Προσγείωση σε μικρό διάδρομο!
Συντονιστής: Διαχείριση
Προσγείωση σε μικρό διάδρομο!
Την τελευτέα φόρα που πήγα να κάνω μια πτήση απέφυγα να πάω σε μοντελοδρόμιο γιατί μου πεύτει λίγο μακριά και πήγα σε ένα γήπεδο του χωριού μου όπου το πεδίο προσγείωσης ήταν το πολύ 30 μέτρα.Το αποτέλεσμα ήταν να σπάσω τις ρόδες και να προσγειωθώ με τη κοιλιά.
Μπορείτε να μου δώσετε καμιά τεχνική για το πως θα το προσγειώσω εκεί;
Μπορείτε να μου δώσετε καμιά τεχνική για το πως θα το προσγειώσω εκεί;
-
manik
- Moderator

- Επικοινωνία:
Μια καλή τεχνική είναι να βάλεις βαλλιστικό αλεξίπτωτο στο μοντέλο και όταν φτάνεις πάνω από το πεδίο προσγείωσης κόβεις κινητήρα , ανοίγεις το αλεξίπτωτο και τσουπ ούτε γάτα ούτε ζημιά..
Σαφώς και κάνω πλάκα.....
Θα σε βοηθήσουν ο georgegrm και ο Cannon πιστεύω που ασχολούνται.
Τον Anzac δεν τον βάζω μέσα γιατί τώρα μαθαίνει να το...... σπάει...

Σαφώς και κάνω πλάκα.....
Θα σε βοηθήσουν ο georgegrm και ο Cannon πιστεύω που ασχολούνται.
Τον Anzac δεν τον βάζω μέσα γιατί τώρα μαθαίνει να το...... σπάει...
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:
Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
Χωρίς να είμαι ειδήμων, θα προτείνω τα εξής:
- Όταν πρόκειται για προσγείωση σε χώμα, ψάξε να βρείς ένα καθαρό μέρος από πέτρες και εξογκώματα, και όσο το δυνατόν επίπεδο. Επίσης φόρα στο αεροπλάνο σου μεγαλούτσικους τροχούς από μαλακό λάστιχο, αντί αφρολεξ.
- Όταν πρόκειται να προσγειωθείς σε κοντό διάδρομο, είναι προτιμώτερο να έχει αέρα ώστε να έρχεται και να κάθεται με μικρότερη ταχύτητα. Μου έχει τύχει να έχει τόσο αέρα (και μάλιστα σχετικά κάθετο στο διάδρομο) που προσγείωσα σε 5 μέτρα μήκος.
Αυτά από μένα.

- Όταν πρόκειται για προσγείωση σε χώμα, ψάξε να βρείς ένα καθαρό μέρος από πέτρες και εξογκώματα, και όσο το δυνατόν επίπεδο. Επίσης φόρα στο αεροπλάνο σου μεγαλούτσικους τροχούς από μαλακό λάστιχο, αντί αφρολεξ.
- Όταν πρόκειται να προσγειωθείς σε κοντό διάδρομο, είναι προτιμώτερο να έχει αέρα ώστε να έρχεται και να κάθεται με μικρότερη ταχύτητα. Μου έχει τύχει να έχει τόσο αέρα (και μάλιστα σχετικά κάθετο στο διάδρομο) που προσγείωσα σε 5 μέτρα μήκος.
Αυτά από μένα.
Κωνσταντίνος "Cannon" Οικονομίδης - SW4NLS

Είναι λίγο μεγαλούτσικο το αεροπλάνο και όταν έκοβα ταχύτητα και έπαιρνα κλίση 10 μοιρων και μου στόλαρε.Μάλλον έφταιγε ο δυνατός ανεμος αλλά και εγώ που δεν είδα την κατευθυνση του.Cannon έγραψε:Χωρίς να είμαι ειδήμων, θα προτείνω τα εξής:
Αυτά από μένα.
-
heli-division
μια κουβέντα είναι αυτό 
εγώ έχω για το cessna μου απο ένα κολλάρο με σφυκτήρα για την κάθε ρόδα
πήρα ένα δείγμα και πήγα σε ένα κατάστημα μοντελισμού και μου ζητήσανε 25 € για ένα σακουλάκι με κολλάρα ΓΚΡΡΡΡΡρρρρρ
προσπάθησα να βρώ στο ebay και σε ξένα sites αλλά δεν γνωρίζω το ακριβές μέγεθος που είναι σε ίντσες
εγώ έχω για το cessna μου απο ένα κολλάρο με σφυκτήρα για την κάθε ρόδα
πήρα ένα δείγμα και πήγα σε ένα κατάστημα μοντελισμού και μου ζητήσανε 25 € για ένα σακουλάκι με κολλάρα ΓΚΡΡΡΡΡρρρρρ
προσπάθησα να βρώ στο ebay και σε ξένα sites αλλά δεν γνωρίζω το ακριβές μέγεθος που είναι σε ίντσες
e-HAF Admin
-
heli-division