ΚLM?? ΆΚουσα οτι πάει κατα δ..όλου αυτή απο τότε που μπήκε με την airfrance...kodi έγραψε:with the above uni they will send you either to KLM or BA and you will get paid as well....
Μηχανικός αεροσκαφών
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
-
Anna Maria
-
Anna Maria
-
killerwing
Χωρις μαθηματικα και αγγλικα δεν πας πουθενα. σε οποιοδηποτε σχολη ανωτατης εκπαιδευσης χρειαζεσαι βασεις μαθηματικων , μηχανικης ρευστων, δυναμικη ρευστομηχανικης. Μην σε παιρνει απο κατω, αν κατσεις και διαβασεις και καταλαβεις την φιλοσοφια της υποθεσης θα τα βγαλεις πολυ ευκολα αυτα τα μαθηματα.Anna Maria έγραψε:PanPan εχουν μαλώσει μαζι μου τα μαθηματικά... Αλλα θα κάνω μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να τα ξαναβρούμε...
Το university of Bath, αν δεν κανω λαθος, ειναι το τριτο καλυτερο πανεπιστημιο για μηχανoλογους μηχανικους στην αγγλια μετα το Imperial για bachelor, για master και διδακτορικο ειναι το cranfield. (Στο cranfield 2 φιλοι μου κανουν διδακτορικο σε αεροτομες συνθετικων υλικων.
-
Anna Maria
Αγγλικα κανενα προβλημα. Proficiensy εχω και αν κατσω να τα φρεσκαρω λιγο, ολα κομπλέ. Ντάξει αμα είναι για το καλό, ας συμφιλιωθώ και με τα μαθηματικά...killerwing έγραψε:Χωρις μαθηματικα και αγγλικα δεν πας πουθενα. σε οποιοδηποτε σχολη ανωτατης εκπαιδευσης χρειαζεσαι βασεις μαθηματικων , μηχανικης ρευστων, δυναμικη ρευστομηχανικης. Μην σε παιρνει απο κατω, αν κατσεις και διαβασεις και καταλαβεις την φιλοσοφια της υποθεσης θα τα βγαλεις πολυ ευκολα αυτα τα μαθηματα.Anna Maria έγραψε:PanPan εχουν μαλώσει μαζι μου τα μαθηματικά... Αλλα θα κάνω μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να τα ξαναβρούμε...
Το university of Bath, αν δεν κανω λαθος, ειναι το τριτο καλυτερο πανεπιστημιο για μηχανoλογους μηχανικους στην αγγλια μετα το Imperial για bachelor, για master και διδακτορικο ειναι το cranfield. (Στο cranfield 2 φιλοι μου κανουν διδακτορικο σε αεροτομες συνθετικων υλικων.
Χαιρετω μηχανικους και μη.
Ειμαι αποφοιτος ΣΜΑ ειδικοτητα Τ/Η και κανω μεταπτυχιακο στο πανεπ θεσσαλιας στα δικτυα
Επειδη ασχολουμαι με τις σπουδες και ρωταω και μαθαινω.Εχω συναδελφους και στο Bath και στο Imperial και στο Cranfield και μου λενε πως σε προπτυχιακο επιπεδο τα πραγματα ειναι αρκετα βατα και οχι τοσο δυσκολα οσο λετε,οσο για τα μαθηματικα αν ξερεις αξιοπρεπη ολοκληρωτικο λογισμο και διανυσματα ετσι ωστε να ανταπεξελθεις στα μαθηματικα,τη φυσικη ,τον αυτοματο ελεγχο και τη μηχανικη ρευστων δεν θα εχεις αλλου προβλημα πχ στα στοιχεια μηχανων η στη στατικη.Μεσα σε 3 μηνες μπορεις να μαθεις αρκετα καλο λογισμο αν κατσεις και λυνεις ασκησεις καθε μερα
Ειμαι αποφοιτος ΣΜΑ ειδικοτητα Τ/Η και κανω μεταπτυχιακο στο πανεπ θεσσαλιας στα δικτυα
Επειδη ασχολουμαι με τις σπουδες και ρωταω και μαθαινω.Εχω συναδελφους και στο Bath και στο Imperial και στο Cranfield και μου λενε πως σε προπτυχιακο επιπεδο τα πραγματα ειναι αρκετα βατα και οχι τοσο δυσκολα οσο λετε,οσο για τα μαθηματικα αν ξερεις αξιοπρεπη ολοκληρωτικο λογισμο και διανυσματα ετσι ωστε να ανταπεξελθεις στα μαθηματικα,τη φυσικη ,τον αυτοματο ελεγχο και τη μηχανικη ρευστων δεν θα εχεις αλλου προβλημα πχ στα στοιχεια μηχανων η στη στατικη.Μεσα σε 3 μηνες μπορεις να μαθεις αρκετα καλο λογισμο αν κατσεις και λυνεις ασκησεις καθε μερα
