HUD symbology edit???

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

οκ χρηστο!βασικα θα ηθελα πολυ στο DGFT mode να βλεπω και το TB.

ΥΓ shadowman,jester,slick online αυτη τη στιγμη!ο ενας μολις ξυπνησε ο αλλος μολις γυρισε.ο αλλος μολις γυρισε??ε ρε παλι σε κρητικο γλεντι??η στα μπουζουκια??? :wink:
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
Shadowman

Δημοσίευση από Shadowman »

Ennoeis pws tha htheles na vlepeis TD Box gia ta LCOS-SNAP gunsights sto DFGT mode swsta ? (opws yparxei sta Block 30)

Sto EEGS gunsight swsta den yparxei TD BOX. Yparxei to HUD Level V Pipper pou ektos apo endeiksh sto HUD gia to pou einai o stoxos (an xaseis to "tally" ) dinei thn apostash tou stoxou.

ΥΓ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
391 vSqn Aiolos

Kounoupi Spray
Εικόνα
Επισκέπτης

Re: HUD symbology edit???

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Tim έγραψε:
STAR έγραψε:Υπαρχει καποιος τροπος να "πειραξουμε" την συμβολογια στο HUD του F-16?

π.χ.Το F-16 δεν εχει διαμορφωση HUD "SRM" εχει "ΑΑΜ" οταν πατας το Α/Α knob και "MSL" οταν κατεβαζεις τον διακοπτη DGFT(Για ΑΙΜ-9 μιλαμε)
Επισης το Missile reticle στο SRM δεν "σβηνει" o κυκλος οταν μικραινει η αποσταση αλλα μετακινειται μονο ενα mark περιφερειακα για να σου δειξει οτι απομακρυνεται (αριστεροστροφα) η προσεγγιζει(δεξιοστροφα)
Στο DGFT mode το funnel ειναι director οχι "snakeοειδες" και οταν πατας σκανδαλη δεν σβηνουν οι Funnel lines(τουλαχιστον οχι στα Ελληνικα αεροσκαφη)απλα εμφανιζεται το ΒΑΤR.

Καποιες απο τις παραπανω ατελειες μπορουν να διορθωθουν?
Για το SRM και MRM δεν έχεις δίκιο (blk50/52+). Το Falcon τα έχει σωστά. Μιλάμε πάντα για HUD και όχι mode του SMS.

Το mark είναι ΑΑ σε SRM. Δεν καταλαβαίνω τι λες. Θα το ξανακοιτάξω στο Falcon.

Το funnel του EEGS real συμπεριφέρεται όπως λες χωρίς lock-on. Με lοck-on ανάλογα την απόσταση μπορεί να γίνει κάτι ενδιάμεσο από director και LCOS. Καλύτερα να μη χαθούμε στις λεπτομέρειες για το πώς δουλεύει. Το βλέπω δύσκολο να το διορθώσουνε. Αξίζει όμως την προσπάθεια.

Το funnel σβήνει επειδή έχεις score OFF. Για δοκίμασε με ON. :wink:

8)
Εγω ειμαι στα Blk 30 μεγαλε γι' αυτο!P ραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχει SRM HUD mode στο 52+(δεν εχω δει καποιο AVTR).Οσο για το MRM δεν ειπα τιποτα υπαρχει και στα Blk30 για το SRM ειχα αμφιβολια(στα Blk 30 ειναι ΑΑΜ απο το AA knob και MSL απο το DGFT sw παντως SRM σε Blk30 δεν υπαρχει).Δηλαδη το Missile Reticle "σβηνει"?

Οσο για το Funnel που ειπες χωρις lock-on στο πραγματικο ειναι "Snake funnel"ναι.Αλλα κατα το lock on γινεται Director.
Στο Falcon to score ειναι οπως και στο πραγματικο μια σειρα απο marks που σου δειχνουν οτι εχεις πατησει σκανδαλη(Εμφανιζεται μονο οταν δεν εχεις lock-on).Κατα τη διαρκεια του Lock-on απο την σκανδαλη βγαινει το ΒΑTR και σβηνει το Funnel ενω στο πραγματικο δεν σβηνει.
Eιτε εχω το score on ειτε off παλι σβηνει το Funnel!

Περιμενετε εχω και αλλα... :wink:

(Mη με παρεξηγειτε απλα εχω μια ασθενεια και θελω τα σκοπευτικα μου να ειναι Full-realistic as much as possible!!!) :lol: 8)
Επισκέπτης

Mystic_J έγραψε:Σωστό, το BLk30 έχει LCOS και SNAPShot
Βασικα το λενε "Snap-LCOS"ειναι συνδυασμος... 8)
Shadowman

Δημοσίευση από Shadowman »

To Funnel eksafanizetai otan patas thn "skandalh". Swsta to exei to Falcon 4.
391 vSqn Aiolos

Kounoupi Spray
Εικόνα
TIM

Re: HUD symbology edit???

Δημοσίευση από TIM »

STAR έγραψε:Εγω ειμαι στα Blk 30 μεγαλε γι' αυτο!P ραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχει SRM HUD mode στο 52+(δεν εχω δει καποιο AVTR).Οσο για το MRM δεν ειπα τιποτα υπαρχει και στα Blk30 για το SRM ειχα αμφιβολια(στα Blk 30 ειναι ΑΑΜ απο το AA knob και MSL απο το DGFT sw παντως SRM σε Blk30 δεν υπαρχει).Δηλαδη το Missile Reticle "σβηνει"?

