Κλείσιμο των Bit Torrent Clients?

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Oiwnos

Κλείσιμο των Bit Torrent Clients?

Δημοσίευση από Oiwnos »

Πρίν μερικούς μήνες, είχα ακούσει πως επρόκειτο να ξεκινήσει μια διαδικασία κλεισίματος όλων των μηχανών εξυπηρέτησης των bit torrent clients.
Όπως ήταν φυσικό, σκέφτηκα πως θα ήταν και αυτό μία από τις πολλές κινδυνολογίες που διαδίδουν διάφοροι κατά καιρούς.
Σήμερα όμως διάβασα αυτό το άρθρο, το οποίο απ' ό,τι φαίνεται μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει το παραπάνο ενδεχόμενο.

¨ Λος Αντζελες

Μια μεγάλη νίκη για τα στούντιο του Χόλιγουντ: Δικαστήριο στην Καλιφόρνια αναγκάζει το δικτυακό τόπο TorrentSpy να καταβάλει αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων για παραβίαση του copyright χιλιάδων ταινιών και εκπομπών.

Το TorrentSpy, που έκλεισε τον Μάρτιο έπειτα από μια διετία δικαστικών περιπετειών, προσέφερε μια μηχανή αναζήτησης μέσω της οποίας οι χρήστες εντόπιζαν και κατέβαζαν αρχεία, συνήθως πειρατικά αντίγραφα ταινιών.

Επρόκειτο για μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές για το σύστημα BitTorrent, το οποίο χρησιμοποιείται και σε άλλες υπηρεσίες. H πιο επιτυχημένη από τις μηχανές BitTorrent παραμένει το σουηδικό PirateBay, το οποίο επίσης κάθεται στο εδώλιο.

«Η πτώση του TorrentSpy είναι μια ξεκάθαρη νίκη για τα στούντιο και καταδεικνύει ότι τέτοιοι πειρατικοί δικτυακοί τόποι δεν μπορούν να λειτουργούν» δήλωσε μετά τη δικαστική απόφαση ο Νταν Γκλίκμαν, διευθύνων σύμβουλος της Κινηματογραφικής Ένωσης Αμερικής (MPAA).

Όπως αναφέρει το CNet.com, o δικαστής επιδίκασε στους ενάγοντες αποζημίωση 30.000 δολαρίων για καθεμία από τις 3.699 ταινίες και εκπομπές που διακινήθηκαν στο σύστημα. Το σύνολο υπολογίζεται στα 110.970.000 δολάρια. :shock:

Το TorrentSpy μπορεί να ασκήσει έφεση, ωστόσο τα μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα που του επιβλήθηκαν απαγορεύουν κάθε παρόμοια δραστηριότητα.

Newsroom ΔΟΛ ¨

Λέτε τελικά να πετύχει η ολοκλήρωση μιας τέτοιας διαδικασίας και να κλείσουν τους clients :?: :?: :?: :(

Γνώμη μου πως όχι :!:

Υ.Γ.:Πηγή του άρθρου είναι το in.gr. :idea:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Oiwnos την 10 Μάιος 2008, 18:15, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ
Εικόνα
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Ένα κλείνει, δύο ανοίγουν.......... :twisted: :twisted:
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
STARSERIF
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από STARSERIF »

To να κατεβάσεις κάποια πράγματα, προγράμματα βιβλία κ.α που θα σε βοηθήσουν να ξεστραβώσεις τα γκαβά σου (ο οποιοσδήποτε εννοώ γενικώς), και να αναπληρώσεις κάποια κενά που δεν πλήρωσαν σχολείο η σχολές γιατί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές την έχουν δει δημόσιοι υπάλληλοι ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ με τα λεφτά που παίρνουν, και τα έχεις για ιδιωτική σου και μόνο χρήση, πάει καλά διότι η γνώση είναι ελεύθερη.....ναι καλά κάτι μας είπες τώρα :lol: :lol: ....Το να κατεβάσεις όμως ταινίες, ειδικά με τις τιμές των DVD(για Ελλάδα λέω πάντα) το θεωρώ ...σορρυ.....γυφτιά..Το ίδιο και για τα παιχνίδια.
8)
Εικόνα

Ο Τσοπανομοντελογδυτης
http://starserif.spaces.live.com/default.aspx
cosa

Δημοσίευση από cosa »

γύφτοι έιναι αυτοί που πουλάνε 50 euro τα pc games και άλλα τόσα τις ταινίες.Γιατί να τρώει ο Θωμάς ο Κρουζ με χρυσά κουτάλια? ΓΟΝΑΤΊΣΤΕ ΤΟΥΣ.
Να λουστούν με βενζίνη και να αυτοπυρποληθούν να δούμε πως καίγονται.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Νομίζω πως αυτή είναι μια "ακριβή" δικαιολογία.

Ακόμα και 10€ να μας πουλάγανε τις ταινίες τους, εμείς πάλι θα μπαίναμε στο internet και θα τις κατεβάζαμε.

ΓΙΑΤΙ ;

Αν κρίνω απο τον εαυτό μου θα έλεγα:

α. αφού έχω πληρώσει μια dsl σύνδεση κάποια χχ € και αφού την βρήκα , γιατί να μην την κατεβάσω ;

β. αφου την βρήκα σήμερα, γιατί να περιμένω να έρθει στην Ελλάδα αφού ακόμα δεν παίζεται πουθενά ;

γ. ευχαριστώ που την ρίπαρες και έβαλες και υπότιτλους, να' σε καλά

δ........

ε. η πειρατεία είναι πάντα πειρατεία και την γουστάρουν πολύ και με πολλές δικαιολογίες :idea:

Άραγε τα κυκλώματα που προμηθεύουν τις ταινίες πρίν αυτές καν βγούν στους κινηματογράφους ; Για αυτό τί έχετε να πείτε ; Ξέρετε εκείνες οι ταινίες που βγαίνει ένας τίτλος ανα τακτά διαστήματα και λέει πως είναι για Private Demonstration Only ...
e-HAF Admin
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Anzac έγραψε:Άραγε τα κυκλώματα που προμηθεύουν τις ταινίες πρίν αυτές καν βγούν στους κινηματογράφους ; Για αυτό τί έχετε να πείτε ; Ξέρετε εκείνες οι ταινίες που βγαίνει ένας τίτλος ανα τακτά διαστήματα και λέει πως είναι για Private Demonstration Only ...
αυτά είναι τα screeners τα οποία διανέμονται στους επιχειρηματίες, ενίοτε και σε κριτικούς, για να ξέρω εγώ που έχω έναν κινηματογράφο αν αξίζει η ταινία να τη βάλω στο μαγαζί μου ή οχι.Εκεί κάπου πρέπει να αναζητηθούν και οι ευθύνες.Σπανιότερες είναι οι περιπτώσεις που κάποιος τεχνικός έχει απλώσει το ξερό του και έχει καβατζώσει μια κόπια της ταινίας και την διαθέτει στο δίκτυο.
Τέλος υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπου κάποιος μπαίνει με camera σε avant premierre της ταινίας και την γράφει και μετά την κάνει release ,τα λεγόμενα "cam" αλλά πραγματικά είναι κρίμα να κατεβάσεις ταινία που ακούγονται τα γέλια των θεατών, μπορεί να παίζει κανένα κεφάλι μέσα, μπορεί να έχει κάνει λήψη απο πλαϊνή θέση και να είναι distorted και χίλια δυο άλλα.Κρίμα για τις γραμμές και για τα συστήματα μας να βλέπουμε τέτοιας χαμηλής ποιότητας videos.
Καλύτερα να τους ρίξουμε βενζίνη και να τους βάλουμε φωτιά να δουμε πως καίγονται.... :D

