Πότε ήταν η πρώτη σας φορά...;
Συντονιστής: Διαχείριση
Πότε ήταν η πρώτη σας φορά...;
Πότε ήταν η πρώτη φορά που πετάξατε εικονικά ή στη πραγματικότητα με αεροπλάνο, ποια ήταν τα συναισθήματά σας και οι εντυπώσεις σας...;
Υ.Γ. Αραδιάστε τις αναμνήσεις σας για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι...
Υ.Γ. Αραδιάστε τις αναμνήσεις σας για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι...
Εγώ νόμιζα πότε κάναμε 1η φορά σεξ..... lol
1η εικονική πτήση στα 10 μου με τον εξομοιωτή που λέγεται-->Falcon (έχω ακόμα τις δισκέτες 3&1/4 )
1η πτήση στα 16 μου με πολιτικό
Τώρα αν αραδιάσω εμπειρίες απο το Falcon θα γράφω 1 χρόνο. Για την πτήση με το πολιτικό δεν μου έκανε & ιδιαίτερη αίσθηση (παρά μόνο η απο-προσγείωση).....η πτήση ήταν βαρετή...ούτε μια ανατάραξη...νόμιζα ότι ήμουν σε πούλμαν.
1η εικονική πτήση στα 10 μου με τον εξομοιωτή που λέγεται-->Falcon (έχω ακόμα τις δισκέτες 3&1/4 )
1η πτήση στα 16 μου με πολιτικό
Τώρα αν αραδιάσω εμπειρίες απο το Falcon θα γράφω 1 χρόνο. Για την πτήση με το πολιτικό δεν μου έκανε & ιδιαίτερη αίσθηση (παρά μόνο η απο-προσγείωση).....η πτήση ήταν βαρετή...ούτε μια ανατάραξη...νόμιζα ότι ήμουν σε πούλμαν.
Πρώτη εικονική πτήση στο ''US Navy Gold Fighters'' στα 14-15 αν θυμάμαι καλά, στο σπίτι ενός συμμαθητή τότε... Ακολούθησαν κι άλλες εικονικές πτήσεις στο sim του Α-7 στην 116
, μετά ήρθε το FALCON και με καθήλωσε! 
Πρώτη πτήση με πολιτικό στα 19 μου με Βοeing 737
Πρώτη πτήση με στρατιωτικό στα 21 μου με C-130H
Πρώτη πτήση με ελικόπτερο στα 26 μου με Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος
Πρώτη πτήση με πολιτικό στα 19 μου με Βοeing 737
Πρώτη πτήση με στρατιωτικό στα 21 μου με C-130H
Πρώτη πτήση με ελικόπτερο στα 26 μου με Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
HAF
-
WingedWolf
- Επικοινωνία:
Τελευταία επιστροφή από Κύπρο σαν φαντάρος ζήτησα να μπω στο πιλοτήριο του C130 …
Μετά την απογείωση ο κυβερνήτης κάτι ρώτησε τον Loadmaster και αυτός απάντησε ότι σε κανα δεκάλεπτο θα είναι OK…
Σε κανα δεκάλεπτο λιπών ανοίγει έναν (μάλλον) αεραγωγό και βγάζει από μέσα κάτι κοκακολες μπούζι , ανοίγουνε και μια λαδόκολλα με γυροπιτες και το στρώνουνε κανονικά….
Όλα τα λεφτά ήταν η προσγείωση …. Ο μάστορας το κατέβασε με τις μπαντες στην Ελευσίνα, μόνο με τα trim και έπιασε το πηδάλιο μόνο τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα….. ….
Μετά την απογείωση ο κυβερνήτης κάτι ρώτησε τον Loadmaster και αυτός απάντησε ότι σε κανα δεκάλεπτο θα είναι OK…
Σε κανα δεκάλεπτο λιπών ανοίγει έναν (μάλλον) αεραγωγό και βγάζει από μέσα κάτι κοκακολες μπούζι , ανοίγουνε και μια λαδόκολλα με γυροπιτες και το στρώνουνε κανονικά….
