Το κάλεσμα της μάνας...

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Στη Σαλλόνικα είχαμε φάει γκοντζίλα με ετικέτα του 1958.. Έτυχε να είμαι στη μεταφορά και το έχω και σε φώτο κάπου θαμμένο.

Ήταν και ποιό νόστιμο απο τα σημερινά, με τις βλακείες που τα ταίζουν και τις αρρώστιες που παίζουν δεν είσαι σίγουρος ούτε με τα εμβόλια του στρατού..
Εικόνα
sjmygian

Δημοσίευση από sjmygian »

Καλή θητεία.

Εκείνα που θα πρότεινα να έχεις μαζί σου:
- αλουμινόχαρτο για τον δίσκο φαγητού (γλυτώνεις το πλύσιμο του δίσκου μετά, εκτός και αν το έχεις κόψει-τρυπήσει με τα μαχαιροπίρουνα)
- πολύπριζο (η αναλογία πριζών στον θάλαμο προς σμηνίτες-κινητά είναι πολύ μικρή, οπότε το πολύπριζο θα εκτιμηθεί δεόντως από τους συνεκπαιδευόμενους στον ίδιο θάλαμο)
- 3-4 λουκέτα διαφόρων μεγεθών (μεταξύ αυτών και ένα μεγάλο επίμηκες, όχι για το όπλο, δεν πας πεζικό, αλλά για να δένεις μαζί τις αρβύλες και να μην τις ψάχνεις το επόμενο πρωί, που όλο και κάποια κλωτσιά θα έχουν φάει)
- πάτους για τις αρβύλες (μην κάνεις υπερβολές με πάτους με τζελ κλπ., απλοί αντιμικροβιακοί αρκούν)
- πρόχειρο κινητό (και όχι το καινούριο σου με τα ΧΧ μεγκαπίξελ, wifi κλπ), το οποίο να έχει δόνηση (δεν θέλεις να χτυπήσει την ώρα της αναφοράς ή των ασκήσεων), αν και καλύτερα είναι να το έχεις στο αθόρυβο, γιατί ακόμα και η δόνηση κάνει θόρυβο. αν το κινητό έχει και ραδιόφωνο, τότε είσαι οκ.
- μία ή δύο τηλεκάρτες, για να μην χρησιμοποιείς συνέχεια το κινητό
- πορτοφόλι με θήκη για ψιλά, ώστε να μην χτυπάνε στις τσέπες σου (στο ΚΨΜ ότι έχει είναι πάμφθηνα, <1 ευρώ). γενικότερα, αν πάρεις χρήματα, προτίμησε μικρά χαρτονομίσματα και όχι μεγάλα, π.χ. 50ευρο
- φακό, κατά προτίμηση με μπλε led, που ενοχλούν λιγότερο όσους κοιμούνται. υπάρχουν μικροί, στο μέγεθος μπαταρίας, που μπορείς να τους βάλεις στα κλειδιά σου.
- sleeping bag, ώστε να κοιμάσαι πάνω από το στρωμένο κρεβάτι και να μην χρειάζεται ξανάστρώσιμο, παρά μόνο λίγο ίσιωμα -> γλυτώνεις χρόνο στην επιθεώρηση. υπάρχουν ορισμένα sleeping bag τα οποία τυλιγμένα πιάνουν πολύ-λίγο χώρο στα πράγματα σου.
- χαρτί υγείας (δύο ρολά σε μονή συσκευασία, για να πιάνουν λιγότερο χώρο). κανονικά έχει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν ο προηγούμενος το χρησιμοποίησε όλο και δεν θα έχεις πάντα τον χρόνο να ψάχνεις
- πετσέτα σώματος και προσώπου. κανονικά σας δίνουν μαζί με την στολή κλπ., αλλά μπορεί να περάσουν μέχρι και 4 μέρες (π.χ. αν χρειαστεί να πάς ανωτάτη) μέχρι να πάρεις τα πράγματα του στρατού, οπότε αν δεν έχεις πετσέτα, δεν θα μπορείς να κάνεις μπάνιο.
- αναπτήρα (Bic) μεγάλο, όχι αυτόν που βγάζει φλογίτσα ίσα-ίσα για τσιγάρο, για να ζεσταίνεις το βερνίκι για τις αρβύλες
- βερνίκι camel με σφουγγαράκι, για να κάνεις τα τακούνια από τις αρβύλες (αν παίζεις σε υπερβολικό εκπαιδευτή). ΜΗΝ το χρησιμοποιήσεις στις αρβύλες, όσο και αν φαίνεται πιο έυκολο, γιατί μετά από λίγο θα αρχίσουν να "σκάνε". καλύτερα για τις αρβύλες να χρησιμοποιήσεις το βερνίκι του στρατού, και να βάζει αυτό με το σφουγκαράκι μόνο στο τακούνι.
- ένα σακβουαγιάζ μεγάλο με φερμουάρ που κλειδώνει με λουκέτο για τα πράγματα σου (θα πάρεις άλλο ένα με τα στρατιωτικά, αλλά δεν τα χωράει όλα), και ένα μικρό σακβουαγιάζ ή σακίδιο, για να βάλεις μέσα τα πράγματα (π.χ. βρώμικα ρούχα) που θα δώσεις στους δικούς σου στο πρώτο επισκεπτήριο (οι θάλαμοι κλειδώνονται στο επισκεπτήριο, και είναι πιο βολικό να έχεις μαζί σου το σακίδιο με αυτά που θέλεις να δώσει αντί να τα κρατάς στα χέρια ή να κουβαλάς το μεγάλο σακβουαγιάζ, με πράγματα που δεν θέλεις να δώσεις). αντίστοιχα, ότι σου φέρουν οι δικοί σου να είναι σε ένα άλλο μικρό σάκο, ώστε απλά να ανταλλάξετε σάκους.
- μπλουζάκια άσπρα T-shirt, κατά προτίμηση με μεγάλο V ή λαιμόκοψη, ώστε να μην φαίνονται μέσα από το χιτώνιο ή το πουκάμισο (θα πάρεις μεν, αλλά δεν θα είναι αρκετά και μπορεί να μην είναι στο μέγεθος σου, οπότε καλύτερα έχε τα δικά σου). υπολόγισε ότι θα φοράς κάθε μέρα (μην βάλεις χιτώνιο ή πουκάμισο χωρίς μπλουζάκι, γιατί από τις ασκήσεις και τον ιδρώτα μπορεί να έχεις πρόβλημα στις μασχάλες).
- κάλτσες χοντρές μαύρες για τις αρβύλες (θα σου δώσουν, αλλά όχι αρκετές)
- πάρε μαζί σου αρκετές αλλαξιές ρούχα (εσώρουχα και άσπρά μπλουζάκια) γιατί μπορεί κάτι να τύχει και να μη έρθουν οι δικοί σου μία φορά στο επισκεπτήριο και να μην έχεις να φορέσεις καθαρά
- όταν πάρεις αρβύλες, προσπάθησε να πάρεις αυτές με το μαξιλαράκι πάνω (όπως είναι τα timberland) και όχι αυτές του παλαιότερου τύπου (αν τις δίνουν ακόμα). θα με θυμηθείς
- τις αρβύλες να τις φοράς εναλλάξ, πότε το ένα ζευγάρι και πότε το άλλο, για να αερίζονται και να στεγνώνουν καλύτερα, και να είναι εξίσου "άνετες" και "φορεμένες" μετά από μερικές μέρες. αλλιώς, όταν βάλεις το δεύτερο ζευγάρι, θα σε πονέσουν στην αρχή (δεν θα πάθεις τίποτα, αλλά γιατί να μην το γλυτώσεις; )
- σε μαγαζί με στρατιωτικά είδη, πάρε δύο λαστιχάκια για να κρατάνε τα μπατζάκια στις αρβύλες, χωρίς να τα βάζεις μέσα. είναι λαδί, στο χρώμα του ΣΞ, αλλά επειδή θα τα βάζεις από μέσα, δεν θα φαίνεται το χρώμα τους
- έχε μαζί σου κανα-δυο πλαστικές σακούλες, για την περίπτωση που λασπωθούν οι αρβύλες και χρειαστεί (π.χ. σε επιθεώρηση) να τις βάλεις στον σάκο σου, για να μην λερωθούν τα υπόλοιπα. Φρόντισε μονάχα να τις βγάλεις αμέσως μετά από τις σακούλες για να στεγνώσουν καλά (με την ευκαιρία βερνίκωσε τες αφού στεγνώσουν), γιατί αλλιώς θα πιάσουν μούχλα.
- έχε υπόψη σου ότι ειδικά στην βασική εκπαίδευση πέφτει η κλοπή του αιώνα, οπότε έχε επάνω σου κινητό, κλειδιά (αυτά των λουκέτων, άλλα δεν χρειάζεσαι) και το πορτοφόλι. το βράδυ που θα κοιμάσαι, προτείνω να τα βάζεις μέσα στην μαξιλαροθήκη
- όταν πάρεις τα πράγματα του στρατού (στολή κλπ.) άνοιξε τα και δοκίμασε τα όλα, ειδικά τα μάλλινα (πουλόβερ, κασκόλ, γιάντια, σκούφο), αφενός για να δεις αν είναι στο μέγεθος σου, και αφετέρου αν είναι όλα εντάξει (π.χ. πολλές φορές τα μάλλινα έχουν τρύπες, και όπως είναι διπλωμένα δεν φαίνεται). σε αυτή την περίπτωση άλλαξε τα αμέσως, αλλιώς ο ανεφοδιασμός κλείνει και θα είναι πολύ δύσκολο να τα αλλάξεις
- Μην πάρεις μαζί σου αιχμηρά πράγματα (π.χ. ψαλιδάκι για τα νύχια) ή οινόπνευμα, για να περιποιηθείς μόνος σου τυχόν χτύπημα, γιατί θα στα πάρουν
- Αν θέλεις, μπορείς να πάρεις γάντια μίας χρήσης για αγγαρείες, αλλά α) συνήθως σας δίνουν, και β) κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς μυγιάγγιχτος. Δεν νομίζω όμως ότι σου χρειάζονται, άλλωστε με τα εμβόλια που θα σας κάνουν η πιθανότητα να αρρωστήσετε από κάτι είναι πολύ μικρή
- Σχετικά με το φαί, εξαρτάται βέβαια από τον εκάστοτε μάγειρα του στρατοπέδου, αλλά δεν έχει πρόβλημα. εξαρτάται βέβαια και από την ευσυνειδησία των νεοσύλλεκτων που θα έχουν κάθε μέρα υπήρεσία στα μαγειρεία, πόσο πολύ θα προσέχουν θέματα υγιεινής. Επαγγελματίας μάγειρας, πάντως, που υπήρετούσαμε μαζί, μου είχε πει ότι τα μαγειρεία της 124ΠΒΕ ήταν καθαρότερα από κουζίνες καλών εστιατορίων και μεγάλων ξενοδοχείων που είχε δουλέψει.

