Trapped Fuel
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Trapped Fuel
Χθες κάνοντας μια βόλτα για να κρατιέμαι σε φόρμα, σε περιβάλλον Cobra - Korea, ξεκινώντας από το διάδρομο, με 2 370άρες δεξαμενές, 2 ΑΙΜ - 120 C στα wingtips, και 2 AIM 9 M στους 1ους εξωτερικούς φορείς, ξεκόλλησα με 180 - 190 knots από το διάδρομο, (ξεχάστηκα λίγο), και λίγο απότομα ομολογώ...
Δευτερόλεπτά μετά, άναψε το Master Caution και μου έβγαλε "Trapped Fuel" κάτω αριστερά στο HUD...
Συνέχισα να πετάω ευθεία, χωρίς πρόβλημα, χωρίς όμως να φεύγει η ένδειξη...
Μέχρι που με περίπου 480 - 500 knots, γύρισα inverted στα 40 - 50 πόδια πάνω απ το έδαφος, και εκεί έσβησε ο κινητήρας...
Επειδή είχα ξεκινήσει με ramp start, σκέφθηκα ότι θα ξέχασα το διακόπτη ENG FEED στο OFF, το κοίταξα όμως, ήταν στο NORM, και στη συνέχεια έκανα EJECT...
Τι μπορεί να έγινε...? Καμιά ιδέα...?
Δευτερόλεπτά μετά, άναψε το Master Caution και μου έβγαλε "Trapped Fuel" κάτω αριστερά στο HUD...
Συνέχισα να πετάω ευθεία, χωρίς πρόβλημα, χωρίς όμως να φεύγει η ένδειξη...
Μέχρι που με περίπου 480 - 500 knots, γύρισα inverted στα 40 - 50 πόδια πάνω απ το έδαφος, και εκεί έσβησε ο κινητήρας...
Επειδή είχα ξεκινήσει με ramp start, σκέφθηκα ότι θα ξέχασα το διακόπτη ENG FEED στο OFF, το κοίταξα όμως, ήταν στο NORM, και στη συνέχεια έκανα EJECT...
Τι μπορεί να έγινε...? Καμιά ιδέα...?
Για βαλε ENG FEED σε OFF!!!Και γυρνα inverted!!!raptor έγραψε:Σε δοκιμές inverted πάντως δέν σβύνει στο Falcon (bug)..!
Πως δε σβηνει...
Jericho:
Για το TRP FUEL.
Το παγιδευμενο καυσιμο ειναι παντα σε δεξαμενες που θεωρει το συστημα εξωτερικες.
Αυτο μπορει να οφειλεται σε πολλους λογους, οπως διαρροη δεξαμενης, λαθος διακοπτολογια, παρατεταμενη χρηση της μετακαυσης, οπως επισης και στο "δευτερης γενιας" συστηματος καυσιμου του F-16.
To ΤRP FUEL στο falcon δεν επηρεαζει τους ελιγμους σου, ενω θα επρεπε.
Το κυριο που σε νοιαζει στο TRP FUEL ειναι οτι ξερεις απο χερι οτι ο TOTAL στα δειχνει λαθος.
Το TOTAL σε τετοιες περιπτωσεις το υπολογιζεις αφαιρωντας ολο το εξωτερικο.
Δηλαδη το υπολογιζεις στη χειροτερα των περιπτωσεων, και εκει στηριζεσαι πλεον.
Το λεγομενο "αξιοποιησημο καυσιμο".
Δεν ειναι λογικο στο f4 να σου εσβησε ετσι αποτομα.Λαθος διακοπτολογια ηταν το πιο πιθανον οπως ειπε ο Πανος.
Ο λογος ειναι οτι μετα την απογειωση εχεις αρκετο εσωτερικο καυσιμο.
Oλα αυτα ελεγχονται με Ops Checks τα οποια εκτελουνται μετα απο απογειωση, μετα απο ελιγμους και γενικως μετα απο εμπλοκες.
Κατι που εχει γινει δευτερη φυση στην 391 πλεον.
Xμμμ εκει σε εχασα!!!Jericho έγραψε:2 ΑΙΜ - 120 C στα wingtips, και 2 AIM 9 M στους 1ους εξωτερικούς φορείς
Μαλλον ενοεις τα heat sta 2 και 8.

