Νέο Σκάνδαλο στον .... αέρα

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Νέο Σκάνδαλο στον .... αέρα

Δημοσίευση από Anzac »

Δεν ξέρω αν είδατε ειδήσεις εχτές (όσοι προλάβατε και όσοι είχατε ρεύμα-γαρ) αλλά βγήκε νέο σκάνδαλο στην φόρα.

Αυτή την φορά με τον Ακριβό Τσολάκη, ναι με τον Πρόεδρο διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Λένε τώρα πως ο εν λόγω κύριος τα πήρε χοντράαααααααα , στην περίπτωση του ατυχήματος του Ήλιος

Ρε για δες πως ξεφυτρώνουν τα σκάνδαλα σε αυτόν τον τόπο.

Ρε για δες πόσο έντεχνα τα παρουσιάζουν και ξαφνικά ξεχνάμε όλα τα βιοποριστικά μας προβλήματα για να ασχολούμαστε με δαύτους , για το πόσα πήραν απο πού τα πήραν και γιατί δεν έδωσαν και σε εμάς.....
e-HAF Admin
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Ελπίζω να μην είναι αλήθεια γιατί και από τον Τσολάκη δεν το περίμενα...
Επιτέλους κάποιος αδιάφθορος εδώ στην Ελλάδα υπάρχει?
Εικόνα
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Άκρως ενδαφέρον....γνωρίζουμε λεπτομέρειες;
Για πιο λόγο ακριβώς τα πήρε;Για να πεί τι;΄Οποιος γνωρίζει ας δώσει
καμιά πληροφορία παραπάνω
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
killerwing

Δημοσίευση από killerwing »

Αν δεις το συμπερασμα που συνενταξε ο τσολακης ειναι μια χαρτουρα. Στην οποια ο ιδιος νομιζω οτι δεν εχει καταλαβει πως εγινε το ατυχημα.... Αναφερεται οτι δεν λειτουργησε το συστημα συμπιεσης.

Εχω να ρωτησω και να μου λυσει μια απορια οταν υπαρχει προβλημα στο αεροσκαφος (απ οσο γνωριζω) υπαρχουν τα κοκκινα λαμπακια, οι κορνες, τα οργανα πιεσεως κλπ. Τυφλοι και κουφοι ηλιθιοι ηταν οι χεριστες οταν αυτα χτυπουσαν? Η πηγαν να πεσουν για υπνο για καμια ωρα?

Στην ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα οποια δεν ξερει να ερευνα σωστα ή δεν θελουμε και να μαθουμε να ερευνουμε σωστα. Σε ολους τους τομεις ξεκινουν οι ερευνες για δυο τρια χρονια (για να ξεχαστει το συμβαν), εξεταστικες επιτροπες, ΕΔΕ και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι κανενας δεν φταιει, ο θεος το εκανε και μονο Αυτος φταει και το ριχνουμε στο αρχειο.
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Εγώ "τυγχάνει" να ξέρω οτι ο Κύριος Τσολάκης είναι άνθρωπος με Ηθος. Αν κάποιος έχει σοβαρές αποδείξεις περί του αντιθέτου ας τις παρουσιάσει στους επίσημους φορείς και τότε βλέπουμε, αλλιώς τουμπεκί το κάθε κανάλι και ο κάθε δημοσιογραφίσκος που πήρε ένα μικρόφωνο ένα μπλοκάκι και ένα στυλό Bic και νομίζει οτι μπορεί να λέει οτι θέλει για να ακουστεί. 8)
Εικόνα
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

πριν βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα η διερευνητική επιτροπή κέρδισε διεθνή διάκριση για αυτό το πόρισμα... και τώρα δε ξέρουν τι τους γίνεται;;;
Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

killerwing έγραψε: Αν δεις το συμπερασμα που συνενταξε ο τσολακης ειναι μια χαρτουρα. Στην οποια ο ιδιος νομιζω οτι δεν εχει καταλαβει πως εγινε το ατυχημα.... Αναφερεται οτι δεν λειτουργησε το συστημα συμπιεσης.
Περίεργο, εγώ που το διάβασα μια χαρά τα κατάλαβα όλα.. Και όλα αυτά τα "πορίσματα" "χαρτούρες" είναι, συνήθως και πάνω απο 500 σελίδες.. :roll:

killerwing έγραψε: Εχω να ρωτησω και να μου λυσει μια απορια οταν υπαρχει προβλημα στο αεροσκαφος (απ οσο γνωριζω) υπαρχουν τα κοκκινα λαμπακια, οι κορνες, τα οργανα πιεσεως κλπ. Τυφλοι και κουφοι ηλιθιοι ηταν οι χεριστες οταν αυτα χτυπουσαν? Η πηγαν να πεσουν για υπνο για καμια ωρα?
Διάβασε το τελευταίο τεύχος της Πτήσης για να πάρεις μια μικρή μόνο ιδέα περί αεροπορικών ατυχημάτων και για ποιούς λόγους και πόσο χαζούς γίνονται. Είναι πολύ απλό για εμάς που τα συζητάμε εδώ στην καρέκλα μας και με την άνεση χρόνου που έχουμε να καταλάβουμε τί έγινε σε ενα cockpit μέσα σε τόση πίεση και σε μερικά συνήθως δευτερόλεπτα. :roll:

killerwing έγραψε: Στην ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα οποια δεν ξερει να ερευνα σωστα ή δεν θελουμε και να μαθουμε να ερευνουμε σωστα. Σε ολους τους τομεις ξεκινουν οι ερευνες για δυο τρια χρονια (για να ξεχαστει το συμβαν), εξεταστικες επιτροπες, ΕΔΕ και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι κανενας δεν φταιει, ο θεος το εκανε και μονο Αυτος φταει και το ριχνουμε στο αρχειο.
Το σύστημα πάει ιεραρχικά. Να είσαι σίγουρος οτι η βάση κάνει τη δουλειά της τέλεια, βρίσκει τα πάντα σε ένα ατύχημα. Όσο ανεβαίνει η πληροφορία διεστρεβλώνεται, αναλόγος συνθηκών και συμφερόντων πάντα. Δυστυχώς έτσι γίνεται παντού, όχι μόνο στο Ελλαδα. :oops:
Εικόνα
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

killerwing έγραψε:Αν δεις το συμπερασμα που συνενταξε ο τσολακης ειναι μια χαρτουρα. Στην οποια ο ιδιος νομιζω οτι δεν εχει καταλαβει πως εγινε το ατυχημα.... Αναφερεται οτι δεν λειτουργησε το συστημα συμπιεσης.

Εχω να ρωτησω και να μου λυσει μια απορια οταν υπαρχει προβλημα στο αεροσκαφος (απ οσο γνωριζω) υπαρχουν τα κοκκινα λαμπακια, οι κορνες, τα οργανα πιεσεως κλπ. Τυφλοι και κουφοι ηλιθιοι ηταν οι χεριστες οταν αυτα χτυπουσαν? Η πηγαν να πεσουν για υπνο για καμια ωρα?

Στην ελλαδα ειναι η μοναδικη χωρα οποια δεν ξερει να ερευνα σωστα ή δεν θελουμε και να μαθουμε να ερευνουμε σωστα. Σε ολους τους τομεις ξεκινουν οι ερευνες για δυο τρια χρονια (για να ξεχαστει το συμβαν), εξεταστικες επιτροπες, ΕΔΕ και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι κανενας δεν φταιει, ο θεος το εκανε και μονο Αυτος φταει και το ριχνουμε στο αρχειο.
Τα πορίσματα κάνουν διαπιστώσεις ΜΟΝΟ σε περίπτωση που κάτι είναι οφθαλμοφανές. Δεν βγάζουν ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα από ενδείξεις αλλά ακόμα και αποδείξεις.

Παράδειγμα: Ο διακόπτης Χ βρέθηκε σε θέση normal αντί για auto. Στα εγχειρίδια αναγράφεται έλεγχος του συστήματος 3 φορές.
Ακόμα και αν γραφτεί κάτι για το ότι το πλήρωμα δεν έκανε αυτό που έπρεπε θα γραφτεί στην μορφή "φαίνεται ότι το πλήρωμα..." και όχι "το πλήρωμα δεν έκανε αυτό και εκείνο".
Ορθά κοφτά γράφονται ΜΟΝΟ τα αποδεδειγμένα και τίποτα παραπάνω.
Όλα τα άλλα έχουν εκδοχές πιθανές και πιο πιθανές.

Απο κει και πέρα, υπάρχουν πάρα πολλά πορίσματα τα οποία δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν ασφαλές συμπέρασμα για το τι έγινε, πως έγινε και ΓΙΑΤΙ έγινε.

Τα σφάλματα φίλε killerwing είναι ανθρώπινα και γίνονται εύκολα από έμπειρους. Πόσοι έμπειροι οδηγοί δεν είδαν μηχανές που ερχόντουσαν και προκάλεσαν ατύχημα? Είμαστε και εμείς απο αυτούς η όχι?
Το τυφλοί κουφοί κλπ που γράφεις είναι ασέβεια για τους νεκρούς ότι λάθος και αν έκαναν.

Για τον Τσολάκη, απλά ΔΕΝ το πιστεύω, μιας και το πόρισμα προτείνει αλλαγές (όπως το διάβασα δεν αναγράφεται ως επίρρηψη ευθυνών) ΠΑΝΤΟΥ (ΥΠΑ, ΥΠΑ Λευκωσίας, πλήρωμα, εταιρεία (Helios), και κατασκευάστρια (Boeing)) χωρίς "κενά" πέραν αυτών που δεν μπορούσαν επαναλαμβάνω να διαπιστωθούν (πχ πως επεβίωσε ο φροντιστής)

Καλό είναι πριν μιλήσουμε να έχουμε μια καλή εικόνα γι αυτό που θα κατηγορήσουμε.
Μια μελέτη πολλών πορισμάτων ατυχημάτων αλλά και συμβάνων και μια μελέτη του πορίσματος (όποιος το θέλει το έχω σε .pdf) μπορεί να σας αλλάξει γνώμη.

-=Manwlo=-
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Καταχρήν για να διαλευκάνουμε λιγάκι για τί πράγμα μιλάμε, δεν μιλάμε για έναν δημοσιογράφο ο οποίος δεν είχε τι να κάνει και είπε να θίξει την υπόληψη του κου Τσολάκη, μιλάμε για επιστολή που στάλθηκε σε αρμόδιο Υπουργείο και με βάση αυτήν την επιστολή ήρθε και το θέμα στις ειδήσεις.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το κανάλι με τον αποστολέα της επιστολής, ο ίδιος αρνήθηκε να πεί οποιαδήποτε άλλη πληροφορία περαν των όσων γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι απο το περιεχόμενο της επιστολής που διέρευσε.....
e-HAF Admin
Diver

Δημοσίευση από Diver »

Χμ

Το αλλο με τον Τοτο το ακουσες,

μπανανιες φυτρωσαν στο Βαρδαρη και στην Ομονεια!

Αυτοσαρκαζωμαι προφανως, γιατι για να μας αποπροσανατολυσουν απο τη καυτη πατατα της καθημερινης παλης για επιβιωση, ετσι ειναι και κυριολεκτω, πρεπει να αναμενουμε πολλα ακομα να ακουσουμε.

Τι περιμενεις απλα δεστους, στρουμπουλους και χωρις ιχνος αγχους και θα καταλαβεις πολλα, σ'εμενα το λεω γαρ...

Αν και τις τελευταιες ημερες εχουν εξαφανιστει παρα πολλοι απο τα παραθυρα, που να πηγαν αραγε??? Οεο...
Diver
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

λες να πήγαν στις συγκεντώσεις για τα Σκόπια ;
e-HAF Admin
Diver

Δημοσίευση από Diver »

Anzac έγραψε:λες να πήγαν στις συγκεντώσεις για τα Σκόπια ;
Ε

τωρα με εκανες :arrow: χαλί :D
Diver
Εικόνα
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

Λειπουν γιατι αυτη τη περιοδο ειναι η καλυτερη τους...ειναι μεσα στο ιδιο το ποιον τους...οι καρναβαλοι...
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
killerwing

Δημοσίευση από killerwing »

Καλησπερα σας, επειδη θα ηθελα να ασχοληθω με το χωρο της αεροποριας. Στο ελευθερο μου χρονο διαβαζω και μελετω συγγραμματα ιπταμενων δοκιμαστων πτησεων απο μια εταιρεια οποια εχει μονο ενα σοβαρο ατυχημα εδαφους μερικη καταστροφη του 777. Η εταιρεια δεν περιμενε την ΥΠΑ να ερθει και να βγαζει συμπερασματα πως εγινε το ατυχημα, αλλα πηρε τους δικους τις και εβαλε να ερευνησουν το συμβαν.

Δεν εχω κακοβουλο σκοπο να κρινω τον κ. Τσολακη αλλα δεν μπορει η οικογενεια μιας φιλη μου να περιμενει ακομη αν και ποτε θα αρχισει ο δικαστικος αγωνας. Περασαν 2,5 χρονια και ακομη πονανε. Εχουν πληρωσει τοσα λεφτα για πιστοποιησεις DNA, μεταφορες 6 ατομων απο αθηνα στην λαρνακα. Και ολα αυτα επειδη το πορισμα αργησε να βγει, περιμεναν τον αγιο φανουριο ωστε να τους βοηθησει, ωστοσο στα ποιο κρισιμα σημεια δεν υποδεικνυουν ξεκαθαρα τον υπαιτειο σε αυτο το συμβαν.

Δεν δειχνει τον υπαιτειο μονο και μονο να μην μπλεξει η ιδια εταιρεια, ασφαλιστικες εταιρειες που θα πρεπει να αποζημιωσουν τις οικογενειες (min 25000 ευρω για καθε κεφαλι ), το ελληνικο κρατος, για την μολυνση του περιβαλλοντος (πυρκαγια, τοξικα αερια και υγρα), την ΥΠΑ της ελλαδος, τα νοσοκομεια που εκαναν τις πιστοποιησεις DNA, και στο τελος τα χρεωσαν στις οικογενειες. Οταν φταινε ολοι, δηλαδη κανενας, (Hellios, Boeing,ΥΠΑ, GR and CY ATC).

Και για την Αιγαιου δινουν πιστοποιησεις και βραβεια αλλα πρεπει να ρωτησεται ποιος τα δινει? (δεν θελω την ονομασια αλλα ποιος ειναι το αφεντικο συνεργατης κλπ).

Εμενα παντοτε μου λενε οταν πιασεις το yoke και ξεκολλησεις απο το εδαφος, οτι και να γινει φταις, ουτε ο μηχανικος φταιει, ουτε η cessna, ουτε η εταιρεια, οι ευθυνες στον κυβερνητη.

Δεν ξερω πως γινεται το check list στην ΠΑ αλλα θελω να σου ενημερωσω οτι στην πολιτικη αεροπορια πριν την πτηση σου δινουν σε χαρτι απο το dot printer ολες της ενεργειες που πρεπει κανεις στο check list και θα της καταγραψεις και στο τελο θα τις παραδωσεις μετα την πτηση. Ακομη η καθε πτηση καταγραφεται και αναλυεται απο τον αρχικυβερνητη της εταιρειας και τον αρχιμηχανικο οποια σημειωνουν το επιπεδο ασφαλειας κλπ.

Δεν μπορω να πιστεψω οτι βαριοντουσαν να αφιερωσουν 10 λεπτα γι αυτο.Καλα ο cpt βαριοταν και ο FO βαριοταν, μηπως παιξανε και ξυλο στο deck, οπως ειχαν πει και τα καναλια?

Το 777 επεσε στην αγγλια, εβγαλαν το πορισμα μεσα σε 2 εβδομαδες.
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

killerwing έγραψε: Εμενα παντοτε μου λενε οταν πιασεις το yoke και ξεκολλησεις απο το εδαφος, οτι και να γινει φταις, ουτε ο μηχανικος φταιει, ουτε η cessna, ουτε η εταιρεια, οι ευθυνες στον κυβερνητη.

Δεν έχω χρόνο να αναφερθώ στα υπόλοιπα τώρα, ειδικότερα αφού δίνεις μόνο γενικές απαντήσεις και όχι κάτι ποιό συγκεκριμένο, να σταθώ μόνο στο παραπάνω..

Ασχολούμε με τα του αθλήματος πάνω απο 20 χρόνια της ζωής μου, αυτό που αναφέρεις εδώ το ακούω/βλέπω/διαβάζω/συζητάω κτλ 1η φορά εως τώρα!!! Δηλαδή ούτε ενας μηχανικός μπορεί να φταίει αν πχ στο 777 σου, σου έχει αφήσει καλυμένες με ταινία τις static pressure ports μετά απο βαφή, ούτε η κατασκευάστρια που δεν κατάφερε να προβλέψει την μια απρόβλεπτη κατάσταση σε ένα σύστημα του αφους σου ούτε η εταιρία που πετάς που δεν σε ενημέρωσε για τα τελευταία notams σε μια περιοχή που θα πετάξεις ούτε ο πύργος που σου έδωσε clearence for take off και απο την άλλη μεριά σου έρχεται ενα 747...

Σε όλα τα παραπάνω έχει γίνει δυστύχημα με τον χειριστή να δουλεύει το yoke και να μην έχει καμία ευθύνη για το τι έγινε..

Θα ήταν πολύ διαφωτιστηκό να μιλήσεις λίγο πιό αναλυτικά για όλα αυτά, όπως και να αναφέρεις ποιοί ακριβώς "σου λένε" τέτοια πράγματα.. :roll: :?: :?
Εικόνα
Απάντηση