ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Περιοχή συζήτησης για τα Αμυντικά Σώματα της Ελλάδας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
kongrigo
Δημοσιεύσεις: 3248
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005, 14:50
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Δημοσίευση από kongrigo »

http://news.pathfinder.gr/news/greece/p ... 26597.html

Σε τζαμί μετατρέπουν σταδιακά οι Τούρκοι την Αγία Σοφία, το αιώνιο σύμβολο τής Χριστιανοσύνης, προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Ήδη από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας ακούγεται πλέον επτά φορές την ημέρα το αζάν, η προσευχή του μουεζίνη, παρά το γεγονός ότι από το 1934 και με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης λειτουργεί ως μουσείο.

Την αποκάλυψη έκανε την Τρίτη η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ" και μάλιστα με πηχυαίους τίτλους, σύμφωνα με τους οποίους "Η Αγία Σοφία τόπος λατρείας για το Ισλάμ".

Οι Τούρκοι έκαναν τζαμί πρώτα ένα διπλανό κτήριο, δήθεν για τις θρησκευτικές ανάγκες των υπαλλήλων του μουσείου. Στην πόρτα του κτηρίου έβαλαν και μια πινακίδα, η οποία γράφει "Τζαμί Αγίας Σοφίας - τμήμα ανοικτό για την προσευχή". Πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι την εν λόγω πινακίδα θα την τοποθετήσουν στην κεντρική πύλη του συμβόλου αυτού της Ορθοδοξίας.




Υ.Γ.

Αν θεωρείτε ότι πρέπει να πάει σε άλλη εννότητα...προβείτε...
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
cat
Δημοσιεύσεις: 257
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2004, 19:33
Τοποθεσία: Germany

Δημοσίευση από cat »

είναι και αυτή μια πονεμένη ιστορία, έχουν γίνει και διάφορες προσφυγές σχετικά με το θέμα, αλλά δυστυχώς η Τουρκία γυρίζει πίσω αντί να κοιτάζει μπροστά και δημοκρατικά, η προκλήσεις θα συνεχιστούν γιατί τελικά το μόνο που κρατά την Τουρκία ενωμένη είναι μόνο η προπαγάνδα για εχθρούς φαντάσματα που την απειλούν από παντού.
CAT
Απάντηση