Αν δεν θέλετε να αγοράσετε πακέτα βελτίωσης των γραφικών στο FSX και το FS9, μπορείτε να βρείτε κάποια δωρεάν στο www.Flightsim.com (χρειάζεται register).
Με το FS2004/FSX PicNic 1.0 μπορείτε να κάνετε το έδαφος να μοιάζει καλυμμένο με χορτάρι σε διαφορετικές ποιότητες και τόνους. Κάνει και για FSX και για FS9. Ταυτόχρονα, σας δίνει τη δυνατότητα να μειώσετε την ανάλυση του Detail στο έδαφος μέχρι τα 256Χ256 pixel προκειμένου να πετύχετε βελτίωση στα FPS. Παρέχει 5 διαφορετικές τονικότητες, και 3 αναλύσεις (1024-512-256) και μπορείτε να κάνετε όσες δοκιμές θέλετε, ή να επαναφέρετε το original.
Θα το βρείτε αν το αναζητήσετε από το Search file library με όνομα αρχείου: picnic10.zip
Με το FS2004/FSX Oscar Cloud μπορείτε να εγκαταστήσετε (χειροκίνητα) μιά νέα εμφάνιση για τα σύννεφα σε οποιαδήποτε ανάλυση θέλετε (1024 ή 512 ή 256 ή 128) σε FS9 ή FSX. Καλό είναι να κρατήσετε το original αρχείο σε back up. Σχετικά με τις αναλύσεις, μπορείτε να πειραματιστείτε και να βρείτε ποιά ανάλυση σας βολεύει χωρίς να σας επιβαρύνει αισθητά στα FPS. Θυμηθείτε μόνο όταν μπείτε στο παιχνίδι, να πάτε στο Settings>Display και να κάνετε ρυθμίσεις έτσι ώστε να μην βλέπετε σύννεφα χαμηλής ανάλυσης. (εγώ προσωπικά έχω Sight distance 60mi, Cloud draw dist. 60m, 3d cloud percentage 100%, Cloud density ό,τι θέλω κάθε φορά.)
Το αρχείο θα το βρείτε με τον ίδιο τρόπο με το όνομα: oscarcl3.zip
Για τον ουρανό δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον δωρεάν για το FSX αλλά μόνο για το FS9 και είναι το FS2004 Blue Sky Environment Upgrade. Σας δίνει την δυνατότητα να αλλάξετε τον ήλιο, τον ουρανό σε διάφορους χρωματισμούς (και για ηλιοβασίλεμα και ανατολή) και να επαναφέρετε ανά πάσα στιγμή τα original. Θα το βρείτε πάντα όπως και τα παραπάνω με το όνομα: bluesky2.zip
Σχετικά με τη θάλασσα, στο FS9 μπορείτε να δοκιμάσετε το FS2004 Perfect Water 1.0 που θα βρείτε ώς perfwat.zip ή το FS2004 My Water Project που θα βρείτε ώς mywtrprj.zip
Στο FSX δοκιμάστε το FSX Replacement Water Textures που θα βρείτε ώς texwater.zip και αλλάζει μόνο τα ρηχά νερά.
Επίσης: υπάρχουν 2 δωρεάν βελτιωτικά για το AUTOGEN του FSX (δεν είναι για το fs9). Ψάξτε τα στην AVSIM.com (θέλει registration) με ονόματα αρχείου:
1ο μέρος -> fsx_enhanced_autogen.zip
2ο μέρος -> fsx_enhanced_autogen_pt2.zip
Freeware environment enhance FSX-FS9
Συντονιστής: Διαχείριση
-
Sierraxray