Anna Maria αν και λίγο αργά θέλω να σου πω και τη δική μου γνώμη πάνω στο αντικείμενο που ψάχνεις.Καταρχάς χωρίς μαθηματικά ξέχνα το επάγγελμα του μηχανικού αεροσκαφών.Απλά ξέχνα το.Πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις βασικά πράγματα διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού που θεωρούνται δεδομένα σε όλες τις σχολές μηχανικών.Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος που πήγες θεωρητική κατεύθυνση στο σχολείο.Γιατί το έκανες αυτό αφού ήθελες να γίνεις μηχανικός?Πώς θα σε βοηθούσε αυτή η κατεύθυνση να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα?Τέσπα.Τώρα για τις σχολές.Αν θέλεις να μην ξοδέψεις χρήματα ή να φύγεις εξωτερικό μπορείς να πας στο τει μηχανικών αεροσκαφών της χαλκίδας.Ξέχνα τα ιεκ και συναφή σχολές μεταλυκειακής εκπαίδευσης.Το πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω τει υπερκαλύπτει το B1 part 66 και έχω ακούσει καλά λόγια για την εν λόγω σχολή.Δεν είναι τίποτα να δώσεις ξανά πανελλήνιες.Η σχολή έχει χαμηλή βάση και μπορείς να περάσεις άνετα με ένα σωστό διάβασμα.Ωστόσο θέλω να σε ενημερώσω ότι από το Φεβρουάριο του 2010 ξεκινάει η ΕΑΒ εκπαίδευση για όσους θέλουν να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών.Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει το Β1,ο οργανισμός είναι εγκεκριμένος κατά EASA part 147 και με το που τελειώνεις τη σχολή με μόνο δύο χρόνια πρακτικής εμπειρίας μπορείς να δώσεις εξετάσεις για το B1 part 66.Αν και η εν λόγω σχολή είναι ακριβή(17000 Ε) είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να μπεις στο επάγγελμα.Για περισσότερα σε αυτό δες εδώ http://airliners.gr/community/viewtopic.php?f=24&t=6259
Ξαναλέω μακριά από μεταλυκειακές σχολές.Ξέρω παιδί που τέλειωσε μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών σε ΤΕΕ και τα καθήκοντα που είχε μετά στο επάγγελμα ήταν πολύ χαμηλά.Θα σε έχουν για τις αγγαρείες και σύντομα θα χάσεις το ενδιαφέρον σου.Καλύτερα στο τει ή στη σχολή της ΕΑΒ(αν έχεις τα λεφτά) παρά σε κάτι τέτοιο.Τώρα αν θες να πας εξωτερικό μπορείς να ακολουθήσεις ένα bachelor in aeronautical engineering ή κάτι παρεμφερές αλλά για να σε πάρουν εκεί πρέπει να έχεις καλές βάσεις στα μαθηματικά οπότε θα έχεις πρόβλημα.Στη βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχει σχετική σχολή πλέον.Υπήρχε η αεροτεχνική στη Θεσσαλονίκη αλλά έκλεισε πριν 2-3 χρόνια.ΤΕΕ μηχανοσυνθετών αεροσκαφών υπάρχουν κανά δυο στην Αθήνα,ένα στη κρήτη ενώ υπάρχει και ένα ΙΕΚ τεχνικών αεροσκαφών στην Αθήνα επίσης.Επιμένω όμως πως δεν είναι η καλύτερη επιλογή τέτοιες σχολές,πόσο μάλλον όταν θα πληρώσεις και ένα κάρο λεφτά.Δώσε για το τει χαλκίδας.Αυτός είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος δρόμος.
Sorry για το μεγάλο ποστ.
Ξαναλέω μακριά από μεταλυκειακές σχολές.Ξέρω παιδί που τέλειωσε μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών σε ΤΕΕ και τα καθήκοντα που είχε μετά στο επάγγελμα ήταν πολύ χαμηλά.Θα σε έχουν για τις αγγαρείες και σύντομα θα χάσεις το ενδιαφέρον σου.Καλύτερα στο τει ή στη σχολή της ΕΑΒ(αν έχεις τα λεφτά) παρά σε κάτι τέτοιο.Τώρα αν θες να πας εξωτερικό μπορείς να ακολουθήσεις ένα bachelor in aeronautical engineering ή κάτι παρεμφερές αλλά για να σε πάρουν εκεί πρέπει να έχεις καλές βάσεις στα μαθηματικά οπότε θα έχεις πρόβλημα.Στη βόρειο Ελλάδα δεν υπάρχει σχετική σχολή πλέον.Υπήρχε η αεροτεχνική στη Θεσσαλονίκη αλλά έκλεισε πριν 2-3 χρόνια.ΤΕΕ μηχανοσυνθετών αεροσκαφών υπάρχουν κανά δυο στην Αθήνα,ένα στη κρήτη ενώ υπάρχει και ένα ΙΕΚ τεχνικών αεροσκαφών στην Αθήνα επίσης.Επιμένω όμως πως δεν είναι η καλύτερη επιλογή τέτοιες σχολές,πόσο μάλλον όταν θα πληρώσεις και ένα κάρο λεφτά.Δώσε για το τει χαλκίδας.Αυτός είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος δρόμος.
