Προμήθεια BRΑHΜOS από ΠΑ

Άρθρα γραμμένα απο τα μέλη μας

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
kongrigo
Δημοσιεύσεις: 3248
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005, 14:50
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Προμήθεια BRΑHΜOS από ΠΑ

Δημοσίευση από kongrigo »

shock: :shock: :shock:

Η Πολεμική Αεροπορία (και όχι μόνο) ετοιμάζεται να κάνει μια κίνηση κλειδί για τις Ισορροπίες δυνάμεων στο Αιγαίο.

Μετά από πολλές συσκέψεις, μυστικές συναντήσεις, διαβεβαιώσεις και δοκιμές αποφάσισε να πραγματοποιήσει την πρώτη Διακλαδική αγορά οπλικού συστήματος στην Ιστορία των Ελληνικών εξοπλισμών.

Σε συνεργασία με το Π.Ν αποφάσισε την από κοινού αγορά σε δύο εκδόσεις του υπέρ – υπέρ – ηχητικού πυραύλου αέρος – εδάφους / επιφανείας BRΑHΜOS, Ινδικής κατασκευής.

Εικόνα

Ο πύραυλος αυτός, ναυτικής κρούσης, είναι ο πρώτος παγκοσμίως που έχει τελική ταχύτητα 2,8 έως 3 ΜΑΧ και εμβέλεια 250χμλ. Σχεδιάστηκε και παράγετε στην Ινδία. Εχει πιστοποιηθεί στα οικογένεια των μαχητικών Sukhoi αλλά λίγες ημέρες πριν την DEFENDORY και στα Μ-2000 που διαθέτει η πολεμική τους αεροπορία.

Οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα εξάμηνο και είναι στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Η προμήθεια αφορά τις 2 από τις 3 εκδόσεις (τουλάχιστον σε πρώτη φάση). Την αεροεκτοξευόμενη και την έκδοση εδάφους επιφανείας.

Στην μεν πρώτη ο φορέας του BRΑHΜOS θα είναι το Μ-2000 που πλέον στην Π.Α. θα αναλάβει Στρατηγικό ρόλο. Ο πρώτος θα είναι της Στρατηγικής κρούσης με τον πύραυλο Scalp και ο δευτερος της Ναυτικής κρούσης με 2 πυραύλους, τον BRΑHΜOS και τον υπάρχον EXOCET o οποίος θα και θα αναλάβει προσβολές μικρότερης - τακτικής αξίας.

Με την σειρά του ο BRΑHΜOS θα αποτελέσει την Στρατηγική «εφεδρεία». Πετώντας χωρίς υπερβολή πάνω από την Τανάγρα θα μπορεί να πλήξει στόχους μέσα στην Ναυτική βάση της Σμύρνης ή πάνω από την Σητεία ελέγχοντας την περιοχή μέχρι την Κύπρο, αποτελώντας φόβητρο για του τούρκικο πολεμικό ναυτικό. Ο πύραυλος θα προσαρμοστεί στον κεντρικό φορέα του Μ2000 στην θέση της κεντρικής δεξαμενής. Οι δοκιμές ολοκλήρωσης έχουν τελειώσει για το Μ2000 έχουν τελειώσει στην Ινδία, κατόπιν όμως αιτήματος της Π.Α. θα γίνουν και οι ανάλογες μετατροπές και σε Ελληνικό αεροπλάνο. Για να καταστεί αυτό δυνατόν καταστρώθηκε ολόκληρο σχέδιο παραπληροφόρησης.

Εικόνα

Το σενάριο ήταν απλό. Η Ελλάδα ενδιαφέρετε για την απόκτηση του Su-30 ανάλογο με αυτό που διαθέτει η Ινδική πολεμική αεροπορία. Ο νέος αλλά δραστήριος ΑΚΑΜ της Ινδίας στην Αθήνα, άρπαξε την ευκαιρία και έφερε σε επαφή τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Κανονίστηκε λοιπόν, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα αξιολόγηση με την μορφή ανταλλαγής μοιρών. Στην πορεία όμως προέκυψαν μερικά προβλήματα. Το δεύτερο από αυτά πρόβλημα, ήταν η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν τα Ελληνικά μαχητικά σε σχέση με τον χρόνο διάρκειας της αποστολής. Έτσι αποφασίστηκε να διαρκέσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες (τουλάχιστον για τα Ελληνική αποστολή) αφού το ταξίδι είναι μεγάλο και για την ασφάλεια των πτήσεων τα πληρώματα θα έπρεπε να ξεκουραστούν.

