Αφιέρωμα: 2 χρόνια e-HAF

Άρθρα γραμμένα απο τα μέλη μας

Συντονιστής: Διαχείριση

Κλειδωμένο
thundercat
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 29 Μαρ 2004, 23:08

Αφιέρωμα: 2 χρόνια e-HAF

Δημοσίευση από thundercat »

2 χρόνια e-HAF


Πριν 2 χρόνια η επιθυμία για ένωση των φίλων του Falcon 4.0 στην Ελλάδα έδειχνε ότι θα έχει θετική εξέλιξη. Αρχικά, με μια ομάδα στα Yahoo! Group οργανώθηκε το στήσιμο της ιστοσελίδας καθώς και οι αρχικές απαιτήσεις της ομάδας. Το όνομα αυτής, e-HAF!
Η e-HAF γεννήθηκε μέσα από τη δίψα για εξομοίωση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και για την ανάγκη να “στεγαστούν” όλοι εκείνοι που νιώθουν ότι αξίζουν αλλά δεν τα κατάφεραν…

Η δεύτερη χρονιά δεν αποδείχτηκε εύκολη, όπως ακριβώς και η πρώτη. Τα μέλη της ομάδας πλήθυναν σε βαθμό τέτοιο ώστε η διαχείριση της ομάδας να απαιτεί πολλές ώρες καθημερινά και μεγαλύτερη ευθύνη. Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε πολλές εξελίξεις στον τομέα της δημιουργικότητας από μέρους των μελών μας με κυριότερη τη δημιουργία του F4-Awacs, ενός προγράμματος Radar το οποίο για πρώτη φορά στο F4 Community απεικονίζει και τους AI Pilots. Πολύ χρήσιμο για όλους τους απανταχού Φαλκονάδες και αποκόμισε αρκετά Θετικά σχόλια από όλο το Community και έκανε την ομάδα μας ακόμα πιο γνωστή. Οι δημόσιες σχέσεις της ομάδας δεν πήγαν πίσω. Μερικές από τις καλές μας συνεργασίες είναι αυτή με τον συνάδελφο πoια Αντώνη Τσαγκαράτο των εκδόσεων “Special Projects” και τον Ηλία Κεφαλά του Περιοδικού “Remove Before Flight”. Σημαντική κρίνεται επίσης και η αδελφότητα με τους Γάλλους συναδέλφους. Στην ομάδα εισχώρησαν και πραγματικοί πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας ανεβάζοντας έτσι τον πήχη της ποιότητας των εικονικών μας πτήσεων.

Αξιοσημείωτο γεγονός για τη χρονιά που πέρασε για την Πολεμική μας Αεροπορία καθώς και για την e-HAF είναι η αεροπορική επίδειξη “Αρχάγγελος 2005”. Δυναμική ήταν η παρουσία της ομάδας μας με παραπάνω από 20 μέλη να δίνουν το παρόν με μπλουζάκια που είχαν τυπωμένο το σήμα της ομάδας μας. Δυναμικό παρόν έδωσε η ομάδα μας και πάλι στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Flight Simmers, στο οποίο η ομάδα μας ήταν και επίσημα προσκεκλημένη.

Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε τη δημιουργία της Εικονικής Ακροβατικής Μοίρας. Στελεχώθηκε με μέλη με μεράκι να κάνουν μια αντάξια ομάδα επίδειξης σε Falcon 4.0. Τέλος, ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα εργατικότητας στην ομάδα, καθότι ο καθένας προσφέρει με τον τρόπο του όπου μπορεί να προσφέρει. Ένα δείγμα αυτής της προσφοράς είναι η δημιουργία ομάδας για να μεταφράσει το εγχειρίδιο του Falcon 4.0 Allied Force, το οποίο κρίνεται απο τους εκπαιδευτές της ομάδας μας ως απαραίτητο βοήθημα για όλους τους (e)Δόκιμους και ενδιαφερόμενους γενικά να μάθουν το Falcon 4.0 .

Το θέατρο EMF, το οποίο η ομάδα μας προσμένει με ανυπομονησία και παρέχει την αμέριστη υποστήριξη της, προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς και όλο και περισσότερα άτομα προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους για την ανάπτυξη αυτού του project. Πρόσφατα παρατηρήθηκε κινητικότητα στην ανάπτυξη ενός Home Made Cockpit αεροσκάφους από μερίδα μελών της e-HAF.

Οι συντελεστές της ομάδας είχαν θέσει ορισμένους στόχους για την ομαλή λειτουργία της. Οι στόχοι αυτοί αφορούν την εξέλιξη της ομάδας, τον τρόπο διαχείρισης της, την επιβολή της τάξης ανάμεσα στα μέλη καθώς και τις σχέσεις της ομάδας με άλλες αντίστοιχες ομάδες που δραστηριοποιούνται στον πλανήτη. Σήμερα, φαίνεται πως οι στόχοι υλοποιούνται απόλυτα, πράγμα που μας χαροποιεί όλους. Το φιλικό περιβάλλον που διακατέχει τα μέλη της ομάδας σε συνδυασμό με την ασυναγώνιστη ποιότητα σε γνώσεις και ικανότητα τοποθετούν την ομάδα μας στην κορυφή της προτίμησης. Το γεγονός αυτό πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους αλλά και υπεύθυνους διότι χρειάζεται δουλειά η οποία κρίνεται αναγκαίο να είναι ευχάριστη ώστε να καταστήσουμε το “σπίτι” μας πιο όμορφο και λειτουργικό.

Η e-HAF υπάρχει και θα υπάρχει πολλά χρόνια ακόμη. Είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε την ωριμότητα της ομάδας. Πρέπει να μεγαλώσει η ομάδα για να θυμίζει σε όλο τον κόσμο πως, εκτός από τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα έδιναν ακόμα και τη ζωή τους για την υπεράσπιση του ύψιστου αγαθού, της ελευθερίας.

Κλείνοντας, θα ‘θελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους στη βελτίωση της ομάδας.

Με εκτίμηση,
e-HAF developer
e-HAF administrator

Νίκος “thundercat” Νούλας


ΥΓ: το αρχειο βρισκεται εδώ (260kb):
http://www.e-haf.org/incoming/Afieroma/ ... _e-HAF.pdf
****\NTG/****
Εικόνα
Κλειδωμένο