Η δικιά μου απορία είναι γιατί διώκονται τα torrent sites που στην τελική έχουν και ένα legal disclaimer που λέει οτι δεν έχουν ευθύνη για το υλικό που διαμοιράζει ο κάθε χρήστης, και δεν κοιτάνε να πιάσουν τα release groups που πλέον έχουν γιγαντωθεί και έχουν τεχνογνωσία παρόμοια με μεγάλες εταιρίες.
Προσωπικά έχω δεί παιχνίδι τελευταίας κυκλοφορίας starforce protected παρακαλώ το οποίο κατά την διάρκεια του installation εμφανίζει το logo του release group,το οποίο είναι ένα τρυπάνι που τρυπάει το εξώφυλο του παιχνιδιού με το εξής σχόλιο απο κάτω(σε ελεύθερη μετάφραση)
"Να μας συγχωρέσουν όσοι περίμεναν το παιχνίδι με αγωνία, αργήσαμε να το σπάσουμε γιατί κάθε βράδυ πίνουμε τόσο πολύ που δεν βλέπουμε μπροστά μας την άλλη μέρα.Τώρα που ξενερώσαμε όμως σας το παρουσιάζουμε με χαρά."και απο κάτω παραθέτει δηλώσεις διευθυντών της εταιρίας που δηλώνουν οτι "Χάρη στο starforce security αυτό το παιχνίδι είναι αδιαπέραστο κλπ"
Ας κοιτάξουν λοιπόν τις πολιτικές τους οι εταιρίες παιχνιδιών και ταινιών που είναι διάτρητες και ας μην τους φταίνε τα torrent sites .Aς μου πουλήσουν μέσω δικτύου την ταινία τους σε χαμηλό κόστος και γώ θα την πάρω απο αυτούς.
Αλλιώς δεν πειράζει, ας συνεχίσουν να πουλάνε τα cdακια της Βανδή 20 euro το τεμάχιο, και τις ταινίες με την Jolie και γώ θα συνεχίσω να πληρώνω το rapidshare γιατί προτιμώ να τα σκάω σε αυτούς παρά στις πολυεθνικές.
Και ας έρθει το φέντεραλ μπιουρό οβ ινβεστι-gay-σον να μου ζητήσει τα ρέστα.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

cosa έγραψε: Η δικιά μου απορία είναι γιατί διώκονται τα torrent sites που στην τελική έχουν και ένα legal disclaimer που λέει οτι δεν έχουν ευθύνη για το υλικό που διαμοιράζει ο κάθε χρήστης, και δεν κοιτάνε να πιάσουν τα release groups που πλέον έχουν γιγαντωθεί και έχουν τεχνογνωσία παρόμοια με μεγάλες εταιρίες.
Διερωτάσε ; Μα ποιός είναι ποιό εύκολο να πιάσουν ; Ποιός κάνει δημόσια μπάμ και ας μην έχει άμεση ευθύνη ;

Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό ; Τους Μαύρους με τα CD. Αφήνουμε τους Μαύρους να πουλάνε τα CD ακόμα και έξω απο την Βουλή στο Σύνταγμα, αλλά πιάνουμε τον Πολίτη όταν δούμε να το αγοράζει, γιατί είναι προϊόν κλεπταποδοχής!

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ

Τώρα που θα βρούν τα 100.000.000 $ οι torrentspy's είναι ένα ερώτημα.
Μάλλον θα δώσουν λιγότερα μετά απο συμβιβασμό αλλά και πάλι που θα τα βρούν μιας και το service ηταν Free ;
e-HAF Admin
kypselos

Δημοσίευση από kypselos »

ρε cosa ολο βενζινη και φωτια εισαι τωρα τελευταια.

με τρομαζεις :hot:
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

kypselos έγραψε:ρε cosa ολο βενζινη και φωτια εισαι τωρα τελευταια.

με τρομαζεις :hot:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Το ίδιο θα έλεγα!!! :lol: :lol: :lol: Πρόσεχε μη σου έρθει κάνα Κανα-τair..!! :lol: :lol:
Εικόνα
Απάντηση