Ελληνική βλακεία ή καθημερινότητα;

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Oiwnos

Ελληνική βλακεία ή καθημερινότητα;

Δημοσίευση από Oiwnos »

Πως βαδίζουμε από το κακό στο χειρότερο σαν χώρα νομίζω κάθε νοήμων άνθρωπος το έχει καταλάβει. Μια επιβεβαίωση του παραπάνω έφτασε σήμερα στο mail μου, για ένα γεγονός που έχει πλέον κατανρήσει καθημερινό. Διαβάστε και θα καταλάβετε...

"Ο Ian Hibell ειχε πολλα κοινα με εναν μοτoσικλετιστη, αγαπουσε τους δυο τροχους και τα ταξιδια...

Η διαφορα του σε σχεση με εμας τους κοινους θνητους ειναι οτι τα ταξιδια αποτελουσαν μια πραγματικοτητα για αυτον τον ανθρωπο και οχι απλως ονειρα. Ταξιδευε ανα τον κοσμο σε ολες τις ηπειρους και στα επιτευγματα του συμπεριλαμβανοντουσαν η διασχιση της Σαχαρα, η διασχιση των μεγαλων ελων της Κολομβιας και του απροσπελαστου Darien Gap στον Παναμα. (δεν υπαρχει δρομος ουτε καν ω΄κατηγοριας...)

Αλλα μερη τα οποια ειχε επισκεφθει ηταν η Ανταρκτικη, ο Αμαζονιος και απομονωμενα συμπλεγματα νησιων στην Ινδονησια.

Με λιγα λογια, ηταν ενας ταξιδευτης του κοσμου....παρατησε μια προσοδοφορα δουλεια και αποφασισε να δει τον κοσμο...για δυο χρονια μονο υπολογιζε στην αρχη, αλλα του βγηκε καπως παραπανω χρονικα. Οκ, και αλλοι το εχουν κανει αυτο...παραμενει εντυπωσιακο αλλα δεν ειναι πρωτοτυπο. Το θεμα ειναι οτι ο Ian ξεκινησε να ταξιδευει πριν απο 45 χρονια (1963 παρατησε την δουλεια του) και ολα τα ταξιδια του πραγματοποιηθηκαν με ποδηλατο!

Ο Ian χάθηκε αδοξα λιγο εξω απο την Αθηνα απο ελληναρα οδηγο ο οποιος τον παρεσυρε και τον εγκατελειψε...ταξιδευε απο Αθηνα προς Θεσσαλονικη σε ηλικια 74 χρονων με ποδηλατο.

Το ελληναρας οδηγος πηγαινει ετσι αβιαστα στο ζωο που ευθυνεται για τον θανατο του, αφου δεν μπορει ενας ανθρωπος που ταξιδευει 45 χρονια και εχει επισκεφθει τριτοκοσμικες χωρες, επιβιωνοντας στις πιο αντιξοες συνθηκες να μην ειναι προσεκτικος!

Οποτε η λεζαντα που υπαρχει κατω απο την φωτογραφια του στο cyclingnews ειναι απλως ενα χαδι...
Hibell survived many things, such us this Ride through the Sahara, but a car driver ended Hibell's life in Greece

υ.γ. για την ιστορια, ο "ανθρωπος" που σκοτωσε και εγκατελειψε τον Ian συνεληφθει αφου ειχε κρατηθει ο αριθμος κυκλοφοριας του αυτοκινητου."

(http://www.bikebrothers.co.uk/ianhibell.htm)
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Εικόνα
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Aπ τη μια ειναι τραγικο .....απ την αλλη ομως.....74 χρονων δεν γυρνας σε ξενη χωρα ουτε με τα ποδια.
Ηταν μονος του?
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
Άβαταρ μέλους
Oiwnos

Δημοσίευση από Oiwnos »

STARSERIF έγραψε:Aπ τη μια ειναι τραγικο .....απ την αλλη ομως.....74 χρονων δεν γυρνας σε ξενη χωρα ουτε με τα ποδια.
Ηταν μονος του?
Δεν έχω μάθει κάτι παραπάνω απ' όσα λέει το post, αλλά ακόμα και μόνος του αν ήταν, μόνος θα ήταν και στα υπόλοιπα ταξίδια του, στην Ελλαδίτσα μας όμως την έπαθε... :shock:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

