Εξοπλιστικά Προγράμματα 2008

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
ELLAS_ADHS

Δημοσίευση από ELLAS_ADHS »

Όπως νομίζεις, jojo
πάντως (όπως έγραψα) είχαμε την ευκαιρία να παράγουμε
και τα αεροπλάνα
και τα ανταλλακτικά τους
και να :D τυπώσουμε τα εγχειρίδιά τους (manual).

Το σκεπτικό μου βρίσκεται στο παρακάτω:
Η τεχνογνωσία που θα αποκτούσαμε θα έδινε
την δυνατότητα στα Ελληνικά "μυαλά" αντί να
"νοικιάζονται" στο εξωτερικό, να προοδεύουν
και να δημιουργούν στην και για την Πατρίδα,
σε όλους τους τομείς.
Ο αέρας με πνίγει. Θέλω να πετάξω στο Διάστημα.
Jojo
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Jojo »

Φίλε ELLAS_ADHS δεν τα νομίζω μόνο εγώ... Αρκετοί εδώ μέσα την ιδια άποψη έχουμε για τα ρώσικα. Καλά αεροπλάνα, όχι για μας όμως...
Άμα θες κάνε μία αναζήτηση, θα βρείς, το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα
Γιώργος
ELLAS_ADHS

Δημοσίευση από ELLAS_ADHS »

ΟΚ. Αυτό που έννοώ ειναι το ότι
εάν κατασκευάζαμε αεροπλάνα
εμείς, (δικά μας μοντέλα),
μακροπρόθεσμα,
θα μας ζητούσαν να τα εξάγουμε.
Ο αέρας με πνίγει. Θέλω να πετάξω στο Διάστημα.
Άβαταρ μέλους
Vlassis4

Δημοσίευση από Vlassis4 »

Και τη δεκαετία του 80 αν παίρναμε 100 F-18 μας έδιναν συμπαραγωγή οι Αμερικάνοι αλλά πάλι δεν το κάναμε.
Εικόνα
Orion
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Orion »

Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλά είναι να τα γνωρίζετε όσων αφορά τους εξοπλισμούς και να μην τσιμπάτε σε διάφορα άρθρα των περιοδικών ή σε όσα λένε οι ξερόλες στα κανάλια και γενικά ο κάθε άσχετος.

Αυτήν την στιγμή έχουμε στην Π.Α Γαλλική τεχνογνωσία και τεχνολογία (Mirage) και Αμερικάνικη φανταστείτε λοιπόν τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι τεχνικοί και οι χειριστές σε μία νέα και άγνωστη τεχνολογία όπως είναι η Ρωσική ή κάποια άλλη που δεν έχει καμία σχέση με όσα γνωρίζουν ως τώρα. Για να μην αναφέρουμε τα γνωστά περί ανταλλακτικών και οπλισμού.

Για τα πυροσβεστικά, σίγουρα θα πρέπει να αντικατασταθούν τα CL 215 και το καλύτερο είναι κατά την γνώμη μου να αντικατασταθούν με CL 415, μπορεί το Ρώσικο να παίρνει μεγαλύτερο φορτίο νερού αλλά στην ουσία είναι άχρηστο λόγω του ανάγλυφου της χώρας. Το θεριό το φτιάξανε για τις στέπες της Ρωσίας και όχι για τα βουνά της Ελλάδας και τις χαράδρες. Μπορεί τα CL να παίρνουν πολύ λιγότερο νερό αλλά το χρησιμοποιούν καλύτερα με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ποιότητα και ποσότητα επομένως κάπου υπάρχει μία χρυσή τομή. To θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και σε αυτό βοηθάνε τα μαθηματικά όπου αυτά μπορούν πολύ εύκολα να βρουν τι θα πρέπει να αγοράσουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Πολύ καλή κίνηση ήταν η αγορά εξοπλισμού για τον Στρατό ξηράς από την Ρωσία αλλά σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για οχήματα και όχι για τεχνολογικά επιτεύγματα. Από τότε που έγινε γνωστή η αγορά αυτή ο θείος Sam έχει σαλτάρει γιατί η οικονομία τους πάει κατά διαόλου και τα όπλα είναι αυτά που τους συντηρούν αυτήν την στιγμή και από ότι φαίνεται χάσανε ή χάνουνε σιγά σιγά έναν πολύ καλό πελάτη και δεν είμαστε οι μόνοι.

Το πρόβλημα μας είναι αλλού

Ότι αναλώνουμε τους χειριστές μας, το τεχνικό προσωπικό και τα μέσα σε δραστηριότητες που δεν θα έχουν ποτέ κάποια χρήση. Οι αναχαιτίσεις στο Αιγαίο για παράδειγμα είναι κάτι που φθείρει τους ανθρώπους και τα μέσα και σε μία πραγματική εμπλοκή το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον στα 50 και 100m, γιατί να δουλέψεις το καριοφίλι αφού έχεις διάφορα καλούδια στα φτερά σου που κάνουν την δουλειά τους πολύ πιο πέρα από τον οπτικό ορίζοντα. Άρα μέσα σε όλα χρειαζόμαστε και μερικά ευέλικτα αεροσκάφη διαφορετικής τεχνολογίας από των γειτόνων για να καλύπτουμε και αυτήν την ανάγκη γιατί δεν μπορούμε να αφήνουμε τον οποιοδήποτε να πετά σε Ελληνικό ουρανό ανενόχλητος.
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

Jojo έγραψε:Άστο, τα ρώσικα ούτε ανταλλακτικά έχουν, ούτε manual, ούτε υποστήριξη... Εξάλλου όλα τα αεροπλάνα έχουν βλάβες. Δεν συμφέρουν τα ρώσικα!
Ρε συ Γιώργαρε πολύ σίγουρος δεν είσαι??? Για ψάξε το λίγο καλύτερα....

ΔΕΝ είναι δυνατόν όσο και να το ποστηρίζεις, ότι ΟΛΑ τα ρώσικα είναι ''μάπα το καρπούζι''... ΔΕΝ γίνεται... Απλά..

Φιλική συμβουλή: Mαχητικά ΔΕΝ είναι μόνο ό,τι βγαίνει από την Dassault και την Lockheed....
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
djohn

Δημοσίευση από djohn »

Κύριοι...

Αν και το αρχικό link ΔΕΝ δουλεύει, διάβασα τα σχόλιά σας και θα ήθελα να σας πω την γνώμη μου...

Κατ αρχάς το θέμα μαχητικό από ρωσία έχει λίξει.. Δεν γίνεται τίποτα.. Και εγώ θα ήθελα τα 35αρια ΑΛΛΑ...

Από εκεί και πέρα, καλά τα Beriev B200, χρυσα τα B200 αλλά όχι για εδώ... Άντε να πάρουμε 2 να τα έχουμε να τα βλέπουμε να τα χαιρόμαστε... Και να τα χρησιμοποιούμε για καμια μεταφορά τους χειμερινούς μήνες... Τα καλοκαίρια για κατάσβεση πυρκαγιών???? Αφήστε το καλύτερα... Αφήστε τα να σβήνουν φωτιές στην Ρωσία, για εκεί σχεδιάστηκαν...

Άψογη η επιλογή των BMP-3... Συγχαρητήρια από εμένα στους κυρίους που το αποφάσισαν.

Για τα ρωσικά (αεροπλάνα ή και γενικότερα)... Ασφαλώς και έχουν manuals (Ναι και στα αγγλικά), και διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή ανταλλακτικά.. Από εκεί και πέρα για υποστήριξη ΔΕΝ γνωρίζω αλλά πιστεύω θα μας έστελναν κυρίους να μας διδάξουν.

Σχετικά με την γαλλοελληνική συνεργασία... Με τους φίλους γάλλους τεχνικούς συνεργαζόμαστε άψογα. Να δώσω ένα παράδειγμα από την αναβάθμιση των 2λιτρων σε -5. Μάς μάθανε τι κάνουμε, τους έχουμε να βλέπουν αν το κάνουμε καλά, αν όχι μας λένε "THIS GREEK M@L_AKIA". Στα μεγάλα κέφια βοηθάνε και λίγο. Αν βρεθεί κάτι ελατωματικό αντικαθίσταται άμεσα χωρίς κόστος και με συνοπτικότατες διαδικασίες..

Λέμε στα παλικάρια της dassault :

-This French m@l_akia (τους έχουμε μάθει και ελληνικά βλέπετε)
Αλλά εκτός απ το γεγονός ότι σκάνε στα γέλια εγκρίνουν άμεσα αντικατάσταση και μας έρχονται ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ..

Αυτό ΔΕΝ συμβαίνει με τα 16αρια.

Επιπλέον... Να τονίσω ότι το 2λιτρο είναι πολύυυυυυυ πιο εύκολο απ το 16αρι (όσον αφορά συντήρηση). Το ίδιο ισχύει (σύμφωνα με τους dassaultiotes και με τα RAFALE). Και δεν βρίσκω λόγο να μην τους πιστέψω.

Από εμένα για την ώρα Rafale για μαχητικό..

Επιπλέον.. Δεν ξέρω αν είχαμε την ευκαιρεία να φτιάχνουμε ρωσικά αεροπλάνα / ανταλλακτικά ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ξέρω όμως ότι κατασκευάζουμε τμήματα του 16αριού...

Όπως ξέρω ότι εχουμε πρόταση για συμπαραγωγή του rafale σε ποσοστό 50% (αν το επιλέξουμε ως μαχητικό)!!!

Αυτά...
Jojo

Δημοσίευση από Jojo »

PREDATOR έγραψε:
Jojo έγραψε:Άστο, τα ρώσικα ούτε ανταλλακτικά έχουν, ούτε manual, ούτε υποστήριξη... Εξάλλου όλα τα αεροπλάνα έχουν βλάβες. Δεν συμφέρουν τα ρώσικα!
Ρε συ Γιώργαρε πολύ σίγουρος δεν είσαι??? Για ψάξε το λίγο καλύτερα....

ΔΕΝ είναι δυνατόν όσο και να το ποστηρίζεις, ότι ΟΛΑ τα ρώσικα είναι ''μάπα το καρπούζι''... ΔΕΝ γίνεται... Απλά..

Φιλική συμβουλή: Mαχητικά ΔΕΝ είναι μόνο ό,τι βγαίνει από την Dassault και την Lockheed....
Ρε Bill δεν είπα εγώ ότι τα ρώσικα δεν είναι μαχητικά... Ίσα ίσα είναι τα καλύτερα αεροπλάνα... μέχρι να σου βγάλουν βλάβη! Η υποστήριξη των Ρώσων είναι ανεπαρκής και έχουν παράπονα και οι Ινδοί... Επίσης όσον αφορά τα manual... στα ρώσικα! Να σου θυμίσω τους S-300 που έκατσαν μερικοί και το μετέγρασαν... Δεν ξέρω αν στα αεροπλάνα είναι καλύτεροι αλλά αν κρίνω από την υποστήριξη των S-300 άστα να πάνε :!:
Γιώργος
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Για τα ρωσικα μαχητικα υπαρχει αναφορα εδω:

http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.ph ... &start=285

Για τις συνεργασιες και τις ροες ανταλλακτικων αυτα ειναι πραγματα που ειναι υπογεγραμμενα στα εκαστοτε συμβολαια και ο θειος σαμ τα τηρει κατα γραμμα ειτε αυτο ειναι εις βαρος σου ειτε προς οφελος σου.

Για την αγορα του αιωνα το 80 οι αμερικανοι μας προτειναν συμπαραγωγη για F16 καθως η ΠΑ ειχε εκφρασει αρχικη προθεση για 140 μαχητικα α/φ ασχετα αν πηρε τελικα 80 μοιρασμενα για χ,ψ λογους. Τελικα η συμπαραγωγη πηγε στη γειτονα χωρα για παρα πολλους λογους που αναφερονται σε πολλα αρθρα/φορα/βιβλια που κυκλοφορουν σημερα στο εμποριο.

Η συμπαραγωγη δε σημαινει μικροτερο κοστος η εξαγωγη μαχητικου. Η συμπαραγωγη ειναι για να δωσει ωθηση στην εγχωρια βιομηχανια και να κανει ανακυκλωση εσωτερικου χρηματος/απορροφηση κονδυλιων/δημιουργια θεσεων εργασιας/κτλ. Η εξαγωγη απαιτει αδεια κατασκευαστη, περαν του ποσοστου που απαιτει αυτος επι της αγορας.

Τα πραγματα ποτε δεν ειναι τοσο απλα. Απο την αλλη ειναι πολυ απλα αν δεν υπαρχει στη μεση το οικονομικο κινητρο και οι οικονομικοι μεσιτες.
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ELLAS_ADHS έγραψε:ΟΚ. Αυτό που έννοώ ειναι το ότι
εάν κατασκευάζαμε αεροπλάνα
εμείς, (δικά μας μοντέλα),
μακροπρόθεσμα,
θα μας ζητούσαν να τα εξάγουμε.
κάποτε είχαμε δικό μας Εργοστάσιο Αεροσκαφών και κατασκευάζαμε ολόκληρα αεροσκάφη και όχι τμήματα αυτών

ιδού

http://koti.welho.com/msolanak/kea.html
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

djohn έγραψε: Σχετικά με την γαλλοελληνική συνεργασία... Με τους φίλους γάλλους τεχνικούς συνεργαζόμαστε άψογα.
Τώρα, γιατί παλιότερα...
Εικόνα
Απάντηση