e-HAF's Cockpit Project

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
MAC

Δημοσίευση από MAC »

Δε μου λες καλό μου παιδί , τι ακριβός σχεδιάζεις ???
Αφού υπάρχουν όλα (η σχεδόν όλα) εδώ… http://www.xflight.de/f16/
… σχεδιασμένα , με διαστάσεις κτλ
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Το μονο που μενει ειναι να βρω τα καταλληλα υλικα(για να αντεχει κι εμας τους παχουλους) και σε 1-2 βδομαδες θα εχετε screenshots απο τα πρωτα σχεδια!

Σε πρωτη φαση θα κατασκευαστει η θεση του χειριστη με τις καταλληλες και σωστες θεσεις για το Cougar.!

Η οθονη θα μπαινει σε υποδοχη(προσωρινη) ωστε να εξασφαλιζεται το οσο το συνατον πιο ρεαλιστικο FOV!

Αναμονη μεχρι να παρω το ρημαδι το μηχανημα γιατι προς το παρον τα σχεδια ειναι στο χερι!
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από condor »

FAST (FAlcon-Sioc-Transfer) is a tool, which enables the powerful IO-Card system from http://www.opencockpits.com/ to access data of Falcon.

This way it is easy to control all the hardware supported by the IO-Cards (LEDs, 7-segment-displays, servo motors...) for your F-16 simulator. Although FAST is mainly designed for Falcon:AlliedForce, Falcon BMS support is also built-in, but not fully tested.

Για να μην κουραζεσαι...
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

Παίδες καλή επιτυχία εύχομαι!!! Αναστάσση σύντομα θα τα πούμε και από κοντά! ;)
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Για το ACES II.. 500 ευρά..

http://forums.frugalsworld.com/vbb/show ... p?t=112303

:twisted:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

μονο το καλουπι παει τοσο?

ή ειναι μαζι και τα μαξιλαρακια και οι ζωνες?
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ

F16 cocpit

Δημοσίευση από ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ »

Καλημερα. :D

Ειμαι καινουργιο μελος στο forum και βρηκα την ευκαιρια να γραψω σε αυτο λογο του project για το cocpit του F16.

Ειναι και στα δικα μου σχεδια η κατασκευει ενος cocpit και εχω την τυχη, μπορειτε να το πειτε και αλλιως, να εργαζομαι σε μια εταρια μηχανολογικων κατασκευων και κοπης με laser οποτε οτι θελετε γινετε, σ.σ εχει και μηνανουργιο.

Ειμαι βεβαιος οτι εαν εργαστουμε ομαδικα σε ενα project το αποτελεσμα θα ειναι τελειο.

Επλιζω να μπορω να φανω χρησιμος.
Cpt.ALEXANDROU
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

...αντε μετα να βρουμε και εναν χωρο να το στησουμε να πηγαινουμε με βαρδιες ολοι οι ...... "τσιτωμενοι"

:) :) :)

ελπιζω το λινκ παραπανω να σε βοηθα

αν και υπαρχει και αλλο λινκ που δεν θυμαμαι και εχει επακριβως τις διαστασεις του πιτ

οποιος το θυμαται να το κανει μια πασα
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Re: F16 cocpit

Δημοσίευση από raptor »

ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ έγραψε:Καλημερα. :D

Ειμαι καινουργιο μελος στο forum και βρηκα την ευκαιρια να γραψω σε αυτο λογο του project για το cocpit του F16.

Ειναι και στα δικα μου σχεδια η κατασκευει ενος cocpit και εχω την τυχη, μπορειτε να το πειτε και αλλιως, να εργαζομαι σε μια εταρια μηχανολογικων κατασκευων και κοπης με laser οποτε οτι θελετε γινετε, σ.σ εχει και μηνανουργιο.

Ειμαι βεβαιος οτι εαν εργαστουμε ομαδικα σε ενα project το αποτελεσμα θα ειναι τελειο.

Επλιζω να μπορω να φανω χρησιμος.