Όλα τα λεφτά ήταν η προσγείωση …. Ο μάστορας το κατέβασε με τις μπαντες στην Ελευσίνα, μόνο με τα trim και έπιασε το πηδάλιο μόνο τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα….. ….
Πρώτη επαφή με εξομοιωτή ήταν στην game έκδοση του Top gun και σε ένα άλλο που δε μπορώ με τίποτε να θυμηθώ το όνομά του...Το μόνο που θυμάμαι ήταν πως είχες ένα f-15 και πως τα γραφικά ήταν απαράδεκτα
Στη συνέχεια μου φέραν δώρο το falcon 4.0 το 1999 άλλα δεν ασχολήθηκα σοβαρά τότε.Ποιό πολύ με τραβούσε το fs.Σε πολιτικά έχω μπει αρκετές φορές μιας και ήμουν Γερμανία μικρός και σε ταξίδια Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Θεσσαλονίκη -Γιάννενα.Η καλύτερη που θυμάμαι ήταν που μουν γύρω στα 15 και πήγα με την LTU Γερμανία και ξεκίνησα νύχτα και ξημέρωσε στον αέρα.Απίστευτο σκηνικό 
Πρωτη εικονικη..δε θυμαμαι,γυμνασιο ισως,παντως ηταν ενα F-18 σε Amstraad.Πρωτη πραγματικη με μηχανοκινητο αετο στη δευτερα Λυκειου,το 94.Συναισθημα ; Απλα Θεικο !
Πρωτη πραγματικη με πολιτικο,το 2001 ,Κρητη-Αθηνα με RJ 100 της Aegean.Ακολουθησαν ενα 727 κ ενα ελικοφορο,δε ξερω τυπο.Μαλλον Dornier.Πρωτη πραγματικη με στρατιωτικο,ενα c-130 σε τακτικο Ελευσινα-Αλεξανδρουπολη.Με το C,για 2,5 ωρες,κρατιομουν απο το καθισμα του κυβερνητη.Απιστευτες οι απο/προσγειωσεις...
Πρωτη πραγματικη με πολιτικο,το 2001 ,Κρητη-Αθηνα με RJ 100 της Aegean.Ακολουθησαν ενα 727 κ ενα ελικοφορο,δε ξερω τυπο.Μαλλον Dornier.Πρωτη πραγματικη με στρατιωτικο,ενα c-130 σε τακτικο Ελευσινα-Αλεξανδρουπολη.Με το C,για 2,5 ωρες,κρατιομουν απο το καθισμα του κυβερνητη.Απιστευτες οι απο/προσγειωσεις...
...Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο,κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Γύρω στα 16 με ένα 737 της Manos travel για Ισπανία και στην επιστροφή ήμουν από Μαδρίτη μέχρι Αραξο μπροστά
Επίσης γύρω στα 16 πέταγα !!! και αναχαίτιζα με F117 !!! ένα παιχνίδι που ήταν τόσο μεγάλο που ήθελε 2 !!! δισκέτες και αποστολές στην Λιβύη...
Με στρατιωτικά, αρχίσα στα 19 με C130 για Ζάκυνθο... και ...εκεί τελείωσα...
Επίσης γύρω στα 16 πέταγα !!! και αναχαίτιζα με F117 !!! ένα παιχνίδι που ήταν τόσο μεγάλο που ήθελε 2 !!! δισκέτες και αποστολές στην Λιβύη...
Με στρατιωτικά, αρχίσα στα 19 με C130 για Ζάκυνθο... και ...εκεί τελείωσα...
