Κανονισμός Λειτουργίας e-HAF

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 36866
Εγγραφή: 27 Μαρ 2004, 15:38
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Κανονισμός Λειτουργίας e-HAF

Δημοσίευση από Anzac »

Κανονισμός Λειτουργίας για την ομάδα της e-HAF

Όροι χρήσης του φόρουμ της e-HAF

Παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης του φόρουμ πριν την εγγραφή ή επίσκεψή σας, και να ανατρέξετε όποτε χρειαστείτε στο παρακάτω κείμενο για όποια αναγκαία ή χρήσιμη διευκρίνιση.

Οι ακόλουθοι Όροι Χρήσης θεσπίστηκαν για την διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των συζητήσεων σε αυτό το forum.

Η εγγραφή και η συμμετοχή στο φόρουμ αυτό, σημαίνει πλήρη αποδοχή των κάτωθι όρων

Γενικά

Το φόρουμ της e-HAF δημιουργήθηκε και λειτουργεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φίλων των σύγχρονων πολεμικών αεροσκαφών καθώς και τους εξομοιωτές τους αλλά κυρίως του εξομοιωτή Falcon 4.0.

Γενικά έχει σαν δεύτερο αλλά σημαντικό ρόλο, να μαζέψει όλον τον κόσμο που αγαπάει και ενδιαφέρεται για την Πολεμική μας Αεροπορία, σε έναν κοινό δικτυακό τόπο.
Οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα, αφορούν γενικά θέματα λογισμικού και υλικού που σχετίζεται με αυτά, τις υπηρεσίες που προσφέρονται εντός του ΔιαΔικτύου και την οργάνωση της καλής λειτουργίας της ομάδας. Τέλος, σε μικρότερη έκταση, καλύπτονται γενικότερα σχετικά θέματα, όπως νέα από τον κόσμο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, ανέκδοτα (σχετικά και μη με το αντικείμενο) κτλ.

Ο επισκέπτης ή χρήστης τoυ φόρουμ της Ε-HAF κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων και υπηρεσιών παρέχεται "όπως είναι" και η E-HAF αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή /και οποιουδήποτε περιεχομένου σελίδων /υπηρεσιών.

Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η εγγραφή στο φόρουμ, οι χρήστες παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεών τους, καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που γίνεται υπό τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Κανόνες σχετικοί με τις δημοσιεύσεις

Ο Γραπτός Λόγος είναι εύκολα παρεξηγήσιμος, ειδικά όταν σε αυτόν συμπεριέχονται και σχολια με χαρακτηρισμούς.
Για αυτό ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι Χρήστες/Μέλη/Συναδελφοι του Forum/Ομάδας να προσέχουν αυτά που γράφουν, ή να γράφουν με πιο διακριτικό και όχι τόσο άμεσο τρόπο.


01. Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα. Ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στο Internet υποδηλώνει ότι "φωνάζετε" και είναι κουραστικό για τους άλλους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα γραμμένα εξ ολοκλήρου με κεφαλαίους χαρακτήρες. Αν θέλετε να τονίσετε κάτι, χρησιμοποιήστε αντί αυτών, bold χαρακτήρες.

02. Ελέγξτε το μήνυμά σας πριν το δημοσιεύσετε καθώς και μετά για τυχόν απροσεξίες που πιθανώς να δώσουν διαφορετική ερμηνεία στη δημοσίευσή σας. Υπάρχει επιλογή “προεπισκόπησης” (preview) κατά την επεξεργασία ενός μηνύματος. Υπάρχει επίσης η επιλογή μορφοποίησης (edit) ενός μηνύματος μετά την δημοσίευσή του, και συνίσταται η χρήση της επιλογής αυτής σε περίπτωση μικρής αλλαγής του περιεχομένου ή κάποιας σχετικής προσθήκης, και η αποφυγή δημιουργίας νέας δημοσίευσης αντί αυτού.

03. Προσπαθήστε να διατηρείτε συνοχή και λογική σειρά στα λεγόμενά σας, καθώς επίσης φροντίστε ώστε η δημοσίευση να είναι ευανάγνωστη και καλαίσθητη. Για το λόγο αυτό, εάν το μήνυμα είναι αρκετά μεγάλο, καλό είναι να το χωρίζετε σε διακριτές παραγράφους. Χρησιμοποιείστε κατάλληλα μεγέθη και στύλ (έντονα, πλάγια) για να τονίσετε ότι χρειάζεται.

