Καμιά ιδέα για κράνος μηχανής ;

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Καμιά ιδέα για κράνος μηχανής ;

Δημοσίευση από Anzac »

εχω δει 2 που μου αρέσουν

ένα είναι της Laser και ένα της AGV

ποιό λέτε να προτιμίσω ;

ΥΓ. Η ερώτηση αφορά όποιον γνωρίζει σχετικά

ευχαριστώ
e-HAF Admin
Doperman

Δημοσίευση από Doperman »

Αυτο που θα σου πω ειναι πως ειτε καβαλας παπακι ειτε καβαλας κανα 1000, το κεφαλι ειναι κεφαλι, και ειμαι της αποψης πως σε αυτο τον τομεα δεν πρεπει να υπολογισεις τα χρηματα. Φυσικα σου προτεινω Arai, αλλα υπαρχουν εξισου αλλα καλα. Μεχρι τι ποσο θα δωσεις???
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Αν και δεν ξέρω από μοτο συμφωνώ απόλυτα με αυτό.
Doperman έγραψε:Αυτο που θα σου πω ειναι πως ειτε καβαλας παπακι ειτε καβαλας κανα 1000, το κεφαλι ειναι κεφαλι, και ειμαι της αποψης πως σε αυτο τον τομεα δεν πρεπει να υπολογισεις τα χρηματα.
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

kongrigo έγραψε:Αν και δεν ξέρω από μοτο συμφωνώ απόλυτα με αυτό.
βασικά το ΥΓ. το έγραψα για εσένα

λες και το ήξερα πως θα απάνταγες

θες να σου πάρω και εσένα ένα κράνος ; θα σου χρειαστεί

:hammer3pp:
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Doperman έγραψε:Αυτο που θα σου πω ειναι πως ειτε καβαλας παπακι ειτε καβαλας κανα 1000, το κεφαλι ειναι κεφαλι, και ειμαι της αποψης πως σε αυτο τον τομεα δεν πρεπει να υπολογισεις τα χρηματα. Φυσικα σου προτεινω Arai, αλλα υπαρχουν εξισου αλλα καλα. Μεχρι τι ποσο θα δωσεις???
:arrow: 150€
e-HAF Admin
Doperman

Για τα λεφτα που διαθετεις, μια καλη αγορα θα ειναι της UVEX. Αν εχεις χρονο περνα απο ενα μαγαζι να δεις.
Doperman

http://www.motomarket.gr/pindex.php?&fi ... xml&id=478

http://www.motomarket.gr/pindex.php?&fi ... xml&id=477

Δες αυτα για αρχη..ειναι στο οριο που βαζεις :wink:
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

Προσωπική άποψη:

Έχω "καταστρέψει" μέχρι τώρα 2 κρανάκια της ARAI.
Συνολικό κόστος 1120€ (χωρίς το 3ο που πήρα πρόσφατα).

Και οι 2 πτώσεις ήταν πολύ γερές, μάζευα 10άδες μέτρα με τούμπες και σύρσιμο.

Δεν έπαθα ούτε καν διάσειση.

Το κράνος φίλε Anzac είναι το πολυτιμότερο εξάρτημα που παίρνεις σαν οδηγός μοτοσυκλέτας.
Αξίζει όσο το κεφάλι σου.
Το κοστολογείς 150€;;

Προσωπικά μου φαίνονται λίγα.

Αν θες πρόταση μπορώ να σου κάνω.
Aλλά σαφώς ακριβότερη (αντίστοιχη με το κεφάλι σου ;-))

-=Manwlo=-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Manwlo την 29 Ιαν 2008, 11:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Anzac έγραψε:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
kypselos

Δημοσίευση από kypselos »

Anzac έγραψε:

Αν κανετε υπομονη μεχρι το καλοκαιρι,σας στελνω ενα πεπονακι Ακρωτηριου να το κοψετε στα δυο.Αφου φαγωθει μενει και το κρανακι.
Ετσι κι αλλιως ειναι λιγοτερα απο 150Ε και σου μενει και η δροσια. :lol: :lol:
Icarus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Icarus »

Φόρα την κάσκα που έχεις. Δεν θυμάσαι αυτή στην ταινία της ΕΤ-3. Στη μηχανή φόραγε την κάσκα πτήσης…

Έλα τέλος το off-topic…
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Manwlo έγραψε:Αξίζει όσο το κεφάλι σου.
Το κοστολογείς 150€;;
ε τότε με το σκεπτικό αυτό, ας πάρω κανένα καταναλωτικό , και να αρχίσω να ντύνομαι σαν αστακός

:oops:
e-HAF Admin
RunnerBaylisstic

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

Τιμο, για δες εαν εχει ακομα ο Τζωρτζοπουλος κρανη FM σε προσφορα, ειναι Ιταλικα, και πληρουν τις αυστηροτερες προδιαγραφες ασφαλειας...

ειχαν περασει 2 FM απο τα χερια μου παλιοτερα, μαλιστα ειχα μια πτωση απο τρακαρισμα με 100χλμ και αεροπλανικη τουμπα μερικα μετρα ψηλα και μακρια, και την εβγαλα χωρις κανενα προβλημα... στα λεφτα αυτα εχουν αρκετα μεγαλα στανταρ ασφαλειας, απο τα καλυτερα, και ευτυχως ειναι ελαφρια απο βαρος στην πραξη...

