2 παρατηρησεις μονο:
Η διαφορα στην επιταχυνση του α/φ ειναι χαοτικη οταν το α/φ επιταχυνει με ΜΑΧ ΑΒ απο 400μιλια στα 440 και οταν επιταχυνει απο τα 350 στα 390-400.Οχι με MAX G αλλα με τοσα G στην καθε ταχυτητα ωστε η ΑοΑ σε ολη τη φαση της επιταχυνσης να μεινει η ιδια.Το τι συνεπαγεται αυτο η πως μπορεις να κερδισεις ετσι 2-3 sec στη μαχη επανω ειναι το ζητουμενο. Οσο για το πως θα μπεις στη μαχη η τι BFM θα ακολουθησεις αυτο ειναι θεμα της στιγμης.Κλεινοντας θα πω κατι που μου πε ενας μεγαλος δασκαλος πριν 4-5 χρονια: Οταν ξες 5 τεχνικες εχεις 5 δυνατοτητες.Οταν ξες 50 εχεις 200 δυνατοτητες.Και οπως ειπα και πιο πανω: Οταν εχεις γνωσεις θελεις απλα καλη πρακτικη για ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΥΓ Ελα στον αρχαγγελο να τα πουμε απο κοντα!Με το κινητο σου βεβαια...το χρησιμοποιω σαν α/φ. 8)
Eυελιξία α/φών και θεωρητικές έννοιες
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Πολυ θα το ηθελα φιλε μου, ειχα παει το 2005 και ειχα ενθουσιαστει! Αλλα αν συνεχισω κανονικα με τη δουλεια μου εδω, μαλλον δυσκολο να κατεβω Ελλαδα εκεινες τις μερες. Πιο πιθανο να τα πουμε στο TS η στον 'αερα', θα χαρω να με μαθεις μερικα πραγματα! Να βρω χρονο μονο και να θυμηθω τα βασικα πρωτα...
Τι να κανω, μαλλον θα πρεπει να αρκεστω στο....Le Bourget για φετος...χε χε χε...
Τι να κανω, μαλλον θα πρεπει να αρκεστω στο....Le Bourget για φετος...χε χε χε...
If, for any reason, you don't manage to scissor him through the use of this [last ditch] manoeuvre, and end up still in front with speed brakes out and throttle back, the pilot behind you will solve any other problems you might have.
Αυτο ειναι σωστο και θα σου εξηγησω το γιατι.Zeus6 έγραψε:Σωστος, ακριβως αυτο γραφει και το F-16v5. Προσεξε παντως στο διαγραμμα της σελιδας 46 ο,τι στο ελαχιστο του corner plateau, οπως το περιγραφει, δηλαδη 330 KCAS, το F-16 δεν βγαζει 9 G αλλα 7,33.LantirN έγραψε:Corner Speed ειναι η ελαχιστη ταχυτητα που το μαχητικο μπορει να επιτυχει τα μεγιστα G.
Η corner airspeed ειναι παντα μια ταχυτητα.
Το γερακι ομως λογω του FBW που εχει δεν εχει μια ταχυτητα αλλα οπως ειπες και εσυ πριν εχει το 330-440 (το οποιο δεν ειναι corner airspeed),το λεγομενο corner plateau.
Στην ουσια αυτο που σου λεει ο Αμερικανος (θεωρητικα) ειναι οτι μεσα σε αυτες τις ταχυτητες θα παιζεις για να κερδισεις μια dissimilar μαχη.
Και αναλογως το τι θελεις, αν θες να μεγαλωσεις την ακτινα σου(μεσα στα επιτρεπτα ορια) παιζεις στο 440, αν θες να εχεις μικρη ακτινα παιζεις στα 330. Δηλαδη σε αυτο το corner plateau θα εχει το αφος το μεγιστο performance.Δεν σου λεει οτι στα 330 θα εχεις τα μεγιστα φορτια.
Αυτο ειναι αλλο πραγμα, αυτο ειναι το corner airspeed.(corner velocity)
Επισης να ξερεις οτι στα 330 στα 7.33 το γερακι εχει το καλυτερο βαθμο στροφης.(Υπ οψην οτι στα 330 το γερακι θα μπορουσε να πιασει τα 9G.Το απαγορευει ομως το FBW γιατι θα το "πετουσε" εκτος φακελου πτησης, και οσοι ξερουν απο F-86,F-104 θα καταλαβουν ακριβως τι λεω)
Επισης να ξερεις οτι οταν καποιος λεει για corner airspeed εδω μεσα, παντα εννοει την corner plateau, και αυτο λογω συνηθειας, αλλα και στη πραγματικοτητα ολοι αυτο λενε.
Ειναι ενας "αγραφος κανονας".

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Το Mirage λόγο της δελταπτέρυγης σχεδίασής του,κάθε φορά που στρίβει το φτερό του λειτουργεί σαν ένα γιγαντιαίο αερόφρενο με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερο στιγμιαίο βαθμό στροφής απο ένα F-16.Ωστόσο,το F-16 έχει καλύτερο διαρκή βαθμό στροφής επειδή έχει πιο ισχυρό κινητήρα απο το M2000Rambo έγραψε:την απορια την εχω γιατι σε αερομαχια με M2000 μου κανει αποτομες στροφες και παιρνει το πλεονεκτημα.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΝΑ'ΧΕΙΣ ΓΙ'ΑΣΠΙΔΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΣ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
ΝΑ'ΧΕΙΣ ΓΙ'ΑΣΠΙΔΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΣ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