04. Τα μηνύματα πρέπει να δημοσιεύονται στη Θεματική Ενότητα που σχετίζεται με το περιεχόμενό τους. Φροντίστε έτσι ώστε ο τίτλος να είναι σχετικός με το μήνυμα και κατατοπιστικός. Στην περίπτωση δημοσίευσης σε λάθος ενότητα ή χρήσης λανθασμένου, ανεπαρκούς ή παραπλανητικού τίτλου, οι Συντονιστές έχουν το δικαίωμα μετακίνησης και μορφοποίησης των μηνυμάτων κατάλληλα.

05. Μη δημοσιεύετε πάνω από μία φορά το ίδιο μήνυμα. Σε τέτοια περίπτωση, τα διπλά και τριπλά μηνύματα θα διαγράφονται, είτε βρίσκονται στην ίδια, είτε σε διαφορετική Θεματική Ενότητα, και θα παραμένει μόνο ένα.

06. Φροντίζετε να πατάτε το κουμπί Απάντησης [Reply] και όχι δημιουργίας νέου θέματος, όταν απαντάτε σε κάποιο ήδη υπάρχον θέμα. Ανάλογα, λανθασμένα μηνύματα, πιθανώς να μεταφέρονται στην off-topic Θεματική Ενότητα ή και να διαγράφονται.

07. Το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα πρέπει να είναι σαφές και ουσιώδες, ώστε να μη δημιουργούνται απορίες για αυτό ή να παραπλανώνται οι αναγνώστες. Άχρηστα ή ανούσια μηνύματα πιθανώς να διαγράφονται, εάν μετά από σχετική υπόδειξη δεν υπάρξει διόρθωση από τον συγγραφέα. Προτείνεται η αποφυγή μονολεκτικών ή προφανών απαντήσεων, αν και δεν απαγορεύονται.

08. Όταν απαντάτε σε ένα υπάρχον θέμα, παραμείνετε κοντά στο περιεχόμενο που ήδη συζητείται. Απαντήσεις άσχετες προς το αρχικό θέμα, θα διασπώνται και θα μετακινούνται σε νέο Θέμα, με νέο σχετικό τίτλο και ένδειξη "Μεταφέρθηκε", από τους Συντονιστές. Σε περίπτωση διάσπασης, θα υπάρχει ανάλογο μήνυμα από τον Συντονιστή.

09. Πριν δημιουργήσετε νέα Θέμα Συζήτησης, ελέγξτε μήπως το θέμα συζητείται ήδη αλλού, ή έχει καλυφθεί στο παρελθόν. Χρησιμοποιείστε τη δυνατότητα "Εύρεσης" [Search] για να εντοπίσετε το υλικό που σας ενδιαφέρει.

10. Οι χρήστες του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στις απόψεις που εκφράζουν με τις δημοσιεύσεις τους. Η e-HAF σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες στις σελίδες του φόρουμ προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις.

11. Η Διαχείριση της e-HAF διατηρεί το δικαίωμα να κρατάει αυτούσια τα posts των χρηστών που επιθυμούν να διαγραφούν οικιοθελώς, και δεν είναι υποχρεωμένη να σβήσει οτιδήποτε εάν δεν το επιθυμεί.

Κανονισμός Λειτουργίας

Οι δημοσιεύσεις στο φόρουμ αυτό, και η ενεργή συμμετοχή σε αυτό οφείλουν να συμφωνούν με τους ακόλουθους κανόνες οι οποίοι θεσπίστηκαν με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλότερης δυνατής διεξαγωγής των συζητήσεων, την αποφυγή προβλημάτων, παρεξηγήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες Όρους Χρήσης.

01. Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ πράγμα που ζητείται από όλα τα μέλη αυτού του Group, είναι η Ευγένεια στους διαλόγους μελών μεταξύ μελών. Η e-HAF είναι μια παρέα η οποία κάνει εικονικές πτήσεις, ανταλλάζει απόψεις, και δεν έχει τίποτα να χωρίσει ή να κερδίσει κάτι κάποιος από αυτό εκτός από γνώση, καθ' ότι η ομάδα δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επιθέσεις χρηστών σε χρήστες, Συντονιστές ή Διαχειριστές , θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η Δυσφήμιση, ο Χλευασμός, η Επιθετική Ειρωνεία, η Ύβρης και κάθε είδους προσωπικές ή μη Προσβολές στους συνομιλητές αυτού του Group είναι αιτία Λήψης Δραστικών Μέτρων από την Διαχείριση.

02. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε Δημόσια ή μέσω PM, «κοινές» υβριστικές / βλάσφημες κλπ λέξεις οι οποίες «Χαρακτηρίζουν» Πρόσωπα, Άτομα ή Ομάδες. Παράβαση αυτού είναι αιτία Παρατήρησης ή και οριστικής Διαγραφής.

