πως επηρεαζονται τα αεροπλανα απο της Γης
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
-
κοστας
πως επηρεαζονται τα αεροπλανα απο της Γης
το παραπανω θέμα είναι ένα θέμα που το ψάχνω πολύ καιρό τώρα, θα ήθελα να μου απαντήσει αν ξέρει κανείς κατά πόσο επηρεάζεται από τη ταχύτητα και τη περιστροφή της γης τα αεροπλάνα. ειδικότερα γιατί μια πτήση προς Ν.ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ διαρκεί περίπου 8.30 ώρες ενώ το αντίστροφο περίπου 9
αν υποθέσουμε ότι κινούνται με τις ίδιες σχετικές ταχύτητες.
Re: πως επηρεαζονται τα αεροπλανα απο της Γης
Δεν έχει να κάνει με την περιστροφή της γης αλλά με τα ρεύματα αέρα που έρχονται από τον Βορρά και την πορεία του αεροσκάφους !!!κοστας έγραψε:προς Ν.ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ διαρκεί περίπου 8.30 ώρες ενώ το αντίστροφο περίπου 9![]()
Μια από τις ερωτήσεις που
μου έτυχε στις εξετάσεις στον ΙVAO ή στο ΝΑΤΟ !!

αν υποθεσουμε οτι δεν εχουμε ανεμους σε ολη την διαρκεια της πτησης εχει να κανει με την περιστροφη της γης και την διαφορα ωρας..κοστας έγραψε:το παραπανω θέμα είναι ένα θέμα που το ψάχνω πολύ καιρό τώρα, θα ήθελα να μου απαντήσει αν ξέρει κανείς κατά πόσο επηρεάζεται από τη ταχύτητα και τη περιστροφή της γης τα αεροπλάνα. ειδικότερα γιατί μια πτήση προς Ν.ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ διαρκεί περίπου 8.30 ώρες ενώ το αντίστροφο περίπου 9αν υποθέσουμε ότι κινούνται με τις ίδιες σχετικές ταχύτητες.
Αλλα επιδι το να μην εχει αερα σε υπερατλαντικο ταξιδι δεν χωραει ουτε το μυαλο του spilberg ειναι καθαρα θεμα εντασης/πορειας ανεμων...

[marq=left] :C130: 322VTTS
Τα ειχαμε ξαναπει καπου αυτα αλλα δε τα βρισκω.κοστας έγραψε:το παραπανω θέμα είναι ένα θέμα που το ψάχνω πολύ καιρό τώρα, θα ήθελα να μου απαντήσει αν ξέρει κανείς κατά πόσο επηρεάζεται από τη ταχύτητα και τη περιστροφή της γης τα αεροπλάνα. ειδικότερα γιατί μια πτήση προς Ν.ΥΟΡΚΗ - ΑΘΗΝΑ διαρκεί περίπου 8.30 ώρες ενώ το αντίστροφο περίπου 9αν υποθέσουμε ότι κινούνται με τις ίδιες σχετικές ταχύτητες.
Περιληπτικα-περιληπτικα.
Με την λογικη που σκευτεσαι, εαν καποιος χοροπηδηξει, θα πρεπει η γη απο κατω του να κινηθει με τη ταχυτητα περιστροφης της. Κατι τετοιο δεν συμβαινει ομως. Γιατι ?
Γιατι μαζι με την γη περιστρεφονται και οι αεριες μαζες γυρω της. Αρα δεν επηρεαζουν καθολου οτι υπαρχει μεσα στην ατμοσφαιρα της γης.
Οπως ειπε ο συναδελφος απο πανω, η διαφορα ωρας του ταξιδιου οφειλεται στα καιρικα φαινομενα τα οποια ταξιδευουν eastbound.

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Τελικά άλλο ήθελα να γράψω άσχετα αν δεν ισχύει.Anzac έγραψε:Την απάντηση την θυμάμαι απο το σχολείο, και έχει να κάνει με την περιστροφή της Γής.
Αν η πτήση έχει την ίδια φορά με την φορά της Γής, τότε θα είναι ποιό σύντομη σε διάρκεια.
Το ακριβώς αντίθετο στην 2η περίπτωση.
Ήθελα να γράψω:
Αν η πτήση έχει την αντίθετη φορά με την φορά της Γής, τότε θα είναι ποιό σύντομη σε διάρκεια.
e-HAF Admin