Αν καταλαβα σωστα στο προγραμμα της ΕΑΒ μπορει να μπει καθενας ασχετα απο γνωσεις (και προυπηρεσια) σε μαθηματικα φυσικη χημεια ?
Aννα-Μαρια τι εκανες τελικα ?
Aννα-Μαρια τι εκανες τελικα ?
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

Regarding TEE , depends upon your willingness if you you want to go fwd or not. (I know a lot of people who finished TEE, they are B1's and work for big companies such as Swiss, Lufthansa, Klm,....Aegean,Olympic. with a very good salary as well.of course there some others still being assistants.). Now for TEI, it fullfills the requirements of the EASA part-66 B1 BUT for once more Greece is a lot of years behind in aviation and it is not recognized by the HCAA, which means that after the course you will have to sit the exams for the part-66 (around 13 modules).zafos έγραψε:Anna Maria αν και λίγο αργά θέλω να σου πω και τη δική μου γνώμη πάνω στο αντικείμενο που ψάχνεις.Καταρχάς χωρίς μαθηματικά ξέχνα το επάγγελμα του μηχανικού αεροσκαφών.Απλά ξέχνα το.Πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις βασικά πράγματα διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού που θεωρούνται δεδομένα σε όλες τις σχολές μηχανικών.Κατά τη γνώμη μου ήταν λάθος που πήγες θεωρητική κατεύθυνση στο σχολείο.Γιατί το έκανες αυτό αφού ήθελες να γίνεις μηχανικός?Πώς θα σε βοηθούσε αυτή η κατεύθυνση να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα?Τέσπα.Τώρα για τις σχολές.Αν θέλεις να μην ξοδέψεις χρήματα ή να φύγεις εξωτερικό μπορείς να πας στο τει μηχανικών αεροσκαφών της χαλκίδας.Ξέχνα τα ιεκ και συναφή σχολές μεταλυκειακής εκπαίδευσης.Το πρόγραμμα σπουδών του εν λόγω τει υπερκαλύπτει το B1 part 66 και έχω ακούσει καλά λόγια για την εν λόγω σχολή.Δεν είναι τίποτα να δώσεις ξανά πανελλήνιες.Η σχολή έχει χαμηλή βάση και μπορείς να περάσεις άνετα με ένα σωστό διάβασμα.Ωστόσο θέλω να σε ενημερώσω ότι από το Φεβρουάριο του 2010 ξεκινάει η ΕΑΒ εκπαίδευση για όσους θέλουν να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών.Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει το Β1,ο οργανισμός είναι εγκεκριμένος κατά EASA part 147 και με το που τελειώνεις τη σχολή με μόνο δύο χρόνια πρακτικής εμπειρίας μπορείς να δώσεις εξετάσεις για το B1 part 66.Αν και η εν λόγω σχολή είναι ακριβή(17000 Ε) είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να μπεις στο επάγγελμα.Για περισσότερα σε αυτό δες εδώ http://airliners.gr/community/viewtopic.php?f=24&t=6259

Ναι οκ εξαρτάται από τις ικανότητες του καθενός αν θα πάει μπροστά.Αν μπορεί όμως να διαλέξει το καλύτερο επίπεδο σπουδών γιατί να πάει στο ιεκ και να ξοδέψει μια περιουσία και να μην πάει στο τει που δεν κοστίζει τίποτα και είναι και πολύ καλύτερη η ποιότητα σπουδών?kodi έγραψε:Regarding TEE , depends upon your willingness if you you want to go fwd or not. (I know a lot of people who finished TEE, they are B1's and work for big companies such as Swiss, Lufthansa, Klm,....Aegean,Olympic. with a very good salary as well.of course there some others still being assistants.). Now for TEI, it fullfills the requirements of the EASA part-66 B1 BUT for once more Greece is a lot of years behind in aviation and it is not recognized by the HCAA, which means that after the course you will have to sit the exams for the part-66 (around 13 modules).
Μπορεί το τει να μην είναι εγκεκριμένος φορέας αλλά τουλάχιστον οι απόφοιτοι προορίζονται για να δουλέψουν στην ΕΑΒ.Άλλωστε κατά τη διάρκεια των σπουδών,τα καλοκαίρια πολλοί φοιτητές κάνουν πρακτική κα δουλεύουν στην ΟΑ,ΕΑΒ κλπ και αποκτούν ουσιαστική εμπειρία.
