Κρίσημο ερώτημα

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
thundercat
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 29 Μαρ 2004, 23:08

Κρίσημο ερώτημα

Δημοσίευση από thundercat »

Loipon proxtes akousa ena thema pou mpike se panepistimio tis Agglias kai sas to metaferw.Parakalw analyste kai apantiste dimosiws!

H erwtisi einai:
H kolasi :twisted: einai ekswthermi i endothermi antidrasi?
(Den thewreitai dekti i apantisi: den einai antidrasi)
8)
Tin apantisi tha sas tin pw apo deutera
****\NTG/****
Εικόνα
Antono
Δημοσιεύσεις: 245
Εγγραφή: 29 Μαρ 2004, 19:59
Τοποθεσία: Kantza, Athens

Δημοσίευση από Antono »

Εξώθερμη βέβαια!

Αυτή είναι η πιο λογική απάντηση σ' αυτήν την παλαβή ερώτηση! Οι εξώθερμες αντιδράσεις είναι αυτές που παράγουν θερμότητα και η Κόλαση είναι ένα πραγματικά πολύ ζεστό μέρος or so they say. Η πιθανότητα να είναι ενδόθερμη πρέπει να αποκλειστεί διότι τότε θα απορροφούσε θερμότητα για να γίνει, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας της Κολάσεως. Υπάρχουν και αντιδράσεις που δεν είναι ούτε ενδόθερμες ούτε εξώθερμες αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιες και πάλι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την υψηλή θερμοκρασία της Κόλασης.

Βεβαίως, αυτός είναι ακόμα ένας από τους γνωστούς "urban myths", αστικούς μύθους που διαδίδονται στις μοντέρνες κοινωνίες χάρη στην ανωνυμία που παρέχουν τα νέα μέσα επικοινωνίας (e-mails κλπ). Δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ καθηγητής που να έκανε αυτή την ερώτηση στους φοιτητές του και η ιστοριούλα αυτή μεταφέρεται από πολίτη σε πολίτη χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ελέγξει την ορθότητα της.

Έτσι εξηγείται και το προφανές λάθος ολόκληρης της ιστορίας:
Κατ' αρχήν, δεν στέκει λογικά η ερώτηση "Η Κόλαση είναι ενδόθερμη ή εξώθερμη" διότι οι ιδιότητες αυτές περιγράφουν αποκλειστικά και μόνο αντιδράσεις ενώ η Κόλαση δεν είναι αντίδραση αλλά ένας τόπος/χώρος. Αντίδραση είναι κάτι που συμβαίνει στη διάρκεια του χρόνου, άρα μια σωστή ερώτηση θα ήταν: η "είσοδος των κολασμένων στην Κόλαση" ή η "σύγκρουση της Κόλασης με τον Παράδεισο" είναι ενδόθεμη ή εξώθερμη αντίδραση?

Ο αστικός μύθος συνεχίζει λέγοντας ότι οι φοιτητές δώσανε απάντηση χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle, που περιγράφει μεταβολές στην Πίεση ενός ιδανικού αερίου σε συνάρτηση με τον Όγκο του με σταθερή τη Θερμοκρασία του, κάνοντας την παραδοχή ότι "οι ψυχές είναι αέριο". Δεν με ενοχλεί τόσο το αβάσιμο της παραδοχής αυτής, ούτε το γεγονός ότι απ' όλους τους Νόμους των Αερίων διαλέξανε τον πιο ακατάλληλο (διότι ο νόμος του Boyle απαιτεί σταθερή θερμοκρασία), OYTE KAN ότι κατά την εφαρμογή του νόμου όρισαν την Κόλαση ως σύστημα συνεχώς αυξανόμενης μάζας παρ'όλο που οι Νόμοι των Αερίων εφαρμόζονται μόνο σε συστήματα σταθερής μάζας. Αυτό που με ενοχλεί πολύ περισσότερο είναι το ότι οι φοιτητές επιχείρησαν να απαντήσουν στο ερώτημα "εξώθεμη ή ενδόθερμη" χρησιμοποιώντας τους Νόμους των Αερίων που είναι παντελώς άσχετοι με το ερώτημα!!

Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η ιστορία αυτή είναι μύθος... Αν πάντως η ερώτηση διατυπωνόταν σωστά και οι φοιτητές ακολουθούσαν μια φυσιολογική οδό σκέψης, χωρίς περιπλανήσεις στα ομιχλώδη τοπία των Ιδανικών Αερίων, το ασφαλέστερο συμπέρασμα θα ήταν ότι "Ναι, η αντίδραση είναι εξώθερμη"!! :lol:

(περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία, χωρίς την κριτική της, στο http://www.allsoulsnyc.org/publications ... ology.html)
Lt. George 'Antono/LSD' Antonopoulos

Εικόνα
Εικόνα
Mystic_J
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 4095
Εγγραφή: 29 Μαρ 2004, 22:44
Τοποθεσία: Bόλος

Δημοσίευση από Mystic_J »

Einai gnosto auto. to eixa dei kai paliotera
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
Απάντηση