Απορίες ( αφορά ενδείξεις στο Falcon cockpit )
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
btw, το νουμεράκι αυτό σε βοηθάει πολύ όταν θέλεις να εξαπολύσεις πύραυλο και μετά να κρατήσεις τον στόχο μέσα στα gimbal limits, το λεγόμενο cranking
αν αυτό το νουμεράκι πάει στο 60, χάνεις το lock
και άρα αν έχεις πετάξει aim120 και περιμένεις να γίνει αυτόνομος, αν σπάσεις το lock πρίν αυτός γίνει αυτόνομος έχασες και την βολή (ΓΚ κοινώς)
αν αυτό το νουμεράκι πάει στο 60, χάνεις το lock
και άρα αν έχεις πετάξει aim120 και περιμένεις να γίνει αυτόνομος, αν σπάσεις το lock πρίν αυτός γίνει αυτόνομος έχασες και την βολή (ΓΚ κοινώς)
e-HAF Admin
όσον αφορά την ερώτηση σου για τα high,low,medium aspect , εδώ θα βρείς μια απάντηση που τα αναπαριστά με σχήματα
http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.php?p=19055
http://www.e-haf.org/forum/viewtopic.php?p=19055
e-HAF Admin
Όπως τα λες απλά μόνο αντικατέστησε τη λέξη 'άφος σου' με το 'εχθρικό άφος' και τούμπαλι.Anzac έγραψε:Ηigh aspect είναι όταν η μύτη του αφους σου, κοιτάει την μύτη του εχθρικού
Low aspect είναι όταν η μύτη σου κοιτάει την ουρά του εχθρικού
Medium aspect, μιας και δεν ρώτησες, είναι όταν η μύτη σου κοιτάει τα φτερά του εχθρικού (ώρα 3 ή ώρα 9)
Να το κανω λιγο ποιο λιανο..?melerin έγραψε:Όπως τα λες απλά μόνο αντικατέστησε τη λέξη 'άφος σου' με το 'εχθρικό άφος' και τούμπαλι.Anzac έγραψε:Ηigh aspect είναι όταν η μύτη του αφους σου, κοιτάει την μύτη του εχθρικού
Medium aspect, μιας και δεν ρώτησες, είναι όταν η μύτη σου κοιτάει τα φτερά του εχθρικού (ώρα 3 ή ώρα 9)
Επισης, αξιοσημειωτο ειναι οτι η Aspect ΔΕΝ επηρεαζεται απο το πως ειναι στραμμενο το δικο μας αεροσκαφος. Δηλαδη οταν ειμαστε Head On, ειναι high aspect...αλλα οταν ο στοχος ειναι ωρα 6 και μας σημαδευει παλι ειναι high aspect. Η δευτερη γωνια που προσδιοριζει αυτον τον δευτερο παραγοντα (τη δικη μας μυτη) ειναι η Angle off ή αλλιως HCA.

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Ναι αλλα σύμφωνα με όσα λέει ο melerin, όταν το εχθρικό αεροσκάφος κοιτάζει την ουρά σου τότε δεν έχουμε low aspect;LantirN έγραψε:Να το κανω λιγο ποιο λιανο..?melerin έγραψε:Όπως τα λες απλά μόνο αντικατέστησε τη λέξη 'άφος σου' με το 'εχθρικό άφος' και τούμπαλι.Anzac έγραψε:Ηigh aspect είναι όταν η μύτη του αφους σου, κοιτάει την μύτη του εχθρικού
Επισης, αξιοσημειωτο ειναι οτι η Aspect ΔΕΝ επηρεαζεται απο το πως ειναι στραμμενο το δικο μας αεροσκαφος. Δηλαδη οταν ειμαστε Head On, ειναι high aspect...αλλα οταν ο στοχος ειναι ωρα 6 και μας σημαδευει παλι ειναι high aspect. Η δευτερη γωνια που προσδιοριζει αυτον τον δευτερο παραγοντα (τη δικη μας μυτη) ειναι η Angle off ή αλλιως HCA.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΝΑ'ΧΕΙΣ ΓΙ'ΑΣΠΙΔΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΣ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
Επισης σημασια εχει οτι αναφερομαστε στην aspect του στοχου!Leo έγραψε:Ναι αλλα σύμφωνα με όσα λέει ο melerin, όταν το εχθρικό αεροσκάφος κοιτάζει την ουρά σου τότε δεν έχουμε low aspect;LantirN έγραψε:Να το κανω λιγο ποιο λιανο..?melerin έγραψε:Όπως τα λες απλά μόνο αντικατέστησε τη λέξη 'άφος σου' με το 'εχθρικό άφος' και τούμπαλι.Anzac έγραψε:Ηigh aspect είναι όταν η μύτη του αφους σου, κοιτάει την μύτη του εχθρικού
Eμεις low aspect σε αυτον(δικια μας aspect), και αυτος high aspect σεμας(δικια του aspect).
Σε μπερδεψα?

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Για να συνοψίσουμε,σε μία αερομαχία αμα γυρίσω την κεφάλα μου και δω την μύτη του αντίπαλου αεροσκάφους,τοτε είμαι high aspect.Aν δώ την ουρά του είμαι low aspect,ενώ αν δω τα φτερά medium aspect.Σωστά;
Συνεπώς,ένας πιλότος θα αναφέρει με βάση πώς τον βλέπει ο αντίπαλος ,π.χ.Εχω πάρει την ουρά ενός αεροσκάφους,τότε αναφέρω οτι είμαι high aspect????melerin έγραψε:Δεν είσαι εσύ ως προς αυτόν, αυτός είναι όπως τα λες ως προς εσένα.Leo έγραψε:Για να συνοψίσουμε,σε μία αερομαχία αμα γυρίσω την κεφάλα μου και δω την μύτη του αντίπαλου αεροσκάφους,τοτε είμαι high aspect.Aν δώ την ουρά του είμαι low aspect,ενώ αν δω τα φτερά medium aspect.Σωστά;
σωστά, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως είναι ο αντίπαλος σε σχέση με εμάς και όχι εμείς σε σχέση με αυτόνmelerin έγραψε:Δεν είσαι εσύ ως προς αυτόν, αυτός είναι όπως τα λες ως προς εσένα.Leo έγραψε:Για να συνοψίσουμε,σε μία αερομαχία αμα γυρίσω την κεφάλα μου και δω την μύτη του αντίπαλου αεροσκάφους,τοτε είμαι high aspect.Aν δώ την ουρά του είμαι low aspect,ενώ αν δω τα φτερά medium aspect.Σωστά;
άρα όλες οι παραπίσω αναφορές, high, low, medium, έχουν να κάνουν με το πως σε κοιτάει το αντίπαλο άφος.
e-HAF Admin