[help] Πληροφοριες για Εκθέσεις αμυντικου υλικου

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
squid
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 22 Μάιος 2004, 13:53
Τοποθεσία: SKG / LGTS

[help] Πληροφοριες για Εκθέσεις αμυντικου υλικου

Δημοσίευση από squid »

Παιδια, αν εχετε να προτεινετε links κλπ σχετικα με εκθεσεις αμυντικου υλικου. Αυτο που χρειαζομαι βασικα ειναι να μαζεψω ονοματα και λογοτυπα τους ... :?:

Thanks :)
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Δες site της defendory
e-HAF Admin
squid
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 22 Μάιος 2004, 13:53
Τοποθεσία: SKG / LGTS

Δημοσίευση από squid »

κοιταξα ηδη εκει, δεν παιζει. Η Defendory δεν υφισταται πλεον (και μαλλον ποτε ξανα)




.
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

Εικόνα
Cipher
Δημοσιεύσεις: 1771
Εγγραφή: 29 Δεκ 2008, 16:01
Τοποθεσία: Αθήνα

Δημοσίευση από Cipher »

Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

squid έγραψε:κοιταξα ηδη εκει, δεν παιζει. Η Defendory δεν υφισταται πλεον (και μαλλον ποτε ξανα)




.
ΓΙΑΤΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
e-HAF Admin
squid
Δημοσιεύσεις: 748
Εγγραφή: 22 Μάιος 2004, 13:53
Τοποθεσία: SKG / LGTS

Δημοσίευση από squid »

εχεις email
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Defendory: Έρευνα δύο υπουργείων για φοροδιαφυγή και ποινικά αδικήματα.

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ OFFSHORE ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ.

Ειδική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών για «σκάνδαλο φοροδιαφυγής και πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» γύρω από την αμυντική έκθεση Defendory, πραγματοποιούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
Η σχετική εντολή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δόθηκε προς την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων στις 15 Μαρτίου, με έμφαση «στα αδικήματα που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και την έκδοση και λήψη εικονικών ή πλαστών φορολογικών στοιχείων». Η παράλληλη έρευνα, που διατάχθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αρχίσει από τις 16 Νοεμβρίου 2009, με πρώτο βήμα την «αναστολή της σχετικής Διαταγής Διαρκούς Ισχύος» υπέρ της Defendory που είχε υπογραφεί το 1992 από τον τότε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλο.

