Εγώ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ ΧΡ.manik έγραψε:Όσοι είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν.
Τα sVista κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο λειτουργικό από τα XP αν ξέρεις να τα δουλέψεις.
Οι πιο πολλοί όμως δεν ξέρουν να τα δουλέψουν δυστυχώς.
Είναι ναι μεν πιο βαριά αλλά αυτό έγινε για να γίνουν αναβαθμίσεις κ.λ.π.. Γνωστές ιστορίες.....
Tα ποιο πολλά προβλήματα που είδα εγώ από την εισαγωγή τους σε χρήση ήταν η εγκατάσταση ασύμβατων προγραμμάτων από πελάτες όπως π.χ. το Alcohol 120% με συνέπεια να θέλουν restore ή format στην χειρότερη, αλλά έχουν φοβερά εργαλεία για να γλυτώνεις το format.
Ένα άλλο καλό με το SP1 είναι ότι σε αλλαγή motherboard τώρα πια δεν χρειάζεται να κάνεις format για να δουλέψει το σύστημα ξανά όπως ήταν με τα XP. Πολύ σημαντικό αυτό για όποιον δουλεύει ως τεχνικός Η/Υ.
Είναι και το γραφικό περιβάλλον που σε εμπνέει.
Έτσι ήταν και με τα XP. Κανείς δεν γυρνούσε στα 98 λόγω καλύτερου γραφικού περιβάλλοντος κ.λ.π.
Γενικώς εγώ βλέπω ότι η υποστήριξή τους ήταν πιο γρήγορη από ότι των ΧP όταν πρωτοβγήκαν.
Θα σου επιστήσω την προσοχή στο ότι μέσα στους παράγοντες που κάνουν ένα λειτουργικό σύστημα λειτουργικό είναι και το να μην κατατρώει τους πόρους του υπολογιστή. Τα Vista το κάνουν αυτό και με το παραπάνω.
Και ένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι καλύτερο επειδή βλέπουμε πιο ωραία εικονίδια και χαιρόμαστε. Για μένα τα 98 SE είναι καλύτερα των ΧΡ χωρίς SP1, επειδή δουλεύουν πιο απρόσκοπτα και χωρίς να θες επεξεργαστή πάνω από 1 GHz. Πάντως έχω δοκιμάσει τα ΧΡ και σε υπολογιστή στα 733 MHz και δούλευαν χωρίς πρόβλημα. Για τα Vista θες διπύρηνο μόνο και μόνο για να ΔΟΥΛΕΨΕΙ το σύστημα. Εξέλιξη, ε;
Επίσης να αναφέρω ότι έχω αλλάξει motherboard (όπως έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα εκτός από επεξεργαστή) και το σύστημα συνέχισε να δουλεύει κανονικά. Ούτε format ήθελε ούτε τίποτα. Δεν ξέρω αν τα Vista θέλουν ακόμα λιγότερο format
Τα Vista θα βελτιωθούν μεν, αφού και για τα πρώτα ΧΡ το 2002 λέγαμε "φέρτε μου πίσω τα 98", αλλά ούτως ή άλλως δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω* σε σχέση με τα ΧΡ, και ακόμα χειρότερα είναι μια αρπαχτή της Micro$oft για να βγάλει λεφτά. Του χρόνου τέτοια εποχή πιθανόν θα έχουμε Vienna, στα οποία πάει και η δουλειά των προγραμματιστών τόσα χρόνια από το 2002. Τότε θα έρθει η πραγματική εξέλιξη.
Εν τέλει, θέλετε όμορφα παραθυράκια; Βάλτε Linux να δείτε ΚΑΙ λειτουργικό που δουλεύει ΣΩΣΤΑ - και χωρίς να θέλει CRAY - ΚΑΙ παράθυρα που ελαχιστοποιούνται τρισδιάστατα και με ποιο πολλά εφέ! (αφού γουστάρετε τόσο τα Svista για αυτό τους το χαρακτηριστικό)
*Μην προβάλλει κάποιος το επιχείρημα της υποστήριξης DirectX 10, γιατί αυτό είναι καθαρά κόλπο μάρκετινγκ. Μια χαρά θα τα υποστήριζαν και τα ΧΡ, αν το ήθελε η micro$oft. Το νέο API έχει ένα σωρό προβλήματα μειώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις, με μόνο όφελος έναντι του DX9 κάποιες παραπάνω λεπτομέρειες στα εφέ καιρού, στις υφές τύπου γούνα, ζούγκλα, χιονισμένο βουνό, θάλασσα και κάποια άλλα. Αλλά οι διαφορές δεν είναι μεγάλες.