Aviation Photography

Δώστε το δικό σας στίγμα για το Forum

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Xandax
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 29 Οκτ 2008, 12:19

Aviation Photography

Δημοσίευση από Xandax »

Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε όλοι καλά.

Να με συγχωράτε που άφησα το hobby εδώ και χρόνους αλλά μετακόμισα Ηράκλειο Κρήτης απο Αθήνα και πλέον έχω άλλες υποχρεώσεις (καθώς και δεν υπάρχει PC να εγκαταστήσω Falcon).

Εν τω μεταξύ βρήκα και άλλο hobby αυτό της φωτογραφίας και ψάχνω να δω τι γίνεται σε οτι αφορά τη φωτογραφία αεροσκαφών. Έγραψα στην Πτήση και απάντησαν οι άνθρωποι κανονικά μόνο για να μου πουν οτι σχεδόν δεν επιτρέπεται ειδικά σε αεροδρόμιο όπως αυτό του Ηρακλείου (Ν.Καζαντζάκης). Έγραψα και στην ΥΠΑ αεροδρομίου Ηρακλείου και δεν έχουν απαντήσει ακόμα...

Γνωρίζει κάποιος απο εσάς τι παίζει με το plane spotting ή θα με πάνε μέσα με κατηγορίες κατασκοπίας?

Μιλάω για φωτογράφιση πολιτικών αεροσκαφών (το Ηράκλειο έχει την 126ΣΜ που υπηρέτησα για αρκετούς μήνες και συνορεύει με το πολιτικό αεροδρόμιο αλλά δεν έχει αεροσκάφη πολεμικά).

Φιλικά
Xandax

p.s. απο οτι είδα βγήκε και το BMS 4.35!!! Καλές πτήσεις σε όλους!
manik
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2021
Εγγραφή: 05 Ιουν 2005, 16:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Συμπολίτη καλησπέρα.
Το N.K είναι και στρατιωτικό αεροδρόμιο, οπότε ναι απαγορεύεται κανονικά η φωτογράφηση στα φανερά. Στα κρυφο-μουλωχτά αν δεν σε δει κανείς πάτα κανα κλικ. Ιδίως στην μεριά που είναι το βενζινάδικο BP και το γήπεδο ίσως (και πάλι με προσοχή) πότε-πότε μπορείς να βγάλεις καμμιά. Ίσως να μπορείς να πάρεις άδεια από τον αερολιμενάρχη αν και δύσκολο. Ένα καλό σημείο είναι στις φυλακές εκεί που είναι το πλυντήριο δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που μπορείς να βγάλεις αεροσκάφη την ώρα που απογειώνονται. Επίσης επειδή το forum δεν έχει την κίνηση του παρελθόντος, αν έχεις FB μπες στην ομάδα e-HAF (αν δεν είσαι ήδη μέσα). Καλές γιορτές!
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Xandax
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 29 Οκτ 2008, 12:19

Δημοσίευση από Xandax »

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Και γω στον Ηρόδοτο σκεφτόμουν για τις απογειώσεις. Με τον αερολιμενάρχη ίσως να έχω άκρες οπότε θα δοκιμάσω την τύχη μου. FB και τέτοια πράγματα του διαβόλου δεν έχω.

Βρήκα και μέσα απο αυτό το forum το Γιάννη το Λέκκα που είναι avitation photographer και επικοινώνησα μαζί του. Υπάρχουν και άλλοι στο Ηράκλειο που κάνουν αυτό το hobby οπότε ίσως καταφέρω να έρθω σε επαφή μαζί τους. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
Απάντηση