Έχετε Facebook?? Για δείτε αυτό...

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

Κανονικά από μόνοι μας έτσι κι αλλιώς, εφόσον ασχολούμαστε με το δίκτυο πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για τα πάντα. Το Facebook είναι το λιγότερο που πρέπει να απασχολεί κάποιον που ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ απασχολείτε σοβαρά και χρόνια με το διαδίκτυο και σίγουρα δεν θα πέρναγε ούτε απ' έξω, ούτε από καθαρή περιέργεια.Σίγουρα έχει μετατραπεί σε ένα ακόμα "Tool" στα χέρια κάποιου έμπειρου Hacker......η για την ακρίβεια Cracker.Τα πράγματα δυστυχώς μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα αν το θελήσει κάποιος.
Σας προτείνω να κατεβάσετε αυτό:

The Certified Ethical Hacker Training Solution from Specialized Solution

LINKS DELETED

Eίναι μόνο μια μικρή γεύση για το τι μπορεί να κάνει κάποιος αν έχει σχετική γνώση του αντικειμένου και περιέχει και τρόπους προστασίας από τους "πονηρίδηδες".
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σκοπός του δεν είναι να σε μάθει να κανείς Hacking (κανε όνειρα) αλλά πως να μάθεις με ποιον τρόπο να προστατευτείς....για να εξηγούμαστε.
Όσοι άλλωστε ασχολούνται με τα δίκτυα το ξέρουν πολύ καλά αυτό
:wink:
Και αν κάνετε και λίγο ακόμα ψαξιματάκι ακόμα θα βρείτε και αλλά σχετικά με το θέμα βιντεος.

ΕDIT:Τα λινκσ θα μεινουν για 24 ωρες μονο.Μετα θα διαγραφουν!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος STARSERIF την 04 Ιουν 2008, 20:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
Doperman

Δημοσίευση από Doperman »

Anzac έγραψε:
Doperman έγραψε:... και τα ψώνια στο σουπερ μαρκετ.
Πότε πήγες τελευταία φορά στο Super Market και σε ρωτήσανε αυστηρά προσωπικά σου δεδομένα ;

ίσως αν είχαν και κανένα λουσάτο δωράκι να σε δελεάζανε να τους πείς και περισσότερα ;
9 στους 10 πελάτες μεγάλων αλυσίδων σουπερ μαρκετ έχουν στην κατοχή τους τις γνωστές εκπτωτικές κάρτες club Ca##@R@, Club Μαρι#$ΕΦ#λος κλπ κλπ. Αυτές εκτός απο τις εκπτώσεις, καταγράφουν και πολλά ακόμα στοιχεία του κατόχου της. Απο το πόση ώρα έμεινε στο Super market, μέχρι το πιο είναι το προϊόν που αγοράζει πιο συχνά.

Δεν χρειάζεται να σε ρωτήσει κάποιος πλέον όπως γινόταν κάποτε... άλλωστε αυτό το βλέπεις και μόνος σου... πλέον είναι ελάχιστες οι εταιρίες που στέλνουν αντιπρόσωπους/πωλητές για να κάνουν τις έρευνές τους.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ευτυχώς ανήκω στο 1%
e-HAF Admin
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Και εγω στο 0% :wink:
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
sjmygian

Δημοσίευση από sjmygian »

Doperman έγραψε: 9 στους 10 πελάτες μεγάλων αλυσίδων σουπερ μαρκετ έχουν στην κατοχή τους τις γνωστές εκπτωτικές κάρτες club Ca##@R@, Club Μαρι#$ΕΦ#λος κλπ κλπ. Αυτές εκτός απο τις εκπτώσεις, καταγράφουν και πολλά ακόμα στοιχεία του κατόχου της. Απο το πόση ώρα έμεινε στο Super market, μέχρι το πιο είναι το προϊόν που αγοράζει πιο συχνά.

....
Το ότι καταγράφουν τα προϊόντα που αγοράζω όταν χρησιμοποιώ την κάρτα, είναι κατανοήτό.
Δεν κατάλαβα όμως πώς καταλαβαίνουν πόση ώρα έμεινα στο SuperMarket;
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ελα μου ντέ !
e-HAF Admin
Doperman

sjmygian έγραψε:
Doperman έγραψε: 9 στους 10 πελάτες μεγάλων αλυσίδων σουπερ μαρκετ έχουν στην κατοχή τους τις γνωστές εκπτωτικές κάρτες club Ca##@R@, Club Μαρι#$ΕΦ#λος κλπ κλπ. Αυτές εκτός απο τις εκπτώσεις, καταγράφουν και πολλά ακόμα στοιχεία του κατόχου της. Απο το πόση ώρα έμεινε στο Super market, μέχρι το πιο είναι το προϊόν που αγοράζει πιο συχνά.

....
Το ότι καταγράφουν τα προϊόντα που αγοράζω όταν χρησιμοποιώ την κάρτα, είναι κατανοήτό.
Δεν κατάλαβα όμως πώς καταλαβαίνουν πόση ώρα έμεινα στο SuperMarket;
Στην είσοδο του καταστήματος υπάρχει το γνωστό προστατευτικό σύστημα, που σε σκανάρει αν φύγεις με κάποιο προϊόν στην τσέπη. Το ίδιο μηχάνημα σκανάρει και την κάρτα σου μόλις το περάσεις
sjmygian

Προστατευτικό σύστημα έχω δει σε εμπορικά καταστήματα, αλλά όχι σε super market. (και δεν νομίζω ότι βάζουνε πομπούς στα συνήθη προϊόντα των supermarket)

Επίσης η εκπτωτική κάρτα δεν έχει μέσα τσιπάκι ή άλλο μέσο που να επιδρά ασύρματα με τυχόν μηχανήματα στην είσοδο, αλλά μόνο ένα barcode, το οποίο σκανάρουν στο ταμείο.