-
anka
- 320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Πρώτη εικονική μου πτήση ήταν γύρω στο 1990 με το F-15 της Janes. Είχα φάει χοντρό κόλλημα σε σημείο που τα μάτια μου είχαν πάρει το σχήμα της 14 ιντσών έγχρωμης οθόνης που είχα τότε
Πρώτη πραγματική μου πτήση ήταν το 1978 με ένα Airbus A300B4 της Ολυμπιακής στη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, αν και αυτή που πραγματικά ευχαριστήθηκα ήταν η πτήση προς Καστοριά με ένα Shorts SD-330 της Ολυμπιακής γύρω στο 1982
Με στρατιωτικά αεροσκάφη δεν έχω πετάξει (
) αν και έχω πετάξει 2 φορές με CH-47D Chinnok. Η πρώτη φορά ήταν το τον Οκτώβριο του 1996 από την Χίο προς μια βραχονησίδα όπου παραμείναμε για μια εβδομάδα στα πλαίσια φύλαξης βραχονησίδων από μονάδες των Μοιρών Αμφιβίων Καταδρομών. Σε αυτή την πτήση (νυχτερινή) ο κυβερνήτης του Ε/Π έκανε μια πτήση στα πλαίσια NOS (Nap Of the Sea) - πως λέμε NOE (Nap Of the Earth).
Η δεύτερη ήταν από την Σύρο προς Άνδρο για κατάσβεση πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 1997
Πρώτη πραγματική μου πτήση ήταν το 1978 με ένα Airbus A300B4 της Ολυμπιακής στη γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, αν και αυτή που πραγματικά ευχαριστήθηκα ήταν η πτήση προς Καστοριά με ένα Shorts SD-330 της Ολυμπιακής γύρω στο 1982
Με στρατιωτικά αεροσκάφη δεν έχω πετάξει (
Η δεύτερη ήταν από την Σύρο προς Άνδρο για κατάσβεση πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 1997
FLY LOW - HIT HARD
Πρώτη φορά με simulator πρέπει να ήταν γύρω στα 12-14 (αν θυμάμαι καλά) με το Ace of Aces στον Commodore64.
Πρώτη φορά με πολιτικό αεροπλάνο πρέπει να ήμουν 6 ή 7 στην διαδρομή Αθήνα-Χανιά (ίσως ένα B727 ????)
Πρώτη φορά με στρατιωτικό ελικόπτερο στα 10 μου, ένα Huey aπό Σχοινούσα προς Σύρο με ενδιάμεσες στάσεις άλλα μικρά νησάκια. Όταν προσγειοθήκαμε, ήρθε σήμα στο πλήρωμα να πάνε Σαντορίνη και να επιστρέψουν Σύρο. Μου πρότειναν να με πάρουν μαζί τους και σε αυτήν την πτήση, αλλά εγώ ο ******* αρνήθηκα, γιατί τότε δεν με ενδιέφεραν τα αεροπλάνα. :doh:
Πρώτη φορά με στρατιωτικό αεροσκάφος στα 28 μου, ένα C-130 από Ελευσίνα προς Σούδα.
Πρώτη φορά με πολιτικό αεροπλάνο πρέπει να ήμουν 6 ή 7 στην διαδρομή Αθήνα-Χανιά (ίσως ένα B727 ????)
Πρώτη φορά με στρατιωτικό ελικόπτερο στα 10 μου, ένα Huey aπό Σχοινούσα προς Σύρο με ενδιάμεσες στάσεις άλλα μικρά νησάκια. Όταν προσγειοθήκαμε, ήρθε σήμα στο πλήρωμα να πάνε Σαντορίνη και να επιστρέψουν Σύρο. Μου πρότειναν να με πάρουν μαζί τους και σε αυτήν την πτήση, αλλά εγώ ο ******* αρνήθηκα, γιατί τότε δεν με ενδιέφεραν τα αεροπλάνα. :doh:
Πρώτη φορά με στρατιωτικό αεροσκάφος στα 28 μου, ένα C-130 από Ελευσίνα προς Σούδα.