Όσο αφορά το πρώτο πρόβλημα ήταν ο τύπος που έπρεπε να επιλεγεί. Λογικά θα έπρεπε να σταλθεί το F16 για ευνόητους λόγους. Όμως η χρονική διάρκεια των 2 εβδομάδων καθώς και ότι ο τύπος δεν υποστηρίζεται από την Ινδική πολεμική αεροπορία θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στην υποστήριξη των F16. Έτσι αποφασίστηκε στην Ινδία να πάνε τα Μ-2000 και όταν έρθουν στην Ελλάδα τα Ινδικά μαχητικά να εκπαιδευτούν στην ν. Αγχίαλο. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια…

Στο περιθώριο της Ελληνικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρώτη (προς αποφυγή διεθνών αντιδράσεων και τακτικού αιφνιδιασμού προς τις ενδιαφερόμενες πλευρές), ένα διθέσιο Μ2000 που υπέστη «βλάβη» και εκτός του ότι παρέτεινε αναγκαστικά την διαμονή τους κατά μερικές ημέρες, υπέστη και μερικές «βελτιώσεις» οι οποίες δοκιμάστηκαν σε Ινδικό πεδίο βολής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης DEFENDORY 2006 όπου όλα τα διεθνή βλέμματα ήταν στραμμένη σε αυτή.

Αντίστοιχα η ξένη αποστολή αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή και να αναχωρήσει περίπου στις 20/10/06 !!! λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των Δημοτικών εκλογών…προς αποφυγή των …δημοσιογράφων

Όσον αφορά την Ναυτική έκδοση η δοκιμή θα γίνει κατά την διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης Φ/Γ ΜΕΚΟ στην Ινδία, που θα έχει αποσπαστεί για λίγες ημέρες από τον άχαρο ρόλο των περιπολιών στον Περσικό Κόλπο. Για την ακρίβεια, αξιωματικοί του Π.Ν. αυτήν την περίοδο εξετάζουν την παράκτια έκδοση αυτού. Τα σχέδια του Π.Ν. είναι η προμήθεια 8 έως 10 συστοιχίες που θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχα νησιά του Αιγαίου (Σκύρο, Μύκονο, Ρόδο, Μυτιλήνη, κλπ) υποστηριζόμενα, φυσικά από ένα πλήρη δίκτυο επικοινωνιών και πληροφοριών.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι πύραυλοί αυτοί δεν θα εγκατασταθούν μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά σε ειδικά διαμορφωμένα σπίτια σε διάφορα σημεία των νησιών έτσι ώστε να μην μπορούν να ανιχνευτούν… από διάφορες πτήσεις… Ο πύραυλος έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται συντήρηση για 10+ χρόνια

Εικόνα

Η προμήθεια αφορά 30-40 της αερομεταφερόμενης έκδοσης και 40-50 για το Π.Ν. για τα οποία θα στηθεί πλήρης γραμμή συντήρησης στην Ελλάδα.

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε η αλλαγή του ρόλου των Μιραζ στην ΠΑ θα επιφέρει και οργανωτικές αλλαγές.

Έτσι, εξετάζετε η μεταφορά της 346Μ με F16 από την Λάρισα στην Τανάγρα, με αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση και την προστασία της Αττικής. Θα εγκατασταθεί στους χώρους της 342ΜΠΚ οι εγκαταστάσεις της οποίας εκσυγχρονίζονται μαζί με τον διάδρομο προσγείωση της Τανάγρας. Θα εκτελούν readiness, μάλλον μόνο από την Τανάγρα, με 4 αεροπλάνα όμως σε κάθε βάρδια, ενώ τα Μιραζ θα εκτελούν readiness μόνο … για τις νέες τους αποστολές…

Παράλληλα θα δημιουργηθούν μόνιμες υποδομές, εγκαταστάσεις συντήρησης και υποστήριξης, τόσο σε έμψυχο υλικό όπως οι τεχνικοί να μπορούν να φορτώνουν τους πυραύλους (Βrahmos και scalp) όσο και σε τεχνικό υλικό, στην 115 και στην 117 για το Μιράζ και τον πύραυλο.

Φυσικά στο site μην περιμένετε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες αλλά θα πάρετε μια γεύση για τις δυνατότητες του

Εικόνα
http://www.brahmos.com/

© kongrigo
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
WingedWolf
Δημοσιεύσεις: 800
Εγγραφή: 11 Σεπ 2005, 15:22
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από WingedWolf »

XAXAXAXA :lol: :lol: καλό καλό βρε και την 16 Οκτοβριά λένε αστεία;;;;
Βρε λες;;; :? :? Μπααα... :shock:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36866
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

και αμα????

τι θα πεις μετα?

.....................
e-HAF Admin
manik
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2021
Εγγραφή: 05 Ιουν 2005, 16:34
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Μια διόρθωση μόνο ότι ο πύραυλος είναι προϊόν Ινδο-Ρωσσικής συνεργασίας και κατασκευής.
Μακάρι να τον πάρουμε!!
Τελικά κάτι αλλάζει στις προμήθειες..
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
anastashs
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 29 Αύγ 2006, 16:22
Τοποθεσία: ΒΕΡΟΙΑ

Δημοσίευση από anastashs »

Ακόμη και όταν έχεις κάτι τέτοιο, το ανακοινώνεις η περιμένεις να το ανακαλύψει ο αντίπαλος <<τυχαία>>;
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

για καθηστε ρε σεις...αυτες ολες οι info απο που προηλθαν??? :roll:
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

παντως ασχετα απο τα γραφομενα υπαρχει ενα ενδιαφερον...δειτε εδω


Σε πλήρη ανάπτυξη η παραγωγή των υπερηχητικών πυραύλων BrahMos

Μέχρι και 1.000 πυραύλους BrahMos σκοπεύουν να κατασκευάσουν Ρωσία και η Ινδία μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι μισοί εκ των οποίων θα πωληθούν σε ξένες χώρες που έχουν διατυπώσει ενδιαφέρον για τον μοναδικό υπερηχητικό πύραυλο στον κόσμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας η κοινοπραξία κατασκευής των πυραύλων έχει δυνατότητα παραγωγής 100 πυραύλων ετησίως. Μέχρι στιγμής Ινδία και Ρωσία έχουν επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη του πυραύλου στη χερσαία, ναυτική και αεροπορική του έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι το όνομα που δόθηκε στον πύραυλο προέρχεται από τις πρώτες συλλαβές των ποταμών Μπραχμαπούτρα (Ινδία) και Μόσκβα (Ρωσία). Πρώτη αναπτύχθηκε η ναυτική έκδοση του BrahMos που είναι πλέον στη φάση της επιχειρησιακής ένταξης και αξιοποίησης στα Πολεμικά Ναυτικά των δύο χωρών. Αναμένεται η χερσαία έκδοση του πυραύλου να είναι επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του 2007. Οι Ινδοί έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια πραγματοποίησης προσαρμογών στα ρωσικής κατασκευής μαχητικά που διαθέτουν τα Su-30MKI Sukhoi ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα να φέρουν την αεροπορική έκδοση του BrahMos. Η τοποθέτηση του πυραύλου προς το παρόν επιχειρείται να γίνει στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, ενώ οι Ινδοί επιστήμονες πιστεύουν ότι με την ενίσχυση των πτερύγων του μαχητικού θα καταστεί εφικτή η τοποθέτηση μέχρι και τριών πυραύλων. Η κοινοπραξία επίσης εξετάζει την πιθανότητα ανάπτυξης αναβαθμισμένης έκδοσης του BrahMos τα αμέσως επόμενα χρόνια. Μία βασική αναβάθμιση θα αφορά στην περαιτέρω επαύξηση της ταχύτητας του υπερηχητικού πυραύλου, ώστε η αντιμετώπισή του να είναι αδύνατη με τα υπάρχοντα συστήματα αλλά και αυτά που θα αναπτυχθούν στο προβλέψιμο μέλλον. Ο BrahMos ζυγίζει 2,5 τόνους, εμβέλεια 290 χιλιομέτρων και η ανώτατη ταχύτητά του ανέρχεται στα 2,8 Mach (2.800 χιλιόμετρα την ώρα, ουσιαστικά διανύει 1 χιλιόμετρο ανά δευτερόλεπτο)! Τα επιχειρησιακά του χαρακτηριστικά είναι πραγματικά εντυπωσιακά ενώ Ρώσοι και Ινδοί υποστηρίζουν ότι και η τιμή του θα είναι ιδιαιτέρως… ελκυστική. Αναμένεται ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία -εάν δεν το έχει ήδη πράξει- θα μελετήσει τα δυνητικά επιχειρησιακά οφέλη που θα συνεπαγόταν πιθανή προμήθεια του BrahMos.
PREDATOR
Δημοσιεύσεις: 3310
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004, 20:27

Δημοσίευση από PREDATOR »

Αυτά είναι νέα!!!!
Δύο τα καλά!!!
1. Η ΠΑ αποκτά τρομερές δυνατότητες!!!
και 2. .....Επιτέλους έρχονται F-16 στην Τανάγρα!!!!!!
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