Για να αποφύγουμε τυχόν μπερδέματα, αναφέρεσαι σε συγκεκριμένη αλυσίδα supermarket ή σε όλες, που έχουν εκπτωτική κάρτα;
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Doperman

αναφέρομαι σε Μεγάλη αλυσίδα, σε όλους γνωστη. Αν δεις καλυτερα τα ποστ μου θα καταλαβεις . Και αυτά που γράφω δεν τα γράφω στον αέρα. Ο αδερφός μου δουλευε σε αυτη την αλυσίδα...

Και δεν είναι ανάγκη να έχει τσιπάκι η κάρτα για διαβαστεί... Το barcode που αναφέρεις διαβάζεται το ίδιο εύκολα απο τα μηχανήματα ασφαλείας.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Doperman έγραψε:αναφέρομαι σε Μεγάλη αλυσίδα, σε όλους γνωστη. Αν δεις καλυτερα τα ποστ μου θα καταλαβεις . Και αυτά που γράφω δεν τα γράφω στον αέρα. Ο αδερφός μου δουλευε σε αυτη την αλυσίδα...

Και δεν είναι ανάγκη να έχει τσιπάκι η κάρτα για διαβαστεί... Το barcode που αναφέρεις διαβάζεται το ίδιο εύκολα απο τα μηχανήματα ασφαλείας.
κάτσε ρε φίλε

εσύ έχεις την κάρτα μέσα στην τσέπη σου ή στην τσάντα σου
πως την βλέπουν τα μηχανήματα και την σκανάρουν και καταλαβαίνουν πως μπήκες ;

τα συστήματα ασφαλείας για να μην πάρεις κάτι μαζί σου, είναι ογκώδη

άρα το μέγεθος μιας "πιστωτικής" κάρτας, δεν δύναται φαντάζομαι να έχει τόσο δυνατό μαγνητικό αποτύπωμα ώστε να πράτει αυτά που λες
e-HAF Admin
Doperman

Anzac έγραψε:
Doperman έγραψε:αναφέρομαι σε Μεγάλη αλυσίδα, σε όλους γνωστη. Αν δεις καλυτερα τα ποστ μου θα καταλαβεις . Και αυτά που γράφω δεν τα γράφω στον αέρα. Ο αδερφός μου δουλευε σε αυτη την αλυσίδα...

κάτσε ρε φίλε

άρα το μέγεθος μιας "πιστωτικής" κάρτας, δεν δύναται φαντάζομαι να έχει τόσο δυνατό μαγνητικό αποτύπωμα ώστε να πράτει αυτά που λες
Τα barcode έχουν απίστευτες δυνατότητες, και είναι πιο δυνατά απο ότι νομίζεις. Όταν ήμουν στην Citibank, είχα την κάρτα εισόδου για να περνάω στην είσοδο. Σε πληροφορώ πως ΠΟΤΕ δεν την έβγαζα απο την τσάντα μου, και η πόρτα άνοιγε χωρίς πολύ προσπάθεια...
sjmygian

Και το όνομα της αλυσίδας;;;;;
Αυτό θα ήθελα κάποιος να μου το εξηγήσει, πως μία κάρτα που δεν έχει τσιπάκι (ή κάτι αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα) μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες ενός οπτικά αναγνωρίσιμου barcode, χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή.
sjmygian

Doperman έγραψε:
Anzac έγραψε:

κάτσε ρε φίλε

Τα barcode έχουν απίστευτες δυνατότητες, και είναι πιο δυνατά απο ότι νομίζεις. Όταν ήμουν στην Citibank, είχα την κάρτα εισόδου για να περνάω στην είσοδο. Σε πληροφορώ πως ΠΟΤΕ δεν την έβγαζα απο την τσάντα μου, και η πόρτα άνοιγε χωρίς πολύ προσπάθεια...
Οι κάρτες εισόδου (ειδικά οι τελευταίας γενιάς, όπως αυτή της Citibank ή άλλων αντιστοιχων επιχειρήσεων), δεν έχουν μόνο barcode αλλά και τσιπάκι
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Doperman έγραψε: Τα barcode έχουν απίστευτες δυνατότητες, και είναι πιο δυνατά απο ότι νομίζεις. Όταν ήμουν στην Citibank, είχα την κάρτα εισόδου για να περνάω στην είσοδο. Σε πληροφορώ πως ΠΟΤΕ δεν την έβγαζα απο την τσάντα μου, και η πόρτα άνοιγε χωρίς πολύ προσπάθεια...

Η κάρτα που είχες είχε ενσωματωμένο chipάκι, γι'αυτό πέρναγες.. :wink: :idea:

Τα barcode είναι για απλά πράγματα κυρίως.
Εικόνα
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Οι καρτες στα χιονοδρομικα που μας ανοιγουν αυτοματα την πορτα εισοδου για το λιφτ εχουν κ αυτες τσιπακι? η barcode? Γιατι μια ζωη τις εχω στη φορμα του σκι κ δε τις βγαζω ποτε γιατι τις βλεπει με τη 1 το μηχανημα.
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Απάντηση