Αυτά από εμένα, αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το αναφέρω

ΥΓ: Η πριονοκορδέλα που αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι για να κόβεται το κατεψυγμένο κρεάς, χωρίς να περιμένετε να ξεπαγώσει. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κρέας είναι του '50 και άλλα τέτοια που κυκλοφορούν στο στρατό. άλλωστε, αν έχει καταψυχθεί σωστά, δεν είναι χειρότερο ποιοτικά από κάποιο αντίστοιχο κατεψυγμένο κρέας πρόσφατης παραγωγής
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
WingedWolf
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από WingedWolf »

Σας ευχαριστώ όλους για της συμβουλές...ειδικά το "άρθρο" του sjmygian, πρέπει να το ανεβάσεις κάπου ώστε να μπορούν να το βλέπουν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι…Σε λίγο θα ξεκινήσω για Τρίπολη οπότε τα λέμε σε κανά 2 βδομάδες! :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Επ ώμου............... ΆΡΜ !
e-HAF Admin
sjmygian

Δημοσίευση από sjmygian »

Καλή εκπαίδευση

(και όταν επιστρέψεις μπορείς από την εμπειρία σου να μας πεις να προσθέσουμε κάτι. άλλωστε, οι "οδηγίες" είναι βασισμένες στην δική μου εμπειρία, 6 χρόνια πριν, και μπορεί ορισμένα πράγματα να έχουν αλλάξει ή μπορεί απλά να ξέχασα κάτι)
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
WingedWolf
Επικοινωνία:

Anzac έγραψε:Επ ώμου............... ΆΡΜ !
Παρουσιάστε....ΑΡΜ! :wink: (πώρωση οι ασκήσεις ενόπλου!)

Με λίγα λόγια αυτό που θα μου μείνει από την Τρίπολη είναι οι πολύ καλοί εκπαιδευτές και το πόσο ηλίθιοι, κουτοπόνηροι και ψευτόμαγκες (με τις πλάτες του μπαμπά διοικητή) άνθρωποι υπάρχουν…

Πρως το παρων …

Δια κλίσεως δεξιά και μετ’ αναφωνήσεως «Πρώτη» τους ζυγούς λύνω…

ΠΡΩΤΗΗΗ!!!!
:Spooky2:
Εικόνα
Kostis

Δημοσίευση από Kostis »

Καλή θητεία σου εύχομαι λοιπόν....

Άντε...και καλός πολίτης!
ΕικόναΕικόνα
WingedWolf
Επικοινωνία:

Status Update 8)

Είμαι στο Τατόι αερονόμος και επιτέλους μου δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσω από πολύ κοντά το προσωπικό τις ΠΑ και γενικότερα τι γίνετε τέλος πάντων στον "μαγικό" της κόσμο...Λογικό λοιπόν είναι να υπάρχουν στιγμές που να απογοητεύομαι για το γενικότερο κλήμα...αλλά ευτυχώς υπάρχουν μέρες σαν την σημερινή στο τέλος του "21" στην βόρεια πύλη για να παίρνω δύναμη...

Υ.Γ Πάνο ακόμα δεν σε έχω πετύχει αλλά που θα πάει τόσους μήνες θα είμαι εκεί θα σε πετύχω κάποια Παρασκευή ή Κυριακή 8)

Να τι γίνετε πίσω από την πλάτη μου κάθε μέρα...
Εικόνα
Εικόνα

:twisted:
Εικόνα
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

Μπορείς να έρθεις καμιά μέρα από ΣΜΑΕΚ μέρια ή όχι; :wink:
Εικόνα
asterix

Δημοσίευση από asterix »

Γειά σας καλώς σας βρήκα.

Επειδή μπαίνω τέλος του μήνα αεροπορία θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις εαν γίνεται απο κάποιους που ξέρουν.

- Τι χρώμα κάλτσες χρειάζομαι? Βαμβακερές ή μάλλινες ? (υπ όψιν είναι καλοκαίρι)

- Τι χρώμα Τ-shirt - μπλουζάκια ;;;

Πήγα σε ένα κατάστημα και μου είπαν για μπλέ κάλτσες και μπλέ ή γκρι μπλουζάκια και σε ένα αλλο γκρί και κάλτσες πράσινες...

ευχαριστώ
Mystic_J
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Mystic_J »

asterix έγραψε:Γειά σας καλώς σας βρήκα.

Επειδή μπαίνω τέλος του μήνα αεροπορία θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις εαν γίνεται απο κάποιους που ξέρουν.

- Τι χρώμα κάλτσες χρειάζομαι? Βαμβακερές ή μάλλινες ? (υπ όψιν είναι καλοκαίρι)

- Τι χρώμα Τ-shirt - μπλουζάκια ;;;

Πήγα σε ένα κατάστημα και μου είπαν για μπλέ κάλτσες και μπλέ ή γκρι μπλουζάκια και σε ένα αλλο γκρί και κάλτσες πράσινες...

ευχαριστώ
Για ΛΟΚατζή σε κόβω εσένα...
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
tasos

Δημοσίευση από tasos »

Τατοι θα ειμαι για 1 μηνα απο 17/5 σχολειο θα πετυχω κανεναν ?
Σιγουρα εσενα wingedwolf αφου εισαι αερονομος.
Απάντηση