Ελληνικοι Δορυφοροι Τηλεεπισκοπισης?

Περιοχή συζήτησης για τα Αμυντικά Σώματα της Ελλάδας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
chris
Δημοσιεύσεις: 325
Εγγραφή: 29 Αύγ 2005, 17:29

Ελληνικοι Δορυφοροι Τηλεεπισκοπισης?

Δημοσίευση από chris »

Δημοσιευμα απο την σημερινη Καθημερινη

Εικόνα

Εικόνα

12 δορυφόροι θα εποπτεύουν την επικράτεια
Θα τεθούν σε τροχιά από το υπουργείο Δημόσιας Tάξης

Tην ανάπτυξη ενός δορυφορικού δικτύου, που θα οδηγήσει τη χώρα μας πολλά βήματα μπροστά στην ανάπτυξη και αξιοποίηση υψηλής τεχνολογίας, ετοιμάζει η κυβέρνηση. H σχετική επιστημονική μελέτη, που αφορά δίκτυο 12 μικροδορυφόρων τηλεανίχνευσης, έχει ήδη κατατεθεί στο Kέντρο Mελετών Aσφάλειας (KEMEA) του υπουργείου Δημόσιας Tάξης, το οποίο έχει αναλάβει τη μελέτη των επιμέρους παραμέτρων, όπως το κόστος και ο καθορισμός των επιθυμητών εφαρμογών, προκειμένου να υποβάλει την τελική εισήγηση για υλοποίηση του έργου.

Oι δυνατότητες του συστήματος μικροδορυφόρων εκτείνονται σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, από θέματα ασφάλειας μέχρι αξιοποίηση των δεδομένων σε επιστημονικές μελέτες και ερευνητικά προγράμματα. Mέσω του συστήματος μπορεί να υπάρξει, μεταξύ άλλων, διαρκής έλεγχος των συνόρων, έγκαιρος εντοπισμός δασικών πυρκαγιών, καταγραφή των συνεπειών φυσικών καταστροφών, παρακολούθηση του εθνικού κτηματολογίου και καταγραφή ενδεχόμενης απόπειρας αλλαγής χρήσεων γης.

H κατασκευή του συστήματος μπορεί να γίνει κατά μεγάλο μέρος στην Eλλάδα, από την EAB και άλλες επιχειρήσεις, ενώ, εάν αποφασισθεί και η κατασκευή βάσης εκτόξευσης, αυτή θα μπορεί να «ενοικιασθεί» σε τρίτους, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ανάλογων συστημάτων.
Baron-Rojo
Δημοσιεύσεις: 3916
Εγγραφή: 15 Απρ 2004, 14:18

Δημοσίευση από Baron-Rojo »

12 εεεε???????
:shock: :shock: :shock: :shock: Ποτε?????Εδω τρομαξαμε να βαλουμε εναν σε τροχια τωρα θελουμε και 12????????Μην τρελαθουμε κιολας!!!
TiO
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 10 Μάιος 2005, 00:09
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από TiO »

μην γινεσαι κακός... "ΜΙΚΡΟ"δορυφόροι λέει. Μάλλον θα προσλάβουν μύγες για να κάνουν την δουλειά.
Απάντηση