η Ελλάδα πάει κατα διαόλου

και απο όλες τις απόψεις

πρίν λίγες μέρες άκουσα μια περίπτωση όπου ποδηλάτης χτυπήθηκε απο όχημα που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς (ίσως και να έκανε κόντρα με άλλον) αλλά νομίζω πως ήταν Αθήνα στον Κηφισό. Ίσως τελικά να ήταν αυτό που λέτε.
e-HAF Admin
Aegeus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aegeus »

Πάλι ρεζίλι γίναμε...
kypselos

Δημοσίευση από kypselos »

Εγω θα το εβαζα στην καθημερινοτητα που εχει ερθει χαρη στην βλακεια.
Orion
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Orion »

Τα ξέρουμε και τα βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους που κυκλοφορεί ο κάθε κάφρος Έλληνας ή μή.

Εαν δέν αποκτήσουμε παιδεία (με ότι συμπεριλαμβάνεται) δέν προκειται να αλλάξει τίποτε.

Δέν έχουμε παιδεία στα σχολεία, δέν έχουμε οδική παιδεία, δέν έχουμε αεροπορική παιδεία και στο φινάλε απλά δέν έχουμε παιδεία για να μην το ζορίζουμε.

Ο Έλληνας δέν βάζει μυαλό, έτσι λέμε γιατί μας βολεύει. Πρέπει να παθαίνουμε για να μαθαίνουμε γιαυτό και είμαστε ο πιό σοφός λαός στον κόσμο.

Βρίζουμε εαν μας σταματήσουν για αλκοτέστ ενώ είμαστε ολόχεστοι και ενώ κανονικά θα έπρεπε να μας δέρνουν που βγήκαμε έτσι στον δρόμο.

Και μιάς και το έφερε η κουβέντα ... αυτό μπορεί να νας ταρακουνήσει αρκετά.

http://www.karadedos-ioannis.com

Επομένως να κάνουμε τον σταυρό μας κάθε φορά που βγαίνουμε στον δρόμο γιατί δέν ξέρεις τί θα σου έρθει και ... απο πού.

Αυτό που πιθανόν δέν γνωρίζετε είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται είναι ψευδή.

Άν ακούτε ότι τον χρόνο έχουμε 300 νεκρούς θα υπολογίζετε τουλάχιστον το νούμερο που ακούτε επι δέκα.

Ο λόγος είναι απλός

Αναφέρονται μόνο όσοι έμειναν στο τόπο, αν κάποιος πεθάνει στο νοσοκομείο 2 μέρες μετά δέν συμπεριλαμβάνεται γιατί εξυπηρετεί να παρουσιάζουμε μικρά νούμερα.

Το 3000 - 5000 κάθε χρόνο ακούγεται ... κάπως.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά ?

Για να σκεφτείτε καλύτερα το χάλι που είμαστε.
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Το θεμα ειναι η παντελης ελλειψη παιδειας και δη ανθρωπιστικης παιδειας.

Σε μια με την γεωγραφικη εννοια χωρα χωρις κρατος, χωρις εθνικο κτηματολογιο, χωρις εφαρμογη των νομων, με βασιλια την ατιμωρισια, την αρπαχτη, τον νεοπλουτισμο, το νταηλικι και την θρασυδειλη ψευτομαγκια η παιδεια μας, η δωρεαν δημοσια παιδεια, που σαν πρωτο κ σημαντικοτερο σκοπο εχει τη δυνατοτητα ανακατανομης του χρηματος στην κοινωνια, εχει καταντησει ενα σαπιο κολοχανειο που απο την πρωτη μεχρι την τελευταια της βαθμιδα το λυμαινονται διοικητικα και ουσιαστικα μικροκομματικοι παραταξιακοι εργατοπατερες, ανθρωπακια που ξαφνικα εγιναν καμποσοι, ανθρωπακια που εχουν φτασει να κρινουν ανιδιοτελως και ανηθικα υποψηφιους με πτυχια, με εκπαιδευση, με διεθνη παιδεια, ανθρωπακια που κρυβονται πισω απο τον καθρεφτη της δαιδαλωδους νομιμοφανειας που τους παρεχει αυτος ο οικος ανοχης με βιτρινα κρατους.
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

