Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Anzac

Ένταξη: 27 Μάρ 2004 Τελευταία Επίσκεψη: 06 Οκτ 2020 Δημοσιεύσεις: 36837
Ομάδες Μελών:
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 2:37 pm Θέμα δημοσίευσης: Ενισχυτής Ακουστικών και Μικροφώνου |
|
|
Παιδιά θα ήθελα να κάνουμε μια πατέντα για να έχω ενίσχυση και έπειτα επιλογή έντασης ήχου στα ακουστικά της κάσκας μου, και ενίσχυση εξόδου του μικροφώνου επίσης για την κάσκα μου.
αν μπορεί να παίρνει τροφοδοσία απο usb ακόμα καλύτερα
Αυτό που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι με ένα stereo jack να παίρνω ήχο απο την εμπρός έξοδο του PC (case) μου και με ένα ακόμα να δίνω ήχο για το mic της μάσκας.
Στα ακουστικά έρχεται ήχος , όχι όμως και με την ένταση που έχω στα κοινά μας ακουστικά.
Στο μικρόφωνο δε, πρέπει να γκαρίζω για να φτάσει ήχος στο PC
Οπότε αυτό που ζητάω όπως καταλαβαίνεται , είναι προφανώς ένας ενισχυτής ακουστικών και mic.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς ;
Έστω και με κατασκευή κυκλώματος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
kypselos
Ένταξη: 03 Νοέ 2006 Τελευταία Επίσκεψη: 28 Δεκ 2017 Δημοσιεύσεις: 1017 Τόπος: Χανια-Κρητη Ομάδες Μελών: Κανένας
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:10 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βασικα επειδη σου λειπουν πολλα
δεν την στελνεις στον Cannon που εχει και το υπολοιπο σετακι...αν με πιανς |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

Ένταξη: 14 Σεπ 2007 Τελευταία Επίσκεψη: 27 Ιούλ 2018 Δημοσιεύσεις: 2039 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ομάδες Μελών: Κανένας
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:41 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολύ απλό σαν concept. Πες μου ακριβώς τι έχεις και τι συνδέσεις θέλεις να χρησιμοποιείς και θα σχεδιάσω κυκλωματάκι. Πολύ απλά θέλεις προενίσχυση για το μικρόφωνο (με variable gain για να ρυθμίζεις ένταση) και αντίστοιχα ενισχυτή ακουστικών. Αν έχεις specs όσον αφορά τα ακουστικά και το mic της κάσκας, δώστα - αλλιώς θα κινηθώ λίγο πιο generic και θα κάνουμε finetuning...
A, και όντως θα χρειαστεί τροφοδοσία, οπότε θα έχεις και ένα επιπλέον καλώδιο. Αλλά επειδή είμαι μάγκας μπορεί και να το καταφέρω χωρίς εξτρά καλώδιο... θα δούμε, αναλόγως. Αν όχι, θα πάρουμε από USB _________________ My Home Cockpit Thread

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Sugarmate στις Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:43 pm, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Anzac

Ομάδες Μελών:
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:43 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θα στο σχεδιάσω σε χαρτί και θα στο στείλω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

Ένταξη: 14 Σεπ 2007 Τελευταία Επίσκεψη: 27 Ιούλ 2018 Δημοσιεύσεις: 2039 Τόπος: Θεσσαλονίκη Ομάδες Μελών: Κανένας
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:45 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πες μου λίγο, καταρχήν, το μικρόφωνο της κάσκας πόσα καλώδια έχει; 2 ή 3;
Αντίστοιχα, τα ακουστικά είναι mono ή stereo (βγάζουν 2, 3 ή 4 καλώδια); _________________ My Home Cockpit Thread
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Anzac

Ομάδες Μελών:
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 3:55 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sugarmate έγραψε: | Πες μου λίγο, καταρχήν, το μικρόφωνο της κάσκας πόσα καλώδια έχει; 2 ή 3;
Αντίστοιχα, τα ακουστικά είναι mono ή stereo (βγάζουν 2, 3 ή 4 καλώδια);
|
άρα ένα ζευγαράκι καλώδια για mic και άλλο ένα για HeadPhones |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Nikolas_A

Ένταξη: 27 Φεβ 2007 Τελευταία Επίσκεψη: 01 Φεβ 2011 Δημοσιεύσεις: 1113
Ομάδες Μελών: Κανένας
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 4:05 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιατί κουράζεστε και δε ρωτάτε πρώτα εμένα; Ε;
Adapter cable Helmet to PC |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 4:21 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό είναι για το μικρόφωνο μόνο, και δεν είναι ρυθμιζόμενο. Εγώ πιθανόν να μπορέσω να εκμεταλλευτώ τη "phantom" τροφοδοσία της κάρτας ήχου για το μικρόφωνο οπότε δε θα χρειαστεί ξεχωριστό τροφοδοτικό. Επίσης καλό θα ήταν να έχει και ρύθμιση έντασης (για να μη σου πω και bass cut γιατί το έχω παράπονο και από το Teamspeak, από τα πολλά μπάσα μπουκώνει και δεν ακούγεται καλά). Συν το ότι χρειάζεται και ενισχυτή για τα ακουστικά (ρυθμιζόμενο και αυτό).
I'll see what I can do
PS: Τίμο, δεν πήρα email, σε ποιο το έστειλες; _________________ My Home Cockpit Thread
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 4:30 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εντάξει, το πήρα.
Θα επανέλθω... _________________ My Home Cockpit Thread
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Nikolas_A