Οι πρωτοβουλίες των δύο υπουργείων έρχονται σε απάντηση ερώτησης που κατέθεσε προς τους κ. Ευάγ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης στις 9 Μαρτίου, ο οποίος διαθέτει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη Defendory. Αν και δεν συσχέτιζε ευθέως τα δικά του στοιχεία με την έρευνα του κ. Βενιζέλου που είχε ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, ο κ. Βορίδης καλούσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διευκρινίσει αν σκόπευε «να αναζητήσει τους διαφυγόντες φόρους του ελληνικού Δημοσίου και να διερευνήσει την τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.
Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι ελλαδίτες επιχειρηματίες της Defendory, υπό την επωνυμία Ινστιτούτο Βιομηχανικών Εκθέσεων ΕΠΕ, είχαν αποκτήσει την ευθύνη διοργάνωσης της έκθεσης «κατά παραχώρηση από μια κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Defendory Exhibitions Co. Ltd, η οποία διατηρεί τα βασικά έσοδα της εκθέσεως». Όπως προσθέτει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, «η συγκεκριμένη εξωχώρια εταιρεία συμβάλλεται στο εξωτερικό με τις αμυντικές βιομηχανίες που συμμετέχουν στην έκθεση, εισπράττει μισθώματα και λογαριασμούς στο εξωτερικό, τιμολογεί (αν τιμολογεί) στο εξωτερικό για υπηρεσία παρεχόμενη στην Ελλάδα και για έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του ελληνικού ΥΕΘΑ». Το αποτέλεσμα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βορίδης, «είναι η διαφυγή ΦΠΑ για το ελληνικό Δημόσιο και η σύμπραξη του υπουργείου στη διοργάνωση εκθέσεως με χρήση παρένθετου νομικού προσώπου».
Βαριές κυρώσεις.
Στις απαντήσεις των κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές ως προς τα ποσά φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ που δεν κατεβλήθησαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΘ κ. Δημ. Μπακατσέλου, μόνον η Defendory του 2008 είχε έσοδα τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις των προηγουμένων ετών πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερες. Οι υπολογισμοί του κ. Μπακατσέλου πρέπει να είναι ακριβείς, καθώς, εκτός από τη γνωστή στενή σχέση του με τον κ. Βενιζέλο, η ΔΕΘ θα είναι στο εξής η μόνη αρμόδια για την οργάνωση παρόμοιων εκθέσεων σε συνεργασία με ειδικευμένους φορείς.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους και λαμβάνοντας υπόψη το εικαζόμενο ύψος της φοροδιαφυγής που φθάνει σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, η έρευνα γίνεται με βάση τον νόμο 2523 του 1997. Ο νόμος προβλέπει διοικητικά πρόστιμα πολλαπλάσια των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου, καθώς και φυλάκιση από έναν χρόνο έως κάθειρξη δέκα ετών για τους υπευθύνους. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του ιδίου νόμου, κυρώσεις μπορεί να επιβληθούν και στους παραβάτες «λήψης και χρήσης εικονικών φορολογικών στοιχείων και νόθευσης αυτών των στοιχείων», εφόσον η αξία τους υπερβαίνει, αθροιστικά, τις 300.000 ευρώ. Αν και υπάρχουν εξαιρέσεις (όταν οι παραβάσεις αφορούν μόνον τους εκδότες των εικονικών φορολογικών στοιχείων), το άρθρο αυτό σημαίνει ότι τα υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, αν το θελήσουν και αν το τολμήσουν, μπορούν να κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις συναλλαγές ελλήνων και ξένων εμπόρων όπλων με την Defendory, αποκαλύπτοντας δεκάδες offshore εταιρείες!
Κατά τους ίδιους νομικούς κύκλους, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η έρευνα της διάπραξης του αδικήματος της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, με δεδομένη την ανάμειξη της κυπριακής εταιρείας που ήταν άγνωστη στις ελληνικές αρχές. Εξηγούν σχετικώς ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ανέμενε μεν άμεσα κέρδη από την αιγίδα-υποστήριξή του στην Defendory, αλλά το Δημόσιο προσέβλεπε, λογικώς, στην είσπραξη φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ από την ελληνική εταιρεία. Αυτή όμως, όπως αποδεικνύεται, ήταν ένα «παρένθετο νομικό πρόσωπο» και οι πραγματικές εισπράξεις γίνονταν από την κυπριακή εταιρεία που δεν πλήρωνε φόρους στην Ελλάδα.
Όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου προς τον κ. Βορίδη, η εντολή για τη διενέργεια ελέγχων αφορά και τις δύο εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, δηλαδή την ελληνική Ινστιτούτο Βιομηχανικών Εκθέσεων ΕΠΕ και την κυπριακή Defendory Exhibitions Co. Ltd. Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 12856/4-12-2003 και 2533/2-5-2008, εταίροι της ελληνικής ΕΠΕ είναι η Κωνσταντίνα Δημητροπούλου, Γεώργιος Δημητρόπουλος, Σπυρίδων Κοκκόρης και Ρενέ-Ζαν Κουρμπάν. Τα γραφεία της εταιρείας είναι στην οδό Νεοφύτου Δούκα 12 στο Κολωνάκι, αλλά από τις αρχές Φεβρουαρίου (μετά την έναρξη της έρευνας του κ. Βενιζέλου) είναι άδεια και προς ενοικίαση! Επίσης, σύμφωνα με τα αρχεία του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέτοχοι της δεύτερης εταιρείας, με αριθμό αρχικής εγγραφής C-28211, είναι οι Χριστίνα Στόρι και Ελένη Κωνσταντίνου.
http://nationalpride.wordpress.com/2010 ... %B1%CF%86/
Αμυντική έκθεση τύπου "Defendory" στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: Express.gr 18/03/10-16:06

Έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, άμεσα και έμμεσα, αλλά και μεγάλη διεθνή προβολή, εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει στον εθνικό εκθεσιακό φορέα και την πόλη της Θεσσαλονίκης η διοργάνωση διεθνούς αμυντικής έκθεσης, αντίστοιχης της "Defendory International" των Αθηνών.

Μετά και την ανακοίνωση των διοργανωτών της "Defendory" (από 3/3), ότι η φετινή διοργάνωση ματαιώνεται λόγω οικονομικής κρίσης, η ΔΕΘ ΑΕ ζήτησε -και εξασφάλισε- την επίσημη στήριξη του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας για τη πραγματοποίηση έκθεσης με το ίδιο αντικείμενο (συμβατικά αμυντικά συστήματα). Ήδη, αναζητείται η επωνυμία και το εμπορικό σήμα της νέας έκθεσης, που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τη «Defendory».

Η πρόταση της ΔΕΘ ΑΕ προβλέπει τη διοργάνωση της έκθεσης από κοινοπρακτικό σχήμα της Helexpo και του Διαβαλκανικού και Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου (ΔΙΠΕΚ).

