3ds max, falcon 4 3d objects...

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
RunnerBaylisstic

3ds max, falcon 4 3d objects...

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

Χαιρετω και παλι, :)

κατι τα ταξιδια, ναυτικος βλεπετε, κατι μια πτωση με μοτοσυκλετα σε πιστα με αποτελεσμα τραβιεμαι ασχημα σε χειρουργεια, αποθεραπειες και πολυμηνη ακινησεια σε κρεβατια και καρεκλες, χαθηκα γενικως (εκτος απο την ενασχοληση με μοτο)...

τωρα στο διαστημα αυτο που δεν μπορω να περπατησω και εχω και διαλυμενο χερι, το αλλο ομως πιανει το mouse του υπολογιστη μια χαρα, σε αποθεραπεια αυτα, ειπα να καταπιαστω μηπως μαθω λιγο αυτο το 3ds max, αν και τα ελαχιστα αγγλικα του δρομου :P και του λιμανιου δεν πολυβοηθανε... τελος παντων επιμενω γιατι μου αρεσει και γιατι δεν μπορω να κανω και τιποτε αλλο με ενα ποδι και ενα χερι για την ωρα...

προσπαθω να καταλαβω το 3ds max εδω και κανα μηνα ουσιαστικα, ευτυχως βοηθα λιγο η παλιοτερη, αλλα πολυ παλιοτερη λεμε, το 1996 δηλαδη μερικη ενασχοληση με το 3D Studio R4 σε περιβαλον MSDOS... για τις βασικες ορολογιες δηλαδη, vertex, edges, polygos κλπ...

στην προσπαθεια να μαθω μερικα πραγματα ψαχνοντας, αρχισα με ενα καραβακι, στο βασικο σχημα, αλλα γρηγορα το παρατησα γιατι ηθελα να μαθω πανω αεροπλανοοοοο :D

μερικα πραγματα τα ψιλοπιανω πλεον, αν και για να τα εμπεδωσω καλα θελει πολυ μα πολυ καιρο επαναληψεις και modeling...

σε αυτη την προσπαθεια του πως σχεδιαζουμε με splines και βασικα αντικειμενα αρχισα την μαθηση με ενα F-4 Phantom απο φωτογραφιες που υπαρχουν στο νετ, πχ της πολεμικης μας αεροποριας... ο θεος να το κανει Φαντομ βεβαια, αλλα δεν ειναι προβλημα για την ωρα γιατι δεν ειναι ο σκοπος αυτος... βρισκεται και στην αρχη και γω απλα μαθαινω τα εντελως βασικα ακομα...

αν και θελω ποοοολυ δρομο να κατανοησω τις λειτουργειες και εντολες κλπ του 3ds, ειδικα με τα ελαχιστα αγγλικα μου...
θα ΗΘΕΛΑ μια βοηθεια, εαν γνωριζει καποιος, πως μπορουμε να κανουμε εξαγωγη τα μοντελα του παλιου Falcon για να παρατηρησω πως ειναι σχεδιασμενα και μοντελοποιημενα, πως ειναι τα textures, αν και φανταζομαι (σιγουρα δηλαδη) οτι ειναι low polygons μοντελα, και δεν ξερω εαν βοηθαει στην μαθηση κατι τετοιο.

εαν γνωριζει καποιος κανα καλο tutorial το πως ειναι ενας καλος τροπος και προσεγγιση στην σχεδιαση μαχητικων, αν και εχω καταλαβει περιπου, η λεπτομερια κανει ομως την διαφορα, κανα site με καλα αναλυτικα σχεδικα μαχητικων αεροσκαφων κλπ...

εχω ψαξει και γω στο νετ, αλλα δεν εχω βρει κατι ας πουμε επαγγελματικο σε εκπαιδευση... αντιθετα υπαρχουν μερικα για αυτοκινητα, ισως δεν ξερω πως να το ψαξω, γιαυτο και λεω μηπως γνωριζει καποιος απο εδω...

ετσι για να ανεβει το ενδιαφερον μου...

αυτα... καλα να περνατε και προσοχη στους δρομους...