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 4:35 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οκ τότε, αν φτιάξεις κάτι καλύτερο ενδιαφέρομαι κι εγώ. Ελπίζω το link να σε βοήθησε τουλάχιστον στο θέμα της συνδεσμολογίας... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 4:42 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι, το link βοήθησε... το μόνο που θέλω να έχετε είναι το αντίστοιχο θηλυκό βύσμα, δεν πρόκειται να βρω τέτοιο στο Ελλάντα.
Σήμερα και αύριο θα κάνω λίγη προεργασία γιατί είμαι εκτός σπιτιού (διακοπές στην Καστοριά!) και θα έχω schematic από Δευτέρα.
Η κατασκευή μετά είναι απλό πράγμα...
Α, και για να το κρατήσω όσο πιο generic γίνεται, μάλλον θα αποφύγω τη phantom της κάρτας ήχου και θα το τροφοδοτώ από USB, δεν υπάρχει prob με αυτό, ε; (κάποιες κάρτες δεν έχουν, ή είναι ανεπαρκές το phantom τους) _________________ My Home Cockpit Thread
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Nikolas_A

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 6:10 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν μπορούσες να το ενσωματώσεις σε μια εξωτερική USB κάρτα ήχου για μένα θα ήταν το ιδανικό πάντως...
Βύσμα έχω, το ίδιο και ο Anzac. Αν θέλεις και για σένα μπορώ να σου πω που θα βρεις. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Anzac

Ομάδες Μελών:
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 6:36 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sugarmate έγραψε: | Εντάξει, το πήρα.
Θα επανέλθω... |
στο σχέδιο που σου έστειλα, έχω βάλει τα ρυθμιστικά στο πάνω και κάτω μέρος
αν τελικά γίνει σε κουτάκι στύλ σπιρτόκουτου, ίσως να είναι ποιό όμορφο οι ρυθμιστές να βρίσκονται στο επάνω μέρος (εκεί που πάει η η φώτο στα σπιρτόκουτα) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Sugarmate

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 9:45 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λογικά θα έχει το μέγεθος πακέτου τσιγάρων περίπου. Όπως το σκέφτομαι, θα έχει 2 knobs για ρύθμιση έντασης τόσο των ακουστικών όσο και του μικροφώνου. Και ίσως κάνα διακοπτάκι για bass cut για μεγαλύτερη ευκρίνεια. Μια είσοδο USB αποκλειστικά για την τροφοδοσία του (όχι data δηλαδή) και 2 εξόδους mini-jack (1 H/P και 1 mic) ή καλύτερα 2 καλώδια που θα καταλήγουν σε βύσματα κατευθείαν για την κάρτα ήχου.
Για είσοδο βολεύει καλύτερα 2 mini-jack ή το proprietary της κάσκας ώστε να συνδέεται κατευθείαν;
Αν και αυτά τα βλέπουμε στο τέλος, ας δούμε λίγο το prototyping πρώτα.
Είμαστε ΟΚ με αυτά τα features; Θα μπορούσαμε να βάλουμε πολύ πράμα (AGC, squelch κλπ) αλλά ξεφεύγει λίγο... _________________ My Home Cockpit Thread
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
Anzac

Ομάδες Μελών:
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιάν, 2009 10:04 pm Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εισαι ακριβώς στην σκέψη μου αν και δεν πέτυχα τις σωστές λέξεις
mini-jack όμως τι είναι ; ποιό μικρό απο αυτό για ακουστικά ;
Παράθεση: | 2 εξόδους mini-jack (1 H/P και 1 mic) ή καλύτερα 2 καλώδια που θα καταλήγουν σε βύσματα κατευθείαν για την κάρτα ήχου. |
βολεύει αυτό το κομμάτι να γίνει με RCA ή θα είναι πατάτα ;
το θυληκό βύσμα του καλωδίου της κάσκας δεν μπορεί να μπεί στο κουτί , θα ήταν πατάτα. πρέπει μετά απο αυτό να φεύγει καλώδιο, και για ομορφιά ίσως το καλώδιο θα πρέπει να είναι σπιράλ με 4 καλώδια και όχι 3 όπως έχουν τα ακουστικά. υπάρχει άραγε ; σπιράλ καλώδιο τηλεφώνου θα έκανε ; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
|