Η Τουρκία ετοιμάζεται για... πόλεμο!

Περιοχή συζήτησης για τα Αμυντικά Σώματα της Ελλάδας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
anka
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
Δημοσιεύσεις: 2006
Εγγραφή: 15 Δεκ 2006, 12:01
Τοποθεσία: 37°57'1.29"N - 23°44'41.98"E

Η Τουρκία ετοιμάζεται για... πόλεμο!

Δημοσίευση από anka »

Έκπληξη, μειδιάματα και προβληματισμό προκάλεσε στις ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών ένα συμβάν που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Ανατολική Τουρκία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Τουρκικός Στρατός προσδίδοντας υπόσταση στην απειλούμενη εισβολή στο Ιράκ για την «αποκατάσταση της τάξης» στο Κουρδιστάν είχε προχωρήσει στην προώθηση σε μεθοριακή περιοχή, πολύ κοντά στα σύνορα, περί των 100 αρμάτων μάχης M60A3. Οι Έλληνες επιτελείς όμως έμειναν.. «άφωνοι» όταν τις τελευταίες ημέρες 40 περίπου από τα άρματα μεταφέρθηκαν εκ νέου με αρματοφορείς πίσω στα στρατόπεδα που στάθμευαν γιατί....ακινητούσαν! Σύμφωνα με ειδικούς το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι οι δύο ή παραπάνω επιλαρχίες που διατάχθησαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση πολύ απλά δεν ....τόλμησαν να αναφέρουν στις ανώτερες διοικήσεις το πόσα άρματα τους ακινητούσαν, αλλά απλά εξετέλεσαν τη διαταγή. Όταν όμως τα άρματα έφθασαν στον τελικό προορισμό τους αποκαλύφθηκε η ακινησία τους και για αυτό το λόγο έγινε και η εκ νέου μεταφορά τους. Οι ίδιες πηγές εξέφρασαν όμως και τον προβληματισμό τους γιατί αυτή η έλλειψη διαφάνειας είναι ένα φαινόμενο το οποίο μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε αυστηρά δομημένα διοικητικά συστήματα που προωθούν μηδενική ανοχή στο σφάλμα.
Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index. ... &Itemid=52
FLY LOW - HIT HARD
pyrforos
Δημοσιεύσεις: 523
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005, 20:12
Τοποθεσία: πατριδα ηρωων και Εφιαλτων...

Δημοσίευση από pyrforos »

Νταξει δεν ειναι μονο τα δικα μας ετσι... αμα κανουν ντου θα εχουμε απο πισω τον Θανασση τον μηχανικο με το κλειδι στο χερι να τα φτιαχνει..
Εικόνα
Εικόνα
Αντιπλοιαρχος Χ.Καραθανασης Π.Ν.
Αντιπλοιαρχος Π.Βλαχακος Π.Ν.
Σημαιοφορος Ε.Γιαλοψος Π.Τ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ Σμη/γος
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι
Απάντηση