Mε δεδομένο ότι η Defendory 2008 είχε αποδώσει εισπράξεις 7.000.000 ευρώ και ότι για κάθε ένα ευρώ από εκθέσεις, η πόλη που τις φιλοξενεί έχει έμμεσα έσοδα 7-11 ευρώ (βάσει υπολογισμών του Διεθνούς Οργανισμού Εκθέσεων-UFI), γίνονται προφανή τα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, η έκθεση θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για υπογραφή συμφωνιών από πλευράς αμυντικών εταιριών με έδρα τη Β.Ελλάδα, όπως η ΕΛΒΟ.

Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, Δημήτρης Μπακατσέλος, η έκθεση αναμένεται να λειτουργήσει το δεύτερο 15ήμερο Οκτωβρίου και ενδέχεται να συμπέσει με τους τριήμερους εορτασμούς στη Θεσσαλονίκη, που συγκεντρώνουν στην πόλη την ελληνική πολιτική ηγεσία και Έλληνες και ξένους ανώτερους αξιωματούχους.

Η δεύτερη δε διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης (η οποία θα πραγματοποιείται όπως και η Defendory ανά διετία) θα συμπέσει το 2012 με την συμπλήρωση 100ετίας από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι τότε και έδρα ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ (NRF).

Η «Defendory», της οποίας διοργανώτρια αρχή είναι το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Εκθέσεων, είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες εκθέσεις της Ελλάδας (μαζί με τα «Ποσειδώνεια»). Η τελευταία διοργάνωση (2008) προσήλκυσε 1.000 εκθέτες, εκ των οποίων άμεσοι ήταν 500 βιομηχανίες από 39 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Ανάμεσα στους επίσημους επισκέπτες συγκαταλέγονταν υπουργοί και υφυπουργοί από 16 χώρες, καθώς και κυβερνητικές/στρατιωτικές αντιπροσωπείες από 50 κράτη.

«Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε τεράστια διεθνή συνάντηση της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε ο κ. Μπακατσέλος, σύμφωνα με τον οποίο, αν χρειαστεί, η έκθεση θα επεκταθεί και σε χώρους πέραν του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, σε εκτάσεις -ενδεχομένως- του αεροδρομίου (ώστε να εκτίθενται αεροσκάφη ή ελικόπτερα) και του λιμανιού (για την επίδειξη πλωτών μέσων).

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΘ, Κυριάκο Ποζρικίδη, το κόστος ενοικίασης χώρου για τη «Defendory» ανέρχεται σε 980 ευρώ/τ.μ., έναντι 100-120 ευρώ/τ.μ για τις εκθέσεις της Θεσσαλονίκης. «Η διοργάνωση μιας αντίστοιχης έκθεσης στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης της ΔΕΘ», σημείωσε ο κ. Μπακατσέλος.


Περί αλλαγής ηγεσίας στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς ο κ. Μπακατσέλος για το αν έχει μηνύματα για συνέχιση της θητείας του στην ηγεσία της ΔΕΘ ΑΕ, είπε χαρακτηριστικά: «δεν έχω κανένα μήνυμα. Δεν προσδοκώ τίποτα. Ό,τι κάνω το κάνω για να πάει μπροστά η πόλη»._
http://www.express.gr/news/ellada/27994 ... 79944.php3
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Tέλος η Defendory, έρχεται στην Θεσσαλονίκη η Defensys…
Rate This

Kαι επίσημα πλέον, τέλος και για την Defendory, αλλά και στους επίδοξους διαδόχους της: Τον Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη η 1η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας «Defensys», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ Α.Ε. σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η ΔΕΘ Α.Ε. ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Έκθεσης για να καλύψει το κενό που θα δημιουργούνταν από τη μη διοργάνωση της έκθεσης Defendory, στην Αθήνα. Υπέβαλε το σχετικό αίτημα στον υπουργό Εθν. Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο κι εκείνος απάντησε θετικά.
Στην πραγματικότητα τα γεγονότα ακολούθησαν την ακριβώς αντίστροφη πορεία (πρόταση Βενιζέλου προς την ΔΕΘ Α.Ε.), αλλά αυτό λίγη σημασία έχει πλέον.

Η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας θα πραγματοποιηθεί από τις 28 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010 και φιλοδοξεί να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σημείο αναφοράς της διεθνούς αμυντικής βιομηχανίας και των συστημάτων ασφαλείας.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών διεξάγει έρευνες στο προηγούμενο οργανωτικό σχήμα της Defendory (ιδιοκτησίας οικογένειας Δημητρόπουλου) για να διακριβωθεί αν έχουν υποπέσει στο αδίκημα της φορδιαφυγής.
http://nationalpride.wordpress.com/2010 ... -defensys/

Και το Site της νέας σύστασης

http://www.defensys.gr/
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36880
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

e-HAF Admin
Απάντηση