Όχι.LantirN έγραψε:1)Στο πρωτο μου ποστ ελπιζω να ειδες οτι ειχα γραψει "όλα εκτελουνται βάση των ευκολιών που προσφέρει ο κατασκευαστής ανάλογα τους παράγοντες(Βαρος, διαθεσιμος διαδρομος Α/Γ, θερμοκρασια, άνεμος κτλ).Δεν νομιζω να λες κατι διαφορετικο.
Το ίδιο λέμε. Λάθος το έγραψα.3)Θα σου πω οτι οι κινητηρες δεν λειτουργουν στο 100% για τον λογο που είπες, αλλα για λογους συντηρησης κυριως. Ο κινητηρας στο 100% χανει πολλες ωρες ζωης οπως ειπες κ εσυ.Η διαφορα στη καταναλωση δεν ειναι και τοσο μεγαλη..Δεν ειναι διαφορα MIL με AB..ειναι 95% με 100%.Σκεψου το λιγο αυτο..Εν παση περιπτωση το αποτελεσμα ειναι το ιδιο, η καταναλωση ειναι υψηλη οπως και να το κανουμε, δε θα χαλασουμε τις καρδιες μας για μερικες δεκαδες λιβρες διαφορας καυσιμου.
Δεν βιάζεσαι να απογειωθείς από τον Βενιζέλο που έχει 3χλμ διάδρομο.4)Ειπες οτι θα χρειαστει να βαλεις 100% για να αντισταθμισει. Οχι αυτο δεν ισχυει. Δεν βιαζεσαι να απογειωθεις. Πολυ απλα με 95% οπως ειπες και εσυ θα περιμενεις μεχρι να πιασεις τη ταχυτητα απογειωσης που θελεις.
Θελω να σου πω οτι δεν ειναι απαραιτητο να βαλεις 100% στους αλλους 2, εφοσον ειναι θεμα χρονου να απογειωθει. Ποσο θα κερδισεις με 100% αντι 95%? Αντε να κερδισεις 100ποδια διαδρομο...παραπανω no-way. Οπως ξαναειπα η ωση ειναι αρκετη για απογειωση.
Oπωτε ερχεσαι στα λογια μου παλι.
Κάνουν όμως την ίδια διαδικασία σε όλα τα αεροδρόμια; Δεν νομίζω.
Στο flameout επίσης χρειάζεται να κατέβει το αεροσκάφος σε χαμηλό υψόμετρο που υπάρχει πιο πυκνός αέρας ώστε να "ανασάνει" και να ξεκινήσει.
Αυτο τι σχεση εχει με τη συζητηση μας?
Mίλησες για flameout. Kαι συμπλήρωσα ότι εκτός της ταχύτητας θέλει και πυκνότερο αέρα για να ξαναπάρει μπρος ο κινητήρας.Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να τον βάλεις μπροστά στα 30.000 πόδια.Lantirn έγραψε:Αυτο επισης γινεται αντιληπτο, εαν σκευτουμε οτι σε διαδικασιες Flameout η ταχυτητα που προτεινει ο κατασκευαστης για glide, ειναι παντα χαμηλη..και συνηθως κοντα στο 200!
Ενας σημαντικος παραγοντας που βγαζει αυτην τη ταχυτητα ειναι η οπισθελκουσα του σβηστου κινητηρα!
Όπως πολύ σωστά είπα η nacelle είναι είναι η "θήκη", μέσα, και από την οποία, καλύπτεται ο κινητήρας και τα παρελκόμενά του.Το κάλυμμα του δηλαδή.Βρε Manik καθε μερα τα τρωω στη "μαπα" αυτα αν και μου φαινεται οτι αρκετα απο αυτα που ειπα στο συγκεκριμενο κομματι σου ειναι παντελως αγνωστα ή δεν τα καταλαβες οπως θα επρεπε..
1ον εχεις μπερδεψει την εννοια nacelle με την εννοια εισαγωγη.
