sjmygian έγραψε:
ανάλογη με το βαθμό που κινδυνεύουν άλλα αγαθά αν χρησιμοποιηθεί", στην πράξη όμως, όποιος καταφέρει να λύσει σωστά τον παραπάνω "χρησμό της Πυθίας", και ειδικά σε δέκατα του δευτερολέπτου που πρέπει να κρίνουν οι αστυνομικοί υπέρ ή κατά της χρήσης του όπλου τους, έχει κερδίσει τον σεβασμό μου.
H εργασια του αστυνομικου, ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις, που οπως αυτη δεν εχει να κανει με επαγγελματιες πιστολαδες της νυχτας, ειναι και το να φροντιζει και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του και των ΓΥΡΩΝ του, ΜΕ ΠΡΩΤΗ μεριμνα την ανθρωπινη ζωη και μετα τις υλικες ζημιες... που σημαινει, οταν ειναι 2 μονο αστυνομικοι, και σε 150 μετρα, οπως λενε οι ιδιοι οτι αφησαν το περιπολικο και πηγαν προς τα 20-20(?) πιτσιρικια, εστω και με πετρες και καδρονια, σε μια περιοχη που ΔΡΟΥΝ ετσι και καταυτον τον τροπο, εαν εδρασαν και απειληθηκαν στον βαθμο που κινδυνευε η ζωη τους, αμα θελουμε το πιστευουμε, και ο αστυνομικος που εχει 5-10 χρονια εκει ειναι ΕΜΠΕΙΡΟΣ... ξερει πως δρουν και τι τροπους χρησιμοποιουν, δεν παει σαν το μοσχαρι να εγκλωβιστει μονος του μεσα, και φροντιζει να μην χρειαστει να πυροβολει τα παιδια (εστω τα παραστρατημενα) για να προστατευτει αυτος και οι γυρω... το να φτασει να ειναι σε κατασταση δεκατων του δευτερολεπτου, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ να δει εαν εχει ουρανο και χρονο να σηκωσει λιγο πιο ψηλα το πιστολι ωστε να παει στο κενο η σφαιρα, ειδικοτερα εκει που ηταν και στην μεση του δρομου, οπως λεει, και λενε και οι μαρτυρες, δεν πειθει.... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ γινονται αυτα... ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΕΔΡΑ και ΑΝ, να πεσουν σε ενεδρα με σκοπο την εξοντωση... αλλιως ειναι ιστοριες για καναν γεροντακι ταξιτζη...
για μενα 2 περιπτωσεις παιζουν, η πρωτη ειναι οτι ειναι στημενη μεγαλη δουλεια... τοφαγε το παιδι... γιατι και πως βαριεμαι να κανω ολοκληρη αναλυση, αλλα δεν το εχω δεσει και κομπο ακομα... ειναι θεωρια εμπειριας ζωης, οχι (ακομα) χειροπιαστα ντοκουμεντα... θα φανει απο τις εξελιξεις σε βαθος χρονου... αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ πιθανο, κατα την δικη μου προσωπικη αποψη...
και η αλλη, ειναι η κλασσικη περιπτωση, ανεκπαιδευτος σε ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ανθρωπος, χωρις τις αναλογες εξετασεις στον βαθμο που χρειαζεται για την κατασταση της ψυχικης υγειας, δεν λεω τρελος, αλλα οσο ικανος χρειαζεται για την εκτελεση μιας τετοιας δουλειας... και το συνδρομο του ελληνα που ακομα κρατει σε μεγαλο βαθμο, "μαγκια, κλανια, και κωλο φιλιστρινι" που μολις του δωσεις εξουσια, απεχθεια λογο τυχον διαφορετικων πολιτικων αποψεων, και λοιπες λαλακιες, και αντι να κραταμε το οπλο μεσα και να φευγουμε φωναζοντας ενυσχισεις ωστε να γινει οργανωμενη και επαγγελματικη δουλεια με ασφαλεια στον γυρω πολιτη/// ριχνουμε στα ποδια, δεξια και αριστερα ανεγκεφαλα για μαγκια και εκφοβισμο στα 15χρονα... αλλα και παλι δυσκολο το δευτερο σεναριο βαση των γεγονοτων... τοσο βλαχος και ανεξελεκτος πια? οχι να τραβηξει οπλο, αλλα να ριχνει τυφλωμενος σε σημεια επικινδυνα για περαστικους, μπαλκονια κλπ....
χωρις να ειμαι ειδικος, που δεν ειμαι... λογο της δουλειας μου, εχω βρθει σε 2 πραξικοπηματα, Βενεζουελα αρχες '90, και Ρωσσια, στην βενεζουελα διασχισα δρομο με στρατιωτικο τζιπ, βοηθεια με το οικονομικο αζημιωτο απο τον στρατο να βγω απο το πλοιο και να ξαναγυρισω (δεν ειμαι στρατιωτικος, ναυτικος ειμαι) οταν στον δρομο βρισκονταν στρατιωτες, τεθωρακισμενα, και ανταλλασαν και μερικες βολες με αντιστασιακους...
εχω βρεθει 150-200 μετρα απο επιχειρησεις στρατου και τεθωρακισμενων Μ113 στον Νοτιο Λιβανο εναντιων παλαιστινιων προμηθευτων οπλισμου της Χεζμπολαχ... εκτελεση αυτων με συνοπτικες διαδικασιες, γυρισμα πλατη και πυροβολισμο στον σβερκο...
εχω δει δηλαδη να πεφτουν σφαιρες στην πραγματικοτητα σε μικρη αποσταση, και νεκρους ανθρωπους απο τετοιες καταστασεις...
και αλλα πιο ασημαντα, σε οπτικη επαφη με βομβαρδισμο σε αποσταση λιγων χλμ απο IAF F-15's, επιχειρηση επιθετικων ελικοπτερων σε στοχους της χεζμπολαχ σε πλαγια, αρκετα μακρια βεβαια, ηθελε κυαλια για λεπτομεριες... κλπ
και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντως...
απλα γιαυτα, και βαση και των γεγονοτων ετσι οπως εχουν αναφερθει και απο τους μαρτυρες, αλλα και τον ιδιον, ειδικοι δεν ειμαστε, αλλα δεν βγαινει ρε γαμωτο η δικαιολογια να τραβηξουν οπλο, ποσο μαλλον να ριχνουν στην τυφλα...
σορυ για τις εκφρασεις...