απο θεμα ασφαλειας ειναι ενταξει, πιθανον δεν φτανει τοσο το επιπεδο ενος κρανος των 500 ευρω, αν και εχω δει δοκιμες με FM να ανταπεξερχονται οπως πολυ ακριβοτερα κρανη, αυτο που δεν φτανει σιγουρα ενα φθηνο κρανος το επιπεδο ενος ακριβου (και αυτο παιζεται σε μερικα μοντελα) ειναι και η συνολικη ποιοτητα κατασκευης σε βαθος χρονους, δηλαδη εσωτερικα μαξιλαρακια, αεραγωγοι κλπ....

εαν τελικα παρεις σχετικα φθηνο κρανος, σε αυτες τις τιμες δηλαδη, παρτο οσο πιο σφιχτο γινεται οταν το φορας, γιατι θα "ανοιξει" απο τα μαξιλαρακια που θα "κατσουν" με την παροδο του χρονου αρκετα...

anyway για κοιτα σε Tzortzo τα FM στις σειρες, τα εδω δει να τα φορανε και ερασιτεχνες αγωνιζομενοι κλπ...

FM T-RAD
FM RADICAL

ειναι κρανη των 210-250 ευρω, σε προσφορα 110-130 ευρω...

http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/new ... php?cat=85

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Αν και δεν οδηγώ μηχανή, άποψή μου είναι πως ότι φοράς στο κεφάλι σου και στα πόδια σου πρέπει να είναι κορυφή. Δεν με πειράζει να φοράω τρύπιο βρακί, που λέει ο λόγος, αλλά για το κράνος μου (αναρρίχησης), τα γυαλιά παπούτσια κλπ θα δώσω το κάτι παραπάνω.
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

RunnerBaylisstic έγραψε:Τιμο, για δες εαν εχει ακομα ο Τζωρτζοπουλος κρανη FM σε προσφορα, ειναι Ιταλικα, και πληρουν τις αυστηροτερες προδιαγραφες ασφαλειας...

ειχαν περασει 2 FM απο τα χερια μου παλιοτερα, μαλιστα ειχα μια πτωση απο τρακαρισμα με 100χλμ και αεροπλανικη τουμπα μερικα μετρα ψηλα και μακρια, και την εβγαλα χωρις κανενα προβλημα... στα λεφτα αυτα εχουν αρκετα μεγαλα στανταρ ασφαλειας, απο τα καλυτερα, και ευτυχως ειναι ελαφρια απο βαρος στην πραξη...

απο θεμα ασφαλειας ειναι ενταξει, πιθανον δεν φτανει τοσο το επιπεδο ενος κρανος των 500 ευρω, αν και εχω δει δοκιμες με FM να ανταπεξερχονται οπως πολυ ακριβοτερα κρανη, αυτο που δεν φτανει σιγουρα ενα φθηνο κρανος το επιπεδο ενος ακριβου (και αυτο παιζεται σε μερικα μοντελα) ειναι και η συνολικη ποιοτητα κατασκευης σε βαθος χρονους, δηλαδη εσωτερικα μαξιλαρακια, αεραγωγοι κλπ....

εαν τελικα παρεις σχετικα φθηνο κρανος, σε αυτες τις τιμες δηλαδη, παρτο οσο πιο σφιχτο γινεται οταν το φορας, γιατι θα "ανοιξει" απο τα μαξιλαρακια που θα "κατσουν" με την παροδο του χρονου αρκετα...

anyway για κοιτα σε Tzortzo τα FM στις σειρες, τα εδω δει να τα φορανε και ερασιτεχνες αγωνιζομενοι κλπ...

FM T-RAD
FM RADICAL

ειναι κρανη των 210-250 ευρω, σε προσφορα 110-130 ευρω...

http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/new ... php?cat=85

Εικόνα
Εικόνα
Καλή επιλογή για μέσους χρήστες φίλε Runner, συμφωνώ.
Anzac έγραψε:
Manwlo έγραψε:Αξίζει όσο το κεφάλι σου.
Το κοστολογείς 150€;;
ε τότε με το σκεπτικό αυτό, ας πάρω κανένα καταναλωτικό , και να αρχίσω να ντύνομαι σαν αστακός

:oops:
Οι χρήστες μηχανών παίζουμε με την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα.
Κάθε εμπόδιο στον δρόμο από ένα πεζοδρόμιο ή κολωνάκι μέχρι ένας στιγμιαία απρόσεκτος οδηγός, σημαίνει από τον τραυματισμό μας, μέχρι την παράλυση ή τον θάνατό μας.
Μια φορά θα σου τύχει φίλε Anzac.
Μια μόνο αρκεί.
Προσωπικά όταν μου έτυχε, φορώντας μπουφάν μηχανής (480€), κράνος (670€) και επιγονατίδες (70€) και ασφαλώς μακριά ρούχα (αν και καλοκάιρι) κατέληξα με σπασμένο αγκώνα και 3 μήνες θεραπείες (και ένα αμελητέο "κουσούρι").
Χωρίς επιγονατίδες θα είχα σπάσει και τα 2 μου γόνατα (η μια επιγονατίδα έσπασε και η άλλη είχε ΚΑΕΙ κρατώντας ίνες από το τζην από τις οποίες την σήκωνα και την ανέμιζα.
Χωρίς μπουφάν θα τα είχα σπάσει όλα και ασφαλώς θα τα είχα γδάρει κιόλας.
Χωρίς κράνος, θα είχε ο αδερφός μου μαυροφορεμένη μάνα.

Αστακός αλλά ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Η άλλη ήταν σε πίστα άρα ντυμένος κατάλληλα και σε πιο ασφαλές περιβάλον.

Δικό σου σώμα, κεφάλι και ζωή είναι φίλε μου ;-)

-=Manwlo=-
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....
Απάντηση