http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=123835Όπως φαίνεται, για άλλη μια φορά η Microsoft δεν κατόρθωσε να διαθέσει ένα σωστό update. Όπως αναφέρουν κάτοχοι υπολογιστών με επεξεργαστές AMD, μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3 των Windows XP δεν είναι πια δυνατή η εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος, ούτε σε κανονική, ούτε σε ασφαλή λειτουργία, αλλά ούτε και σε κατάσταση επαναφοράς σωστών ρυθμίσεων εκκίνησης (last known good boot configuration).
Αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι μετά την εγκατάσταση του SP3, το λειτουργικό προσπαθεί να "φορτώσει" το Intel Power Management system (διαχείριση ενέργειας για επεξεργαστές Intel) σε επεξεργαστές AMD με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκκίνησή του. Προφανώς κάποιος από τους προγραμματιστές της εταιρείας ξέχασε να... προσθέσει την απαραίτητη λειτουργία που ελέγχει αν το σύστημα όντως διαθέτει ή όχι επεξεργαστή Intel (κάτι που γινόταν στο SP2 και προηγούμενες εκδόσεις), με αποτέλεσμα να γίνεται προσπάθεια φόρτωσης του συστήματος Intel Power Management σε οποιονδήποτε τύπο επεξεργαστή. Στην περίπτωση των AMD αυτό προκαλεί σοβαρό πρόβλημα μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3, που έχει σαν συνέπεια ο υπολογιστής να πραγματοποιεί συνεχόμενες επανεκκινήσεις πριν ακόμη φορτώσει το λειτουργικό σύστημα.
Η πρώτη επίσημη αναφορά του προβλήματος έγινε από χρήστη των Windows XP στο forum της Microsoft, ενώ σε σύντομο χρόνο χιλιάδες ακόμη χρήστες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα.
Παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που update της Microsoft προκαλεί προβλήματα (αντίθετα, το περίεργο θα ήταν να μην προκαλούσε), πρόκειται για άλλη μια γκάφα της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού, καθώς μια τελική έκδοση Service Pack φαίνεται ότι δεν είχε δοκιμαστεί όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα εκκίνησης σε χιλιάδες υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία επίσημη λύση για το πρόβλημα. Αλλά ακόμη κι αν ανακοινωθεί, οι χρήστες που υπέστησαν ζημιά θα χρειαστούν άλλο υπολογιστή ή λειτουργικό σύστημα για να τη διαβάσουν, καθώς μετά την εγκατάσταση του SP3 η χρήση του δικού τους συστήματος είναι αδύνατη...
Η πατάτα της Microsoft με το SP3
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Η πατάτα της Microsoft με το SP3
Το Service Pack 3 των Windows XP βγάζει... νοκ-άουτ πολλούς υπολογιστές με επεξεργαστή AMD
e-HAF Admin
drivers για το joystick θα βρώ;Anzac έγραψε:εσύ καλά τα λες. falcon 4.0 στο linux παίζει ;pyrforos έγραψε:κλασικο ... και με το sp1 τα ιδια οπως και το sp2...Εγω θα το λεω και θα το ξαναλεω :ΛΙΝΟΥΞ!
για την τιμονιέρα?(παίζω και λίγο F1 καμιά φορά) αλήθεια το F1 θα τρέχει σε linux?
για το hardware μου θα βρώ drivers?
και τα avid και premiere που χρειάζομαι για να βγάζω το ψωμάκι μου;θα τρέξουν?
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY

-
manik
- Moderator

- Επικοινωνία:
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται να είναι πρόβλημα κυρίως της ΗP και ίσως και μερικών άλλων ΟΕΜ's οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει μόνο τον οδηγό intelppm.sys και όχι τον amdk8.sys οι οποίοι έχουν να κάνουν με το power management των επεξεργαστών στα images που υπάρχουν στον δίσκο ή CD/DVD, με συνέπεια μετά την εγκατάσταση του SP3 και την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού να κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις και να μπορείς να μπεις μόνο σε safe mode.
Δεν είναι θέμα δηλαδή της Μικρομαλακής.
Σε pc στην δουλειά μου βάζω εδώ και 2 εβδομάδες XP SP3 με cd που έφτιαξα εγώ με το nLite και δεν έχω κανένα πρόβλημα στους AMD cpu's.
Mία λύση είναι πριν την εγκατάσταση του SP3 να μπεις στην registry ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Επίσης εδώ και εδώ η συζήτηση περί του θέματος και η λύση από την Μ$.
Δεν είναι θέμα δηλαδή της Μικρομαλακής.
Σε pc στην δουλειά μου βάζω εδώ και 2 εβδομάδες XP SP3 με cd που έφτιαξα εγώ με το nLite και δεν έχω κανένα πρόβλημα στους AMD cpu's.
Mία λύση είναι πριν την εγκατάσταση του SP3 να μπεις στην registry ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Κώδικας: Επιλογή όλων
2. Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
3. Locate and then click the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Intelppm
4. In the right pane, right-click the Start entry, and then click Modify.
5. In the Value data box, type 4, and then click OK.
6. Quit Registry Editor.
7. Restart your computer.:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:
Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Ε οκ παιχνιδακια στο λινουξ τουλαχιστον αξιοπρεπη δεν εχει... εξαλου δεν ειναι ο ρολος του αυτος..drivers για το joystick θα βρώ;
για την τιμονιέρα?(παίζω και λίγο F1 καμιά φορά) αλήθεια το F1 θα τρέχει σε linux?
για το hardware μου θα βρώ drivers?
και τα avid και premiere που χρειάζομαι για να βγάζω το ψωμάκι μου;θα τρέξουν?
Drivers πια ειναι σπανιο να μην βρεις κατι που να σου κανει...
Αντιστοιχα προγραμματα ολο και κατι θα υπαρχει... Τα ιδια οχι...
Οκ καταλαβαινω οτι δεν ειναι μια λυση για το ευρυ κοινο αλλα ειναι ετσι η αγορα που κανεις δεν βγαζει υποστηριξη για τα προιοντα του και για λινουξ. Εχει το μονοπωλιο η Μικρομαλακη... και οι τακτικες της

Αντιπλοιαρχος Χ.Καραθανασης Π.Ν.
Αντιπλοιαρχος Π.Βλαχακος Π.Ν.
Σημαιοφορος Ε.Γιαλοψος Π.Τ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ Σμη/γος
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι