Ενα ΒΙΠ είμαστεεε...

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

kongrigo έγραψε:Η λύση είναι μια. Aρκεί να αρχίσεις από την αρχή.
+1. Πάμε πάλι
kongrigo έγραψε:
και σας θυμίζω μια πρόσφατη περίπτωση, όπου κανονικός αστυνομικός έφαγε ένα παιδί (πάλι) στην Κατεχάκη ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με το μηχανάκι του και δεν σταμάτησε στο σήμα του μπάτσου
Ας σταμάταγε…
Δηλαδή είσαι κατά της εφαρμογής των νόμων;
kongrigo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kongrigo »

Απεναντίας, να εφαρμόζονται από όλους και για όλους.

Ας δούμε λοιπόν, γιατί εγώ (εσύ, αυτός, απλά βάζω 1o πρόσωπο), δεν σταμάτησα στο κόκκινο φανάρι με το αυτοκίνητο ή την μηχανή μου και μετά να κλάψω τα πχ € 1.000 ή τα € 1.500 του προστίμου

Ο Καρβέλας αν είχε σταματήσει στο σήμα δεν θα είχε γίνει τόσος ντόρος.

Και επειδή είναι ο Καρβέλας μπορεί να μην του κόβανε κλίση.

Και να λέει και ευχαριστώ που έχει την γκόμενά του στην τηλεόραση, γιατί άσυλο του αυτοκινήτου και λοιπές ραραριες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.
...είμαι και μιραζάκιας...
Η ΦΥΣΙΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΓΝΩΣΙΝ
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, οφείλουμε να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας...Εικόνα
sjmygian

Δημοσίευση από sjmygian »

Anzac έγραψε:μιας και έχουμε πεί τόσα πολλά αυτές τις μέρες και είπαμε επίσης πως κανείς δεν περίμενε το πόρισμα για το αν έχει δίκιο ο ειδικός φρουρός ή όχι, εγώ σας ρωτώ αυτό

πότε τιμωρήθηκε αστυνομικός που αποδεδειγμένα σκότωσε πολίτη εν ώρα υπηρεσίας ; και πόση ήταν η (παραδειγματική) τιμωρία του ;

και σας θυμίζω μια πρόσφατη περίπτωση, όπου κανονικός αστυνομικός έφαγε ένα παιδί (πάλι) στην Κατεχάκη ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει με το μηχανάκι του και δεν σταμάτησε στο σήμα του μπάτσου

Όπως και τόσοι άλλοι βρίσκουν ορισμένες "δικαιολογίες" για να γλυτώσουν την τιμωρία από παρόμοιες πράξεις (και είναι και δικαίωμα τους), έτσι και οι αστυνομικοί έχουν το ίδιο δικαίωμα να επικαλεστούν διάφορα ελαφρυντικά.

Αν δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι τα ελαφρυντικά που επικαλούνται δεν ισχύουν, τότε τιμωρούνται ανάλογα με την πράξη τους και τα ελαφρυντικά.

Η ερώτηση λοιπόν που κάνεις είναι παραπλανητική.

Όσο για το περιστατικό στην Κατεχάκη, δεν κατάλαβα αν κατά την γνώμη σου φταίει ο αστυνομικός που έκανε σήμα στο μηχανάκι και ο οδηγός δεν σταμάτησε, αλλά σκοτώθηκε προσπαθώντας να ξεφύγει;
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

όταν κάνανε σήμα στη Τζιπάρα του Καρβέλα με τα φιμέ τζάμια, δεν γνώριζε κανείς ποιός ή ποιοί μπορεί να βρίσκονταν εντός

αυτό όμως δεν θα αποτελούσε δικαιολογία αν οι αστυνομικοί βγάζανε αυτόματα και γαζώνανε το αμάξι
e-HAF Admin
angeloudi

Δημοσίευση από angeloudi »