PREDATOR έγραψε:Αυτά είναι νέα!!!!
Δύο τα καλά!!!
1. Η ΠΑ αποκτά τρομερές δυνατότητες!!!
και 2. .....Επιτέλους έρχονται F-16 στην Τανάγρα!!!!!!
ειναι αληθεια ομως? ο φιλος konrigo που βρηκε τις πληροφοριες :?: :?: :?:
Fantasma337
Δημοσιεύσεις: 1078
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004, 22:49
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

Δηλαδή η επιχείρηση αυτή ήταν μυστική κι εσύ την έβγαλες στον αέρα???
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
LantirN
Δημοσιεύσεις: 2734
Εγγραφή: 11 Ιουν 2004, 12:54
Τοποθεσία: 4.7D in SUD 260R

Δημοσίευση από LantirN »

Fantasma337 έγραψε:Δηλαδή η επιχείρηση αυτή ήταν μυστική κι εσύ την έβγαλες στον αέρα???
:shock: :shock: :shock:
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Fantasma337
Δημοσιεύσεις: 1078
Εγγραφή: 06 Ιουν 2004, 22:49
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

mallon prokeitai gia fiction, swsta?
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
LantirN
Δημοσιεύσεις: 2734
Εγγραφή: 11 Ιουν 2004, 12:54
Τοποθεσία: 4.7D in SUD 260R

Δημοσίευση από LantirN »

Fantasma337 έγραψε:mallon prokeitai gia fiction, swsta?
Eλα ντε!!
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

LantirN έγραψε:
Fantasma337 έγραψε:mallon prokeitai gia fiction, swsta?
Eλα ντε!!
E :!: αν ειναι fiction τοτε ο φιλος μας πρεπει να αρχισει να γραφει κανα βιβλιο επιστημονικης φαντασιας :twisted: τι tom clancy μου λετε τωρα...konrigo :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
kongrigo
Δημοσιεύσεις: 3248
Εγγραφή: 24 Μάιος 2005, 14:50
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

:D

Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι.

Θα απαντήσω όπως απάντησα σε έναν συνάδελφό μας που μου έστειλε pm.

«Τα ίδια μου λέγατε και για το F22, αλλά σιγά - σιγά βγαίνει και αυτό στον αέρα.»

Και θα προσθέσω ακόμα ένα κομματάκι στο πάζλ.

Εδώ και κάμποσο χρονικό διάστημα στην Τανάγρα έχει εγκατασταθεί μονάδα Α/Α μεγάλης εμβέλειας, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιώσουν όσοι την επισκέφτηκαν στα «50 χρόνια Τανάγρα» και όχι μόνο τότε.

Οι λόγοι αυτής της εγκατάστασης (των Α/Α) είναι αρκετοί.

1. Τα κενά μέχρι τότε shelter της 342 που παρέχουν αυξημένη ασφάλεια.
2. Η στρατηγική θέση της Βάσης (Αιγαίο) αν σκεφτούμε, επιπλέον την απουσία βουνών – λόφων στην ευρύτερη περιοχή, εκτός φυσικά τον παρακείμενο … που έχει εκμεταλλευτεί κατάλληλα και τις περιοχές που μπορούν να καλύψουν (συνεχόμενη αλληλοκάλυψη με τις πυρ/χίες hawk από την Σκύρο μέχρι το Σούνιο).
3. Η στρατηγική σημασία, της Βάσης, που πλέον κατέχει στην Άμυνα της χώρας.
4. Μην ξεχνάμε τις εργασίες που γίνονται ή θα γίνουν, αυτόν τον καιρό στην Τανάγρα (δ/π, βοηθήματα, πίστες, κλπ)
5. Τις εξελίξεις (οργανωτικές) στην Τανάγρα, όπως αναφέρονται και στο HAFy2006/B. Μην ξεχνάμε ότι επίσημα, σχεδόν, αναφέρετε ότι ο Μοίραρχος (και όχι μόνο) της 331Μ θα μεταβεί στην Γαλλία για εκπαίδευση στον Scalp.
6. Μην ξεχνάμε την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Πούτιν που ήταν και είναι έτοιμος να μας προσφέρει γη και ύδωρ για το αέριο αλλά και πυρ και ρομφαίες για την υπεράσπιση των θαλασσίων οδών του πετρελαίου στο Αιγαίο.
7. …και … τέλος … όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της BRAHMOS Aerospace στην Defendory … ελπίζω να κατάλαβαν κάτι… :wink:
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
Απάντηση