Οσο για το Funnel που ειπες χωρις lock-on στο πραγματικο ειναι "Snake funnel"ναι.Αλλα κατα το lock on γινεται Director.
Στο Falcon to score ειναι οπως και στο πραγματικο μια σειρα απο marks που σου δειχνουν οτι εχεις πατησει σκανδαλη(Εμφανιζεται μονο οταν δεν εχεις lock-on).Κατα τη διαρκεια του Lock-on απο την σκανδαλη βγαινει το ΒΑTR και σβηνει το Funnel ενω στο πραγματικο δεν σβηνει.
Eιτε εχω το score on ειτε off παλι σβηνει το Funnel!

Περιμενετε εχω και αλλα... :wink:

(Mη με παρεξηγειτε απλα εχω μια ασθενεια και θελω τα σκοπευτικα μου να ειναι Full-realistic as much as possible!!!) :lol: 8)
Δες κάποιο AVTR από block 50 αν θες να δεις πώς είναι το 52+. Είναι ίδια σε Air to Air.

Πάλι με το reticle δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις... Πότε σβήνει; Τι κάνει στο Falcon που δε θα έπρεπε;

Το EEGS μετά το lock-on (ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ) δε γίνεται director αλλά κάτι ενδιάμεσο από LCOS και director. Αν ήταν σκέτο director τότε θα ήταν τόσο απότομο στην κίνηση που θα ήταν άχρηστο για τον πιλότο. Στο Falcon δεν ξέρω πώς είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί. Για το ότι σβήνει το funnel έχεις δίκιο αλλά είναι μικρό το κακό...

Πρόσεξε ότι μιλάμε για εξομειωτή του blk 50/52. Ούτε 30 ούτε 52+. Εντάξει μεγάλε; :wink:

8)
TIM

Δημοσίευση από TIM »

Shadowman έγραψε:To Funnel eksafanizetai otan patas thn "skandalh". Swsta to exei to Falcon 4.
Δεν εξαφανίζεται Χρήστο. Πρέπει να είναι κατάλοιπο από παλιότερες εκδόσεις λογισμικού...

8)
Επισκέπτης

Ok Ευτυχιε!Σορι αν σε επρηξα μολις ειδα ενα VTR απο Blk 50 και οντως στα 50 σβηνει το funnel στα 52+ ομως μου ειχανε πει ως οχι.Ναι επισης για το funnel εχεις δικιο(δεν θα μπορουσες να μην ειχες κιολας...!!!)Ειναι κατι ενδιαμεσο.Το προσεξα σε ενα Training VTR.(Noμιζα πως ελεγες για το παιχνιδι)
Απλα τα αμερικανακια στο Airshow που ηταν στα Blk50 μου ειπανε πως δεν σβηνει το Funnel τι διαολο βλεπω στο vtr τοτε?Τεσπα μπορει να ειναι αλλο το λογισμικο.

Οσο για το reticle Που "σβηνει"...
Falcon...
Εικόνα

Real...(Blk50)
Εικόνα

Nα και το περιβοητο "SRM" που υπαρχει τελικα στα Blk 50...
TIM

Δημοσίευση από TIM »

OK τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Ναι έχεις δίκιο σε αυτό. Το reticle δε σβήνει αλλά έχει ένα κενό για να σου δείξει την απόσταση. Αυτό το έχει λάθος το Falcon. Για το funnel που σβήνει στα blk50 δεν το ήξερα...

Βασικά γίνεται μεγάλος χαμός στα σκοπευτικά. Αν το ψάξεις θα βρεις πάρα πολλές μικροδιαφορές ανάμεσα στις μυριάδες blocks, software editions, αναβαθμίσεις ή οτιδήποτε άλλο...

8)
Επισκέπτης

Εδω οταν πρωτο πηγα στη μοιρα μου ρωτουσα τους χειριστες για το Symbology του Blk30 και κανονικα μου απαντουσαν.Οταν ρωτουσα για τα Blk50 μου ελεγαν:
"Ωπα ωπα Πανο αστο μην το ψαχνεις ειναι τελειως αλλο αεροσκαφος οσον αφορα τα συστηματα οτι και να σου πω ψεμματα θα 'ναι!"

Να σε ρωτησω στο 52+ οταν βαζετε DGFT σας δινει και ενα attitude indicator ετσι?Σε μορφη κυκλου που "γεμιζει" οταν βουτας και "αδειαζει" οταν τραβας επανω right?Υπαρχει αλλη διαφορα με τα 50?
Και κατι ακομη:ακουγεται στο VTR ενα στιγμιαιο Beep προερχεται απο το πατημα του pickle σωστον?
TIM

Δημοσίευση από TIM »

Κάπως έτσι είναι απ'όσο ξέρω. Απλά το 50 και το 52+ έχουν πολλές ομοιότητες.

Ναι είναι το Attitude Awareness Arc (AAA). Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις από τα manual του MLU που κυκλοφορούν στο internet αν θες.

Όχι δεν εκούγεται. Μόνο η μαύρη κουκίδα πάνω αριστερά φαίνεται...

8)
Επισκέπτης

Ok Thanks!!!
Απάντηση