sjmygian έγραψε: Την πρώτη περίπτωση που αναφέρεις, την θεωρώ όχι απλώς τραβηγμένη από τα μαλιά, αλλά κάτι παραπάνω (εκτός αν μαθευτεί κάτι που αγννοούμε προς το παρόν εντελώς)
Με ποια εννοια το λες τραβηγμενη? στεναχωρια για την απωλεια ενος 15χρονου? ...
για δες Ιρακ, Γεωργια, να σε παω λιγο πιο παλια στα δικα μας? ... παραδειγματα λεω γιατι οταν χρειαστει δεν υπαρχει ελεος... για την διαχειρηση και ελεγχος χρηματος και γεωπολιτικων καταστασεων, εσωτερικων κλονισμων και προβληματων και αλλαγες που δεν ερχονται ευκολα, ακομα και εσωτερικα φαινεται να βολευει καποιος περα του δεοντως απο ολες τις πλευρες και ειναι θεμα διαχειρησης για το τι εχουν να χασουν και τι να κερδισουν τα 2 μεγαλα κομματα, αλλα και οι εξωτερικοι παραγοντες...
ευκολα μπορει να παιχτουν πολλα.... και στην περιπτωση το πιο ευκολο, 15χρονος, απο καλη οικογενια, στα εξαρχεια... τα πιτσιρικια ανετα τα βγαζεις στον δρομο... και με πολλους ανετα συμπαρασυρωμενους ιδεολογικα, αλλα και πληρωμενους... 70 νεκροι την τελευταια δεκαετικα, και οταν γινει στην Κρητη παραδειγμα, στην θεσσαλονικη, δεν τρεχει τιποτα, δεν υπαρχει βλεπεις το πεδιο για την εξελιξη μιας τετοια καταστασης εκτος εξαρχειων, οπου βρισκεται μαζα που μπορει να δουλεψει γιαυτο, αλλα και παλι εαν ηταν ενα μεγαλο αληταμπουρακι, ναρκομανης, δεν βολευει και τοσο, ενω απο καλη οικογενια, μας αφορα ολους...
φυσικα και δεν υπαρχει περιπτωση να μαθουμε ξεκαθαρα κατι σε οποιαδηποτε τετοια θεματα, ισως, ισως, μετα απο 20 χρονια...
γιαυτο αυτες οι καταστασεις το διαστημα που γινονται, μπορουν να αποτελουν, η διαστρεβλωσεις της πραγματικοτητας, σεναρια συνομωσιων κλπ, η να ειναι αποψεις και προβλεψεις καποιων που τα βγαζουν μεσα απο γεγονοτα σε συνδιασμο με την εμπειρια... ο χρονος απλα μενει να δουμε εαν ναι η οχι επαληθευθουν... η απλα ηταν στην φαντασια μας απο την εμπειρια του παρελθοντος, κοντινου και μακρινου, και οχι μονο σε εσωτερικο επιπεδο εννοειται, η απλα εκμεταλευση του τυχαιου αυτου γεγονοτος...
φυσικα και δεν ειπα και γω οτι ετσι ειναι και καλα... πιστευω απλα με τις υπαρχουσες καταστασεις, συνθηκες, οτι ειναι αρκετα πιθανον να παιζει κατι, και οχι απιθανο... κυριως απο εξωτερικους παραγοντες... αλλα οχι οτι και εδω μεσα παμε πισω... και επειδη δεν πιστευω σε καλαγαθους και αγιους σε αυτον τον κοσμο, ειδικα οταν παιζονται τοσα πολλα... εδω στην δουλεια μου πνιγονται, η αφηνουν να φτασει εκει, ολοκληρα πλοια επιβατηγα με 800 ανθρωπους μεσα, και χανονται δεκαδες ζωες επι τουτου για το χρημα, και εδω που τα συμφερονται και η καταστασεις ειναι τεραστιου μεγεθους? ...αλλα και παλι μπορει να ειναι ενα τυχαιο γεγονος ολο αυτο ετσι οπως ξεκινησε και που γινεται μεχρι τωρα, και οι επιπτωσεις του, σε σχεση με την γεωπολιτικη κατασταση και οικονομικη "συγκυρια".
η αποψη μου, για το εαν εγινε επι τουτου, η ηταν τυχαιο γεγονος ο φονος του μικρου? ειναι δυσκολο να απαντηθει και μαλλον αδυνατον, θα μεινει στην θεωρια, με αποδεικτικα στοιχεια εννοω, η εκμεταλευση ομως της καταστασης ειναι εμφανης, απο το ολο στημενο θεατρο του παραλογου, αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος εαν ειναι μονο εσωτερικη υποθεση, η δουλευει και απο εξω, προσωπικα πιστευω οτι ειναι εξωτερικοι παραγοντες, που ομως οπως παντα προσπαθουν να την εκμεταλευτουν και πολιτικοι και μεγαλοοικονομικοι παραγοντες προς οφελος εξουσιας και κερδους...
δεν ειμαι ειδικος, ενας απλος ναυτικος ειμαι που ως συνηθως ταξιδευει ανα τον κοσμο και λειπει απο την Ελλαδα. 8)
μερικα που πιστευω οτι εχουν βαση για αυτο το σεναριο,
στα παρακατω λινκ...
http://www.gstidi.blogspot.com/
http://sortakias.blogspot.com/2008/12/blog-post_10.html