Εχμ ναι, βασικά το μεγαλύτερο ζήτημα της Ελλάδας είναι.. το ελληνονελληνικό. Αν όλα προσωποποιούνται,να χουμε κάποιον 'κακό' να κράζουμε δλδ, αν ο καθένας ψηφίζει για την πάρτι του μόνο -καμιά φορά βάσει ιδεολογίας ή κοινού συμφέροντος, καμιά φορά όμως- δημοσιογράφοι και τηλεοράσεις μαλακίζονται διαρκώς.
Αν ο Έλληνας, από όσο βλέπω (εδώ στο forum/ παραπάνω) γενικώς δηλαδή χωρίζεται μόνο σε >
ωχαδερφιστή >
παρτάκια >αυτόν είναι στο
ένα ή το άλλο στρατόπεδο και τρώει κολλήματα με τις λέξεις,ορισμούς,έννοιες τι να πω. Δηλαδή ή πρέπει να είμαστε στον άξονα οικογένεια-αξίες-Ο.Υ.Κ.-έξω όλοι οι ξένοι-πόλεμος, ζήτω τα χακί,αετοί α ου...
ή αναρχικοί-όχι σε όλα, επιχειρήσεις και οικονομικά μοντέλα- ιδιοκτησία τέρμα,λουλούδια και lsd..
Ε αφού απ'τα παραπάνω, συμφωνούνε όλοι οτι είμαστε Ελλαδιστάν,ας κάνουμε και κάνα εμφίλιο να γουστάρουμε βρε παιδιά
Διαλέξτε μεριά και θα λυθούν όλα τα προβλήματα του κράτους....επιστροφή στο παρελθόν.
Εγώ λέω, αν βλέπεις στο μετανάστη μόνο το πρόβλημα (και προβλ. της εθνικής σου ταυτότητας),κοίτα πρώτα να καλλιεργήσεις τον εαυτό και τους απογόνους σου,μην ψηφίζεις κιόλας τον κάθε πολιτικό που εκμεταλλεύεται το θέμα στο τέρμα, ποιός δεν το κάνει απαυτoύς να μου πεις αναλόγως κοινού ,ε και κοίτα προσωπικά να βελτιώσεις την κατάσταση.Γίνετε και uncle Sam κιόλας,παρόμοιες με τις παραπάνω καταστάσεις έχουν εκεί,συνδιάζουν και τη "δημοκρατία" με τα ντου που κάνουν ανα τον κόσμο,αγώνες ελευθερίας και δεν ξέρω και γω..
Μορφώσου και παραπάνω άμα λάχει να μη σου παίρνει κανείς τη σημαία στην παρέλαση,αλλιώς ζήσε για το χαρτί μόνο και ας πνηγούν τα άλλα. Δεν είμαι ούτε αλλοδαπός ούτε πάω να κομματοποιήσω το θέμα,αλλα βλέπω προς τη μια μεριά γέρνετε πολλοί,αποψή μου πάντα.Τι διάολο στο Σύνταγμα μένετε όλοι και σας την πεύτουν Πακιστανοί; Φυσικά και θα τους αφήσει η Τουρκία,μαλάκες είναι αφού υπάρχουμε εμείς και η Ε.Ε.
condor: ο Δραγούμης στην εποχή που το είπε εννοούσε να είμαστε ψυχή και σώματι πατριώτες λόγω της κατάστασης, που χρειαζόταν παραπάνω η Ελλάδα τότε, ή να φανατιστούμε σε στυλ Σκόπια/Αλβανία/ισλάμ,Τουρκίας,Ιράν (τι εννοώ: ανασφάλεια προς το διαφορετικό,παρελθοντολογίες,μιζέρια & ουτοπίες) και να τα σφάξουμε όλα; Άλλο να σαι περίφανος για την χώρα σου και το παρελθόν και αλλο ο φανατισμός και το low life παρόν.Αν είναι έτσι και η Μογγολία έχει δραγούμιδες. Πώς το εννοείς εσύ δηλαδή;