το έχουμε ξαναπεί ότι οι οίκοι ανοχής έχουν οργάνωση που θα ζήλευε και ένα κράτος. οπότε μην συγκρίνουμε την Ελλάδα με οίκους ανοχής. είναι παντελώς άτοπο και άσχετο

βρείτε άλλη λέξη-προσδιορισμό

Καραλησταριό είναι μία απο αυτές
Μπανανία θα ήταν μία άλλη, αλλά οι μπανάνες έχουν μέσα τους τον κώδικα της φύσης, οργανωμένο και ξεκάθαρο. ξέρουν πότε θα βγάλουν καρπό, πότε θα μεγαλώσουν, τί σχήμα θα πάρουν και πότε θα ωριμάσουν....

τελικά τι λέξη αρμόζει σε αυτή την χώρα μπάχαλο ;
e-HAF Admin
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Γιατι δε κανουμε επανασταση? :roll: :roll: :roll:
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

και αυτό το έχω ξαναπεί

πότε θα σηκωθεί ο λαός και θα τους πάρει με τα αυτόματα αυτούς τους 300 στην Βουλή, ....
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

και τέλος πάντων για να επανέλθουμε στο θέμα μας, θεωρώ ότι μέρος της ευθύνης έχει και ο ποδηλάτης ο οποίος οδηγούσε σε εθνικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

θα σας πω ένα παράδειγμα μόνο για να καταλάβετε

κάποτε σταμάτησα στην άκρη στην Αττική οδό γιατί είχα κάποιο πρόβλημα. όταν κατέβηκα για να ελένξω το όχημα, παρόλο που ήμουν σταθμευμένος στην άκρη, ο αέρας που εκτοξευόταν κατα πάνω μου απο τα άλλα οχήματα είχαν τέτοια ένταση που προσωπικά τρόμαξα.

φαντάσου τώρα να οδηγάς ποδήλατο και να περάσει απο δίπλα σου νταλίκα. ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ χωρίς καν να σε ακουμπήσει, αλλά μόνο απο τον αέρα που περνάει απο δίπλα σου....

για σκεφτείτε το...
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Oiwnos

Δημοσίευση από Oiwnos »

+10 @Jester

Μία λέξη: ΠΑΙΔΕΙΑ! Και δεν εννοώ μόνο τα γράμματα και τις επιστήμες...
Όταν όμως η χώρα που ανέπτυξε τον πολιτισμό, τα γράμματα και τις επιστήμες βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ευρώπης τότοι τι περιμένουμε για τους πολίτες της... :roll: :shock: :evil:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

μεγάλο θέμα έχετε ανοίξει παιδιά, το οποίο δεν θα το καλύψουμε ποτέ,
το κακό έχει χιλιάδες ρίζες, δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο αλλά πολλά μαζί,να ξέρετε όμως κάτι: όλα ξεκιναν απο εμάς τους ίδιους.Απο τους 10 που γράφουν εδώ μέσα οι 8 λάδωσαν ή αναγκαστηκαν να λαδώσουν για να πάρουν δίπλωμα οδήγησης.Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Oiwnos

Δημοσίευση από Oiwnos »

cosa έγραψε:μεγάλο θέμα έχετε ανοίξει παιδιά, το οποίο δεν θα το καλύψουμε ποτέ,
το κακό έχει χιλιάδες ρίζες, δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο αλλά πολλά μαζί,να ξέρετε όμως κάτι: όλα ξεκιναν απο εμάς τους ίδιους.Απο τους 10 που γράφουν εδώ μέσα οι 8 λάδωσαν ή αναγκαστηκαν να λαδώσουν για να πάρουν δίπλωμα οδήγησης.Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.
Κι εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πείς κάτι παραπάνω...εκτέθηκες οτι πλήρωσες για να πάρεις το δίπλωμα... :lol: :P (πλάκα κάνω Ltd!! :shock: μη μου ρίξεις καμιά καμπάνα... :oops: )
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Εικόνα
Απάντηση