Αν δεν κάνω λάθος, και οι νομικοί ας με διορθώσουν,ένας αστυνομικός μπορεί να πυροβολήσει μόνο αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από ενόπλους, αλλά και πάλι σ΄αυτή την περίπτωση θα πυροβολήσει πρώτα στον αέρα προειδοποιητικά και κατόπιν, αν δεν υποχωρήσει ή δεν παραδωθεί ο ένοπλος, τον ακινητοποιεί πυροβολώντας τον στα χέρια ή στα πόδια.
sjmygian

angeloudi έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος, και οι νομικοί ας με διορθώσουν,ένας αστυνομικός μπορεί να πυροβολήσει μόνο αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από ενόπλους, αλλά και πάλι σ΄αυτή την περίπτωση θα πυροβολήσει πρώτα στον αέρα προειδοποιητικά και κατόπιν, αν δεν υποχωρήσει ή δεν παραδωθεί ο ένοπλος, τον ακινητοποιεί πυροβολώντας τον στα χέρια ή στα πόδια.
Δεν το γνωρίζω καλά το θέμα, σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται ένας έλληνας αστυνομικός να κάνει χρήση του όπλου του, οπότε δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες (αντίθετα, ξέρω περισσότερα για το πότε μπορεί ένας γερμανός αστυνομικός να χηρσιμοποιήσει το όπλο του, αλλά αυτό δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν ιδιαίτερα :) )

Θα πώ μονάχα αυτό:
Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, αλλά υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις και εξαιρέσεις και κόντρα-εξαιρέσεις στο πότε επιτρέπεται η χρήση όπλων, που το "γενικές γραμμές" τείνει να γίνει αόριστο και καταλήγουμε σε μία ατελείωτη σειρά από περιπτωσιολογίες. Στην θεωρία είναι απλό "η χρήση του όπλου πρέπει να είναι το έσχατο μέσο και η χρήση του να είναι ανάλογη με το βαθμό που κινδυνεύουν κάποια αγαθά αν δεν χρησιμοποιηθεί και αντιστρόφως ανάλογη με το βαθμό που κινδυνεύουν άλλα αγαθά αν χρησιμοποιηθεί", στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ε στην τελική γίνεσε νονός της νύχτας και πυροβολάς όποτε θες και όποιον θες και δεν δίνεις και λογαριασμό σε κανέναν
e-HAF Admin
sjmygian

Anzac έγραψε:ε στην τελική γίνεσε νονός της νύχτας και πυροβολάς όποτε θες και όποιον θες και δεν δίνεις και λογαριασμό σε κανέναν
και πρεζέμπορος γίνεσαι, για να πουλάς με τεράστιο κέρδος (αφορολόγητο μάλιστα)
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Πάντως ας ξεφύγουμε από το τί πρέπει να πληρώσει ο αστυνομικός καθώς αυτό αφορά κυρίως στην οικογένεια του παιδιού, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη γιατί δίνεται η εντύπωση ότι το αίτιο είναι αυτή η ενέργεια του αστυνομικού, ενώ αυτό ήταν μόνο το εφαλτήριο-αφορμή. Το ζητούμενο για μάς πρέπει να είναι η μή επανάληψη τέτοιου φαινομένου. Αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός και αφού λήξουν τα επεισόδια (για να μην καταλήξει και αυτός να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος) τότε να ξαναγίνει δικό μας θέμα.
στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην γράφουν-διαβάζουν χρησμούς. Ξέρω είναι εγωιστικό αλλά έτσι περίπλοκο μπορεί να βρίσκω και γώ το νόμο αλλά πάντα καταδικάζομαι. Η' σβήνουμε τους χρησμούς και τους νόμους τους γράφουμε καλύτερα για όλους, ή αλλιώς να αμφισβητούμε την αναγνωσιμότητά τους όποτε συμφέρει τον καθένα... (δες και θέματα τύπου ευθανασίας, θρησκείας, κλωνοποίησης κλπ) Και επίσης οπουδήποτε κρίνονται ζωές, η πίεση χρόνου είναι ο πιό σημαντικός ελαφρυντικός λόγος (Το πιστεύω πραγματικά) για τις λάθος αποφάσεις που παίρνονται. Ομως δεν παύει να είναι απλά ελαφρυντικός, όχι αθωοτικός. Ούτε στους γιατρούς - ούτε στους πιλότους - ούτε στους στρατιωτικούς - ούτε στους πολιτικούς - ούτε στους οδηγούς - ουτε στους γονείς - ουτε στα παιδιά.
Εικόνα
angeloudi

Δημοσίευση από angeloudi »

