Μια επιχειρησιακη μερα στην 110ΠΜ

Συναντήσεις και Events της ομάδας μας
Κλειδωμένο
Dem
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 28 Οκτ 2005, 16:21

Μια επιχειρησιακη μερα στην 110ΠΜ

Δημοσίευση από Dem »

Ή αλλιως, “τι ειδε ο Γιαπωνεζος» δηλ εγω χθες στη Λαρισα :)


H καλη μερα από το πρωι φαινεται λενε και φτανοντας στην Λαρισα κατά τις
11πμ εξι F-16 στην τελικη για προσγειωση, το ένα πισω από το άλλο με διαχωρισμο λιγων λεπτων περνουν χαμηλα πανω από την κεντρικη πλατεια Ταχυδρομειου. Παντως οι Λαρισαιοι ουτε που σηκωνουν το κεφαλι τους για να τα δουν. Προφανως δεν τους κανει καμια αισθηση πια!


Η συνεχεια δεν θα μας απογοητευσει καθολου καθως η Πεμπτη 9 Νοεμβριου 2006 ηταν μερα ανοιχτη για το κοινο στην Αεροπορικη Βαση της Λαρισας αλλα και full επιχειρησιακη καθως βρισκεται σε εξελιξη η μεγαλη Νατοικη ασκηση ηλεκτρονικου πολεμου «SPARTAN HAMMER» οποτε τα Phantomakia της 348 ΜΤΑ ειχαν την τιμητικη τους!

Ετσι, μολις περναμε την κεντρικη πυλη ακουμε από μακρια ηχο κινητηρα .

Φτανοντας βλεπουμε οτι διπλα ακριβως από τον χωρο της στατικης εκθεσης ειναι το last-chance-area των RF-4E κι ενα απο αυτα, με το ατρακτιδιο H/Π ASTAC στο centerline, δεχεται τους τελευταιους ελεγχους πριν την απογειωση από τους υπολογους και στη συνεχεια περιμενει για αρκετη ωρα με τους κινητερες στο idle να προσγειωθουν δυο ακομη F-16 πριν παρει το οκ για τροχοδρομηση.

Ο χωρος γεμιζει καπνια κι εμεις εισπνεουμε βαθεια απολαμβανοντας κηροζινη!
Μεσα σε εκκωφαντικο θορυβο με full afterburners,το RF-4E χανεται προς το νοτο αφηνοντας πισω του τα χαρακτηστικα smoke trails των δυο J79 κι η ησυχια επανερχεται στο χωρο της εκθεσης αλλα όχι για πολυ.
Ειπαμε, όχι μονο η μερα είναι επιχειρησιακη αλλα εχει και ασκηση!

Το σκηνικο θα επαναληφει με άλλες 8 απογειωσεις φωτογραφικων Phantom
κατά μονας ή κατά ζευγη (συνολικα μετρησα οχτω πρωην Γερμανικα με παραλλαγη lizard κι ένα με παραλλαγη Βιετναμ (sn 71765) από τα λιγα εναπομειντα της πρωτης παρτιδας που πετανε ακομα!

Δυστυχως για τεχνικους λογους δεν μπορω να ανεβασω photos αν και στη Λαρισα επιτρεποταν ελευθερα κυαλια, φωτογραφικες μηχανες και βιντεοκαμερες αλλα μια γευση από τα χθεσινα phantomakia στη Λαρισα δινει καποιος άλλος φιλος εδώ:
http://www.airliners.gr/community/album ... ic_id=9109


Όμως και τα F-16 των 337M «Φαντασμα» και 346M «Ιασων»δεν εμειναν απραγα!

Καπου 9-10 Block 52+ και Βlock 30 αντιστοιχα από-προσγειωθηκαν απο τις 11πμ μεχρι τις 5μμ που εκλεισε η εκθεση και φυγαμε.

Μεγαλος απων της φετινης γιορτης στη Λαρισα το αεροσκαφος
θρυλος F-4E Phantom II SRA (ειδα Ιπταμενο αξιωματικο με σηματακι 2000h Phantom !)
Απο ο,τι καταλαβα τα SRA δεν βρισκονται πλεον στη Λαρισα και για το "Eπετειακο" gate-guard τα ειπαμε, να μην τα ξαναλεμε!


Ένα ευχαριστω σε ολους τους τεχνικους της 110ΠΜ και καλες προσγειωσεις στους πιλοτους μας.

Ραντεβου του χρονου παλι!
Κλειδωμένο