Καταρχάς καλως ήρθες στην παρέα μας! Μπές στο αντίστοιχο topic και πες μας λιγα λόγια για σένα και πως μας βρήκες.. Θα μας φανείς πολύ χρήσιμος με τις γνώσεις σου καθώς εδώ μέσα υπάρχουμε αρκετοί τρελαμένοι που έχουμε το ίδιο project in mind!! Θα τα πούμε και αναλυτικά σύντομα!
Εικόνα
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Εχετε CNC εργαλειομηχανες?
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
Άβαταρ μέλους
ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ

cocpit project

Το ονομα μου ειναι Αλεξανδρου Χρηστος και ειμαι οπως εχω πει νεο μελος και τελειως τρελαμενος.Στο εργοστασιο που εργαζομαι σαν σχεδιαστης μπορουμε να κανουμε οποιαδηποτε μηχανολογικη κατασκευη απο το μηδεν(σχεδιασμος,ευρεση και κοπη υλικων,συγκολισεις,συναρμογες) και λογο τον μηχανων που παρασκευαζουμε στην αλλη δραστηριοτητα μας (βαφικες μηχανες) εχουμε και ηλεκτρονικο τμημα με παρα πολλες διασυνδεσεις.
Οι κοπες των υλικων γινονται με LASER ΚΑΙ ΥΔΡΟΚΟΠΗ αναλογα με το υλικο και το παχος ενω οι ανοχες ειναι μηδαμινες.

Σχετικα στοιχεια μπορειτε να δειτε και στο site της εταιριας το οποιο ειναι:
http://www.sclavos.gr

Επλιζω να τα πουμε συντομα και απο κοντα. :P
Cpt.ALEXANDROU
atsalis_p

Δημοσίευση από atsalis_p »

Γειά σου Χρήστο! Καλωσόρισες!

Έκανες πολύ καλά που μας ενημέρωσες, για εμένα αυτό το θέμα είναι έμμονη ιδέα.

Κατά τα φώτα υπολογίζω να βρεθώ Αθήνα (από Χανιά), να είσαι σίγουρος ότι

θα σου μιλήσω να βρεθούμε να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ευχαριστούμε πολύ!

atsalis_p
391vFS
Εικόνα
ALL GAVE SOME... BUT SOME GAVE ALL

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ

cocpit F16

Βρε παιδια γιατι autocad :?: αφου μπορουμε να φτιαξουμε τα σχεδια 3D στο INVENDOR ή στο SOLID και να βλεπουμε αμεσως τι μας γινετε :?:

Ειμαι στη διαθεση σας για οτιδηποτε οσον αφορα τον σχεδιασμο του project ακομα και για τα ηλεκτρονικα σχεδια.
Cpt.ALEXANDROU
MAC

Δημοσίευση από MAC »

Φίλε Χρήστο για σου

Πρέπει να σου πω ότι η κατασκευή ενός cockpit είναι ευσεβής πόθος πόλων εδώ στην eHAF. (Προσωπικά είχα το θράσος να αναρωτηθώ το πώς θα μπορούσε ένα cockpit να κατασκευαστεί ώστε να περιστρέφετε σε δυο άξονες ).

Όμως η κατασκευή ενός cockpit απαιτεί χρόνο, χρήμα(αν και το κόστος του δεν είναι αστρονομικό ) και το δυσκολότερο, γνώσεις σε πολλά ειδικευμένα αντικείμενα όπως μηχανολογικό σχεδιασμό , ηλεκτρονικά , hardware και προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών , γνώση μεθόδων κατασκευές , γνώση της αγοράς ώστε να μπορείς να προμηθευτείς υλικά και εξαρτήματα , κτλ.

Αν έριξες μια ματιά στα link του topic θα ειδές ότι υπάρχουν σχεδία 2D για κάποια μέρη του cockpit αλλά δίστιχος όχι για όλα. Από ότι κατάλαβα σχεδιάζεις σε INVENDOR , αν καταφέρεις να φτιάξεις ένα 3D σχέδιο μαζί με τα κατασκευαστικά του, βασισμένος στα υπάρχοντα 2D σχεδία , θα είναι ένα σημαντικό βήμα (άσε που θα ψαρωσει πολύς κόσμος και εδώ και στα ξένα forum). Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις πληροφορία για τα κομμάτια που δεν υπάρχουν σχεδιασμένα, (και οπός καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να μπεις μέσα σε ένα F16 με ένα παχύμετρο …).