Το nacelle ειναι το δομικο ατρακτιδιο που κραταει τον κινητηρα στο φτερο, και η εισαγωγη ο "σωληνας" που εισεργεται ο αερας.Επειδη στα μαχητικα ειναι 3 μετρα δεν σημαινει οτι στα πολιτικα πρεπει να ειναι τοσο.Ειναι μισο μετρο στα πολιτικα.Ε και?Εισαγωγη ειναι..Την ιδια δουλεια κανουν.Στα μαχητικα ειναι τοσο μεγαλη για αλλο λογο.Γιατι πρεπει τη ροη που εισερχεται οταν ειναι υπερηχητικη να γινει υποηχητικη.Μην αλλαζουμε θεμα ομως. Αν θελεις το συζηταμε αλλη ωρα αυτο.
Εγω προσωπικα δεν ξερω αεριοστροβιλο κινητηρα που να μην εχει εισαγωγη παντως..αλλα πιστευω οτι μπερδευτικες![]()

Που είδες ότι την ανέφερα ως εισαγωγή;
Δεν το διάβασες καλά.....
Tην ίδια επίδραση δεν έχουν στον κινητήρα;Οι 30-40 μοιρες ΑΟΑ δεν ειναι φαινομενο compressor stall, αλλα inlet buzz, και εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο.Και οπως λες αυτο το φαινομενο ειναι μονο στα μαχητικα.Σωστον...Αλλα το inlet buzz..Το οτι το inlet buzz εμμεσως φερνει compressor stall ειναι παλι αλλο θεμα.
Πάμε παρακάτω....
Άμα δεν παίρνει καύσιμο δεν στολάρει ο κινητήρας;Compressor stalls εμφανιζονται συχνα αλλα αναγνωριζονται απο το FADEC νωρίς και το αποτρεπουν. Ας μην ηταν ο FADEC και θα σου ελεγα εγω, με μαννετα μπρος πισω τι θα γινοταν...
Ειπες κατι για compressor stall απο τροφοδοσια καυσιμου..Eνδιαφερον..Βασικες αρχες λειτουργιας του αεριοστροβιλου λενε οτι το καυσιμο εγχαιεται στο θαλαμο καυσης. Το καυσιμο με το συμπιεστη δεν εχουν καμια σχεση... Να μου πεις στροβιλο με συμπιεστη να σου πω οκ..![]()
Tι το μπερδεύεις...
OΚ εμένα δεν μου έχει τύχει πάντως αν και έχω πετάξει πάνω από 10 φορές με RJ-100 και από LGAV.Δεν καταλαβαινω γιατι ομως δεν το πιστευεις το γενικο γεγονος και εισαι τοσο δυσκολοπιστος. Μου εχει φυγει η πιστη να σου εξηγησω βασικα πραγματα για τον κινητηρα και δεν με πιστευεις.Ο raptor επιβεβαιωνει το γεγονος.
Έτσι λέω....Γνωριζεις οτι ενα πολιτικο πεταει και με εναν κινητηρα ετσι?
To συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι μιλάμε για μια διαδικασία στο RJ-100 η οποία γίνεται μάλλον κατά βάση στην απογείωση από LGAV.Ας τα πιασουμε ομως καθαρα και ας κοιταξουμε τα συμπερασματα της συζητησης.
Συνοπτικα λεω οτι
1)Αποκλειεται να εχει IDLE τους 2 και μετα να ανεβασει στοιχεια λογω compressor stall.
2)Aρα οι κινητηρες ειναι σβηστοι μεχρι τοτε.
Εγώ δεν το έχω παρατηρήσει.
Δεν λέω όμως πως δεν γίνεται αφού το επιβεβαιώνετε δύο άτομα.
Eκκίνηση και όχι επαννεκίνηση αφού ο κινητήρας παίρνει μπροστά από off.Αρα αυτο που ακουμε εγω με τον raptor ειναι σιγουρη επαννεκινηση και οχι ανεβασμα στοιχειων.