Sierraxray έγραψε:Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην γράφουν-διαβάζουν χρησμούς. Ξέρω είναι εγωιστικό αλλά έτσι περίπλοκο μπορεί να βρίσκω και γώ το νόμο αλλά πάντα καταδικάζομαι. Η' σβήνουμε τους χρησμούς και τους νόμους τους γράφουμε καλύτερα για όλους, ή αλλιώς να αμφισβητούμε την αναγνωσιμότητά τους όποτε συμφέρει τον καθένα... (δες και θέματα τύπου ευθανασίας, θρησκείας, κλωνοποίησης κλπ) Και επίσης οπουδήποτε κρίνονται ζωές, η πίεση χρόνου είναι ο πιό σημαντικός ελαφρυντικός λόγος (Το πιστεύω πραγματικά) για τις λάθος αποφάσεις που παίρνονται. Ομως δεν παύει να είναι απλά ελαφρυντικός, όχι αθωοτικός. Ούτε στους γιατρούς - ούτε στους πιλότους - ούτε στους στρατιωτικούς - ούτε στους πολιτικούς - ούτε στους οδηγούς - ουτε στους γονείς - ουτε στα παιδιά.
+1000
RunnerBaylisstic

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

sjmygian έγραψε:
ανάλογη με το βαθμό που κινδυνεύουν άλλα αγαθά αν χρησιμοποιηθεί", στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
H εργασια του αστυνομικου, ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις, που οπως αυτη δεν εχει να κανει με επαγγελματιες πιστολαδες της νυχτας, ειναι και το να φροντιζει και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του και των ΓΥΡΩΝ του, ΜΕ ΠΡΩΤΗ μεριμνα την ανθρωπινη ζωη και μετα τις υλικες ζημιες... που σημαινει, οταν ειναι 2 μονο αστυνομικοι, και σε 150 μετρα, οπως λενε οι ιδιοι οτι αφησαν το περιπολικο και πηγαν προς τα 20-20(?) πιτσιρικια, εστω και με πετρες και καδρονια, σε μια περιοχη που ΔΡΟΥΝ ετσι και καταυτον τον τροπο, εαν εδρασαν και απειληθηκαν στον βαθμο που κινδυνευε η ζωη τους, αμα θελουμε το πιστευουμε, και ο αστυνομικος που εχει 5-10 χρονια εκει ειναι ΕΜΠΕΙΡΟΣ... ξερει πως δρουν και τι τροπους χρησιμοποιουν, δεν παει σαν το μοσχαρι να εγκλωβιστει μονος του μεσα, και φροντιζει να μην χρειαστει να πυροβολει τα παιδια (εστω τα παραστρατημενα) για να προστατευτει αυτος και οι γυρω... το να φτασει να ειναι σε κατασταση δεκατων του δευτερολεπτου, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ να δει εαν εχει ουρανο και χρονο να σηκωσει λιγο πιο ψηλα το πιστολι ωστε να παει στο κενο η σφαιρα, ειδικοτερα εκει που ηταν και στην μεση του δρομου, οπως λεει, και λενε και οι μαρτυρες, δεν πειθει.... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ γινονται αυτα... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ και ΑΝ, να πεσουν σε ενεδρα με σκοπο την εξοντωση... αλλιως ειναι ιστοριες για καναν γεροντακι ταξιτζη...

για μενα 2 περιπτωσεις παιζουν, η πρωτη ειναι οτι ειναι στημενη μεγαλη δουλεια... τοφαγε το παιδι... γιατι και πως βαριεμαι να κανω ολοκληρη αναλυση, αλλα δεν το εχω δεσει και κομπο ακομα... ειναι θεωρια εμπειριας ζωης, οχι (ακομα) χειροπιαστα ντοκουμεντα... θα φανει απο τις εξελιξεις σε βαθος χρονου... αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ πιθανο, κατα την δικη μου προσωπικη αποψη...

και η αλλη, ειναι η κλασσικη περιπτωση, ανεκπαιδευτος σε ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ανθρωπος, χωρις τις αναλογες εξετασεις στον βαθμο που χρειαζεται για την κατασταση της ψυχικης υγειας, δεν λεω τρελος, αλλα οσο ικανος χρειαζεται για την εκτελεση μιας τετοιας δουλειας... και το συνδρομο του ελληνα που ακομα κρατει σε μεγαλο βαθμο, "μαγκια, κλανια, και κωλο φιλιστρινι" που μολις του δωσεις εξουσια, απεχθεια λογο τυχον διαφορετικων πολιτικων αποψεων, και λοιπες λαλακιες, και αντι να κραταμε το οπλο μεσα και να φευγουμε φωναζοντας ενυσχισεις ωστε να γινει οργανωμενη και επαγγελματικη δουλεια με ασφαλεια στον γυρω πολιτη/// ριχνουμε στα ποδια, δεξια και αριστερα ανεγκεφαλα για μαγκια και εκφοβισμο στα 15χρονα... αλλα και παλι δυσκολο το δευτερο σεναριο βαση των γεγονοτων... τοσο βλαχος και ανεξελεκτος πια? οχι να τραβηξει οπλο, αλλα να ριχνει τυφλωμενος σε σημεια επικινδυνα για περαστικους, μπαλκονια κλπ....

χωρις να ειμαι ειδικος, που δεν ειμαι... λογο της δουλειας μου, εχω βρθει σε 2 πραξικοπηματα, Βενεζουελα αρχες '90, και Ρωσσια, στην βενεζουελα διασχισα δρομο με στρατιωτικο τζιπ, βοηθεια με το οικονομικο αζημιωτο απο τον στρατο να βγω απο το πλοιο και να ξαναγυρισω (δεν ειμαι στρατιωτικος, ναυτικος ειμαι) οταν στον δρομο βρισκονταν στρατιωτες, τεθωρακισμενα, και ανταλλασαν και μερικες βολες με αντιστασιακους...

εχω βρεθει 150-200 μετρα απο επιχειρησεις στρατου και τεθωρακισμενων Μ113 στον Νοτιο Λιβανο εναντιων παλαιστινιων προμηθευτων οπλισμου της Χεζμπολαχ... εκτελεση αυτων με συνοπτικες διαδικασιες, γυρισμα πλατη και πυροβολισμο στον σβερκο...

εχω δει δηλαδη να πεφτουν σφαιρες στην πραγματικοτητα σε μικρη αποσταση, και νεκρους ανθρωπους απο τετοιες καταστασεις...

και αλλα πιο ασημαντα, σε οπτικη επαφη με βομβαρδισμο σε αποσταση λιγων χλμ απο IAF F-15's, επιχειρηση επιθετικων ελικοπτερων σε στοχους της χεζμπολαχ σε πλαγια, αρκετα μακρια βεβαια, ηθελε κυαλια για λεπτομεριες... κλπ

και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντως...

απλα γιαυτα, και βαση και των γεγονοτων ετσι οπως εχουν αναφερθει και απο τους μαρτυρες, αλλα και τον ιδιον, ειδικοι δεν ειμαστε, αλλα δεν βγαινει ρε γαμωτο η δικαιολογια να τραβηξουν οπλο, ποσο μαλλον να ριχνουν στην τυφλα...

σορυ για τις εκφρασεις...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι τα επισόδεια και οι καταστροφές γυρνάνε όλα υπέρ του κράτους και των τραπεζιτών

αέρα πατέρα θα δώσει δάνεια στους άτυχους που καήκανε τα μαγαζιά τους, ο κωστάκης και η παρέα του

ήταν που ήταν φεσομένοι οι άνθρωποι, εκεί να δουλεύουν μια ζωή για τους χαραμοφάηδες , τους καταστροφείς και τους άχρηστους , για να πληρώνουν ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑαααααα

να γιατί τους αφήνουν οι ΜΑΤατζήδες
e-HAF Admin
sjmygian

Sierraxray έγραψε:......
στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
Αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Να μην γράφουν-διαβάζουν χρησμούς. Ξέρω είναι εγωιστικό αλλά έτσι περίπλοκο μπορεί να βρίσκω και γώ το νόμο αλλά πάντα καταδικάζομαι. Η' σβήνουμε τους χρησμούς και τους νόμους τους γράφουμε καλύτερα για όλους, ή αλλιώς να αμφισβητούμε την αναγνωσιμότητά τους όποτε συμφέρει τον καθένα... (δες και θέματα τύπου ευθανασίας, θρησκείας, κλωνοποίησης κλπ) Και επίσης οπουδήποτε κρίνονται ζωές, η πίεση χρόνου είναι ο πιό σημαντικός ελαφρυντικός λόγος (Το πιστεύω πραγματικά) για τις λάθος αποφάσεις που παίρνονται. Ομως δεν παύει να είναι απλά ελαφρυντικός, όχι αθωοτικός. Ούτε στους γιατρούς - ούτε στους πιλότους - ούτε στους στρατιωτικούς - ούτε στους πολιτικούς - ούτε στους οδηγούς - ουτε στους γονείς - ουτε στα παιδιά.
Σχετικά με τους "χρησμούς", είναι πολλές φορές τέτοιου είδους τα θέματα που πρέπει να ρυθμίσει ο (εκάστοτε) νομοθέτης, που δεν έχει άλλη δυνατότητα διατύπωσης της ρύθμισης, ώστε να καλύπτει όλες τις πιθανές καταστάσεις, από τον "χρησμό" ή κάποια αντίστοιχη διατύπωση.
Οποιοσδήποτε πιστεύει ότι είναι εύκολο πράγμα να διατυπωθεί σωστά ένας νόμος για τέτοιου είδους θέματα, μπορεί να δοκιμάσει να βγάλει αυτός μία καλύτερη διατύπωση και εδώ θα είμαστε να το δούμε.

Για τα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ με την παρατήρηση ότι η πίεση χρόνου μπορεί σε ακραίες περιπτώσεις να έχει τέτοιο βάρος σαν ελαφρυντικό στοιχείο, ώστε να λειτουργήσει στην πράξη σαν να ήταν αθωωτικό.
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
sjmygian

RunnerBaylisstic έγραψε:
sjmygian έγραψε:
ανάλογη με το βαθμό που κινδυνεύουν άλλα αγαθά αν χρησιμοποιηθεί", στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
H εργασια του αστυνομικου, ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις, που οπως αυτη δεν εχει να κανει με επαγγελματιες πιστολαδες της νυχτας, ειναι και το να φροντιζει και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του και των ΓΥΡΩΝ του, ΜΕ ΠΡΩΤΗ μεριμνα την ανθρωπινη ζωη και μετα τις υλικες ζημιες... που σημαινει, οταν ειναι 2 μονο αστυνομικοι, και σε 150 μετρα, οπως λενε οι ιδιοι οτι αφησαν το περιπολικο και πηγαν προς τα 20-20(?) πιτσιρικια, εστω και με πετρες και καδρονια, σε μια περιοχη που ΔΡΟΥΝ ετσι και καταυτον τον τροπο, εαν εδρασαν και απειληθηκαν στον βαθμο που κινδυνευε η ζωη τους, αμα θελουμε το πιστευουμε, και ο αστυνομικος που εχει 5-10 χρονια εκει ειναι ΕΜΠΕΙΡΟΣ... ξερει πως δρουν και τι τροπους χρησιμοποιουν, δεν παει σαν το μοσχαρι να εγκλωβιστει μονος του μεσα, και φροντιζει να μην χρειαστει να πυροβολει τα παιδια (εστω τα παραστρατημενα) για να προστατευτει αυτος και οι γυρω... το να φτασει να ειναι σε κατασταση δεκατων του δευτερολεπτου, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ να δει εαν εχει ουρανο και χρονο να σηκωσει λιγο πιο ψηλα το πιστολι ωστε να παει στο κενο η σφαιρα, ειδικοτερα εκει που ηταν και στην μεση του δρομου, οπως λεει, και λενε και οι μαρτυρες, δεν πειθει.... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ γινονται αυτα... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ και ΑΝ, να πεσουν σε ενεδρα με σκοπο την εξοντωση... αλλιως ειναι ιστοριες για καναν γεροντακι ταξιτζη...

για μενα 2 περιπτωσεις παιζουν, η πρωτη ειναι οτι ειναι στημενη μεγαλη δουλεια... τοφαγε το παιδι... γιατι και πως βαριεμαι να κανω ολοκληρη αναλυση, αλλα δεν το εχω δεσει και κομπο ακομα... ειναι θεωρια εμπειριας ζωης, οχι (ακομα) χειροπιαστα ντοκουμεντα... θα φανει απο τις εξελιξεις σε βαθος χρονου... αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ πιθανο, κατα την δικη μου προσωπικη αποψη...