Τώρα όσον αφορά την κατασκευή , όντος κατεργασίες με laser, water jet και CNC είναι εντυπωσιακές , και στην περίπτωση μας είναι ιδανικές για να «κόψεις» τα panel σε αλουμίνιο…
Υπάρχουν αντίστοιχα CNC για μαραγκούς που τους δίνεις ένα αρχείο dxf και σου χαράζουν, κόβουν, τρυπάνε , ότι γουστάρεις σε MDF η νοβοπαν .
Αν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους μηχανήματα το κόστος σου περιορίζετε στο κόστος τον υλικών , το όπιο είναι μικρό (τολμώ να πω μικρότερο από 500 ευρώ για όλο τον σκελετό από MDF και τα πανελ από αλουμίνιο ) . Όμως ακόμα και να πληρώσεις για τις κατεργασίες εκτιμώ ότι πάλι θα είσαι στα 1000 ευρώ.
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΌΜΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΣΧΕΔΙΑ

Από κει και πέρα ξεκινούν τα ηλεκτρονικά τα οποία προσωπικά και λόγω ειδικότητας (Ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, Ηλεκτρονικός με ειδίκευση στον Βιομηχανικό Αυτοματισμό ) δεν τα θεωρώ πρόβλημα. Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για MFD που να δουλεύουν η και λειτουργικά όργανα του κεντρικού πανελ.. ( http://www.simkits.com/ είναι για FS αλλά δεν θα είναι πρόβλημα να τα «κουμπώσουμε» στο falcon δεδομένου ότι στην eHAF κυκλοφορούν κάτι τύποι που προγραμματίζουν «παπάδες» και έχουν βαθιά (ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ ) γνώση του falcon …)

Αυτά τα (όχι και τόσο) ολίγα προς το παρών. Είμαι στην διάθεση σου (η οποιουδήποτε αλλού ) .

Υ.Γ. Χαίρομε που το ενδιαφέρον των ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ όσον αφορά την κατασκευή cockpit , αναζωπυρώνετε με την παραμικρή ευκαιρία…
Άβαταρ μέλους
ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ

Φίλε MAC ο ευσεβής σου πόθος είναι κατασκευαστικά εύκολος να γίνει,όμως δεν ξέρω τι γίνεται με το software (υπάρχουν έτοιμες λύσεις στο εμπόριο όμως δεν θυμάμ αυτή τη στιγμή το link sorry) :(
Έχω όμως ρωτήσει και εγώ για το θέμα αυτό τον υπεύθυνο του μηχανουργίου σχετικα και μου έχει δώσει μερικές καλές ιδέες.

Όσο αφορά τα σχέδια για την κατασκευή κανένα απο τα γνωστά δεν ειναι τελείως σωστό αλλά όπως είπες και εσύ δεν μπορούμε να είμαστε με ένα παχύμετρο μέσα σε ένα F16 ή μήπως μπορούμε (βλέπε ΕΑΒ συντήρηση) γι αυτό το λόγο η μόνη σωστή λύση είναι τα σχέδια να βγουν απο αποτύπωση από κάποιο κιτ για πλαστικομοντελιστές (το μοναδικο ειναι της ITALERI σε 1/12) αλλά μόνον όσο αφορα τις σωστές διαστάσεις των panel.

Για μένα το δύσκολο κομμάτι είναι τα ηλεκτρονικά και οι epic card αλλά απο αυτά που αναφέρεις δεν θα είναι τίποτα για εσένα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς για το πάθος σας για το χώρο των αεροπλάνων και έτσι μου δόθηκε και μένα η ευκαιρία να βρώ πάρα πολλούς σαν και μένα.

Για οποιαδήποτε θέλετε μπορείτε να με βρείτε και στο τηλ. 6972268344(αυτο είναι για όλους)

Παιδιά όποιος απο εσάς έχει αρχίσει να σχεδιάζει ας με πάρει ένα τηλ. σίγουρα εαν δουλέψουμε μαζί θα κάνουμε παπάδες.
Cpt.ALEXANDROU
Απάντηση