03. Απαγορεύονται οι συστάσεις από έναν χρήστη σε άλλον σχετικά με τη συμπεριφορά του δεύτερου. Αρμόδιοι για αυτό το θέμα είναι οι Συντονιστές. Χρήστες οι οποίοι παρατηρούν ενοχλητική συμπεριφορά από κάποιο άτομο, οφείλουν να το αναφέρουν στους Συντονιστές με προσωπικό μήνυμα, οι οποίοι θα επιληφθούν του ζητήματος κατά την κρίση τους.

04. Απαγορεύεται οποιαδήποτε σύσταση μέλους για ορθογραφικά λάθη άλλου μέλους.

05. Ως γλώσσες γραφής επιτρέπονται τα Ελληνικά και τα Αγγλικά, εφαρμόζοντας όμως τις οδηγίες που αναγράφονται σε Ανακοίνωση στην Κεντρική Πύλη.
ΔΕΝ επιτρέπεται γραφή σε Greeklish ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα!

06. Οι επιπλέον οδηγίες που αναρτώνται ως Ανακοίνωση σε διάφορες Θεματικές Ενότητες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος Κανονισμού, και όχι αναιρέσεις αυτού. Αν υπάρχουν λοιπόν συμπληρωματικές οδηγίες στην ενότητα που θέλετε να ποστάρετε, καλό θα είναι να έχετε ενημερωθεί ποιο πριν από μόνοι σας διαβάζοντάς τις.
Δικαιολογίες του στιλ «Δεν ήξερα» δεν θεωρούνται αποδεκτές.
Οι Διαχειριστές ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να σας τους θυμίζουν ανα περίπτωση.

07. Δεν επιτρέπονται Άσεμνα ή με Υπονοούμενα «Nicknames» και Nicknames που έχουν σχέση με «ουσίες».

08. Δεν επιτρέπονται Avatars ή Signatures με σεξουαλικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο καθώς και περιεχόμενο που έχει σχέση με «ουσίες». (φώτο και κείμενο)

09. Δεν επιτρέπεται να ορίζετε ως προσωπική σας ιστοσελίδα, σελίδες με απρεπές περιεχόμενο ή περιεχόμενο το οποίο καταπατά Πνευματικά Δικαιώματα Software.

10. Δεν επιτρέπεται η ανάρτηση, δημοσίευση, και αναφορά συνδέσμων προς παράνομο λογισμικό ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (serial number, key generator, crack κλπ) καθώς επίσης και κάθε άλλου περιεχομένου (εικόνες, μουσικά κομμάτια κοκ) υλικού που παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Παράβαση αυτού είναι αιτία για Παρατήρηση.

11. Δεν επιτρέπεται η εγγραφή του ίδιου χρήστη με πολλαπλούς λογαριασμούς με σκοπό την παραποίηση γεγονότων, ή την εξαπάτηση των άλλων χρηστών. Η διεύθυνση ΙΡ καταγράφεται. Η διαγραφή των δεύτερων και τρίτων λογαριασμών γίνεται άμεσα, όπως επίσης και η διαγραφή του αρχικού λογαριασμού του χρήστη με απαγόρευση πρόσβασης (ΒΑΝ).

12. Δεν επιτρέπεται σε μέλη μας να δημοσιοποιούν προστατευμένα ή μη , Links και κωδικούς Αρχείων της ομάδας μας σε τρίτους, είτε αυτοί είναι μέλη μας ή όχι, χωρίς προηγούμενη Έγκριση από τους Διαχειριστές. Παράβαση αυτού είναι αιτία για Αποκλεισμό.

13. Δεν επιτρέπονται αποστολές κειμένου (post) με Διαβαθμισμένο (Απόρρητο) Περιεχόμενο. Οι Διαχειριστές δεν φέρουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη για τέτοιου είδους post. Τα post αυτά θα Διαγράφονται χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση. Γενικότερα τα σχόλια που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τους συγγραφείς τους.

14. Δεν μπορείτε να έχετε ίδιο Nickname ή παραλλαγή αυτού , με κάποιο άλλο μέλος της ομάδας. Αν δηλαδή υπάρχει το "μέλος" και εσείς κάνετε ένα nickname του τύπου "μέλος 123" θεωρείται Μη Αποδεκτό, και θα υποχρεωθείτε σε αλλαγή του nickname σας.

15. Σε περιπτώσεις τροποποίησης εργασίας κάποιου συναδέλφου (Skin,Model etc.), θεωρούμε απαραίτητη την εκ των προτέρων λήψη άδειας από τον αρχικό δημιουργό, καθώς και την απόδοση copyrights κατά την κυκλοφορία της τροποποιημένης δουλειάς.