και η αλλη, ειναι η κλασσικη περιπτωση, ανεκπαιδευτος σε ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ανθρωπος, χωρις τις αναλογες εξετασεις στον βαθμο που χρειαζεται για την κατασταση της ψυχικης υγειας, δεν λεω τρελος, αλλα οσο ικανος χρειαζεται για την εκτελεση μιας τετοιας δουλειας... και το συνδρομο του ελληνα που ακομα κρατει σε μεγαλο βαθμο, "μαγκια, κλανια, και κωλο φιλιστρινι" που μολις του δωσεις εξουσια, απεχθεια λογο τυχον διαφορετικων πολιτικων αποψεων, και λοιπες λαλακιες, και αντι να κραταμε το οπλο μεσα και να φευγουμε φωναζοντας ενυσχισεις ωστε να γινει οργανωμενη και επαγγελματικη δουλεια με ασφαλεια στον γυρω πολιτη/// ριχνουμε στα ποδια, δεξια και αριστερα ανεγκεφαλα για μαγκια και εκφοβισμο στα 15χρονα... αλλα και παλι δυσκολο το δευτερο σεναριο βαση των γεγονοτων... τοσο βλαχος και ανεξελεκτος πια? οχι να τραβηξει οπλο, αλλα να ριχνει τυφλωμενος σε σημεια επικινδυνα για περαστικους, μπαλκονια κλπ....

χωρις να ειμαι ειδικος, που δεν ειμαι... λογο της δουλειας μου, εχω βρθει σε 2 πραξικοπηματα, Βενεζουελα αρχες '90, και Ρωσσια, στην βενεζουελα διασχισα δρομο με στρατιωτικο τζιπ, βοηθεια με το οικονομικο αζημιωτο απο τον στρατο να βγω απο το πλοιο και να ξαναγυρισω (δεν ειμαι στρατιωτικος, ναυτικος ειμαι) οταν στον δρομο βρισκονταν στρατιωτες, τεθωρακισμενα, και ανταλλασαν και μερικες βολες με αντιστασιακους...

εχω βρεθει 150-200 μετρα απο επιχειρησεις στρατου και τεθωρακισμενων Μ113 στον Νοτιο Λιβανο εναντιων παλαιστινιων προμηθευτων οπλισμου της Χεζμπολαχ... εκτελεση αυτων με συνοπτικες διαδικασιες, γυρισμα πλατη και πυροβολισμο στον σβερκο...

εχω δει δηλαδη να πεφτουν σφαιρες στην πραγματικοτητα σε μικρη αποσταση, και νεκρους ανθρωπους απο τετοιες καταστασεις...

και αλλα πιο ασημαντα, σε οπτικη επαφη με βομβαρδισμο σε αποσταση λιγων χλμ απο IAF F-15's, επιχειρηση επιθετικων ελικοπτερων σε στοχους της χεζμπολαχ σε πλαγια, αρκετα μακρια βεβαια, ηθελε κυαλια για λεπτομεριες... κλπ

και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντως...

απλα γιαυτα, και βαση και των γεγονοτων ετσι οπως εχουν αναφερθει και απο τους μαρτυρες, αλλα και τον ιδιον, ειδικοι δεν ειμαστε, αλλα δεν βγαινει ρε γαμωτο η δικαιολογια να τραβηξουν οπλο, ποσο μαλλον να ριχνουν στην τυφλα...

σορυ για τις εκφρασεις...
Την πρώτη περίπτωση που αναφέρεις, την θεωρώ όχι απλώς τραβηγμένη από τα μαλιά, αλλά κάτι παραπάνω (εκτός αν μαθευτεί κάτι που αγννοούμε προς το παρόν εντελώς)

Η δεύτερη περίπτωση που αναφέρεις είναι πιθανότερη από την πρώτη.

ΙΜΗΟ, το πιθανότερο σενάριο είναι ένας συνδυασμός ελαφριάς μορφής αυτού που αναφέρεις στο δεύτερο σενάριο σου και ακραίας μορφής μιας κατά τα άλλα φυσιολογικής αντίδρασης ενός καθημερινού φαινομένου, να μην ανεχόμαστε να μας βρίζουν. Εκτίμηση μου είναι ότι κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία, ασχετα αν μετά λόγω συσώρευσης "άστοχων" (για να το θέσω ευγενικά και να μην φάω καμία τιμωρία από τον διαχειριστή λόγω ύβρεων) επιλογών κατέληξε στο γνωστό αποτέλεσμα.
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Σχετικά με τους "χρησμούς", είναι πολλές φορές τέτοιου είδους τα θέματα που πρέπει να ρυθμίσει ο (εκάστοτε) νομοθέτης, που δεν έχει άλλη δυνατότητα διατύπωσης της ρύθμισης, ώστε να καλύπτει όλες τις πιθανές καταστάσεις, από τον "χρησμό" ή κάποια αντίστοιχη διατύπωση.
Και για να είμαστε ειλικρινείς δέν φταίει η αστυνομία που είναι οι νόμοι σα χρησμοί αλλά δικαιολογημένα όπως λές οι νομοθέτες, οπότε ελαφρύνω και γώ λίγο την άποψη που ανέλυσα παραπάνω, αλλά δεν την αποσύρω (αφού και εσυ συμφωνείς δεν θα καώ μόνος μου :lol: )

Σχετικά με τις εξελίξεις:
Κάποια από τα πράγματα που λέγαμε έγιναν πραγματικότητα. Τώρα οι "βάνδαλοι" 15ρηδες είναι πολύ περισσότεροι... μήπως λοιπόν σε κάποια (όχι όλα) στις πιό μετριοπαθείς απόψεις υπήρχε δίκαιο?
Η Καταστολή στα όρια του συντάγματος για τέτοιες μάζες αποδείχτηκε παρακινδυνευμένη άν δεν γίνει με ελεγχόμενη προς μικρή πίεση και σε συνδυασμό με άλλες γέφυρες επικοινωνίας-παραχωρήσεις.
Και γίνεται ακόμα πιό ακατάλληλη τώρα μετά το λάθος 1 αστυνομικού.
Τώρα ή δεχόμαστε την 2 άποψη ή πάμε σε "αντισυνταγματική" καταστολή που μόνο εμφύλιο θα προκαλέσει.....
Γιατί θα προκαλέσει εμφύλιο?
Γιατί η τάση αμφισβήτησης στους νέους είναι έμφυτη. Αν συνδυαστεί με κακή οριοθέτηση από την κοινωνία, με ελλιπή αντίληψη της σχέσης πράξεων-συνεπειών-επιπτώσεων ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (=εξουσία=επιβολή=καταναγκασμός για τα παιδια) τοτε βρίσκουν το απόλυτο πάτημα για τέτοιες συμπεριφορές.

Αυτή τη στιγμή έχουν βρεί το νόημα της ζωής τους στο να μας αποδείξουν ότι θα μας ξανακούσουν μόνο επειδή έχουμε δίκιο (εμείς οι μεγάλοι) και όχι επειδή μπορούμε να τους το επιβάλουμε. Θέλουν απλά να μας πούνε ότι βρήκαμε το δάσκαλό μας....
Μέσα από ένα σχήμα οξύμωρο μας αποδεικνύουν ότι είμαστε χαζοί γιατί:
--- λόγω της ηλικίας τους,
--- των όπλων που χρησιμοποιουν (απλές πέτρες και όχι όπλα που θεωρούνται δολοφονικά),
---λόγω του αριθμού τους (1000δες)
---και λόγω των λαθών στα οποία πέφτουμε (δολοφονία)
δέν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ως εγληματίες. Για να τους πολεμήσουμε θα γίνουμε και μείς εγκληματίες γιατί θα έχουμε παραβεί το σύνταγμα....
Νά πως μας τη φέρανε... και όλα αυτά γιατί όταν παιζόταν άν θα ενταχθούν αυτοί οι μικροπαραβατικοί πίσω στην κανονικότητα ενός διαδηλωτή ή στην βιαιότητα ενός βανδάλου εμείς τα χειριστήκαμε όλα σαν βανδάλους.....

Για το θέμα της επιρροής των κομμάτων σε νεολαία....
Αμφιβάλλω αν τα παιδιά παρακολουθούν τις ομιλίες αρχηγών στις ειδήσεις και άν διακρίνουν πιθανά υπόγεια μηνύματα στα λόγια ενός Τσίπρα... αν κατάφεραν κάτι τέτοιο.... θα αριστεύσουν όλοι στην λογοτεχνία και τη ρητορική.... Νομίζω περισσότερου τους ενθαρρύνει μιά αντιδραστική δήλωση παρά μιά συγκαλυμμένη ενθαρρυντική έτσι όπως είναι τώρα....
Αλλωστε οι μαλάκες του ΣΥΝ και του ΚΚΕ αρχίσανε τον ενδοπόλεμο τώρα....
Εικόνα
Απάντηση