δειγμα στην αρχη του μαλλον ? F-4 phantom μου...

http://img152.imageshack.us/img152/6496 ... up2pc9.jpg
Εικόνα

http://img152.imageshack.us/img152/60/f ... up1wh9.jpg
Εικόνα

http://img152.imageshack.us/img152/9574 ... up2aq7.jpg
Εικόνα

http://img152.imageshack.us/img152/9548 ... up1zg7.jpg
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RunnerBaylisstic την 01 Δεκ 2008, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

περαστικά σου φίλε

δεν σου λέω σιδερένιος γιατί φαντάζομαι πως μερικές λάμες θα τις φοράς ήδη

με πόσα χλμ έπεσες ;
e-HAF Admin
RunnerBaylisstic

Anzac έγραψε:περαστικά σου φίλε

δεν σου λέω σιδερένιος γιατί φαντάζομαι πως μερικές λάμες θα τις φοράς ήδη

με πόσα χλμ έπεσες ;
Ευχαριστω πολυ Anzac, νασαι καλα...

ναι εχω ενα μεγαλο σιδερο με βιδες στο ποδι, και λαμα με βιδες στο χερι...

δεν επεσα με πολλα, απο κατι πανω απο 100, 110κμ... αλλα ειναι ο τροπος που επεσα, το λεγομενο Highsiding εαν γνωριζεις, γλυστρημα του πισω τροχου απο δυνατο ανοιγμα του γκαζιου με κλιση 50 μοιρες... πηγα ψηλα και εσκασα σαν καρπουζι :P και το σημειο που χτυπησα (κερμπ), μαζι με την κουραση και τα χαμηλα αντανακλαστικα της στιγμης, εχω ξαναπεσει σε πιστα και οι απωλεις ηταν μικρες και κυριως απο τον χαμηλης ποιοτητας προστατευτικο εξοπλισμο, τωρα ομως επεσα πολυ ασχημα στην πιστα των Μεγαρων, με αποτελεσμα να σπασω ισχιο στο ποδι και να σπασει η κερκιδα στο χερι, να βγει εξω απο το δερμα, και να τριφτει στην ασφαλτο, διαλυθηκε και λειπει κομματι... τελως παντων, εκανα 2 χειρουργεια (μαζι) και παιζει για τριτο, αλλα ευτυχως για την ωρα οχι με μεγαλες πιθανοτητες...

αυτα... :)

(ασχετο βεβαια, αλλα δραση με την μοτοσυκλετα μου (απο εμενα εννοειται), και παλιοτερη πτωση, στο παρακατω λινκ)

http://www.youtube.com/user/runnerducati
http://www.youtube.com/watch?v=OjXD6gPQpiY
http://www.youtube.com/watch?v=2nOsd_ZE7Og
http://www.youtube.com/watch?v=34W9rWcnl0U
Εικόνα
Doperman

Δημοσίευση από Doperman »

Να υποθέσω στην έξοδο της πλατείας την έφαγες??

Περαστικά φίλε, καλή ανάρρωση

Υ.Γ. Αυτή η πλατεία έχει φάει πολύ κόσμο.. μαζί και μένα :oops:
Εικόνα
RunnerBaylisstic

Doperman έγραψε:Να υποθέσω στην έξοδο της πλατείας την έφαγες??

:D

Ευχαριστω...

οχι, δεν ειμαι καταπατητης :P

πηρα αλλου οικοπεδο (α)... στην Κ5 στις φιστικιες.
Εικόνα
Doperman

Δημοσίευση από Doperman »

RunnerBaylisstic έγραψε:
Doperman έγραψε:Να υποθέσω στην έξοδο της πλατείας την έφαγες??

:D

Ευχαριστω...

οχι, δεν ειμαι καταπατητης :P

πηρα αλλου οικοπεδο (α)... στην Κ5 στις φιστικιες.
Γρήγορη στροφή, είναι και η ευθεία μετά που σε κάνει να μπείς μπούνιες για να βγάλεις τελική....

έχω γλιτώσει από Highsiding εκεί... η μάλλον διόρθωση.. η καλή μου μου συμπεριφέρθηκε άψογα και με κράτησε πάνω της ....

Για όσους δεν γνωρίζουν η Κ5 που έπεσε ο φίλος είναι δεξιά στροφή πριν την αρχή της ευθείας....

http://wikimapia.org/1748431/Megara-Circuit
Εικόνα
RunnerBaylisstic

Ετσι και μαθω καποτε να φτιαχνω σχετικα καλα 3d μοντελα (ατιμα αγγλικα), θα φτιαξω πολλα μαχητικα λεμε, ωραιος συνδιασμος η ενασχοληση, αεροπορικο θεμα και 3d modeling...

Εικόνα
Εικόνα
anka
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από anka »

Φίλε, περαστικά και ταχεία ανάρρωση σου εύχομαι
FLY LOW - HIT HARD
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

πάντως δεν μπορείς να πείς, όλοι μας σου εξηγήσαμε περι 3ds :)
e-HAF Admin
RunnerBaylisstic

Anzac έγραψε:πάντως δεν μπορείς να πείς, όλοι μας σου εξηγήσαμε περι 3ds :)
:D :D :D

μου βγηκε ο καφες απο την μυτη λεμε...

:D :D :D
Εικόνα
RunnerBaylisstic

παντως λογο του καθηλωματος στο σπιτι, εμαθα να φτιαχνω (με εναν δικο μου τροπο) και σχετικα καλουτσικα (? μπορει να τρεφω και αυταπατες βεβαια) cartoon banners απο φωτογραφιες...
με Pshop και corel, αυτο στην υπογραφη μου ειναι ενα απο αυτα.

υγ: κολλημα με το F-4 εεε... :)
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Πολυ καλα tutorial εχει μεσα το Max. Εαν τα κανεις βημα βημα θα μαθεις πολλες τεχνικες και θα φτιαχνεις οτι σχεδιο θελεις. Διαβασε καταρχην να μαθεις τις τεχνικες σε απλα αντικειμενα οπως κυβους, σφαιρες και απο 2D σε 3D σχεδια και μετα πας σε πολυπλοκα σχεδια τυπου αεροσκαφους.

Εαν εχεις δουλεια απο παλια version πρεπει να κανεις import τα παλια objects.
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
RunnerBaylisstic

Rambo έγραψε:Πολυ καλα tutorial εχει μεσα το Max. Εαν τα κανεις βημα βημα θα μαθεις πολλες τεχνικες και θα φτιαχνεις οτι σχεδιο θελεις. Διαβασε καταρχην να μαθεις τις τεχνικες σε απλα αντικειμενα οπως κυβους, σφαιρες και απο 2D σε 3D σχεδια και μετα πας σε πολυπλοκα σχεδια τυπου αεροσκαφους.

Εαν εχεις δουλεια απο παλια version πρεπει να κανεις import τα παλια objects.
Ευχαριστω...

το Φ-4 ποιο πανω που φτιαχνω πιο πανω για να κατανοω στην πραξη μερικες τεχνικες του modeling στο Max, το εχω παει μεχρι στιγμης με splines και cross section, surface, και edit σε poly, φτερα κλπ με box... βεβαια δεν γινεται με συγκροτημενη και σωστη δουλεια γιατι ειναι απλα να δω πως δουλευουν τα παραπανω...

εχεις δικιο, βλεπω οτι με αντικειμενα οπως κυβοι και σφαιρες πρεπει να δημιουργουνται αρκετα πραγματα με τεχνικη, δεν εχω ασχοληθει με αυτο τον τροπο δημιουργιας μοντελου, αυτη την στιγμη κυριως με splines...

ειχα δει λιγο το max 4.2 παλιοτερα, το οποιο τρεχει γρηγορα γιατι ειναι πιο ελαφρυ στον υπολογιστη μου, αλλα τωρα εχω εγκαταστησει δοκιμαστικα το max 9 (δεν εχει αυτη η εγκατασταση τα tutorials μεσα :( ειναι μικροτερη σε mb) σε εναν υπολογιστη Celeron 2.4 με 1.5GB ram και μια νορμαλ Nvidia καρτουλα 128mb παλια... και απο οτι βλεπω και νομιζω απο αυτα τα λιγα μεχρι στιγμης οτι εχει αρκετες βελτιωσεις σε σχεση με το παλιο, και πιο σταθερο(?) αλλα και πιο βαρυ για τον υπολογιστη μου...
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Παντος απ' οτι βλεπω πιο πανω η δουλεια σου εξερετικη.!!!
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
RunnerBaylisstic

Rambo έγραψε:Παντος απ' οτι βλεπω πιο πανω η δουλεια σου εξερετικη.!!!
Ευχαριστω... :oops:

δεν ειναι βεβαια και τιποτα σπουδαιο, αλλα με το σκεπτικο της ελαχιστης επαφης με το max, και το οτι το φτιαχνω απο εκτυπωσεις φωτογραφιων απο το νετ, με το ματι δηλαδη... "τρωγεται" πιστευω...

το "φορτωνω" σιγα σιγα, να εχει κατι να ριξει στην μαχη... :)

Εικόνα

http://img514.imageshack.us/img514/7817 ... newrs5.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος RunnerBaylisstic την 02 Δεκ 2008, 15:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Απάντηση