16. Η e-HAF δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για την ποιότητα των αγαθών που αποκτώνται μέσω της Ενότητας Αγγελιών. Η συναλλαγή δεσμεύει αποκλειστικά τον χρήστη και τον παροχέα του αγαθού. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπλακεί η e-HAF σε σχετική δικαστική διαφορά προκύπτουσα από τη συναλλαγή αυτή.

Ευθύνες Διαχειριστών/Συντονιστών

01. Οι Διαχειριστές/Συντονιστές έχουν το δικαίωμα να Διαγράφουν Απρεπή , Επιθετικά, Άσχετα και Spam μηνύματα χωρίς την υποχρέωση προηγούμενης ενημέρωσης του χρήστη που το πόσταρε.

02. Οι Διαχειριστές/Συντονιστές έχουν το Δικαίωμα να επιπλήξουν προσωπικά (PM) μέλος το οποίο Παραφέρεται. Αν κάποιος δρα κατ’ εξακολούθηση παραβιάζοντας τους κανονισμούς και τις συστάσεις, τότε οι Διαχειριστές/Συντονιστές έχουν το Δικαίωμα να τον επιπλήξουν και Δημόσια ή ακόμα και να τον «Αποβάλουν» (BAN), χωρίς περαιτέρω ενημέρωση του, κρίνοντας πάντα την βαρύτητα του θέματος.

03. Οι Διαχειριστές/Συντονιστές είναι άνθρωποι σαν και εσάς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνουν ένα λάθος μπορείτε να τους επιπλήξετε Δημόσια και να μειώσετε την εικόνα τους στο υπόλοιπο σύνολο, το οποίο μπορεί να φέρει μελλοντική Έλλειψη σεβασμού ως προς το πρόσωπο τους. Επιλέξτε την προσωπική ενημέρωση (PM) αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Παράβαση αυτού είναι αιτία για Παρατήρηση.

04. Οι Διαχειριστές/Συντονιστές Οφείλουν να κρίνουν Καταστάσεις και Μέλη με την ίδια αυστηρότητα, χωρίς να ξεχωρίζουν κανέναν.

05. Δικαίωμα χρήσης Κίτρινης και Κόκκινης Κάρτας (Παρατήρησης) έχουν μόνο οι Διαχειριστές και δεν επιτρέπεται σε κανένα άλλο μέλος να τις χρησιμοποιήσει με την πρόφαση της "πλάκας". Παράβαση αυτού είναι αιτία Παρατήρησης.

06. Ο Διαχειριστής της e-HAF διατηρεί το Δικαίωμα να αφαιρέσει τα δικαιώματα που δόθηκαν σε κάποιον ως Συντονιστή, αν θεωρήσει ότι ο Συντονιστής ΔΡΑ παραβιάζοντας τον Κανονισμό Λειτουργίας της ομάδας.

Συστάσεις, Παρατηρήσεις και Αποκλεισμοί

Όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε κάποτε σε μια κακιά στιγμή και να μας γίνει μία Παρατήρηση (Σύσταση-Μία Κίτρινη). Αν το ίδιο μέλος υποπέσει και σε 2η Παρατήρηση (2 Κίτρινες) τότε θα έχει αποκλεισμό μίας εβδομάδας από τις δραστηριότητες της ομάδας. Αν το μέλος υποπέσει και σε 3η Παρατήρηση (1 Κόκκινη) τότε το μέλος θα Αποκλειστεί για Ένα Μήνα ή Οριστικά, κατόπιν ομόφωνης απόφασης της ομάδας Διαχειριστών και Συντονιστών.

Οριστικός αποκλεισμός (BAN) μπορεί επίσης να δοθεί απο Διαχειριστή σε Μέλος, χωρίς προειδοποίηση ή σύσκεψη της ομάδας Διαχειριστών/Συντονιστών, μετά από σοβαρό και μη αναστρέψιμο παράπτωμα.

Κλείνοντας

Διαβάζοντας τα παραπάνω, είναι στο χέρι σας να κρίνετε αν συμφωνείτε με αυτά ή όχι.
Αν ΟΧΙ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε στην διαδικασία να εγγραφείτε στην ομάδα μας και να αναγκάσετε κάποια στιγμή, κάποιον να σας επιπλήξει ή και να σας «αποβάλλει» (ΒΑΝ).

Σκοπός μας είναι να περνάμε όλοι καλά, να διασκεδάζουμε όποτε βρισκόμαστε και συνάμα να είμαστε και καλυμένοι ως προς τις απαιτήσεις μας προς τους άλλους.
Εμείς ευελπιστούμε στην καλή σας διάθεση και διαγωγή και αν είστε σωστοί κυρίως με τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους δεν έχετε να φοβηθείτε για τίποτα.

Καλές Εικονικές Πτήσεις...

Εκ της Διαχείρισης
Κλειδωμένο