Το τει είναι ένας μη εγκεκριμένος φορέας,είναι για βασικές σπουδές και μετά ψάχνεις κάπου δουλειά,να μαζέψεις την απαραίτητη 3ετή πρακτική εμπειρία για να δώσεις μετά για το Β1.
Ναι μπορεί να μπει όποιος θέλει αλλά μέσα στη σχολή θέλει διάβασμα.Νομίζω πως τα περισσότερα αν όχι όλα τα modules γίνονται στα αγγλικά.Το κόστος κάθε κύκλου είναι 17000Ε.Πολλά λεφτά.Δηλαδή και στην Αγγλία να πας να σπουδάσεις aeronautical engineering πολύ λιγότερα θα σου βγουν.Το μόνο καλό απ'ότι βλέπω είναι ότι τελειώνοντας το σχολείο της ΕΑΒ θες δύο χρόνια πρακτική εμπειρία για να μπορείς να δώσεις για το Β1 ενώ αν τελειώσεις σχολή που δεν είναι εγκεκριμένος φορέας θέλει τρία χρόνια και αν δεν πας σε καμία σχολή θέλει πέντε χρόνια.squid έγραψε:Αν καταλαβα σωστα στο προγραμμα της ΕΑΒ μπορει να μπει καθενας ασχετα απο γνωσεις (και προυπηρεσια) σε μαθηματικα φυσικη χημεια ?
I did not say anything regarding IEK. I spoke only about tee which is free of charge. Ofcourse you cannot compare the level but at least it's only2-3 years + 3 years of experience. In the end you will have the same result even quicker. My opinion regarding engineering & maintenance in an airline or HAI is it does not worth to be in HAI in all points of view. (salary wise, airtickets, and last the whole feeling of being member of an Airline). As well why to pay 17000 euros in HAi whilst you can sit the exam in HCAA for 5-10 € ? Even in Lufthansa is cheeper...I would say that it worths to apply for apprenticeship in a company and while you get experience and sit the exams you get paid as well! Sorry for the English but i send this post while in FRA from my handy.

Οκ τα ΤΕΕ είναι δωρεάν.Τα δημόσια δηλαδή γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά.kodi έγραψε:I did not say anything regarding IEK. I spoke only about tee which is free of charge. Ofcourse you cannot compare the level but at least it's only2-3 years + 3 years of experience. In the end you will have the same result even quicker. My opinion regarding engineering & maintenance in an airline or HAI is it does not worth to be in HAI in all points of view. (salary wise, airtickets, and last the whole feeling of being member of an Airline). As well why to pay 17000 euros in HAi whilst you can sit the exam in HCAA for 5-10 € ? Even in Lufthansa is cheeper...I would say that it worths to apply for apprenticeship in a company and while you get experience and sit the exams you get paid as well! Sorry for the English but i send this post while in FRA from my handy.
Το θέμα είναι όμως πιστεύω να έχεις και το καλύτερο επίπεδο σπουδών,όχι να βγεις όσο πιο γρήγορα για να δουλέψεις.Μπορεί αυτή η δουλειά να εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό από την πρακτική εμπειρία αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν και οι βασικές σπουδές.Δεν ξέρω τί διδάσκονται στο ΤΕΕ,αλλά δεν νομίζω να καλύπτουν πλήρως το Β1.Ας μας πει κάποιος που ξέρει.
Για την ΕΑΒ και εγώ πιστεύω πως δεν αξίζει.Πολλά λεφτά και απλώς σε γλιτώνουν από ένα χρόνο πρακτικής εμπειρίας επειδή είναι πιστοποιημένος φορέας.
Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο είναι εύκολο να διαβάσει κανείς μόνος του και να δώσει εξετάσεις για το Β1.
Εξήγησέ μου λίγο τί είναι apprenticeship.Σε παίρνουν σαν ανειδίκευτο απλώς με ένα πτυχίο σχετικό?
companies like Lufthansa,Klm,British Airways etc....they have programs which are in the same level like Vocational Training. The one that I really know how it works is from Lufthansa (which I work for). There, similar to Greece the first year of the TEE is called polymechaniker...and from the second year you can select which direction you will follow (car mechanic, aircraft mechanic etc..). then is when Lufthansa comes into the game and says that will hire you as an apprentice. you will get all the basics from school plus the B1 modules on the second and third year. half school days of the third year and the whole fourth you will work in the hangar as mechanic.(will give you simple tasks and with an instructor you will perform them). after you finish that you can apply for a CAT-A licence six months later. and for a B1 2 years after. the best of all is for the whole duration of this apprenticeship you get paid.....
if someone wants some more details maybe I could provide him.
if someone wants some more details maybe I could provide him.