζουράκης Τιμόθεος.

ΕικόναΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 21 Φεβ 2005, 15:46, έχει επεξεργασθεί 7 φορές συνολικά.
e-HAF Admin
Κλειδωμένο