Ψάχνοντας το θέμα, νομίζω ότι τώρα πια μπορεί κάποιος να γίνει ιπτάμενος, ακόμα και μετά από επέμβαση Laser. Μάλιστα η Ελληνική Αεροπορία αναλαμβάνει να κάνει επεμβάσεις για την όραση μετα την είσοδο κάποιου στην Ικάρων!
Τουλάχιστον, έτσι ξέρω...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kostis την 05 Νοέμ 2008, 15:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostis έγραψε:Ψάχνοντας το θέμα, νομίζω ότι τώρα πια μπορεί κάποιος να γίνει ιπτάμενος, ακόμα και μετά από επέμβαση Leiser. Μάλιστα η Ελληνική Αεροπορία αναλαμβάνει να κάνει επεμβάσεις για την όραση μετα την είσοδο κάποιου στην Ικάρων!
Τουλάχιστον, έτσι ξέρω...
Αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό.Μπορείς να το επιβεβαιώσεις?Κάποιο λινκ ίσως?
Kostis έγραψε:Για την ώρα δεν έχω βρει κάτι σχετικό, αλλά το έχω ακούσει από άνθρωπο γνωστό μου, ο οποίος είναι ιπτάμενος. Αν βρω όμως κάτι σχετικό θα το ποστάρω.
same, αυτό έχω ακούσει από 2 ιπταμένους και από έναν τεχνικό...
Επαναφέρω το thread μιας και πέρασα τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψήφιων ιπταμένων προ λίγων ημερών.
Εγώ αυτό που κατάλαβα από αυτά που αντίκρυσα στο ΓΝΑ (για δεύτερη χρονιά) είναι πως τους ενδιαφέρει να μην υπάρχει ίχνος μυωπίας. Διορθώστε με αν έχω λάθος αλλά ενώ ο αστιγματισμός είναι κάτι το σταθερό, η μυωπία πολλές φορές μεταβάλλεται εώς κάποια ηλικία.
Τους ενδιαφέρει δηλαδή να μην υπάρχει προδιάθεση για μυωπία ενώ κάποιος μπορεί να είναι ικανός ιπτάμενος με 0.25 ή και με 0.50 βαθμούς.
Γενικά θέλουν οι υποψήφιοι να μπαίνουν με 0 μυωπία ώστε να έχουν ένα μικρό περιθώριο αναπτυξής της μέχρι αυτή να σταθεροποιηθεί.
Τα παραπάνω έπειτα απο συζήτηση και με γιατρό του ΓΝΑ.