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Εγώ πάλι έχω πάθει τα άκυρα flameouts!!
High speed ευθεία, απότομο τράβηγμα μέχρι τις 90 μοίρες και από τις 60 και μετά ήμουν με "ψόφιο τσουτσούνι" (dead nozzle). Μόλις είχα απογειωθεί.
Ξαναπήρε με START 2.
Και άνοδος 90 μοίρες κινητήρας στο idle. Σκέφτομαι να Κρατήσω το σκάφος μετέωρο.....δεν προλαβαίνω τους 0 κόμβους και πέφτω με την όπισθεν!
Κράτημα κινητήρα....μούρη κάτω από τα 30 χιλιάδες μέχρι τα 2.500 πόδια περίμενα για start2.......δεν πήρε ποτέ ...ανέβαζε μέχρι το 20% και μετά έπεφτε κολλητά....αναμένες οι συνήθεις ενδείξεις με κινητήρα σβηστό...τελικά ejected...
Traped fuel δεν έτυχε να πάθω ποτέ αν και κάνω διάφορα κουλά.....
High speed ευθεία, απότομο τράβηγμα μέχρι τις 90 μοίρες και από τις 60 και μετά ήμουν με "ψόφιο τσουτσούνι" (dead nozzle). Μόλις είχα απογειωθεί.
Ξαναπήρε με START 2.
Και άνοδος 90 μοίρες κινητήρας στο idle. Σκέφτομαι να Κρατήσω το σκάφος μετέωρο.....δεν προλαβαίνω τους 0 κόμβους και πέφτω με την όπισθεν!
Κράτημα κινητήρα....μούρη κάτω από τα 30 χιλιάδες μέχρι τα 2.500 πόδια περίμενα για start2.......δεν πήρε ποτέ ...ανέβαζε μέχρι το 20% και μετά έπεφτε κολλητά....αναμένες οι συνήθεις ενδείξεις με κινητήρα σβηστό...τελικά ejected...
X-52Pro Profiled by Matador (Divine Profile)!!!

-
Επισκέπτης
Ναι, το καταλαβαμε οτι κανεις διαφορα κουλα. Ακου "...ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ να κρατησω το σκαφος κλπ κλπ..."mechgr έγραψε:Εγώ πάλι έχω πάθει τα άκυρα flameouts!!
Ξαναπήρε με START 2.
Δεν πας καλα αγορι μου εσυ
εισαι σιγουρος πως μιλας για το falcon 4 ?raptor έγραψε:LantirN έγραψε: Για βαλε ENG FEED σε OFF!!!Και γυρνα inverted!!!
Πως δε σβηνει...
Κανονικά, αν πάς inverted για 30 seconds έχεις engine off.. ΧΩΡΙΣ να έχεις πειράξει διακοπτολογία..
εχω πεταξει Inverted για πολυ περισσοτερο χωρις βλαβη
e-HAF Admin
Anzac έγραψε:εισαι σιγουρος πως μιλας για το falcon 4 ?raptor έγραψε:LantirN έγραψε: Για βαλε ENG FEED σε OFF!!!Και γυρνα inverted!!!
Πως δε σβηνει...
Κανονικά, αν πάς inverted για 30 seconds έχεις engine off.. ΧΩΡΙΣ να έχεις πειράξει διακοπτολογία..
εχω πεταξει Inverted για πολυ περισσοτερο χωρις βλαβη
Καλά εσύ και αν χρειάζεσαι διακοπές!!!
Για το πραγματικό λέω τι γίνεται.. Στο Falcon δέν γίνεται..
Με τον Tim δεν το δοκιμάζαμε τότε???

Πανο,μιλαμε για φαλκον.raptor έγραψε:LantirN έγραψε: Για βαλε ENG FEED σε OFF!!!Και γυρνα inverted!!!
Πως δε σβηνει...
1)Ναι οντως σβηνει με ΕΝG FEED σε OFF (οπως θα κανει και στη πραγματικοτητα με τα πρωτα αρνητικα G)
2)Αυτο που λες για το inverted πανω απο 30 sec (δεν ειναι 30 αλλα ενα λεπτο περιπου) ισχυει για τη πραγματικοτητα αλλα δεν εχει καμια σχεση με παγιδευμενο καυσιμο και γενικα με καυσιμο.
Ειναι απο τα λαδια του κινητηρα.
Παιζει. Δεν νομιζω να εξομοιωνεται η αποσυμπιεση στο falcon...Mystic_J έγραψε:Mήπως είχε το AR switch open?

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN